Καλησπέρα σε όλους,
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας!!!
Εχω ένα Ε90 του 2008. Το πήρα μεταχειρισμένο μόνο 90K χιλιόμετρα άνοιξη του 2021 και τώρα έχει 151Κ χιλιόμετρα.
Το πρόβλημά μου είναι οι αναρτήσεις του. Είναι πολύ μαλακές σε σημείο που ακόμα και να βγει ένας άνθρωπος απο το αμάξι το αμάξι σηκώνεται πολύ εμφανώς και αντίστοιχα όταν μπαίνει κάποιος κάθεται πολύ εμφανώς.
Αυτή η συμπεριφορά μεταφέρεται και στον δρόμο που στην παραμικρή λακούβα κατα βάση το αμάξι "χτυπάει" σα να μην έχει καν αμορτισέρ και όποιος είναι μεσα αγκομαχάει.
Είναι το 2ο μου αυτοκίνητο. Με το προηγούμενο, "φθηνότερο", αλλης εταιρείας και με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα και πολύ ταλαιπωρία κλπ δεν είχα ποτέ τετοιο θέμα. Βεβαια δεν ξέρω τι του έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του BMW μέχρι τα 90Κ.
Επίσης να σημειώσω ότι είναι το 1o μου BMW οπότε δεν εχω ιδέα αν βάζουν από τη μαμα τόσο μαλακές αναρτήσεις.
Οταν είπα στον μάστορα να κάνει έλεγχο και να δουμε αν πρέπει να τα αλλάξουμε μου είπε ότι τα ελατήρια έχουν μαλακώσει παρα πολύ και τα αμορτισέρ θέλουν αλλαγή αρα ο συνδυασμός αυτών των δύο δημιουργεί τα προβλήματα.
Και πρότεινε να αλλάξουμε και αμορτισέρ και ελατήρια και όλο το σετ γενικότερα βάζοντας της μαμάς του με ένα συνολικό κόστος 800Ε.
Επειδή το συγκεκριμένο κόστος για τα χιλιόμετρα που έχει κάνει το αμάξι μου φαίνεται υπερβολικό, οι ερωτήσεις μου είναι:
1. Όντως μπορει να μαλακώσουν τόσο πολύ τα ελατήρια στα μόλις 151Κ χιλιόμετρα;;; Σε ένα βίντεο είδα ότι ελατήρια δεν αλλάζουμε (σχεδόν) ποτέ εκτός αν καταστραφεί κάποιο.
2. Μήπως αυτά είναι από τη μαμά του και ακόμα και να τα αλλάξουμε πάλι θα είναι τόσο μαλακά και θα πληρώσουμε τσάμπα; O μάστορας λεει της μαμάς του για να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου, το οποίο είναι ενα καθαρά οικογενειακό αυτοκίνητο για ταξίδι.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Εχει εμπειρία από αυτό ή παρόμοια μοντέλα;