κ επειδη εδω στο νησι...εκτος απο ατελειωτες ωρες διασκεδασης κ χαλαρωσης...εχω χωρο κ χρονο απλετο για να ασχοληθω με την μπουμπου....εχθες ασχολιομουν απο το πρωι μεχρι το απογευμα μαζι της...με συνεπεια να καθαρισω σχολαστικα κ τον κινητηρα.....!
Νερο με πιεση,σουαζ (αχααχαχαχα
ακους Μονστακι?), αερας με πιεση για καμμια ωριτσα να στεγνωσουν ολα καλα.....σκουπισμα με πανι...κ τελικη εμφανιση κινητηρα....σαν καινουργιο...!
Παλιοτερα...αλλα κ προσφατα σε συζητηση οσον αφορα την περιποιηση του κινητηρα,ειπωθηκε κ ξαναειπωθηκε απο ανθρωπους του χωρου...οτι ακομα κ αφου ή πριν την καθαρισεις , καλο ειναι να την περασεις κ πετρελαιο με πινελο...!
δινει λαμψη...καθαριζει περισσοτερο...κ γυαλιζει ακομα καλυτερα...!
τι γνωμη εχετε?
πρεπει να ναι κρυα ή δεν παιζει ρολο η μηχανη?
την αφηνουμε να στεγνωσει?....ή φυσαμε με πιεστικο?
το οδηγουμε λιγα χλμ να φυγουν τα πολλα πολλα κ να μην μυριζει το μοτερ πετρελαιιλα?...ή δεν απαλλαγομαστε απο αυτο πλεον?
πειτε ρε παιδια τωρα που χουμε χρονο για να κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε για τις μπουμπουδες....!
το πετρελαιο ηδη αγορασθηκε...δεν ξερω αν παιζει ρολο για κινησης ή θερμανσης...εγω πηρα κινησης....για να μην ανεβαζω θερμοκρασια με το αλλο
ξερω οτι το πετρελαιο το χρησιμοποιουσαν πολυ την εποχη του πατερα μου...ωστοσο ακουσα απο νεους ανθρωπους του χωρου, οτι εχει...ευεργετικες ιδιοτητες προστασιας σε κολλαρα λαστιχα κλπ
ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις.......