Τι σχέση μπορεί να υπάρχει στο τσίπουρο με το youtube? Μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος.
Και όμως μπορούν να συνδυασθούν περίφημα, δλαδή ένα πατροπαράδοτο ελληνικό προιόν με μια σχετικά σύγχρονη διαδυκτιακή εφαρμογή.
Καθόμουν λοιπόν αργά χθες το βράδυ μόνος στην βεράντα στο χωριό και κάπου σεκλετίστηκα. Δεν είχε και κανένα αγώνα η τηλεόραση, οπότε σκέφτηκα ότι η μόνη λύση είναι το τσιπουράκι.
Αμέσως λοιπόν μια ντομάτα ανοιγμένη γαρύφαλο, φέτες αγγουράκι με ξυδάκι, 2-3 ελίτσες, λίγο κεφαλοτύρι, το καραφάκι και μια δακτυλήθρα. 'Ετσι γνωρίζω από μικρός τα σημερινά ονομαζόμενα σφηνάκια.
Αν έχεις όρεξη για τσίπουρο, με λίγα πράγματα, φτιάχνεις τον μεζέ όπως έκανε και ο πατέρας μου με τους παλιότερους.
Ναι αλλά τσίπουρο με διαλογισμό καλό είναι, αλλά αν υπάρχει η κατάλληλη μουσικούλα ακόμη καλύτερο. Πως όμως να βρεθεί?
Το βρήκα θα κάνω τον dj στον εαυτό μου, να ναι καλά το youtube.
Τι άλλο μπορώ να σκεφτώ εκτός από ρεμπέτικο?
2 μπουκιές λοιπόν και ένα σφηνάκι. Σκέτο φυσικά να καίει τον λαιμό και τον οισοφάγο να σκοτώνει τα μικρόβια.
Με τους 5 έλληνες στον Άδη, το Θεέ μου μεγαλοδύναμε, τα ματόκλαδά σου λάμπουν, τις βεργούλες, τον Τιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Μπαγιαντέρα, τα σφηνάκια έφευγαν το ένα μετά το άλλο, μεχρις ότου, το καραφάκι έφτασε στον πάτο του.
Όπου κι αν βρίσκεστε.....ότι κι αν πίνετε....στην υγειά μας συμφορουμίτες.