Όχι ρε Κώστα
Είναι εγγύηση , rotary και με μια κούτα pads μαζί δώρο στα 19 ευρώ!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stef : 22-06-11 στις 00:48
Kαι μια φιλική συμβουλή.
Πριν ασχοληθούμε με γυαλίσματα και μάλιστα με περιστροφικό αλοιφαδόρο, καλό είναι να έχουμε διαβάσει ενδελεχώς τα σχετικά με την όλη διαδικασία, να έχουμε δει ορισμένα βίντεο και ιδανικά να έχουμε πειραματιστεί και σε κάποιες παλιές λαμαρίνες.
Το να κάνει κάποιος στο αυτοκίνητό του μια ήπια έως μέτρια διόρθωση (πχ από ψιλές αράχνες, "φεγγάρια" κλπ) είναι κάτι σχετικά απλό για κάποιον που έχει κάνει τα παραπάνω, διαφορετικά όμως, ακόμα και η ελάχιστη διόρθωση είναι πιθανό να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα απ'όσα θα λύσει.
Και φυσικά, όπως και οι παρενέργειες ενός φαρμάκου οφείλουν να μην είναι πιο επικίνδυνες από τα συμπτώματα της ασθένειας που θεραπεύει, έτσι και το γυάλισμα, αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, θα έχει χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που θα προσπαθήσει να διορθώσει.
Άλλωστε, υπάρχουν και αλοιφές που δουλεύονται μια χαρά με το χέρι, οπότε μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από εκεί και σταδιακά να πάει στον αλοιφαδόρο.
Προσωπικά, έτσι ξεκίνησα κι αυτό με βοήθησε αρκετά στο να καταλάβω την όλη λογική πίσω από τη διαδικασία του γυαλίσματος.
Αν το αυτοκίνητο άλλωστε έχει φοβερά θέματα, τότε ένας αρχάριος είναι σίγουρο πως δεν θα καταφέρει να τα διορθώσει, είτε με αλοιφαδόρο είτε χωρίς, οπότε το ιδανικό είναι να επισκεφτεί κάποιον επαγγελματία και μετά να συντηρεί σωστά το αμάξωμα, ώστε να χρειάζεται ένα ελαφρύ γυαλισματάκι κάθε 1-1,5 χρόνο το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα και με το χέρι.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
BILL007 (22-06-11), Bitz (07-02-12), m-power_01 (22-06-11), Stathis (22-06-11)
Ρυθμιστή στροφών δεν έχει. Ωστόσο το αυτοκίνητο αυτό το έχω απο το 95 και δεν το έβαψα.
Ανα εξάμηνο ίσως και λιγότερο απο καθαρά κίνηση τακτικής το περνάω ένα βερνίκι μόνος. Δεν έχω πρόβλημα με τους επαγγελματίες αλλά το αυτοκίνητό μου είναι 16 ετών και γυαλίζει αρκετά.
Κατα καιρούς άλλαξα αρκετές κρέμες κλπ
Κατέληξα σε 2 βασικές κατηγορίες: Σε αυτές που αφαιρούν τις γρατζουνιές, αράχνες, φεγγάρια και όπως αλλιώς θέλετε να ονομάσετε τις ανωμαλίες στο χρώμα και σε αυτές που είναι βερνίκια καθώς έχουν χρώμα και καλύπτουν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα τυχόν κενά.
Στο 2ο τουτού μου (opel) καθότι πιο νέο χρησιμοποιώ μονο βερνίκι του χρώματός του πολύ γνωστής φίρμας μόνο προληπτικά. Και αυτό τα 4 χρόνια ζωής του προληπτικά.
Στο bmw χρησιμοποίησα scratch remover πολύ γνωστής εταιρείας της οποίας όμως μου κόστισε ± 30 ευρώ...όχι 5-10-15 που δοκίμασα στην αρχή αλλά ούτε και τα υπερκοστολογημένα 200 ευρώ
εδώ η γριά μου 2 ημερών άπλυτη. Σημειωτέον δεν μπηκε ποτέ κάτω απο γκαράζ...
Uploaded with ImageShack.us
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη laantonios : 22-06-11 στις 08:04
Jimmakos (03-08-11)
Τι εννοείς ότι χρησιμοποιείς βερνίκι που καλύπτει μικρά κενά?
Δεν το καταλαβαίνω αυτό...
Θες να γίνεις πιο σαφής?
Όσο για τον αλοιφαδόρο από μόνος σου κατάλαβες ότι είναι για πέταμα μιας και ΔΕΝ έχει ρυθμιστή στροφών...
Και εαν έχεις την καλοσύνη να μας πεις με ποιο τρόπο και με ποια σειρά χρησιμοποιείς τα προιόντα για να καταλάβουμε...
Αγαπητέ Αντώνη, έχεις μπερδέψει ολίγον τις ορολογίες. Δεν υπάρχουν αλοιφές-βερνίκια. Μάλλον ήθελες να γράψεις ΚΕΡΙ. Το βερνίκι είναι....βερνίκι και η διαδικασία για να γίνει είναι το βάψιμο. Το κάνει δηλαδή βαφέας σε φούρνο με πιστόλι βαφής.
Παλαιότερα στα χρώματα μονής (δεν είμαι σίγουρος αν το Ε36 σου είναι βαμένο 'μονής'), με τη χρήση κάποιας χοντρής αλοιφής μπορούσες όντως να 'μεταφέρεις' χρώμα από το σημείο που δεν είχε ζημιά, στο σημείο που υπήρχε κάποια εκδορά με μέτρια αποτελέσματα. Και αυτό διότι το χρώμα και το βερνίκι ήταν σε μία στρώση.
Εννοώ κερί με χρώμα. Υπάρχει ακριβώς για τον κωδικό του χρώματός μου.
Τον αλοιφαδόρο για την δουλειά που τον κάνω τον θεωρώ εργαλείο. Δεν το θεωρώ όμως επαγγελματικό.
Η σειρά είναι απλή. Πλύσιμο αυτοκινήτου->κέρωμα με αλοιφαδόρο->γυάλισμα με αλοιφαδόρο.
Την ορολογία βερνίκι την δανείστηκα απο το βερνίκι που χρησιμοποιούσαμε για τα παπούτσια να την ονομάσω πάστα με χρώμα;
Επαγγελματίας στα χρώματα δεν είμαι. Χοντρή η αλοιφή δεν είναι. Κρέμα είναι.
Συγγνώμη που το λέω αλλά η σειρά και λάθος είναι και απουσιάζουν διαδικασίες οι οποίες προστατεύουν και αναζωογονούν το χρώμα
Ο αλοιφαδόρος ο επαγελματικός ξεκινάει από 250 ευρώ και πάνω και κανείς δεν μίλησε για τέτοιους αλοιφαδόρους...
Οι ερασιτεχνικοί αλοιφαδόροι ξεκινούν από 50-60 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 200.
Φαντάσου λοιπόν σε ποια κατηγορία ανήκει ο δικός σου αλοιφαδόρος που ούτε καν ρυθμιστή στροφών δεν έχει...
Δεν τόνισα την επαγγελματική του ικανότητα. Για τη δουλειά που το κάνω είναι άψογος και τον έχω ήδη 3 χρόνια.
Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι θεαματικά με επαγγελματικά προϊόντα τόσο σε εργαλεία όσο και σε αλοιφές αλλά παρόλα αυτά το αποτέλεσμα εμένα με ικανοποιεί!
υγ βερνίκι δεν έκαψε ποτέ.
Aν καταλαβαίνω καλά και με βάση αυτά που λες παρακάτω, έχεις πάρει κάποιο κερί με χρώμα σαν αυτά που έχει η turtlewax και η sonax, τα οποία κατά τη γνώμη μου προσφέρουν ελάχιστα αποτελέσματα, κυρίως το δεύτερο.
Καλύτερα να χρησιμοποιούσες κάποιο glaze που να περιέχει πολλά fillers τα οποία καλύπτουν καλά την ψιλή αράχνη και γενικά τα μικροπροβλήματα του χρώματος.
Το να υπάρχει κερί με βάση τον κωδικό του χρώματός σου, ειλικρινά δεν το έχω ξανακούσει.
Για την ακρίβεια, το έχω ακούσει για κάτι πανάκριβα swissvax και zymol που κατασκευάζονται ύστερα από παραγγελία του πελάτη για το αυτοκίνητό του.
Θες να γίνεις λιγο πιο συγκεκριμένος και να μας πεις τι εταιρείας είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς?
Κι επίσης, η σειρά που ακολουθείς είναι λάθος.
Πρώτα γίνεται το γυάλισμα και μετά το κέρωμα!
Δεν γίνεται φίλε μου να είναι άψογος με 3500 στροφές.
Οι γυαλιστικές αλοιφές πρέπει να δουλευτούν ορισμένη ώρα στις 1000 περίπου στροφές για να σπάσουν, ειδάλλως αν δουλευτούν κατευθείαν υψηλόστροφα, τότε διορθώνουν πολύ λιγότερο.
Επίσης, όταν το γυάλισμα γίνεται με μαξ 1700-1800 στροφές κι εσύ χρησιμοποιείς τις διπλάσιες, είναι σίγουρο πως έχεις κάψει αρκετό βερνίκι.
Αν κάνεις μια μέτρηση πάχουν θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.
Τέλος, το κερί χρειάζεται πολύ χαμηλές στροφές για να περαστεί, ειδάλλως θερμαίνεται πολύ γρήγορα και δεν απορροφάται από το βερνίκι, με αποτέλεσμα να προσφέρει ελάχιστη προστασία σε σχέση με αυτή που θα έπρεπε.
Καλύτερα να το περνάς με το χέρι λοιπόν, είναι προτιμότερο απ'όλες τις απόψεις.
Γενικά, είναι πολύ καλό να ασχολείσαι μόνος σου με το αμάξι σου και απ'ότι βλέπω, έχεις το μικρόβιο του detailing.
Το θέμα είναι πως κάνεις κάποια πράγματα λάθος με αποτέλεσμα αυτό να μειώνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα και ενδέχεται να οδηγήσει και σε ζημιά.
Κάνε αυτά που σου είπαμε (αλλαγή αλοιφαδόρου, διαδικασίας κλπ), διάβασε και τα κατατοπιστικά άρθρα του πρώτου ποστ στο τόπικ αυτό και ό,τι άλλο θες μπορείς να το ρωτήσεις στο αρμόδιο τόπικ: https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1051.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Stefanos_Cool (22-06-11)