Αρχικό μήνυμα απο
joseph
Κοιτα, εχω δει και 215 λαστιχο σε 9αρα, αλλα με πολυ "τραβηγμα" στο λαστιχο, ξερεις, "german style" βασικα δεν μου αρεσει, τωρα 235 μια χαρα θα ειναι σε 9αρα, δεν εχει προβλημα.
Τωρα ενα αλλο που εχω προσεξει ειναι οτι σε διαφορετικες εταιριες η "φορμα" στο λαστιχο ειναι σε αλλα πιο φαρδια σε αλλα πιο στενα, ελαχιστα μεν, αλλα ειναι.
Πχ στο δικο μου οταν ειχα τα conti3 σε 225-45-17 σε 8αρα ζαντα, το λαστιχο στο πλαινο ελαχιστα στρογγυλευε προς τα μεσα "σαν να ειναι φαρδια η ζαντα "τραβηγμα", οταν εβαλα fulda το λαστιχο ειναι πιο ευθεια στο προφιλ "σαν να ειναι πιο φαρδυ.
Εχω προσεξει οτι kuhmo- Verdestein και αλλες εταιριες ειναι λιγο πιο φαρδια η φορμα-πιο τετραγωνο το ελαστικο στο προφιλ, εχω δει ελαστικο BF goodrich 225/45 σε 8 αρα και εδειχνε σαν 215.
Ισως με λιγο τραβηγμα στα φτερα, σε συνδυασμο με λαστιχα με στενη φορμα δεν θα εχεις προβλημα, μιας και μιλαμε για χιλιοστα.
Υ.Γ οταν ειχα πρωτο παρει το αμαξι ειχα βαλει 16αρες ΑΖΕV με 225-50 bridgestone re720, και το λαστιχο "εγλυφε" στο φτερο, οταν εβαλα αλλη μαρκα μισελεν τοτε δεν ακουμπουσε, το 720 ηταν πιο χοντροκομενο στα πλαινα.