Αρχικό μήνυμα απο
S8N
off topic:
Μην είσαι τόσο σίγουρος πάντως πως το φυσικό αέριο συμφέρει όσο λένε. Κατ' αρχάς το πετρέλαιο έχει μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη, ιδίως αν λάβεις υπ' όψιν πως η ΡΑΕ είναι μάλλον αισιόδοξη με τη θερμογόνο δύναμη του φυσικού αερίου που διατίθεται στη χώρα μας. Επίσης, στο πετρέλαιο δεν έχεις τα κερατιάτικα πάγια τέλη. Τα μόνα ουσιαστικά οφέλη του αερίου κατά την ταπεινή μου άποψη είναι α) πως γλυτώνεις την κλοπή κατά το γέμισμα της δεξαμενής και β) τα περιβαλλοντικά. Δε λέω, πολύ σημαντικά είναι και τα δυο αυτά αλλά μην τρώμε και το κουτόχορτο που προσπαθούν να μας ταϊσουν. Όσοι ισχυρίζονται πως είδαν εξοικονόμηση άνω του 10% απλούστατα είχαν παμπάλαιους και κακορυθμισμένους λέβητες πετρελαίου.
ισως εχεις δικιο.αυτο το συμπερασμα το εβγαλα απο ιδια παρατηρηση,σε παλια οικοδομη χωρις ωρομετρηση διοτι καθε 18 μερες(ποτε μα ποτε μηνα η εστω 20 μερες) πληρωναμε 180 ευρω πετρελαιο.η οικοδομη δεν ειναι και καμμαι τεραστια.η λοιπον μας εκλεβε ο διαχειριστης,η ο πετρελαιας κατα το γεμισμα.
επισης και λογω της παλαιοτητας της οικοδομης (δεν υπηρχε boiler)υπηρχε παντα ζεστο νερο,ιδιωτικος θερμοστατης..σε τετοιες περιπτωσεις το αεριο υπερτερει εναντι του πετρελαιου..
σε αυτο το σπιτι που ειμαι τωρα,εχω ιδιωτικη δεξαμενη πετρελαιου.εννοειτε και θερμοστατη και boiler.εννοειτε πως σε αυτη τη περιπτωση συμφερει το πετρελαιο!
νομιζω οτι η λυση του αεριου συνεφερε τις παλιες οικοδομες και οχι τις καινουριες.
αυτα οσο αφορα το off topic, και συμφωνω μαζι σου!!
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....