Ptboul (18-09-12)
Οι σύγχρονοι τουρμποκινητήρες εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς:
1. Μειωμένο βάρος (λιγότεροι κύλινδροι κλπ)
2. Μειωμένοι ρύποι και κατανάλωση στις τυποποιημένες μετρήσεις. (στις πραγματικές συνθήκες τα άλογα θέλουν τάισμα... επίσης το lag που ΥΠΑΡΧΕΙ δεν συνεισφέρει στην μειωμένη κατανάλωση)
3. Μικρότερα τέλη σε χώρες που φορολογούν με κυβικά και εύκολη βελτίωση με τσιπ κλπ σε χώρες που φορολογούν ιπποδύναμη.
ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ για να έρθουμε στην περίπτωσή μας είναι σημαντικός παράγοντας για το κράτημα των "μπροστόβαρων" "μπροστοκίνητων" (στα προσθιοκίνητα κινητήρας, κιβώτιο, διαφορικό και ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης είναι μπροστά)
Η BMW βλέπει μπροστά με τους τρικύλινδρους, μόνο που δεν το βλέπουμε ακόμα.....
Σε καμιά δεκαριά χρόνια θα βλέπουμε τρικύλινδρους μπροστά με χαμηλό κυβισμό που να δίνουν την κίνηση εμπρός και ηλεκτροκινητήρα πίσω με τις μπαταρίες κάπου στο κέντρο για να επιτυγχάνεται η ιδανική κατανομή βάρους. (όσο οι ηλεκτροκινητήρες θα γίνονται καλύτεροι και οι μπαταρίες αποδοτικότερες και ελαφρύτερες ίσως να βλέπουμε βοηθητικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης ακόμα και δικύλινδρους εμπρός)
Θυμηθείτε το αυτό
(η BMW θα δίνει τη δυνατότητα για κανα-δυο παντιλίκια με ενεργοποιημένο τον ηλεκτροκινητήρα μόνο - ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ -> και δεν θέλει να χάσει το "τρένο" με τους σημερινούς μπροστοκίνητους -> γι αυτό, για να μάθει σε καλοστημένα μπροστοκίνητα αγόρασε την mini πριν χρόνια)
Αυτή θα είναι η εξέλιξη ανεξάρτητα με το αν μας αρέσει ή όχι*
*εμένα δεν μου αρέσει καθόλου...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 120ie87 : 18-09-12 στις 12:32
Thomelef (18-09-12)
Εγώ έχω να πω ότι τόσα χρόνια υπαρχει γκρινια σχετικα με τους κινιτήρες της BMW.Γρινια που είχε να κάνει ασφαλώς ότι για να κινιθεί αξιοπρεπώς το αγαπημένο μας όχημα έπρεπε οι κύλινδροι να είναι τουλάχιστον 6΄.Πόσοι απο μας δεν συχτηρήσαν τα τέλη κυκλοφορίας τα αποια για να κάνουμε την κ@υλα μας τα χρυσοπληρώσαμε!Μέχρι που τα τελευταια χρόνια πολοί απο εμάς ψάξαμε τρύπα να τα κρύψουμε με όλα αυτά που γίνονται με τα χαράτσια και τις κωλοεφορίες.Οχι κύριοι εμένα δεν με ενδιαφέρει αν η αγαπημένη μας εταιρία θυμήθηκε τώρα και όχι πριν απο 15 χρόνια να βγάλει τουρμπατο κινητήρα με καλές επιδόσεις γιατί ο πρώτος που θα το είχε πάρει θα ήμουν εγώ.Διαφωνό επίσεις με κάποιους που έχουν βαφτίσει το μίνι κούπερ bmw μπροστινοκίνητο συγνώμη αλλα δεν είναι δεν θα βάλει η π@υτανα ασπρο νυφικό και θα την πουμε παρθένα!Το να βγει απο το εργοστάσιο 116 η 3αρα με μπροστινή κίνηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ προσωπικά ακυρώνει το συμαντικότερο λόγο για τον οποιο θα προτιμούσε κάποιος bmw που για μένα προσωπικά αν δεν είχα την τρέλα της πίσω κίνησης θα είχα διαλέξει κάτι άλλο
Nick bmwlover (19-09-12), Panos 316T (18-09-12), Thomelef (18-09-12), tzanis320si (19-09-12)
3αρα με εμπρός κίνηση δε πρόκειται να βγει .-
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Nikos
Δεν έγινε και τίποτα που θα βγάλει η BMW μικρό πολυμορφικίζον μπροστοκίνητο βασισμένο στο πάτωμα του ΜΙΝΙ.
Το θέμα είναι ότι όλη η γκάμα γίνεται πολύ πιό συμφέρουσα οικονομικά με την προσθήκη τούρμπο. Τι να έβαζαν πετροΓΚΑΖ;
Η μεγάλη πρόκληση είναι τα Μ, διότι όταν μπορει να βγάλει για πλάκα τούρμπο 2λιτρο με 250-280 άλογα, αναγκαστικά πρέπει να τουρμπίσει και τα Μ. Απλά, σε 10-15 χρόνια η εξέλιξή των μπορεί να φέρει καλή απόκριση στο γκάζι ενώ η εξέλιξη των υλικών μπορει να φέρει εξοικονόμηση βάρους.
Όσο πιό κερδοφόρα είναι η εταιρεία τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βγάζει καλύτερα Μ αυτοκίνητα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
GiannisRob (18-09-12), PANOS-E60 (18-09-12)
gnx (18-09-12)
Eιναι πολύ απλα βασικά τα πραγματα η αγαπημένη μας εταιρεία αρχισε να κάνει στροφή 180 μοιρώ εν όψη της κρίσης όσο για τα πολυπόθητα μ3 τα βλέπω είδος προς εξαφάνισηΔηλαδή όπως την καινουρια 3αρα την 328 η οποία φοράει 2λιτρο τουρματο κινητήρα με 254 άλογα αν δεν κάνω λάθος.Θα σου βγάλει μία μ3 με κάνα τουρμπατο μοτερ και κατα τα άλλα θα είνα μ3 όσο και η 328είναι εξακύλινδρη
Τες πα, εγω δεν διαφωνω με το τουρμπο, αλλα οταν μιλαμε για συμβατικες σειρες, που μεχρι σημερα σερνονται.
Επισεις με αυτη την λογικη, θα μπορουσαν να κατηργηθουν και καποιες ονομασιες που εχουν βγει κατα καιρους, και ξαναεμφανιζονται σειρα ανα σειρα.
Ποιος ο λογος να εχεις...316-318-320-320si-323-325-328-330-335.
Ελεος. Βαλε...316t-318t-325t-335 και τελος. Αντιστοιχα και με τις αλλες σειρες.
sympether with chiefτης
Σωστά και μάλιστα το καθυστέρησε το θέμα με τα τουρμπο καιρός ήταν.Αλλα τις ονομασίες ρε καραγκιοζη γιατί δεν τις αλλαζεις?Αν θέλεις να λέγεσαι σοβαρή εταιρεία μην μπασταρδεύεις την ιστορία σου στο βωμό της αγοράς Ειναι ντροπή!