[RIGHT][RIGHT]Μετά από τα καλωσορίσματα τα σας για τα όποια σας ευχαριστώ όλους θέλω να μοιραστώ τι ς πρώτες εμπειρίες μου με το νέο x1 xdrive20d. Καταρχήν να σας πω ότι είμαι ένας οδηγός που μου αρέσει η γρήγορη οδήγηση χωρίς υπερβολές αλλά το αυτοκίνητο το θέλω να στρίβει χωρίς να γέρνει σαν βάρκα (για αυτό έχω το σκαφάκι μου) και στις ευθείες να έχει την δύναμη να ξεπεταχτεί.
Οι ανάγκες μου (εξορμήσεις σε βουνά για σκι και το σκάφος μου) αλλά και η οικογενειακή μου κατάσταση (παντρεμένος με δυο παιδιά) με έκαναν να κοιτάξω ένα λιγότερο, κατά την γενικότερη έννοια, σπορτιβ αυτοκίνητο. Έχοντας την BMW πάντα μέσα στην καρδιά μου οδήγησα την x1 xdrive 20i και πραγματικά στο test drive ενθουσιάστηκα … ένα σπορ αυτοκίνητο σε σχήμα suv στρίβει σαν τρένο και ο κινητήρας του (δεν είναι και η 335 φυσικά… αααχ άλλος έρωτας) είναι ιδιαίτερα ζωντανός. Όταν απέκτησα το δικό μου αυτό που άγχωνε στην αρχή ήταν η οδήγηση με το 8αρι αυτόματο σασμάν αλλά ήταν και αυτό που με ενθουσίασε μετά. Το πότε αλλάζει ταχύτητες δεν το καταλαβαίνεις ποτέ αλλά ούτε και το πόσο γρήγορα το κάνει και πάντα ήσυχα. Αυτός βέβαια που δεν είναι τόσο ήσυχος είναι ο ντίζελ κινητήρας, τουλάχιστον στις χαμηλές στροφές , που όμως ο θόρυβος εξαφανίζετε αν κλίσεις τα παράθυρα με κορυφαία την ηχομόνωση του αυτοκινήτου. Η ποιότητα μέσα κορυφαία στα υλικά (κλασική BMW) και οι χώροι ικανοποιητικοί χωρίς υπερβολές με πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα. Αυτό που λείπει, ιδιαίτερα τώρα που είναι χειμώνας, είναι η ένδειξη θερμοκρασίας νερού. Η πανοραμική οροφή είναι super αξίζει τα λεφτά της.
Στον δρόμο τώρα το αυτοκίνητο είναι πολύ σβέλτο και στο χιόνι που λίγο το ζόρισα (χωράει κι άλλο ζόρι) οργώνει. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι η άφθονη ροπή του ντίζελ κινητήρα που θυμίζει αυτοκίνητα πολύ υψηλότερου κυβισμού. Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου, την χάρηκα, την χαίρομαι και έχω πολλά να ζήσω ακόμη μαζί της.
Επιφυλάσσομαι να σας πω ακόμα περισσότερα για τις εμπειρίες μου και τα σχόλια μου με τον καιρό.