Αρχικό μήνυμα απο
S8N
Κι εγώ το ίδιο είχα Μάνο, με DSG!
Γρήγορο ήταν. Στριφτερό ήταν. Άπιαστο σε ορεινό στροφιλίκι ήταν. Οικογενειακό θα μπορούσες να πεις πως ήταν, αν και οριακά. Σπορ/αλήτικο και κυριλέ ταυτοχρόνως σίγουρα ήταν. Οικονομικό ΔΕΝ ήταν. Μέσα στην πόλη έκαιγε 12.5lt/100km. Αν το οδηγούσες νευρικά κατέβαζε τον άμπακο. Ούτε τον χαρακτηρισμό 'ποιοτικό' τον δέχομαι. Η ποιότητα βαφής του ήταν μέτρια. Οι προφυλακτήρες είχαν άλλη απόχρωση από το αμάξωμα. Οι αρμοί του αμαξώματος ήταν for the festival (για τα πανηγύρια). Τα πλαστικά του ήταν σκληρά και έτριζαν. Οι επενδύσεις στα χερούλια των πορτών ξεφλούδιζαν. Τα καθίσματά του (ύφασμα) φθείρονταν πολύ γρήγορα και η επένδυσή τους άνοιγε. Το Octavia 5 προσωπικά μου φάνηκε πιο ποιοτικό. Όσο για την αξιοπιστία, δυο τινά συμβαίνουν: Ή είσαι πολύ τυχερός, ή δεν είσαι καθόλου ψείρας.
Σινεμπλόκ στα ψαλίδια δεν άλλαξες ποτέ? Πίσω μοτέρ υαλοκαθαριστήρα που κόλλαγε? Top mounts? Σκάστρα? PCV? To μοτεράκι των flaps στην εισαγωγή? Οθόνη κλιματιστικού? Κλαπέτο ανακύκλωσης? Αισθητήρα κλειδαριάς πόρτας? Δε σου άνοιξε ποτέ το λαμπάκι του αερόσακκου όταν έβαλες άτομο στα πίσω καθίσματα? Η αντλία νερού σου κράτησε αρκετά? Πήρες μήπως χαμπάρι τι επικαθίσεις είχαν οι βαλβίδες σου μετά από 30.000-40.000km? Μέτρησες συμπίεση να δεις αν έκλειναν σωστά ή αν είχαν στραβώσει από τα κατάλοιπα λόγω της κατανάλωσης λαδιού και του άμεσου ψεκασμού που δεν τις ξέπλενε? Το ποτηράκι της αντλίας υψηλής το τσέκαρες ποτέ? Ο λοβός του εκκεντροφόρου από τον οποίο έπαιρνε κίνηση το εμβολάκι αυτό ήταν εντάξει ή σκαμμένος/φαγωμένος? Πόσες αναβαθμίσεις σου έκαναν στον εγκέφαλο? Πήρες μήπως χαμπάρι πως τα πρώτα GTI είχαν υψηλότερη συμπίεση, διαφορετικά πιστόνια (FSI dish), διαφορετικούς εκκεντροφόρους και διαστρωμάτωση καυσίμου (stratification) ενώ τα ΜΥ2006---> όχι? Για ποιο λόγο άραγε να συνέβη αυτό? Άκουσες τίποτα για προανάφλεξη λόγω μαλακών ελατηρίων βαλβίδων στα τελευταία μοντέλα? Είχες μηχανικό ή DSG κιβώτιο? Ρωτώ γιατί στο δικό μου (DSG) κροτάλιζαν οι δίσκοι τριβής του κιβωτίου από την πρώτη κιόλας μέρα και επί 4 χρόνια μου έλεγαν πως είναι φυσιολογικό. Μήπως να κάνεις μια αναζήτηση στο Google με τις λέξεις "DSG flash of death" για να δεις πόσο αξιόπιστες ήταν και οι μονάδες της Mechatronics για το DSG?
Και για να μη λέμε πως είμαι κανένας σιδεροφάγος, από το 2007-2010 το οδηγούσε αποκλειστικά η γυναίκα μου (οδήγηση τύπου Driving Miss Daisy). Πάντως, ομολογώ πως το Golfάκι ήταν το καλύτερο VAG που είχα ποτέ. Από πολλές απόψεις θα μου λείψει.