Χαιρετώ την παρέα μετά απο αρκετό καιρό "αδράνειας" στο φορουμ!
Λοιπόν ντζουκου ντζουκου προχωράει το θέμα του κομπρέσσορα, υπάρχουν κάποια νέα αλλά δεν έχω ενημερώσει το σχετικό θρεντ, θα το κάνω τις επόμενες μέρες.
Το πρόβλημά μου είναι οτι έχω μπερδευτεί σχετικά με το θέμα της ψύξης του αέρα και γι αυτό ανοίγω αυτό το θρεντ για να το συζητήσουμε. Το δίλημμά μου είναι μεταξύ των water to air και των air to air.
Εχω διαβάσει και μελετήσει σχετικά με το θέμα αλλά έχω συναντήσει στην πορεία και απόψεις που αντιφάσκουν και δεν δίνουν σαφή εικόνα. Εάν τούρμπιζα θα έβαζα 90% water to air, αλλά εγώ superchargαρω και προφανώς διαφέρει.
Γνωρίζω οτι το μεγάλο ατου του w/a είναι η απαλλαγή των πολλών σωληνώσεων, η αρκετά μικρότερη πτώση πίεσης στο κύκλωμα και η γενικά μεγαλύτερη απαγωγή θερμότητας απο τον αέρα. Αυτό το γενικά είναι που κολλάω και το ερώτημά μου είναι :
Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί το a/a να είναι πιο αποδοτικό?
Για χρήση (και) πίστας ποιο είναι καλύτερό?
Απ όσο γνωρίζω το a/a είναι καλύτερο μόνο σε υψηλές ταχύτητες, αλλά κανένας δεν προσδιόριζε το "υψηλές". Εχω μπερδευτεί, την μία λέω θα βάλλω το ένα την άλλη το άλλο....
Το πρώτο που θα θέλατε να πείτε είναι αφου δεν έχεις lag βάλε ένα απλό a/a να τελειώνεις και να γλυτώσεις και απο την προσοχή που θέλει το w/a. Το θέμα είναι οτι η χρηματική διαφορά δεν είναι μεγάλη καθώς υπάρχει αυτό το κιτάκι(https://cgi.ebay.com/ebaymotors/TYPE...s#ht_968wt_936) και πως θέλω να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα για τα σημερινά και τα πιθανά μελλοντικά σχέδια.
Ασχέτως της συντήρησης του w/a το οποίο φαίνεται αριστης ποιότητας με ΟΕΜ bosch αντία, υστερεί κάπου αλλού το w/a έναντι του a/a?