Αρχικό μήνυμα απο
dreamer
αρα ειναι αληθεια αυτο που μου μετεφερε μηχανικος πορσε στην πολη μου ,οτι πλεον η επιλογη λιπαντικου και ιξωδες απο την εταιρεια που κατασκευασε εναν κινητηρα δεν γινεται με κριτηριο την εξωτερικη θερμοκρασια και κλιμα αλλα με βαση το τι εξαρτηματα εχει ο κινητηρας και πως θα λιπαινονται.
πιο σωστα αναφερεται οτι τωρα οι κινητηρες εχουν συνηθως πιο λεπτα σωληνακια για να μεταφερουν το λαδι οποτε γιαυτο οι κατασκευαστες χρησιμοποιουν πιο ψιλα λαδια για την εκκινηση ωστε να φτανει πιο γρηγορα και σωστα το λαδι για ομαλη εκινηση.μπακαλιστα τα εξηγω εγω.οποτε μετα απο δοκιμες ωρων στον κινητηρα , δινουν μια γκαμα ιξωδους π.χ σε εμενα απο 0-30 μεχρι 5-40 για να χρησιμοποιησω.ομως δεν μου αναφερουν ποιο,ποτε. στα σημερινα μοτερ αποτι βλεπω το πιο συνηθισμενο ειναι το 5-30 που συστηνουν.εξαιρεση αποτελουν οπως ειπες τα βελτιωμενα οπου ενδεχομενως να θελουν κατι πιο παχυ.
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 5-40 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ? ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ??? δεν παιζει εκει ο παραγοντας θερμοκρασια? ποιος παραγοντας παιζει ρολο εκει αν θες να πας.? γιατι για να το δινουν καπου θα χρησιμευει.ειναι μονο για οσους κινητηρες οπως ειπες και λενε και πολλοι εξω για ταλαιπωρημενους κινητηρες που αρχιζουν να καινε λαδι? η' παιζει ρολο και ο παραγοντας καιρος/κλιμα/θερμοκρασια που δεν το λενε επισημα οι κατασκευαστες αλλα ισως υπονοειται?