Οπως έχω ξαναγράψει, με το τρέχων setup του προγράμματος, τα μπέκ μου έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης της ιπποδύναμης με άλλη επέμβαση στο πρόγραμμα (με περισσότερα psi αλλά με τα υπάρχοντα μπέκ).
Υπήρξε λοιπόν το δίλημμα να κάνω χρήση μεθανόλης ή να πάω για μεγαλύτερη ιπποδύναμη με πιο πολύ βενζίνη (μεγαλύτερα μπεκ) + αυξηση της πίεσης εισαγωγής ?
Ποιό θα ήταν ασφαλέστερο ? πιό αξιόπιστο ? με περισσότερες προοπτικές ?
Δεδομένου οτι η χρήση ξεχωριστών δοχείων «ζουμιών», extra σωληνώσεων, προετοιμασίας «μειγμάτων», αποθήκευσης δεν μου άρεσε αλλά και με ψιλοάγχωνε σαν ιδέα, επέλεξα την «άλλη» οδό...
Είπα να αλλάξω μπέκ (να πάω σε μεγαλύτερα) και μιας και θα το κάνω, ας βάλω αυτά του spec TS3 της ESS αφού πλέον, σιγά-σιγά, προς τα «εκεί» το πάω (τα πιστόνια είναι το επόμενο βήμα).
Τα συγκεκριμένα λοιπόν μπεκ της Bosch, αναμένονται και μόλις παραληφθούν θα τοποθετηθούν μαζί με μικρότερη τροχαλία για 8,75 psi (αντί των 8,25 psi που είμαι τώρα, σημειωτέων οτι το TS2+ είναι 8,5 psi).
Αμέσως θα ακολουθήσει ο απαραίτητος επαναπρογραμματισμός απο τον Δημήτρη Σκανδάλη και ίδωμεν... (μπορούμε να κάνουμε και προβλέψεις αν θέλετε)
Στην πιο πρόσφατη δυναμομέτρηση, το Ζ3 μου «έγραψε» 381,3 ίππους. Αν υποθέσουμε οτι με τις ανωτέρω αλλαγές, η ιπποδύναμη φτάνει στα ίδια επίπεδα με αυτήν του Ζ3 του deepblue (τώρα με την χρήση μεθανόλης «έγραψε» 398+ ίππους στο ίδιο δυναμόμετρο), ποιά εκ των 2 (μεθανόλη ή παραπάνω πίεση εισαγωγής) πιστευετε οτι θα είναι η πιο ασφαλής (για τον κινητήρα) λύση ?
Αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας (πριν γίνουν οι ανωτερω «επεμβάσεις» στο δικό μου.
Βαγγέλης
Υ.Γ.: Ζητώ συγνώμη που επαναλαμβάνω το συγκεκριμένο post/ερώτημά μου αλλά προηγουμένως (και με δική μου ευθύνη) σχεδόν ξεστράτησε το θέμα και χάθηκε η ουσία.