Καλημέρα, ως πρώην κάτοχος ίδιας χρονιάς και ίδιου κινητήρα (σε E90) μοντέλου, θα σου πω την γνώμη μου.
Καταρχήν πόσα ΚΜ έχει;
Έχει ιστορικό Σέρβις το αμάξι;
Έχει προβεί στον έλεγχο - αντικατάσταση του τεντωτηρα (ή και της καδένας), ακολουθώντας την ανάκληση της BMW; Υπήρχε Service Bulletin.
Αντιβακτηριδιακο υγρό ρίχνεις στο ρεζερβουάρ, για τους μύκητες; Για τις ατροφιες ίσως έχει γεμίσει με "γλίτσα" το ρεζερβουάρ....
Βγάλε την πολλαπλή εισαγωγής και καθάρισε την με χημικά (ταυτόχρονα και το Intercooler που βγαίνει επίσης μαζί), δες εδώ το βίντεο στο δικό μου όταν έκανα, να δεις τι μαυρίλα βγάζει:
Ο μεταλλικός θόρυβος που ακούγεται μόνο ζεστό, δες μήπως είναι το αξονάκι της βαλβίδας ρύθμισης πτερυγίων (είναι μεταβλητής γεωμετρίας) της τουρμπίνας (κάτω - μπροστά από το φιλτροκουτι), παίρνει κενά από την χρήση ετών. Στην BMW θα σου πουν να αλλάξεις τουρμπίνα, κόστος 2350€.....Αν έχεις πάνω από 120.000 ΚΜ, βγάλε την τουρμπίνα και στειλτην για σέρβις (και η βαλβίδα αυτή πάει), στην Αθήνα υπάρχουν 2 εταιρείες που κάνουν άψογη δουλειά (στείλε πμ να σου πω ποιες είναι), η μία δε είναι επίσημος εισαγωγέας των τουρμπινων Mitsubishi (που φοράει το δικό σου), με κόστος από 150€-230€ συν κόστη αλλαγών ανταλλακτικών συν κόστος μηχανικού (βάλε - βγάλε).
Επίσης, δες και τον τεντωτηρα ιμάντα, κι αυτός βγάζει μεταλλικό θόρυβο όταν φτάνει στα τελευταία του, κωδικός 11287800333. Μην πάρεις τον γνήσιο (140€), είναι μάρκας ΙΝΑ και τον βρίσκεις με 80€ στο εμπόριο.
Έχω καινούργιο κιτ Blank EGR Kit από Αγγλία, εάν ενδιαφέρεσαι.
Αυτά προς το παρόν, ότι άλλο θες, εδώ είμαστε....
Sent from my Redmi Note 6 Pro via Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη topmar : 10-11-19 στις 10:14
VW Tiguan Allspace 2.0 BiTDi Stage 1 300HP DSG7 7seater