Σελίδα 1 από 12 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 116

Θέμα: MegaSquirt άγραφος εγκέφαλος!!

Rides
    0

Thumbs up MegaSquirt άγραφος εγκέφαλος!!

Μιας και υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και πολύς λόγος γίνεται, αποφάσισα να γράψω αλλανυτικά ένα θρεντ για την εν λόγο συσκευούλα η οποία είναι γνωστή σαν DIY άφραφος εγκέφαλος.

Κατ αρχήν να ευχαριστήσω τον Σπύρο m-power_01 ο οποίος μου πέταξε ένα λινκ λέγοντας ¨για ρίξε εδώ μια ματιά¨ με αποτέλεσμα να αφιερώσω αρκετές ώρες απο την ζωή μου.

Με λίγα λόγια:
    Πρόκειται όπως είπα για έναν άργαφο εγκέφαλο με γελίο όνομα και πλεον άπειρες δυνατότητες. Η γένησή του έγινε πριν απο καμια 10ριά χρόνια στο Αμέρικα και σήμερα έχει γίνει πάρα πολύ γνωστός και αγαπητός σε πολύ κόσμο, ελπίζω και σε εμένα. Η ομάδα που το έφτιαξε έχει διαθέσημα τα πάντα στο νετ, απο το το υλικά χρειάζεσαι μέχρι τον κώδικά που τρέχει! Κάποιος που έχει καλή επαφή με κοικλώματα μπορεί να πάει να αγοράσει μια πλακέτα, πολλές αντιστάσεις, διόδους, τρανζίστορ, πυκνωτές κτλ απο ένα κατάστημα και να τον φτιάξει σπίτι του, μετά μπορεί και να του περάσει τον κώδικα ο οποίος όπως είπα είναι διαθέσιμος στο νετ. Τέλος τον εγκαθιστάς στο αυτοκίνητο και μετά παίζεις. Γενικά η ομάδα τους έχει φοβερή υποστήριξη και σε πιάνει απο το χεράκι σαν τελείως άσχετο με το θέμα tuning και σου κάνει μαθήματα απο χημεία μεχρι πώς να φτιάξεις το κιτ υπερτροφοδότησης και το πρόγραμμα. Το βασικό site που σε κατατοπίζει λίγο είναι αυτό www.megasquirt.info αλλά υπάρχουν και άλλα πιο εξειδικευμένα όπως και φορουμ υποστήριξης!

Γιατί το πήρα:
    Μιας και είμαι στον δρόμο του κομπρεσσορα και μιας και πηγαίνω και καμιά πιστούλα που και που ήθελα κάτι το οποίο να μπορεί να μου δείχνει σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο. Αντι λοιπόν να γεμίσω το αυτοκίνητο με οργανάκια απο άκρη σε άκρη προτίμησα να βλέπω απο το carpc τι ακριβώς παίζει. Το γεγονός ότι θα μπορώ να δουλεύω με σωστότερα μείγματα είναι αυτονόητο, ενώ θα μπορώ να ελέγχω και την ψύξη του συστήματος! Φυσικά πρώτα είδα οτι έχει ήδη μπει σε Μ42, το οποίο ηλεκτρολογικά είναι πολύ απλό καθώς δεν έχει esp και περίεργα ηλεκτρονικά!

Απο πού και πως:
    Εγώ πήρα την τελευταία του έκδοση το Megasquirt3 μαζί με διάφορα περιφερειακά και πλεξούδες απο Αμερική σε ασυναρμολόγητη μορφή για λόγους κόστους. Μαζί με όλα τα extra χωρίς τα μεταφορικά κόστισε 500Ε.
    Τα πάντα όμως είναι διαθέσιμα και απο Αγγλικό site αλλά σε συναρμολογημένη μορφή με το επιπλέον κόστος. Μου έστειλαν δλδ σακουλάκια με όλα όσα χρειάζομαι και εγώ μαζί με έναν φίλο μου τα βάλαμε στη θέση τους.

Πέρα απο τα πράγματα που θα βάλω στο αυτοκίνητο πήρα και μια πλακετούλα η οποία είναι για να δοκιμές στον πάγκο ώστε όταν με το καλό το μυαλό μπει στο αυτοκίνητο να ξέρω οτι όλα δουλεύουν όπως πρέπει. Στην ουσία έχει διάφορα ποτενσιόμετρα τα οποία αντιστοιχούν σε αισθητήρες του αυτοκινήτου. πχ γυρνώντας ένα απο αυτά ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερού ή του αέρα.

Συναρμολόγηση:
    Αν και όταν είδα τα σακουλάκια με τα μπιχλιμπίδια έπαθα ένα μικρό αμοκ, εν τέλη η συναρμολόγηση ήταν πολύ απλή και δεν με παίδεψε καθόλου. Μέσα σε δύο μέρες τα είχαμε φτιάξει όλα, τα είχαμε μετρήσει με το πολύμετρο και τα είχαμε τεστάρει στον υπολογιστεί. Αρχικά πίστευα ότι σίγουρα κάτι δεν θα βάζαμε σωστά και σίγουρα κάτι θα καίγαμε, αλλά ευτυχώς όλα καλά!

Καθώς το φτιάχναμε αναρωτιόμουν "μα καλά ποιος πάει και το παίρνει έτοιμο"! Ε λοιπόν μόλις τελειώσαμε και ήρθε η ώρα να πάρει ρεύμα κατάλαβα ποιος.... ειδικά όταν του δώσαμε ρεύμα και δεν πήρε πάγωσα λιγάκι(πολύ)! Ευτυχώς δεν είχε πιάσει μία κόλληση, μετά όλα καλά. Περάσαμε firmware και βουρ δοκιμές στο pc. Εκεί φάγαμε λίγη ώρα αλλά λόγο λαθών βιασύνης....

Να και λίγο υλικό:

O "εξομοιωτής"

Ένα τμήμα του εγκεφάλου

Μια μικρή δοκιμή συμφωνα με τις οδηγίες οτι πάμε καλά

Και στην τελική του μορφή

Υπάρχουν πολλά προγράμματα για το Megasquirt τα οποία είναι για χρήση ρύθμισης, καταγραφής δεδομένων και διάφορα άλλα που δεν τα ξέρω ακόμα καλά. Το σημαντικότερο είναι ένα το οποίο σου βελτιώνει τους χάρτες καθώς οδηγείς και υποστηρίζουν οτι το κάνει καλύτερα απ ότι αν γίνει απο τον χρήστη-προγραμματιστή. Έχει μέχρι και πρόγραμμα το οποίο αν για κάποιο λόγο οτι το μείγμα είναι πολύ φτωχό βάζει το μοτερ σε κατάσταση ασφαλείας!

Ελπίζω να μπορέσω να βγάλω κάποιο βίντεο να το παρουσιάσω καλύτερα μόλις το μάθω γιατι παίρνει τρελή παραμετροποίηση σε βαθμό αρρώστιας και θέλει τον χρόνο του. Το βασικό του πρόγραμμα το οποίο κάνει real time datalogging και μέσω του οποίο ρυθμίζεις τους χάρτες είναι αυτό στο παρακάτω βίντεο στο οποίο ο αμερικάνος παρουσιάζει το launch control. Μπορείτε να πάρετε μια καλή γεύση, έτσι σκοπεύω να το δουλεύω απο το carpc.

https://www.youtube.com/watch?v=j0RLx8UPS8w

Τώρα προσπαθώ να αναμείξω τις 2 πλεξούδες του στην φύσα απο έναν χαλασμένο ΟΕΜ εγκέφαλο ώστε αν μπορέσω να αποφύγω να κόψω την ΟΕΜ πλεξούδα.

Η εγχείρηση αναμένεται τις επόμενες μέρες μάλλον ΣΚ και ο θεός βοηθός

2. The Following 18 Users Say Thank You to kloukakis For This Useful Post:

A8hnaios (13-05-11), Bassakos (24-06-11), BILL007 (06-05-11), bill_m3 (06-05-11), chief (06-05-11), fan1s_e21 (16-06-11), Jimmakos (08-05-11), Kostas_1 (07-05-11), manos (07-05-11), Nino (06-05-11), Panos 316T (06-05-11), S8N (07-05-11), Stefanos_Cool (14-05-11), stratos (06-05-11), Vassilis ///M (08-12-11), z3outofmind (06-05-11), ΜΙΧΑΛΗΣ (02-06-16)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Ωραια περιγραφη !
    Λιγο περιπλοκο μου φαινεται βεβαια....

Δηλαδη τη δυνατοτητα να μας δωσει τις πληροφοριες τις εχει ηδη το μοτερ μας, απλως τα εργοστασια δεν εχουν (να το πουμε τελειως απλα) συνδεμενο car-pc και megasquirt (ή καποια αντιστοιχη διαταξη) ?

Αναμενουμε περισσοτερα...
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

4. The Following User Says Thank You to nikos1400 For This Useful Post:

kloukakis (07-05-11)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πολύ καλό φαίνεται. Απίστευτες δυνατότητες. Καλή τύχη Κώστα και καλά αποτελέσματα.

Μήπως βασίζεται σε μια πιο πρωτόγονη μορφή του σημερινού Haltech?

6. The Following User Says Thank You to stratos For This Useful Post:

kloukakis (07-05-11)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Κώστα με γεια και καλά σκαλίσματα! Μπράβο σου πάντως και για το μεράκι σου!

Η μοναδική μου ένσταση με το όλο εγχείρημα αφορά καθαρά το όνομα του προϊόντος: Megasquirt 3. Σαν τίτλος από τσόντα ακούγεται. Γιατί όχι Megafacial 3? Ή Anal-attack 3? Ή Cumbang 3? Ή ακόμα καλύτερα Please-don't-tell-my-wife-I-assf**cked-the-babysitter 3?

8. The Following 8 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

chief (06-05-11), fast-enough (08-12-11), hades7 (06-05-11), Karizma Z4 (08-05-11), kloukakis (07-05-11), mixalis (10-05-11), Monsta (06-05-11), tmilatos (14-05-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων

Η μοναδική μου ένσταση με το όλο εγχείρημα αφορά καθαρά το όνομα του προϊόντος: Megasquirt 3. Σαν τίτλος από τσόντα ακούγεται. Γιατί όχι Megafacial 3? Ή Anal-attack 3? Ή Cumbang 3? Ή ακόμα καλύτερα Please-don't-tell-my-wife-I-assf**cked-the-babysitter 3?

Είπα να γράψω κάτι light αλλά εσύ το γ@μησες τελείως.

Καλή επιτυχία κι από μένα Κώστα!!!!

10. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

kloukakis (07-05-11)

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

12. The Following User Says Thank You to BILL007 For This Useful Post:

kloukakis (07-05-11)

Περιοχή
    Λιτοχωρο Πιεριας
    Rides
    0

Προεπιλογή

Καλη τυχη φιλος....να σου πανε ολα κατ'ευχην!!!!

14. The Following User Says Thank You to DionisisM5 For This Useful Post:

kloukakis (07-05-11)

Rides
    1

16. The Following User Says Thank You to z3outofmind For This Useful Post:

kloukakis (07-05-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos1400 Εμφάνιση μηνυμάτων

Ωραια περιγραφη !
    Λιγο περιπλοκο μου φαινεται βεβαια....

Δηλαδη τη δυνατοτητα να μας δωσει τις πληροφοριες τις εχει ηδη το μοτερ μας, απλως τα εργοστασια δεν εχουν (να το πουμε τελειως απλα) συνδεμενο car-pc και megasquirt (ή καποια αντιστοιχη διαταξη) ?

Αναμενουμε περισσοτερα...
    Το megsquirt είναι εγκέφαλος.
    Ο μαμά εγκέφαλος μπορεί να δώσει τις πληροφορίες του έτσι κι αλλιώς είτε στο carpc είτε σε ενα διαγνωστικό απλό. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να σου πληροφορίες άλλες όπως πχ πίεση και θερμοκρασία λαδιού. Με αυτό το οποίο θα αντικατασταθεί ο μαμά εγκέφαλος θα μπορώ να βάζω ότι αισθητήρες θέλω.
    Το ποιό σημαντικό είναι ότι θα μπορώ να ρυθμίζω το μοτερ με ακρίβεια και όχι στο περίπου!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολύ καλό φαίνεται. Απίστευτες δυνατότητες. Καλή τύχη Κώστα και καλά αποτελέσματα.

Μήπως βασίζεται σε μια πιο πρωτόγονη μορφή του σημερινού Haltech?
    Δεν θα το έλεγα πρωτόγονη μορφη, το δικό μου ολοκληρώθηκε το 2010. Απλά δεν μπορώ να κάνω την σύγκριση γιατι δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κάτι ένας haltech που δεν μπορεί το megasquirt πλέον και τι είναι αυτό. Η παραμετροποίηση που τρώει πάντως είναι βαθμό εμετικό, μόλις μπορέσω να δω τι κάνουν όλες αυτές οι παραμετροποιήσεις θα το αναλύσω, πάντως μέχρι τώρα έχει πολλά παραπάνω απο αυτά που χρειάζομαι. Το θέμα είναι ότι έχει πάρα πολλές εφαρμογές(μέχρι και dashboards για να βλέπεις στον κινητό) οι οποίες είναι πολύ ευχάριστες, εύχρηστες και χρήσιμες.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων

Μα έλα ντε!!
    Τι έμπνευση ήταν αυτή να το ονομάσουν έτσι?? Σε όσους το λέω με πιάνουν στο ψιλό και με το δίκιο τους, τι να πείς?

Rides
    0

Προεπιλογή

Το "δύσκολο" της υπόθεσης είναι να βρεις τους τύπους των αισθητήρων που υπάρχουν στο αυτοκίνητο, οι οποίοι διαφέρουν απο μοντελο σε μοντελο και απο χρονιά σε χρονια πολλές φορές. Ανάλογα με αυτούς και τον τρόπο που ψεκάζεις βενζίνη sequential ή semi-sequential πρέπει να κάνεις κάποια βραχυκυλωματάκια ή όχι. Πάντως υπάρχει πολύ πληροφορία στο νετ και πολύ υποστήριξη.

Σελίδα 1 από 12 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP