Φτιάξτο και πούλα το ως ανακατασκευασμένο.
Φτιάξτο και πούλα το ως ανακατασκευασμένο.
E30 318i
panos.v (05-01-18)
panos.v (06-01-18)
Αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Έχω το καντράν High στο Ε39 και τα μηνύματα στην οθόνη ήταν σαν virtual σύστημα Μπραϊγ. Διάσπαρτες τελιτσες.
Παρήγγειλα το εξαιρετικό Κιτ από την pixelfix και αφού διάβασα τις οδηγίες αποφάσισα να το κάνω μόνος.
Αφαίρεσα το τριμ γύρω από τον πίνακα οργάνων, το οποίο μου αποκάλυψε κι άλλες κρυμμένες σιλικόνες, ξεβιδωσα τον πίνακα, έβγαλα τις τρεις φισες, τον ανοιξα αφού έριξα μερικές κατάρες στους μαλακες που σχεδίασαν τις ασφάλειες και πήγα να αφαιρέσω τις βελόνες.
Η πρώτη πήγε καλά. Με τη δεύτερη βγηκε και η ταινία του stepper motor.
Γαμωσταυρισα για άλλη μια φορά, άνοιξα το car.gr, βρήκα μια αγγελία για καντράν Μ5 και την επομένη πήγα και το πήρα.
Το κιτακι το κράτησα για όταν χαλάσει το καντράν του Μ5. Αυτή τη φορά θα το πάω σε ηλεκτρονικό.
Μέχρι τότε θα καμαρωνω το 300 στο κοντέρ, τη θερμοκρασία λαδιού και το tamper dot.
Ναι αλλά έχασες το χρησιμότατο οικονομόμετρο! Εγώ πολύ γουστάρω να το χαζεύω.
E30 318i
S8N (20-12-18)
Οικονομομετρο είναι; Δείχνει κατανάλωση καυσίμου; Εγώ νόμιζα ότι έδειχνε κατανάλωση λαδιού.
Αρη το να βγαλεις βελονες ειναι ρισκο. Εγω επισκευασα το Μ5 το καντραν χωρις βγαλσιμο βελονων περισσοτερη ταλαιπωρια φυσικα ενα σαλονι κωλος και τρεις μερες γκρινια της γυναικας αλλα το αποτελεσμα με δικαιωσε
https://www.google.com/amp/s/www.m5b...t=173729&=1
Στάλθηκε από το Redmi S2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πολύ όμορφο, Λεωνίδα! Και προγραμματισμένο για αυτόματο.
Το tamper dot κατάφερες και το έβγαλες? Εγώ μαμήθηκα. To μαμά είχε m35080 τσιπάκι ενώ το Μ5 ήταν του 1999 με το 93S65. Είχα την εντύπωση πως το τελευταίο παίρνει τα χιλιόμετρα μέσω PA SOFT αλλά γιοκ. Έφαγα αμέτρητες ώρες, τουλάχιστον κατάφερα και πάντρεψα το immobiliser. Ίσως γίνεται να περαστούν ο αριθμός πλαισίου και τα κμ με το NCExpert αλλά δεν θέλω να το λύσουν και να έχουμε άλλα.
Εν τω μεταξύ, στο LCM τα κμ έχουν μείνει στις 151000... Ό,τι να 'ναι.
BILL007 (20-12-18)
Το εκανε ο ηλεκτρολογος μου Αρη μιας και ηθελε παντρεμα το παλιο διφυσο καντραν σε τριφισο και επιπλεον τραβηξε καποιες γραμμες απο τη μοναδα φωτων και προς το καμπανακι κατω απο την κολωνα. Το καντραν δηλωθηκε με το πλαισιο του αυτοκινητου και κωδικοποιηθηκε με αυτο. Τωρα για τα χιλιομετρα και αυτα τα περασε ο ηλεκτρολογος και περεταιρω λεπτομερεις δεν γνωριζω να σου πω το τι εκανε ακριβως
Στάλθηκε από το Redmi S2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για το tamper dot, μίλα και με τον @D.harrys μήπως κάνει ο προγκράμερ που έχει.
Αναφορικά με τα stepper μπορείς αφού το έχεις στον πάγκο, να παραγγείλεις απο ebay/alli.
Έχει aftermarket που κάνουν πχ για vdo & ξεκινάνε απο 8€/pcs και VDO που έχουν ~20€/pcs
BILL007 (21-12-18), Leonidas_E39 (20-12-18), S8N (20-12-18)