Γι' αυτό δεν κάνουμε τη μετατροπή σε καβούκα+Αlpha-N...για να μη χάσουμε αυτή την αστείρευτη δύναμη στις χαμηλές...
Γι' αυτό δεν κάνουμε τη μετατροπή σε καβούκα+Αlpha-N...για να μη χάσουμε αυτή την αστείρευτη δύναμη στις χαμηλές...
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Panos 316T (23-10-12), saulm3 (23-10-12)
Πολύ κατατοπιστικό το ποστ σου .
Ευχαριστώ πολύ.
Η αλήθεια είναι ότι μου το κάνει σπάνια, οπότε το ξεχνούσα μέχρι που αναφέρθηκε εδώ. Θα ρωτήσω τόσο το συνεργείο του Κώστα στην Αθήνα όσο και τον Κώστα, θα κάνω και τους ελέγχους για ηλεκτρικά προβλήματα και ελπίζω όλα καλά.
Έχει αναφερθεί περίπτωση βλάβης λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας σε απλά Μ3 με καβούκα ; Ρωτάω γιατί αν ο αέρας είναι λιγότερος έστω και στιγμιαία, το κόψιμο που κάνει είναι λόγω μίγματος ;;; Μπορεί να επηρεάσει στη μακροζωία του μοτεριού ;;;; Δε θα ήθελα να τη βγάλω .... την καβούκα, τόσο ο ήχος όσο και η δύναμη μου αρέσουν πάρα πολύ....
Εκτός του ήχου το αμάξι έχει δυναμομετρηθει;
Αν όχι καλο θα ήταν όχι τόσο για τα απόλυτα νούμερα όσο για την τάση της δυναμομετρησης.
Και κάποια στιγμή αν βρεις κανένα καλο στοκ Μ3 κάνεις κ ένα τσεκαρισμα σε άνοιγμα.
A4 2.0 TFSI FWD B7
- M3 E46 sold
Panos 316T (23-10-12), saulm3 (23-10-12)
επίσεις, και μαμά εισαγωγή απο csl να βάλει κάποιος στο Μ3 του, το κλαπέτο πάλι δεν πρόκειτε να δουλέψει, γι'αυτό και το καταργούν όλοι.
συγκεκριμένα και για να κάνει κάποιος ολοκληρωμένη δουλειά σε ένα καλό alpha-N conversion, θα πρέπει να πάρει και τα εκκεντροφόρια, και τον εγκέφαλο του csl.
sympether with chiefτης
βαγγέλη...ένα αμάξι με αλλαγμένα μπεκ, πρόσφατη ρύθμιση βαλβίδων, ιστορικό αλλαγής λαδιών ανά 5κ χιλιόμετρα, μετρημένη συμπίεση, έλεγχο στο ποτενσιόμετρο, μετρημένους πολαπλασιαστές, δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα για να ανησυχείς για κάτι.
ειδικά όταν δεν κάνει κιχ, πέραν ψιλοκομπιασμάτων που αναφέρεις στο wot και χαμηλές στροφές, ειδικά αν φοράει και εισαγωγή.
εδώ αυτό το κόμπιασμα το κάνουν τελείως μανίσια Μ3.
απλά όταν ανοίξεις καπάκι για βαλβίδες, άνοιξε και απο μπροστά για να δείς τι παίζει και με το βάνος, και αν δεν τσιγγουνεύεσαι λίγα χρήματα άλλαξε τα μπουλόνια της τροχαλίας με αυτά που είναι καινούριας παραγωγής για να'χεις το κεφάλι σου ύσηχο.
αν πάθει κάτι ένα αμάξι σαν το δικό σου, τότε όλοι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να βρούμε πέτρα για να κρυφτούμε.
ο κώστας ήταν υπερβολικός με την συντήρηση (με την καλή έννοια), και το αμάξι δεν κυκλοφορούσε καν.
sympether with chiefτης
Μίλησα αρχικά με τον Κώστα, και μου είπε ότι δεν του το είχε κάνει. Εξέφρασε βέβαια και τη φυσιολογική απορία.... "Γιατί να πατήσεις τέρμα το γκάζι όταν είσαι με 1000 στροφές;;;;; " Δεν έχει άδικο....
Μίλησα μετά με τον Νίκο, το παιδί που έβαλε και το πρόγραμμα και έκανε και τα σέρβις του Μ3, και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό λόγω προγράμματος και maf. Ουσιαστικά το αυτοκίνητο καθαρίζει την αναπνοή του μετά τις 1800 στροφές. Το πρόγραμμα είναι από Γερμανία της MK Motorsport (ή κάπως έτσι). Θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα αν ρυθμιστούν οι πεταλούδες με 3 μοίρες... κλπ κλπ κλπ, (πράγμα που δεν κατάλαβα ούτε τι είναι, ούτε τι σημαίνει), αλλά δε χρειάζεται ουσιαστικά. Μου ξαναείπε ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ δυνατό έτσι όπως είναι και δε χρειάζεται. Το εμπιστεύομαι, δεν το πειράζω και απλά θα κάνω 2 πράγματα:
1) Θα πάω στον Καζάκο να μετρήσει ότι μπορεί από ηλεκτρολογικά, να το ακούσει και να μου πει τη γνώμη του
2) Θα κάνω κανένα άνοιγμα (υπάρχει κανείς διαθέσιμος;;;; Γιώργος, Θωμάς;;, να δούμε και αν ισχύουν αυτά που λέμε περί δύναμης....
Κάποτε είχα ένα subaru 1.6 sturbo (μεγάλη μούφα, με 143 υποτιθέμενα άλογα) και σε κόντρα με τον αδερφό μου με megane 1.4 95 άλογα.... με περνούσε πολλλλυυυυυυυυ άνετα.....Αγοράσαμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagmag : 23-10-12 στις 09:48
Φυσικά ο Κώστας ακόμα και τώρα νοιάζεται για το αμάξι...ρωτάει αν είναι όλα καλά. Πολύ καλό παιδί και για ακόμα μία φορά τον ευχαριστώ.
Panos 316T (23-10-12), pilot (23-10-12), Vassilis ///M (23-10-12)
Οχι μην σε απασχολει αυτο. Περαν του 'κομπιασματος' αυτου δεν υπαρχει κατι αλλο που να προκαλει. Εδω να αναφερω οτι ειχαν κυκλοφορησει και στο εμποριο φθηνες CSL style εισαγωγες, που λογω του κακου σχεδιασμου τους ειχαν ανομοιομορφη πληρωση κυλινδρων και αυτο μπορει να προκαλεσει προβληματα κυριως στις υψηλες στροφες του κινητηρα και σε παρατεταμενα ανοιγματα (πχ φτωχοτερα μιγματα σε καποιον κυλινδρο->υψηλοτερες θερμοκρασιες κυλινδρου).
Η δικια σου εισαγωγη δεν νομιζω να εμπιπτει σε αυτην την κατηγορια καθως ο πρωην ιδιοκτητης του φροντιζε αρκετα καλα το αυτοκινητο του
Leonidas_E39 (23-10-12)