Να το ζεστανουμε λιγο ???
(Ας μεταφερει καποιος και το νημα για το IsoFix εδω που ανοιξα νωριτερα...)
Να το ζεστανουμε λιγο ???
(Ας μεταφερει καποιος και το νημα για το IsoFix εδω που ανοιξα νωριτερα...)
Μιας και ο καλος μας φιλος ντινος θυμηθηκε αυτο το θεμα, ας το θυμηθω κι εγω.
Για το πενβε τελικα δεν αγορασα καθισματακι, αλλα αγορασα ενα δευτερο κονκορντ για το allroad.
To πρωτο που ειχα παρει μπηκε και εμεινε στο πολο.
Γενικα οι εντυπωσεις μου ειναι πολυ καλες.
Το εχω βαλει και στο πενβε μερικες φορες, η τοποθετηση ειναι ευκολη και γΛηγορη.
Η ελλειψη χωρου γινεται ακομα πιο αισθητη στο μεγαλο -εξωτερικα- κουπε, ο μικρουλης ερχεται πιο κοντα μας σε σχεση με το αουντι, καλο αυτο.
Μειον ειναι το μικρο ανοιγμα του πορτ μπαγκαζ, το οποιο παροτι τεραστιο δεν δεχεται τα μεγαλα αντικειμενα ευκολα.
Το καροτσι π.χ. χρειαζεται να αποσυναρμολογηθει για να μπει, οχι κατι τραγικο βεβαια, αλλα λιγο ενοχλητικο αν εχεις μαθει να το χωνεις μεσα στο φορτηγο allroad με μιση κινηση.
Μιας και λεω για καροτσι θυμηθηκα τα λογια των πιο παλιων στο αθλημα που λεγανε οτι ολοι αγοραζουμε σουπερ ντουπερ καροτσια και τελικα καταληγουμε σε ενα απλο και ελαφρυ.
Η αληθεια αυτη ειναι.
Μας εκαναν δωρο ενα απλο μοντελο απο τα mothercare που δειχνει σαν μακ λαρεν, η γυναικα δεν το αλλαζει με τιποτα.
Πηρε πλεον τη θεση του μονιμα στο πολο, το jane το αφησαμε μονιμα στο εξοχικο για να μην μου τρωει το μισο πορτ μπαγκαζ καθε φορα που ερχομαστε.
Τελικα less is more.
για τον προβληματισμο του ντινου.
το καθισμα με isofix εχει το καλο της πιο σωστης στηριξης, αλλα επιτρεπει κιολας το ευκολοτερο βαλε-βγαλε.
με ενα κλικ το εβαλες, με αλλο ενα το πηρες και το κουμπωσες στο καροτσι.
αυτα λεει η θεωρια.
στην πραξη η κινηση αυτη δεν ειναι ευκολη για τις μαμαδες και ειδικα τις πιο μικροσωμες.
δεν μιλαω για κατηγοριες που θα σηκωναν με σχετικη ευκολια ολο το αυτοκινητο.
οι πιο μικροκαμωμενες λοιπον ειναι δυσκολο να σηκωσουν ολο το καθισματακι με το μωρο μεσα. μιλαμε για αρκετο βαρος για γυναικα, η δικη μου τουλαχιστον δεν μπορουσε.
ετσι εκανε διπλο κοπο, να βγαλει το μωρο απο μεσα, να τη βοηθησει καποιος να βγαλει μετα το καθισμα να το βαλει στο καροτσι και να ξαναβαλει το μωρο μεσα.
οσο ημουνα εγω μαζι δεν υπηρχε θεμα, αλλα οταν ηθελε να βγει μονη της τραβαγε ταλαιπωρια.
ενα αλλο επισης σημαντικο θεμα (ισως το πιο σημαντικο απ ολα) ειναι οτι τα καθισμακια isofix δεν τοποθετουνται στο εμπρος καθισμα (αναποδα), αλλα μπαινουν μονο στο πισω αφου εκει υπαρχουν οι βασεις (δεν ξερω κανενα αμαξι να εχει μπροστα βασεις).
αυτο ειναι πολυ μεγαλο μειον για τις μαμαδες.
η ευκολια να ελεγχει το μωρο και να ειναι διπλα της ειναι τεραστια.
το εχει υπο την προστασια της, αν κλαψει μπορει να το κουμανταρει, γενικα η σωστη θεση αυτη ειναι.
αρα μπορουμε να παρουμε ενα καθισματακι που να μπορει να μπαινει και μπροστα με ζωνη και πισω με ισοφιξ οταν ο μπαμπας ειναι μαζι (ή η μαμα ειναι αθλητρια της παλης).
Φιλαρα ναουμ, τα ειχαμε ξαναπει ναουμ, αλλα οταν εχεις τις καψες με το νινι δεν ακους κανεναν γενικως....(οχι εσυ αλλα οι περισσοτεροι)....
Χαριζα σε φιλο τα δυο ρεκαρο που εχω , απο 1 ετους εως 4.5 ετων και το δευτερο για παιδια εως 10 ετων και δε τα ηθελε η γυναικα του γιατι ηθελε το καμαρι της να μη κατσει πανω σε μεταχειρισμενα καθισματα.
Λυσσαξε, τα εχωσε και πηρε μια μπουρδα πανακριβη χωρις να βολευεται ο μικρος. Ενα Σαββατο που ηρθε σπιτι ο φιλος μου χωρις την τρελλη και πειστηκε να δοκιμασει το δικο μου, ο σπορος απογειωθηκε απ τη χαρα και εκτοτε βολταρει και κοιμαται ανετα και με ασφαλεια στη μεταχειρω.
Για το καροτσακι, ειχα κανει χρυσους καποιους που δεν εχουν και ιδιαιτερη οικονομικη ανεση να μην αγορασουν και να τους χαρισω τα δικα μας τα παλια και να ξοδεψουν τα χρηματα τους καπου πιο χρησιμα αλλα η μαρμελαδα στ'αυτια ηταν πολλη και η κουφαμαρα περισσοτερη.
1200 ευρω για πολυμορφικο καροτσι το οποιο εχει καταληξει σε μια αποθηκη μιας και καθε φορα χρειαζεται owners manual μονο και μονο για να βγαλεις το φρενο. Για να το πας δε βολτα θελει αδεια απο την πολιτικη αεροπορια.
Ειδικα τα ακριβα καροτσια ειναι κυριολεκτικα αχρηστα μιας και η χρηση τους περιοριζεται σε λιγους μονο μηνες, αντε ενα χρονο το πολυ και στη συνεχεια ολοι αποζητουν ελαφρες και απλες λυσεις.
Οπως το σκαφος και το εξοχικο , τα "καλυτερα καροτσια / καθισματα" ειναι αυτα των φιλων σου .
Στα παιδικα καθισματα αυτοκινητου, οπως το εχουμε ξανασυζητησει, το παν ειναι οι καλες επιδοσεις στις πλαγιες συγκρουσεις μιας και εκει εντοπιζονται οι συχνοι θανατηφοροι τραυματισμοι βρεφων / παιδιων.
Σε οτι αφορα την ανεση και ειδικοτερα για παιδια εως 4 ετων περιπου, απαραιτητη ειναι η ανακληση του καθισματος προς τα μπροστα ωστε να μη γερνει το κεφαλι του (σα μεθυσμενος που κοιμαται σε τοιχο) οταν κοιμαται. Και αυτα γενικως κοιμουνται πολυ και ολες τις ωρες .
Εχουμε καταληξει σε καθισματακι (για βρεφος εως καποιων μηνων) εχει βαρος 3,7κιλα, τοποθετειται και χωρις βαση αλλα ουτως η αλλιως η γυναικα που που ειναι σαν αυτη της φωτος θα το εχει χαλαρα
ναι ρε φιλαρα μου ναουμε, εχεις δικιο, οι γυναικες ειναι λιγο μυστηριες σ αυτα.
δεν παιρνω καθισμα μεταχειρο, αλλα του δινω να φαει κοψιδια απο εξι μηνων (ξαδερφη της γυναικας μου.)
τι να πεις, αβυσσος και αναβυσσος...
ντινο, με το καλο φιλε, αλλαζει η ζωη προς το πολυ καλυτερο.
πολυ καλο το cybex, σκεφτομουν να παρω το pallas αλλα κατεληξα στη σιγουρη λυση που ειχα δοκιμασει.
ntinos (07-08-13)
τυπε σταθη σε ευχαριστουμε φιλε για το οφθαλμολουτρο που απλοχερα μας χαρισες
αντε γεια...