ΕΔΩ θα δεις ότι θες ακόμα μακρύτερο.
πιστευω ,πως εφοσον θελεις να ανεβασεις αποδοση, καλο θα ηταν μια αναβαθμιση των εντοσθιων με αφτερμαρκετ...επισης και με την κρυογενετικη διαδικασια. το ανεβασμενο στροφαρισμα, δεν μπορω να καταλαβω...γιατι το θες? εφοσον φτιαξεις εσωτερικο μοτερ...βαλεις μια μικροτερη τροχαλια κομπρεσσορα(ωστε να ανεβασεις πιεση) ,..φτιαξεις εκ νεου προγραμμα....βαλεις και ενα μακρυτερο διαφορικο! ....γιατι να ρισκαρεις με υψηλο στροφαρισμα?
Ναι το βημα αλλαζει στο ιδιο διαφορικο.
Με κορωνοπηνιο. Γραναζια υπαρχουν στο εμποριο, ψαχνω να βρω λινκς, τα ειχα ολα στο παλιο λαπτοπ.
Μεχρι το μεσημερι θα τα εχεις.
BILL007 (15-03-10)
Προκειμένου να μην πειραχτεί το υπάρχον διαφορικό (είναι και μπλοκέ) με ότι αυτό συνεπάγεται σε ώρες, κόστος, ρίσκο κλπ, θα δοκιμάσω την λύση αλλαγής βήματος (να το κάνω λίγο μακρύτερο) μέσω της αλλαγής των διαστάσεων των πίσω ελαστικών.
Απο το πρόγραμμα που παρέθεσε ο αγαπητός Snoopy (ευχαριστώ Σταμάτη), δηλώνοντας τις σχέσεις μετάδοσης του αυτοκινήτου μου μαζί με το ότι το διαφορικό μου (Ζ3Μ) έχει βήμα 3,15 αλλά και δοκιμάζοντας μερικές εναλλακτικές τόσο σε βήμα διαφορικού όσο και σε άλλες διαστάσεις πίσω ελαστικών, φαίνεται οτι αν βάλω πίσω λάστιχο με μεγαλύτερο profile (255/40 όπως το Ζ4Μ αντί του 255/35 που φοράω τώρα) και κρατώντας απείραχτο το βήμα του διαφορικού μου, είναι σαν να αλλάζω το βήμα του διαφορικού και να το κάνω 3,03 (αλλά με τα λάστιχα που φοράω τώρα – 255/35).
Σας επισυνάπτω μια εικόνα που έχω αποτυπώσει τους συγκεκριμένους υπολογισμούς (θεωρώντας οτι 1 Mph = 1,609344 Km/h)
Αριστεράς στον πίνακα φαίνονται και οι εργοστασιακές σχέσεις μετάδοσης του αυτοκινήτου μου.
Είναι ένα «τρίκ» που θα δουλέψει χωρίς να μακρύνω πολύ το διαφορικό (για να πάω σε 2,93 ας πούμε) αλλά και χωρίς ουσιαστικά να «πειράξω» το διαφορικό καθόλου !
Θα πρέπει να βρώ κι ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα λάστιχα 255/40/18 και «Ίδωμεν...»
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη VanVIC : 31-10-10 στις 21:11
Θα θέλεις και "καλιμπράρισμα" στο κοντέρ μετά για να βλέπεις τα σωστά χιλιόμετρα. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει στο Z3 αυτό... εκτός αν δεν σε απασχολεί.... το ότι θα "ψηλώσεις" κατα 1cm (χοντρικά) είναι άλλο ένα θέμα..
Είναι μια λύση πάντως
εκανα ενα τηλ. σε εναν γνωστο μου λαστιχα..ισως το απογευμα σου εχω νεα!
BILL007 (15-03-10)