Σελίδα 9 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 81 έως 90 από 144

Θέμα: BMW Z3 roadster 3.0i / The supercharger project

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή Αυξηση δύναμης με Μεθανόλη ή με αύξηση πίεσης εισαγωγής ?

Οπως έχω ξαναγράψει, με το τρέχων setup του προγράμματος, τα μπέκ μου έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης της ιπποδύναμης με άλλη επέμβαση στο πρόγραμμα (με περισσότερα psi αλλά με τα υπάρχοντα μπέκ).

Υπήρξε λοιπόν το δίλημμα να κάνω χρήση μεθανόλης ή να πάω για μεγαλύτερη ιπποδύναμη με πιο πολύ βενζίνη (μεγαλύτερα μπεκ) + αυξηση της πίεσης εισαγωγής ?
    Ποιό θα ήταν ασφαλέστερο ? πιό αξιόπιστο ? με περισσότερες προοπτικές ?

Δεδομένου οτι η χρήση ξεχωριστών δοχείων «ζουμιών», extra σωληνώσεων, προετοιμασίας «μειγμάτων», αποθήκευσης δεν μου άρεσε αλλά και με ψιλοάγχωνε σαν ιδέα, επέλεξα την «άλλη» οδό...

Είπα να αλλάξω μπέκ (να πάω σε μεγαλύτερα) και μιας και θα το κάνω, ας βάλω αυτά του spec TS3 της ESS αφού πλέον, σιγά-σιγά, προς τα «εκεί» το πάω (τα πιστόνια είναι το επόμενο βήμα).
    Τα συγκεκριμένα λοιπόν μπεκ της Bosch, αναμένονται και μόλις παραληφθούν θα τοποθετηθούν μαζί με μικρότερη τροχαλία για 8,75 psi (αντί των 8,25 psi που είμαι τώρα, σημειωτέων οτι το TS2+ είναι 8,5 psi).
    Αμέσως θα ακολουθήσει ο απαραίτητος επαναπρογραμματισμός απο τον Δημήτρη Σκανδάλη και ίδωμεν... (μπορούμε να κάνουμε και προβλέψεις αν θέλετε)

Στην πιο πρόσφατη δυναμομέτρηση, το Ζ3 μου «έγραψε» 381,3 ίππους. Αν υποθέσουμε οτι με τις ανωτέρω αλλαγές, η ιπποδύναμη φτάνει στα ίδια επίπεδα με αυτήν του Ζ3 του deepblue (τώρα με την χρήση μεθανόλης «έγραψε» 398+ ίππους στο ίδιο δυναμόμετρο), ποιά εκ των 2 (μεθανόλη ή παραπάνω πίεση εισαγωγής) πιστευετε οτι θα είναι η πιο ασφαλής (για τον κινητήρα) λύση ?
    Αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας (πριν γίνουν οι ανωτερω «επεμβάσεις» στο δικό μου.

Βαγγέλης

Υ.Γ.: Ζητώ συγνώμη που επαναλαμβάνω το συγκεκριμένο post/ερώτημά μου αλλά προηγουμένως (και με δική μου ευθύνη) σχεδόν ξεστράτησε το θέμα και χάθηκε η ουσία.

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

συμπε.....

ηδη πηρες τον αλλον δρομο....

ωστοσο...νομιζω οτι η λυση της μεθανολης ειναι πιο ασφαλης....

η χρηση της ....με αλλες συνθηκες κ οχι του να βγαλεις περισσοτερα αλογα...οχι μονο δεν βλαπτει αλλα ωφελει τον κινητηρα...διατηρωντας τον με πιο ψυχρο μιγμα....κ ανεβαζοντας κ τα οκτανια της βενζινης σου....δεδομενου οτι ολα εχουν γινει ελεγχομενα απο θεμα προγραμματισμου...κ δεν πειραματιζεσαι σαν τον συμπε....νομιζω οτι ειναι ασφαλεστερα....!

ουτως η αλλως...κ σε αλλη λυση να πας...εγω θα σου συνιστουσα τη μεθανολη για τους λογους που προειπα....!!

επειδη ξερω την καψα του μπαξειν....εχω ηδη παραγγειλει κ ειναι καθ οδον.....

εγω δεν βιαζομαι να την τοποθετησω μιας κ ο λογος που την πηρα δεν ειναι η αυξηση της ιπποδυναμης αλλα η προστασια-ψυξη κινητηρα εν οψει καλοκαιριου....

αμα την θες...πεστο κ εγινε κ παραγγελνω μετα εγω....

οτι αποφαση παρεις ....ας ειναι η καλυτερη...!
    ...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!

3. The Following User Says Thank You to Vasilis For This Useful Post:

stratos (23-03-10)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν είμαι υπέρ της βελτίωσης με χημικά μέσα, άσχετα αν επικροτώ τον έταιρο Βαγγέλη και χαίρομαι που δουλεύει καλά το αυτοκίνητο του.

Η χημική υπερτροφοδότηση είναι παροδική. Αμα τελειώσει το οποιοδήποτε ζουμί τότε μένεις με τα αυγά στο χέρι. Απλά πρέπει να ξαναγεμίσεις.

Ενα δοχείο με έυφλεκτο υλικό στο χώρο αποσκευών δεν είναι και ότι καλήτερο αν γίνει κάποιο ατύχημα (μακριά μας). Είτε αυτό λέγεται δοχείο εύφλεκτης μεθανόλης είται δοχείο πρωτοξειδίου του αζώτου που περιέχει άφλεκτο αέριο υπο πίεση... μεγάλη πίεση.

Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα η χημική αδράνεια με τα μέταλλα. Και δυσκολεύομαι πολύ να βρώ πληροφορίες πάνω σε αυτό.

Όσο και να ψύχει το μοτέρ το νερό που υπάρχει στο μείγμα, για να παίρνεις μεγαλήτερες τιμές ισχύος σημαίνει οτι γίνεται ισχυρότερη καύση. Αυτό καταπονεί θερμικά τα κινούμενα μέρη τα οποία είναι ήδη συμπιεσμένα λόγω κομπρέσορα. Επίσης οι τιμές απόλυτης πίεσης στον θάλαμο καύσης είναι μεγάλες και οι επιταχύνσεις ακόμα μεγαλήτερες. Συνεπώς καταπονούνται και μηχανικά περισσότερο τα μέταλλα εκτός απο θερμικά.

Χρειάζεται ειδική χαρτογράφηση για χρηση μεθανόλης. Είτε ρυθμίζεις για να πηγαίνεις σωστά όταν έχει μεθανόλη και να είναι ότι να'ναι τα μείγματα χωρίς μεθανόλη, είτε ρυθμίζεις σωστά χωρίς μεθανόλη και είσαι χάλια με αυτή. Μεγαλήτερη δύναμη δυστηχώς σημαίνει συνήθως και φτωχότερο μείγμα άρα πιο υψηλές θερμοκρασίες και hot spots.

Είμαι υπέρ στο να ανεβεί ένας κινητήρας με μεθόδους υπερπλήρωσης ώς ένα σημείο. Να ρυθμιστεί σωστά, να γίνουν οι κατάληλες πρόνειες για την ψύξη του λιπαντικού και του ψυκτικού υγρού και φυσικά ένας σωστός προγραμματισμός. Επίσης πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες προβλέψεις στην μετάδωση, στήσιμο και φρένα.

Όταν πλέον η φυσική υπερτροφοδότηση τελειώσει τότε συζητάμε για ζουμιά και άλλα τέτοια ωραία. Αλλά μέχρι τότε φαντάζομαι έχεις ξεπεράσει τα 480 άλογα και έχεις αντικαταστήσει τα κινούμενα μέρη με άλλα όπως σφυρήλατα ή επικαλημένα. Τότε βάζεις και τον ζωμό. Αλλά τότε είσαι horsepower junkie και δεν σε ενδιαφέρει να έχεις ένα γρήγορο αμάξι βόλτας αλλά ένα καλό κοντράμαξο. Και τότε πρέπει να συβιβαστείς οτι είσαι μια μέρα έξω και 10 μέρες μέσα.

Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα Βαγγέλη (vanvic) αλλά πλέον με αυτά που έχεις κατα νού βαδίζεις σε άλλα λημέρια. Και δυστηχώς έχεις και έχω το λάθος αυτοκίνητο για αυτό. Με τα ίδια χρήματα είχες ένα evo 9άρι στημένο και έτοιμο να πυροβολάει, για να μην πώ για κανένα supra. Τα παραπάνω αυτοκίνητα δεν είναι μακρινό όνειρο, απλά είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να έχεις ένα Ζ3 με υπερδιπλάσια υποδύναμη και με νοοτροπία ατμοσφαιρικού μοτέρ σε ένα σασί που δεν το στηρίζει.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.

5. The Following 9 Users Say Thank You to stratos For This Useful Post:

BILL007 (08-04-10), bill_m3 (23-03-10), deepBLUE (23-03-10), Dioskouroi (12-04-10), paganis (23-03-10), Panos 316T (23-03-10), VanVIC (23-03-10), Vasilis (23-03-10), z3 2.2 (23-03-10)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...Είμαι υπέρ στο να ανεβεί ένας κινητήρας με μεθόδους υπερπλήρωσης ώς ένα σημείο. Να ρυθμιστεί σωστά, να γίνουν οι κατάληλες πρόνειες για την ψύξη του λιπαντικού και του ψυκτικού υγρού και φυσικά ένας σωστός προγραμματισμός. Επίσης πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες προβλέψεις στην μετάδωση, στήσιμο και φρένα...
    εκτός των ανωτέρω, στην δική μου περίπτωση έχει γίνει και ενίσχυση του πίσω υποπλαισίου (εκεί που "κουμπώνει" ο πίσω άξονας).

...
    Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα Βαγγέλη (vanvic) αλλά πλέον με αυτά που έχεις κατα νού βαδίζεις σε άλλα λημέρια. Και δυστηχώς έχεις και έχω το λάθος αυτοκίνητο για αυτό. Με τα ίδια χρήματα είχες ένα evo 9άρι στημένο και έτοιμο να πυροβολάει, για να μην πώ για κανένα supra. Τα παραπάνω αυτοκίνητα δεν είναι μακρινό όνειρο, απλά είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να έχεις ένα Ζ3 με υπερδιπλάσια υποδύναμη και με νοοτροπία ατμοσφαιρικού μοτέρ σε ένα σασί που δεν το στηρίζει.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.
    Στράτο καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και σε πολλά σημεία συμφωνώ.
    Αν ήθελα να είχα EVO θα είχα EVO (για Supra δεν ξέρω).
    Το Ζ3 μας άρεσε (και σε μένα και στην σύζηγο) και μιας και έχουμε (απο καιρό) αποφασίσει να το κρατήσουμε, οραματίζομαι (συνεχώς) την βελτίωση του (σ'όλους τους τομείς) και σιγά-σιγά (΄μετά απο αρκετό ψάξιμο και συζητήσεις, να΄στε καλά) δίνω "σάρκα και οστά" στα "οράματα".
    ΑΝ ήθελα να κινηθώ με βάση την λογική, όλα αυτά που έχω κάνει θα έπρεπε να τα κάνω σε ένα Ζ4 (και θα μπορούσα) αλλά το "συναίσθημα" άλλα λέει.

Πράγματι όπως είναι το δικό μου Ζ τώρα, δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση (αν εξαιρέσεις την εμφάνιση) με το πώς παραγώταν το Ζ3 (ακόμα και το Μ).
    Εχω ξεφύγει απο τις εργοστασιακές προδιαγραφές και είναι προφανές οτι πλεον βαδίζω σε "λημέρια project car" το οποίο όμως κυκλοφορεί κανονικότατα και το ευχαριστιέμαι όπου και όπως. Είναι σημαντικό αυτό.
    Επίσης, πάντα προχωρώ με βάση την συνολική βελτίωση ωστε να εξασφαλίζω ομοιογένεια και συνολική αξιοπιστία.
    Για παράδειγμα, πρώτα μπήκαν τα εξαπίστονα φρένα μπροστά και μετά ο κομπρέσορας. Μετά ακολούθησε το project της ψύξης λαδιού (που δοκιμάστηκε και είναι πάλι σε εξέλιξη) και η ενίσχυση του πίσω υποπλαισίου (το οποίο θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και με άλλον τρόπο)
    Η μετάδοση έχει ενισχυθεί και τώρα πάμε και γι'αλλη αναβάθμιση στα φρένα (δίσκοι 355 μπροστά και 4-πίστονα πίσω με 328 δίσκους).
    Τώρα σκέφτομαι να "μακρύνω" και την τελική σχέση μετάδοσης για να μην "καίει" άσκοπα την δύναμη του και να την βγάζει πιο "ουσιαστικά" στον δρόμο.

Με λίγα λόγια, συνήθως δίνεται η εντύπωση οτι ασχολούμαστε μόνο με την αυξηση της ιπποδύναμης άλλά να'στε σιγουροι οτι για να γίνει αυτό, γίνονται και πολλά άλλα.
    Το μόνο που δεν μας βοηθάει στο Ζ3 είναι το πλαίσιό του, αυτό είναι αλήθεια.

Απ'την άλλη είναι άδικο να λές οτι το δικό σου αμάξι δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει σ'αυτά που του κάνεις.
    Το δικό σου έχει και τις προδιαγραφές αλλά και τα περιθώρια για πολύ μεγάλες βελτιώσεις.

7. The Following 5 Users Say Thank You to VanVIC For This Useful Post:

BILL007 (08-04-10), bill_m3 (23-03-10), Panos 316T (23-03-10), stratos (23-03-10), Vasilis (23-03-10)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βαγγέλη δεν διαφωνώ καθόλου με το σκεπτικό σου. Το γεγονός οτι θέλει να γίνει project car αφού είναι και δεύτερο σου ενισχυει ακόμα περισσότερο τις βλέψεις σου και εγώ απο την μεριά μου θα χαρώ να βοηθήσω και να το δώ να αφήνει και τις τετάρτες κάτω.

Ξέρω οτι έχεις κάνει μέριμνα για το σασί και τα φρένα και αναρτήσεις, απλά ανησυχώ περισσότερο με την χρήση ζουμιών (και με τον deepblue το ίδιο) και προτιμώ την λύση της εκτεταμένης υπερτροφοδότησης με αλλαγμένα τα μηχανικά μέρη. Απλά δεν θέλω κάποια στιγμή να επιβεβαιωθούν οι κακές γλώσσες if you know what i mean.

9. The Following 2 Users Say Thank You to stratos For This Useful Post:

VanVIC (23-03-10), Vasilis (07-04-10)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Βαγγέλη δεν διαφωνώ καθόλου με το σκεπτικό σου. Το γεγονός οτι θέλει να γίνει project car αφού είναι και δεύτερο σου ενισχυει ακόμα περισσότερο τις βλέψεις σου και εγώ απο την μεριά μου θα χαρώ να βοηθήσω και να το δώ να αφήνει και τις τετάρτες κάτω.

Ξέρω οτι έχεις κάνει μέριμνα για το σασί και τα φρένα και αναρτήσεις, απλά ανησυχώ περισσότερο με την χρήση ζουμιών (και με τον deepblue το ίδιο) και προτιμώ την λύση της εκτεταμένης υπερτροφοδότησης με αλλαγμένα τα μηχανικά μέρη. Απλά δεν θέλω κάποια στιγμή να επιβεβαιωθούν οι κακές γλώσσες if you know what i mean.
    Και χωρίς "ζουμιά" είμαι σε "καλό δρόμο" Στρατο
    Πιστόνια, μπιέλες έχουν σειρά...

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

το ζουμι....απλα κ μονο για να ψυχει....δεν σε ενδιαφερει ρε συμπε???

μην το δουλεψεις σε αναλογια για ανεβασμα ....απλα για καλη ψυξη....δεν θα ηταν μια καλη ιδεα?
    ...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καλό ακούγεται συμπέθερε αλλά περιμένω να το φορέσεις πρώτα εσύ, να δώ και «συμπεριφορά» με την δική σου λογική χρήσης.

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Κάπως έτσι παιδευομαι...
    Που θα μου πάει ?

Rides
    0

Προεπιλογή

...Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα η χημική αδράνεια με τα μέταλλα. Και δυσκολεύομαι πολύ να βρώ πληροφορίες πάνω σε αυτό...
    η ερώτηση του 1 εκ !!! ... εκεί είναι όλο το θέμα με τέτοιες προσεγγίσεις που δεν έχουν ακόμα υποστεί το απαραίτητο r n d ώστε να γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις !!!

από την άλλη όταν μιλάμε για μία τόσο οριακή εφαρμογή ... 400 άλογα από 3 λτ με ΟΕΜ internals νομίζω ότι ΑΝ είναι να γίνει κάτι ... πρώτα θα παραδώσει το συγκεκριμένο μοτέρ από την καταπόνηση και μετά από τις επιπτώσεις της μεθανόλης !!! ...

αν μιλάγαμε για καινούργιο μοτέρ (π.χ κανά Gtr ή κανά 997ΤΤ) δε θα το τόλμαγα ... σε τέτοια εφαρμογή και αφού ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μπρρεί να γίνει χαρτογράφηση και ΜΕ και ΧΩΡΙΣ μεθανόλη θα το δοκίμαζα ...

το μόνο πρόβλημα είναι ότι ΠΑΛΙ ο εγγέφαλος θα διορθώσει και ΠΑΛΙ θα δουλεύεις φτωχός (12.5/1) ...

πάντως ο αέρας θα κρυώσει άρα σε ίδια πίεση θα μπαίνει πιο πολύ μάζα άρα θα πάρεις ιπποδύναμη αυτό είναι σίγουρο !!!

π.σ. υπάρχει και η λύση του ψεκασμού αζώτου στο ιντερκούλερ (εξωτερικά) ώστε να κρυώνει τον αέρα (το είχε κάνει ο Σταμάτης στο Ε46 1000 άλογα το ασημί)

Σελίδα 9 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP