Αρχικό μήνυμα απο
oldcarskickass
Όλα αυτά φίλε μου, δεν είναι καθόλου αχταρμάς.
Τα αντιμετωπίζουμε ΣΑΝ αχταρμά γιαυτό ΔΕΝ ξέρουμε που πάνε τα 4...
Είναι μεθοδικοποιημένα και με πρόγραμμα.
Όσο για τα κοιτάσματα, ξέρω από άτομο που εργάζονταν στην ΓΥΣ, ότι όντως υπάρχουν. Περισσότερα δε μπορώ να πω.
Πάντως και το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο είναι τίγκα στο ουράνιο...
Βλέπω youtube χρόνια.
Πιστεύω είναι ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ μη πολιτικοποιημένα και αντικειμενικά βίντεος που έχω δει ποτέ.-
To αχταρμάς το είπα με την έννοια ότι κάποια θέματα, όπως η ψήφος των νόμιμων μεταναστών, έχουν να κάνουν με το διεθνές δίκαιο και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια αρνητική σκοπιά που αντιμετωπίζεται η σκληρή νέα τάξη πραγμάτων, το ξεπούλημα των εθνικών εδαφών κλπ. Είναι διαφορετικοί τομείς και πρέπει να κάνουμε διάκριση δικαίων επί αδίκων και όχι να τα εξετάζουμε όλα το ίδιο. Αυτό εννοώ.
Τώρα για τα πετρέλαια, συνεχίζω να αμφιβάλλω για το κατά πόσο υπάρχουν και (κυρίως) σε τι ποσότητα. Δε γίνεται ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη, ακόμα και οι εχθροί της δύσης, να εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματά τους και μόνο εδώ να έχουν πέσει όλοι πάνω μας για να μας σταματήσουν. Και στην τελική, γιατί να το κάνουν? Δε θα μπορούσαν (με το πρόσχημα των χρεών κλπ) να μας αναγκάζουν να εξάγουμε το πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές και πάλι να κερδίζουν αυτοί? Και σοβαρές έρευνες, δεν έχουν γίνει (όποιος ξέρει από πετρελαϊκές έρευνες, καταλαβαίνει ότι δε μπορούν να γίνουν κρυφά και θα είχε αναστατωθεί όλο το Αιγαίο), είτε το θέλουμε είτε όχι, οπότε μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο. Πάντως, δε γίνεται η δύση να σχεδιάζει μέχρι και εξόρυξη πετρελαίου από την ανταρκτική και να έχει αφήσει το Αιγαίο, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μπορούσε να μας "βοηθήσει" (όπως βοηθά πάντα, δηλαδή με τεράστια ανταλλάγματα) να εξορύξουμε, με αυτή να παίρνει τη μερίδα του λέοντος, όπως γίνεται σε πολλές χώρες του πλανήτη. Μάλλον λοιπόν, δεν είμαστε και τόσο πετρελαϊκή υπερδύναμη όσο ευελπιστούμε (ή μας έχουν κάνει να ευελπιστούμε για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον) και πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους (ηλιακή-αιολική ενέργεια) ανάπτυξης, πιο σίγουρους και πρόσφορους για τα εδάφη μας...
the more people agree with me
the more I think I'm wrong