απλα χαζευα να δω τιμες που παιζουν εκει
απλα χαζευα να δω τιμες που παιζουν εκει
Βρήκα αυτό το πινακάκι υπολογισμού τέλους ταξινόμησης ξέρει κανείς αν ισχύει ή έχει κάτι αντίστοιχο.
https://www.rx8antiforum.gr/t877-topic
Επανέρχομαι στο θέμα...Πρόκειται για την αγορά ενός αυτοκινήτου απο το εξωτερικό με σκοπό την ταξινόμηση του στην Ελλάδα. Το αυτοκίνητο είναι παραγωγή του 1965 και ευτυχώς χαμηλών κυβικών (<600).
Υπάρχουν Online ή στο τελωνείο πίνακες με την αναλογία του πόσο κόστιζαν εργοστασιακά το κάθε μοντέλο ανα χρονολογία?
Πως βρίσκουμε την εργοστασιακή αξία του? (πολύ σημαντικό για τον υπολογισμό του φόρου ταξινόμησης).
Αν γνωρίζει κάποιος κανένα καλό εκτελωνιστή που να μπορεί να μου δώσει απάντηση, please pm!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 26-01-16 στις 15:51
https://portal.gsis.gr/icisnetcms/ge...ad&language=GR
Ρίξε μια ματιά...
Μετά θέλει και ερώτηση σε εκτελωνιστή...
Detailing Madness
Το αυτοκίνητο θα το φέρεις από χώρα της Ε.Ε ή τρίτη χώρα εκτός;
Διάβασε λίγο τέλος σελίδας 6 & σελίδα 7...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stef : 26-01-16 στις 17:19
Detailing Madness
Καταρχάς αφού είναι τόσο παλιό γιατί να το εκτελωνίσεις και να μην του βάλεις πινακίδες ΦΙΛΠΑ...;
Detailing Madness
Aπο χώρα της Ε.Ε θα είναι. Δεν θέλω να του βάλω ΦΙΛΠΑ γιατί αυτό σημαίνει ότι κανονικά θα κινείται σε ειδικές περιπτώσεις (όχι όπως το έχουν καταντήσει μερικοί για καθημερινή κυκλοφορία! ) και δεν προορίζεται για κάτι τέτοιο.
Στις σελίδες 6 και 7 ολα καλά, μας λέει για την απομείωση και το γενικό τρόπο υπολογισμού του φόρου.
Aυτή την τιμή θέλω να βρω!! Αλλιώς δεν μπορώ να κάνω τους υπολογισμούς Πώς την βρίσκω? Πάω στο τελωνείο? Αυτό είναι που δεν ξέρω...Την τιμή χονδρικής πώλησης από τον κατασκευαστή οίκο του αυτοκινήτου, κατά τύπο,
παραλλαγή και έκδοση αυτού, όπως αυτή προκύπτει από τους υποβαλλόμενους
τιμοκαταλόγους στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή από τους επίσημους διανομείς
αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης και της αξίας του προαιρετικού (EXTRA) αυτού
εξοπλισμού
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 26-01-16 στις 17:28
BILL007 (26-01-16)
Στειλε μου με ενα ΠΜ ποιο αμαξι σε ενδιαφερει ...
BILL007 (27-01-16)