Σελίδα 11 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 9101112 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 101 έως 110 από 115

Θέμα: M3 E46 ROL CAGE HOMOLOGATION...

Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Όλα μου τα συνεμπλοκ είναι powerflex κ τα έχω λιγότερο απο χρόνο. Τα ψαλίδα δεν εχουν παιξιμο ώστε να πρεπει να αλλάξω μπαλακια. Θέλω να διευκρινίσω πως στις στροφές λόγω των powerflex αλλα κ των σχετικά καινούργιων αμορτισέρ το αμάξι μπαίνει ένα κομμάτι κ δεν αισθάνομαι καμία παραμορφωση στη γεωμετρία, είμαι πολυ ευχαριστημένος.
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

Περιοχή
    ΙΩΑΝΝΙΝΑ
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η πίσω μπάρα θόλων της Mason Engineering: https://www.masonengineering.net/Subpages/E46.htm

Για το Floor support της Μanson δεν το σκέφτομαι μιας και είναι τραβηγμένη εφαρμογή για χρήση πίστας.
    Θα με ενδιέφερε πολύ μία πίσω μπάρα για το cabrio αν υπάρχει φυσικά. . .
    Κάτι παρόμοιο όχι το ίδιο. . .Δεν θέλω να τρυπήσω-κολλήσω. . .

Rides
    1

Προεπιλογή

Προϊόντα της ultra-racing σε ψιλοανθρώπινες τιμές έχει ο Λιάτας στην Ελλάδα https://autoliatas.car.gr/parts/?ca=1536

4. The Following User Says Thank You to Lambros46 For This Useful Post:

EVERGET (19-05-12)

Προεπιλογή

Σπύρο κοίτα τιμές που μου στείλανε οι Μαλαισιανοι (UltraRacing)! Απίστευτες για τα ευρωπαικά δεδομένα (φυσικά πρέπει να συνυπολογίσουμε μεταφορά + τελωνείο)

Front Strut Bar / Front Tower Bar
    Code : UR-TW2-1534
    Price: Rm 220 = 56 euros !!!!!!!
    Remark: 2 points

Rear Strut Bar / Rear Tower Bar
    Code : UR-RE2-177
    Price: Rm 198 = 50 euros!!!!

Rear Anti-roll Bar / Rear Sway Bar / Rear Stabilizer Bar
    Code : UR-AR23-361
    Price: Rm 650 = 164 euros
    Remark: 23mm

Room Bars / Rear Cross Bar
    Code : UR-RO2-1535
    Price: Rm 220 =56 euros!!!

To room bar μου λέει πως πρέπει να κάνει δουλειά...βέβαια θα το έβαζα μόνο επενδεδυμένο με δέρμα πρώτα....

Δεν έχει τρύπα στο θόλο για την πίσω μπάρα της Manson απ ότι θυμάμαι οπότε πρέπει να τρυπήσεις ή να κολλήσεις.....
    Και εδω φτάνει σχεδόν 100 απο 55 πχ με μια υπό τιμολόγηση λες να γινόταν δουλειά; Το room bar δεν το βάζω για κανένα λόγο. Θα κοψεις
    Την ωραία χοντρή μοκετούλα σου για αυτό; Τς τς τς

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που και υπό ποιες συνθήκες νιώθεις να στρεβλώνει το πλαίσιό σου ?
    Αλέξη δεν ξέρω για τον Νασο , αλλά εγώ για δοκιμή ή για την ιδέα αν θές θα τα εβαζα. Και την θολομπαρα όταν την έπιασα στα χέρια μου, λέω αυτο το αλουμίνιο τι θα κρατήσει ; Τελικά όχι μόνο την κατάλαβα την διαφορά, αλλά την διαπίστωσα κιόλας όταν μετά τις Σέρρες είχε λύσει ο μεσαίος κοχλιας. Το ίδιο έκπληκτος είχα μείνει και μετα πίσω σινεμπλοκ . Θα ήθελα να δω αν προσφέρουν κάτι, και αφού το κόστος δεν είναι τρομερό , και αφού δεν γίνεται κάποιος συμβιβασμός ως προς την χρηστικότητα
    Nαι και μένα θα με έψηναν οι από κάτω μπάρες...αλλά παίζει στο Μ3 να μην μπαίνουν...στο site τις δίνουν για απλά 46άρια...
    δεν μπαίνει ούτε σε non M αν δεν είναι καμπριο.

6. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

alexk (18-05-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων

Αλέξη δεν ξέρω για τον Νασο , αλλά εγώ για δοκιμή ή για την ιδέα αν θές θα τα εβαζα. Και την θολομπαρα όταν την έπιασα στα χέρια μου, λέω αυτο το αλουμίνιο τι θα κρατήσει ; Τελικά όχι μόνο την κατάλαβα την διαφορά, αλλά την διαπίστωσα κιόλας όταν μετά τις Σέρρες είχε λύσει ο μεσαίος κοχλιας. Το ίδιο έκπληκτος είχα μείνει και μετα πίσω σινεμπλοκ . Θα ήθελα να δω αν προσφέρουν κάτι, και αφού το κόστος δεν είναι τρομερό , και αφού δεν γίνεται κάποιος συμβιβασμός ως προς την χρηστικότητα

δεν μπαίνει ούτε σε non M αν δεν είναι καμπριο.
    Συμφωνώ ότι η μπάρα θόλων κάνει μεγάλη διαφορά !
    Σε όποιο μοντέλο μόνο καλό κάνει.

Δοκιμάστε τες παιδιά και πείτε μας εντυπώσεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alexk : 18-05-12 στις 00:18 Αιτία: ορθογραφία...

8. The Following 2 Users Say Thank You to alexk For This Useful Post:

BILL007 (18-05-12), m-power_01 (18-05-12)

Περιοχή
    Rides
    1

Προεπιλογή

Kαι η αναζήτηση σχετικά με τη βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας του Μ3 Ε46 συνεχίζεται. Πριν κάποιους μήνες είχα τοποθετήσει μία Wiechers αλουμινένια διαιρούμενη πίσω μπάρα θόλων. Παρότι η αίσθηση του αυτοκινήτου μετά την τοποθέτηση ήταν φανερά πιο δεμένη, ο διαιρούμενος και μη ενισχυμένος σχεδιασμός της συγκεκριμένης μπάρας αφήνει μεγάλα περιθώρια για βελτίωση. Άλλωστε αμφιβολίες σχετικά με τον όλο σχεδιασμό του συγκεκριμένου προϊόντος είχα εκφράσει και στο παλαιότερο thread:
    https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15201

Κοιτάζω λοιπόν κάποιες πιο ενισχυμένες λύσεις. Η απόλυτη λύση, που αντισταθμίζει στο μέγιστο βαθμό το κενό στο πλαίσιο που αφήνει η ύπαρξη ανακλινόμενων πίσω καθισμάτων είναι αυτή της Safety Devices (SD). H συγκεκριμένη μπάρα βιδώνει τόσο στους θόλους όσο και στο πάτωμα του χώρου αποσκευών με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει κανενός είδους κίνηση ανάμεσα στους θόλους. Παρακάτω παραθέτω κάποιες φωτογραφίες που μου έστειλε η SD, μιας και το φωτογραφικό υλικό στο internet για τη συγκεκριμένη μπάρα είναι ελάχιστο:

H πίσω μπάρα θόλων της Safety Devices είναι ίδια με αυτή της Thorney Motorsport, μιας και η πρώτη είναι ο κατασκευαστής και προμηθευτής της Thorney....αν και για κάποιο λόγο η Thorney καταλήγει να την πουλάει στην 6πλάσια τιμή από αυτή που πουλάει η SD. Για την SD o Έλληνας αντιπρόσωπος μου έδωσε τιμή 120 ευρώ + ΦΠΑ + μεταφορικά...όταν ο Thorney πουλάει στο site του 699 pounds:

https://www.thorney.ms/tms-rear-susp...-csl-1092.html

H εν λόγω μπάρα (ή δέσιμο, μιας και δεν προκείται ακριβώς για μπάρα) πωλείται είτε χωριστά είτε ως τμήμα του Roll Cage που δινει η SD για τα Ε46. Παρά τα προφανή ωφέλη που θα επιφέρει στην ακαμψία του πίσω μέρους του αυτοκινήτου, η μπάρα της SD έχει δύο μεγάλα μειονεκτήματα: πρώτον ότι το βάρος της πρέπει να είναι σχετικά υψηλό και δεύτερον ότι πρέπει να κολλήσεις "μεταλλικά πλακάκια" στο δάπεδο του χώρου αποσκευών και εκεί πάνω να βιδώσεις τη μπάρα...και τέτοιου είδους κολλήματα και δη σε εμφανές σημείο δεν θέλω να κάνω στο αμάξι μου.

Λόγω των δύο παραπάνω μειονεκτημάτων κινούμαι περισσότερο προς την μπάρα θόλων της Mason Engineering. H συγκεκριμένη μπάρα είναι μεν διαιρούμενη αλλά πολύ πιο ενισχυμένη από την Wiechers που φοράω. Mάλιστα, οι βάσεις της μπάρας βιδώνουν όχι μόνο στο πάνω μέρος του θόλου αλλά και πλευρικά αυτού (απαιτείται να ανοιχτούν τρύπες) εξουδετερώνοντας έτσι περισσότερες πιθανές κινήσεις ανάμεσα στους θόλους.

https://www.masonengineering.net/Subpages/E46.htm

Πώς κρίνετε τις δύο παραπάνω λύσεις?
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

10. The Following User Says Thank You to EVERGET For This Useful Post:

BILL007 (18-08-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Η 2η είναι καλύτερη πιστεύω , οπως είπες και εσύ να μην κολλάς λαμαρινάκια στο πάτωμα.

12. The Following User Says Thank You to mark e92 For This Useful Post:

EVERGET (11-08-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Νασο, το αμαξι χρειαζεται τις ενυσχυσεις οσο πιο χαμηλα γινεται. Και για προστασια και για κρατημα.

Φαινομενικά μπορει το ματι με το δεσιμο των θόλων να πιστευουμε οτι δενουμε το αμαξι αλλα το βαρος του αυτοκινητου και εκει που δεχεται τις μεγαλυτερες πιεσεις ειναι κατω.
    Γι αυτό παντα απο κατω γινονται οι φθορες σε σινεμπλόκ, πατωμα κλπ.
    Αρα εκει ειναι και το κρατημα.
    Εγω πισω εχω μια απλη κινεζικη μπαρα των 50 ευρω που κατα 90% πιστευω κανει τη δουλεια που κανει η θολομπαρα της Mason .

Θα σου ελεγα να κινηθεις προς Safety Devices γιατι ίσως αυτη να προστατευει καπως καλυτερα και να δινει και καλυτερη ακαμψία.
    Μην σκεφτεις τα πλακακια που θα κολλήσεις.
    Εγω οταν εβαλα πριν απο μηνες το αμαξι μεσα για φλατζα εκανα προληπτικα και το κιτ της Turner Motorsport για το πατωμα, εβαψα και μεσα το πορτ μπαγκαζ τις κολλησεις που απαιτουσε η τοποθετηση του κιτ και δεν το μετανιωσα καθόλου αφου δεν φαινεται τιποτα και εχω το κεφαλι μου ήσυχο.
    Μετανιωσα που δεν εκανα και δουλεια για μια μπαρα τυπου Safety Devices.
    Τελη Αυγουστου κατι θα σκεφτώ αφου θα τα λυσω όλα απο κατω να αλλαξω σινεμπλόκ.
    M3 CSL

14. The Following 3 Users Say Thank You to chief For This Useful Post:

EVERGET (11-08-13), soc12r (11-08-13), Thomelef (11-08-13)

Περιοχή
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chief Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νασο, το αμαξι χρειαζεται τις ενυσχυσεις οσο πιο χαμηλα γινεται. Και για προστασια και για κρατημα.

Φαινομενικά μπορει το ματι με το δεσιμο των θόλων να πιστευουμε οτι δενουμε το αμαξι αλλα το βαρος του αυτοκινητου και εκει που δεχεται τις μεγαλυτερες πιεσεις ειναι κατω.
    Γι αυτό παντα απο κατω γινονται οι φθορες σε σινεμπλόκ, πατωμα κλπ.
    Αρα εκει ειναι και το κρατημα.
    Εγω πισω εχω μια απλη κινεζικη μπαρα των 50 ευρω που κατα 90% πιστευω κανει τη δουλεια που κανει η θολομπαρα της Mason .

Θα σου ελεγα να κινηθεις προς Safety Devices γιατι ίσως αυτη να προστατευει καπως καλυτερα και να δινει και καλυτερη ακαμψία.
    Μην σκεφτεις τα πλακακια που θα κολλήσεις.
    Εγω οταν εβαλα πριν απο μηνες το αμαξι μεσα για φλατζα εκανα προληπτικα και το κιτ της Turner Motorsport για το πατωμα, εβαψα και μεσα το πορτ μπαγκαζ τις κολλησεις που απαιτουσε η τοποθετηση του κιτ και δεν το μετανιωσα καθόλου αφου δεν φαινεται τιποτα και εχω το κεφαλι μου ήσυχο.
    Μετανιωσα που δεν εκανα και δουλεια για μια μπαρα τυπου Safety Devices.
    Τελη Αυγουστου κατι θα σκεφτώ αφου θα τα λυσω όλα απο κατω να αλλαξω σινεμπλόκ.
    Το θέμα είναι Χριστόφορε πως δυστυχώς ενισχύσεις για χαμηλά, του στιλ μπάρες που δένουν σινεμπλόκ με απέναντι σινεμπλόκ στη γέφυρα ή παρόμοια για τα εμπρός σινεμπλόκ, παρότι βγαίνουν για διάφορα άλλα μοντέλα BMW, για το Μ3 Ε46 δεν έχω βρει κάτι. Μπροστά το Μ3 έχει και αυτό το reinforcement plate το οποίο πιστεύω πως δεν κάνει τίποτα.

Ενδιαφέρον μου φάνηκε η παρακάτω λύση της Strong Strut, η οποία ενισχύει το V-Brace που έχει στο πάτωμα το Ζ4Μ. Πραγματικά ουσιαστική βελτίωση. Παρότι στο site αναφέρουν ότι αναμένεται να βγάλουν στην κυκλοφορία παρόμοια ενίσχυση για το V-Brace του Μ3 Ε46, σε email που τους έστειλα μου είπαν πως δεν θα έχουν έτοιμο κάτι στο προσεχές μέλλον:

https://www.strong-strut.com/Z4_rear_brace.htm

Πάντως σχετικά με αυτό που λες για τις πίσω μπάρες θόλων: μία απλή σαν την κινέζικη που έχεις ή σαν τη wiechers που φοράω, βλέπεις πως αν την κουνήσεις με δύναμη με το χέρι η μπάρα έχει ένα ελάχιστο flexibility (όχι κούνημα), σε αντίθεση με τη μαμά χαλύβδινη μπροστά μπάρα που την κουνάς με το χέρι και δεν έχει καμία ελαστικότητα. Αυτή η ελαστικότητα στις μπάρες από αλουμίνιο (ιδίως εάν είναι και διαιρούμενη με αρθρώσεις) σίγουρα στερεί πόντους από την ακαμψία που θα έδινε μία 100% άκαμπτη χαλύβδινη μπάρα.

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Η πολύ μεγάλη ακαμψία μεταφέρει παραπάνω φορτιο.

Σκέψου ότι μια μπάρα, από τη στιγμή που μπαίνει, ενώνει τους δύο θόλους, με αποτέλεσμα να στέλνει το ζόρι της μιας στην άλλη.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

17. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

BILL007 (18-08-13), EVERGET (11-08-13)

Σελίδα 11 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 9101112 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •