Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα στο φόρουμ,
Έχω μια bmw E34 520 και θέλω να αλλάξω το νερο στο ψυγειο, τι να προσέξω; αν δεν κανω λαθος υπάρχει μια τάπα κάτω αριστερά που αδειάζει το νερό. Αυτο που με απασχολεί είναι τι υγρό να βάλω, G12;
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα στο φόρουμ,
Έχω μια bmw E34 520 και θέλω να αλλάξω το νερο στο ψυγειο, τι να προσέξω; αν δεν κανω λαθος υπάρχει μια τάπα κάτω αριστερά που αδειάζει το νερό. Αυτο που με απασχολεί είναι τι υγρό να βάλω, G12;
Τα εκανα προσφατα ειναι πανευκολο.
Ανοιγεις διακοπτη μηχανης και βαλε το καλοριφερ στο τερμα ζεστο με τον ανεμιστηρα στην 1η θεση.
Βγαζεις την πλαστικη ταπα απο κατω.
Αν εχεις μ50 κινητηρα, κατω απο την πολλαπλη εξαγωγης εχει 2 13αρες βιδες.
Αυτες αδειαζουν τον κορμο,λυσε τις 13αρες και αλλαξε και τις χαλκοροδελες που εχουν.
Ξαναγεμισε με νερο,αν θες απιονισμενο.
Διπλα απο την ταπα πληρωσης εχει μια μικρη πλαστικη βιδα,λυσε την για να εξαερωνει το κυκλωμα.
Γεμιζε με νερο μεχρι να βγει ο αερας και να αρχισει να βγαινει απο την εξαερωση νερο.
Ολα αυτα παντα με ανοιχτο διακοπτη καλοριφερ τερμα ζεστο και ανεμιστηρα στην 1η θεση.
Βαλε μπρος και ασε να δουλεψει λιγο να καθαρισει καλα το κυκλωμα.
Ξαναβγαλε τα νερα,προσεξε αν εχει ζεσταθει ο κινητηρας μην βαλεις αμεσως νερο.
Επανελαβε την διαδικασια βαζοντας καλης ποιοτητας g11,και ΟΧΙ g12.
Αυτο γιατι μπορει να οξειδωσεις την φλατζα.
Εγω εβαλα g 12 αλλα αλλαξα φλαντζα και το εκανα......στο τελος ομως, κατεληξα παλι στο g11.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aristent : 20-07-14 στις 08:26
A8hnaios (27-07-14), aristent (20-07-14), Bazil Van Sinner (20-07-14), BILL007 (20-07-14), dark knight (26-07-14), ghost-rider (20-07-14), I_MNL (26-07-14), Ptboul (27-07-14), Vassilis ///M (20-07-14)
AAAA.Kαλως ηρθες και καλη διαμονη.
Καλως ηρθες!!!
ΥΣ.....Βασιλη ευχαριστουμε για το ποστ.
....αραγε στα συνεργεια,ακολουθουν αυτη τη λεπτομερη διαδικασια???
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, η διαφορα μεταξυ G12 και G11 ποιά είναι εκτός απο το χρώμα; επίσης τα αραιώνουμε με απιονισμένο ή αποσταγμένο νερό;
πόσα λίτρα περίπου θα πάρει; επισης, αν και έχω τον M50 κινητήρα δεν βλέπω πουθενα τις δύο 13αρες βίδες ...
αγόρασα δυο λίτρα απο αυτό, είναι μπλέ χρώματος https://www.mannol.de/en/?action=acc...ifreeze%20AG11
το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος;