Λοιπόν guys, μια και βρήκα λίγο χρόνο μπορώ να ποστάρω κάποιες φώτο απο το τελευταίο λύσιμο που έγινε το καλοκαίρι και σιγα σιγά να λύσουμε κάποια θεματάκια που με απασχολούν.
Θέλω να πω ότι το προντζεκτ γίνεται κυρίως για λόγους ευχαρίστησης και ο σκοπός είναι να βγει κάτι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα και όσο γίνετε βελτιστοποιημένο και αξιόπιστο!
Λόγος βιασύνης δεν υπάρχει καθώς ουτε τα χρήματα που χρειάζονται έχω μαζέψει,ούτε υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος. Θέλω εύκολα κανα δίμηνο για να ξεκινήσω να ξυλώνω, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν υπολογιστεί και μελετηθεί όλα.
Το πρόντζεκτ βγήκε λίγο στην άκρη γιατι έφτιαχνα απο τον Αύγουστο ένα CarPC με τρελές μόντες, άπειρη δουλειά και πάρα πολύ βοήθεια. Δεν το έχω τελειώσει ακόμα οριστικά αλλά είναι σχεδόν έτοιμο. Ένας από τους λόγους που το έφτιαξα ήταν και η καλή παρέα που θα έκανε με έναν άγραφο εγκέφαλο που σκέφτομαι να βάλω. Ο συνδυασμός αυτός πιστεύω θα λύσει πολλά χέρια και θα βοηθήσει πολύ σε θέματα αξιοπιστίας, επίδοσης και κατανάλωσης.
Επίσης σκέφτομαι να τριτώσει το κακό με κανένα water injection, αλλά αυτό δεν το έχω ψάξει ακόμα αρκετά. Θα θελα σε αυτό λίγη βοηθειούλα...
Βασικά θέλω να καταλήξω σε πρώτη φάση στον τρόπο ψύξης του αέρα και στην διαδικασία εκτονωσής του. Αφού έμαθα για τα watercooler το έψαξα λίγο και το προτίμησα απο το air to air για λόγους διαφορετικότητας και επίδοσης- απόκρισης...
Έκατσα λοιπόν με τον γνωστό συνεργό valadis544 και λύσαμε τον χώρο της μηχανής. Πήρα μετρήσεις με παχύμετρα, μέτρα κλπ και έκατσα και ζωγράφισα λίγο προσπαθώντας να σχεδιάσω τα πράγματα με τον πιο εύκολο κατασκευαστικά τρόπο. Όταν τελείωσα πήγα και έδειξα τα σχέδια σε μερικούς να δούμε πόσο υλοποιήσιμο είναι το κονσεπτ. Αφού λοιπόν είπανε τελικά ότι είναι καλή ιδέα αποφάσισα οτι είναι κακή. Δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως αργά ή γρήγορα, όσο καλά στερεωμένο και να ναι, θα γίνει η στραβή και το μοτεράκι μου θα τα πιεί τα νεράκια. Μετά, χάρη στο απίστευτο θρεντ του m-power_01 (https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...ater+injection) έμαθα για τα water injection και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ(και πάλι μπράβο στον συνάδελφο!) Ίσως και για ένα μοτέρ όπως το Μ42 που έχει υψηλή συμπίεση να είναι ότι πρέπει.
Δείτε λίγο μερικές φωτο απο τον χώρο της μηχανής και απο τα σχέδια που έκανα. Στην ουσία έβαλα το watercooler μέσα στην πολλαπλή ώστε να γλυτώσω τις σωληνώσεις. Στην απόληξή της κουμπώνει ο κομπρέσσορας. Η απόληξη είναι ψιλοτυχαία και η φορά του νερού κάθετη απο αυτή που έχω σχεδιάσει(δλδ είναι απο κάτω προς τα πάνω) .
Τι πιστεύετε οτι είναι καλύτερο?
-Air to air
-water to air
-water injection
-συνδυασμός τους
Εγώ πιστεύω water injection
Σορρυ για το μεγάλο πόστ αλλά είχα να ενημερώσω ΠΟΛΥ καιρο