Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
ωραιες δυνατοτητες...
βεβαια θα προτιμουσα τιποτα καλυτερα φρενα και μειωση του βαρους...
τις φωνητικες εντολες στο δικο μου αυτοκινητο τις εχω χρησιμοποιησει δυο φορες στην αρχη για να δω πως λειτουργει.
τελικα ολα αυτα τα συστηματα που υποτιθεται οτι αποσκοπουν στην ευκολια και την απλουστευση, ειναι πολυ πιο δυσχρηστα και πολυπλοκα απο τις κλασσικες μεθοδους.
θες να σημειωσεις κατι, κανε δεξια βγαλε το μπλοκακι σου και γραψτο. θες να στειλεις ενα μηνυμα, πες στο συνοδηγο σου, ή σταματα και γραψτο.
εχουμε γινει ολοι πια, bill gates Χ10, θα χασει η βενετια βελονι αν ολα αυτα τα κανουμε λιγο αργοτερα...
τελικα το αυτοκινητο θα καταντησει συσκευη μεταφορας απο το σημειο Α εως το Β και τιποτα περισσοτερο. ολη την ωρα θα ασχολεισαι με κατι αλλο εκτος της οδηγησης...
ολα αυτα μου μοιαζουν λιγο αντιφατικα απο τη bmw την εταιρια των "απολυτων μηχανηματων οδηγησης"...
ρε βαλτε ενα τιμονι ενα μοτερ και τεσσερις ροδες, φτιαξτε οχηματα με την ψυχη των 2002 και αφηστε τα μπλακμπερυ και ολα αυτα τα διαστημικα κολπα που στην πραξη δεν τα χρησιμοποιει κανεις...
Έτερον εκάτερον κατά τη γνώμη μου Στάθη.
Η bmw θα έπρεπε να βγάζει και δυνατά φρένα όπως λες και αυτοκίνητα με πιο σπορ τιμόνι, όπως έκανε στο παρελθόν και 1002 ακόμα.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι καινοτομίες στην τεχνολογία και τα τόσο προηγμένα συστήματα δεν είναι κάτι άξιο λόγου. Μπορεί να μην απευθύνονται στο μέσο χρήστη (κι εγώ τις φωνητικές εντολές του bluetooth στη bmw μου ζήτημα να τις έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 3 φορές, όχι γιατί είναι ιδιαίτερα δύσχρηστες αλλά γιατί απλά δε χρειάστηκε), υπάρχουν όμως άτομα που τους χρειάζονται.
Άλλωστε, τα έξτρα αυτά κοστίζουν χιλιάδες ευρώ οπότε αν σε κάποιον δεν είναι χρήσιμα, δεν έχει κανένα λόγο να τα προσθέσει στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου του.
Στην τελική, τα συστήματα αυτά δεν θα υπάρχουν σε extreme κατασκευέςόπως η gts (που δεν έχει καν ηχοσύστημα) και πιστεύω πως είναι περιττά και στα ///Μ όπου είναι υποτίθεται καθαρά αυτοκίνητα απόλαυσης (αν και στο μέλλον πιστεύω πως κι αυτό θα αλλάξει κάπως και θα έχουν περισσότερο καθημερινό χαρακτήρα).
Σε λιμουζίνες όμως όπως η 7άρα και η 5άρα, αλλά και Χ6-5, όπου η τεχνολογία αιχμής παίζει μεγάλο ρόλο, θεωρώ πως τέτοια συστήματα είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενα από αρκετούς αγοραστές.
Προσωπικά πάντως, η συγγραφή κειμένου μέσω της ανάγνωσης μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ένδειξη τεχνολογικής υπεροχής της bmw, τη στιγμή μάλιστα που είναι κάτι αρκετά πολύπλοκο ακόμα και για υπολογιστές.
Άλλωστε. η (αχρείαστη και περιττή πολλές φορές) τεχνολογία υπάρχει παντού στη ζωή μας, δεν θα μπορούσε να λείπει από το αυτοκίνητο...
the more people agree with me
the more I think I'm wrong