και ειμαι χαρουμενος!!!
Η τοποθετηση και των δυο εγινε χθες στο συνεργειο της Σιττας-Φλασκης.Βαθμος δυσκολιας για τα παιδια που το τοποθετησαν σχετικα μετριος,οπως οι ιδιοι μου ειπαν,αφου οι σωληνωσεις ειχαν βελτιωθει σημαντικα σε σχεση με αυτες που ειχε το ιντερκουλερ του συμφορουμιτη jannisa.
Χρειαστηκε να κοψουμε τις γωνιες απο δυο πλαστικα κομματια τα οποια εμποδιζαν για μολις μερικα εκατοστα τις μεγαλυτερες σωληνωσεις του ιντερκουλερ(φανταστειτε δηλαδη πως αφαιρεθηκαν δυο κομματια πλαστικου,τα οποια μοιαζουν με ισοπλευρο τριγωνο πλευρας 3 εκοστοστων,πραγμα αμελητεο δηλαδη και το οποιο δεν επηρρεαζει την λειτουργια του αυτοκινητου ακομα και αν χρειαστει να το επαναφερω σε στοκ κατασταση).
Για περισσοτερη σιγουρια,το εργοστασιακο κομματι του κατω μερους του chargepipe,που ενωνει το chargepipe με το μεταλλικο κομματι σωληνα του ιντερκουλερ αντικατασταθηκε για σιγουρια,με σιλικονουχο κολλαρο το οποιο με ειχε προμηθευσει ο jannisa και τον ευχαριστω ιδιαιτερα.
Το καινουριο ιντερκουλερ βρισκεται πλεον πιο κοντα στον προφυλακτηρα,για να εκμεταλλευται πληρως την ποσοτητα του αερα που περναει προς τα μεσα.
Ειναι διπλασιο σε υψος απο το εργοστασιακο και ελαχιστα πιο λεπτο.Η συνολικη χωρητικοτητα του δε σε αερα ειναι σχεδον διπλασια και αντεχει για χρηση μεχρι και 650 αλογα(πραγμα που δεν προκειται να δω ποτε!!!).Οι κολλησεις ηταν εξαιρετικης ποιοτητας και γενικα θα ελεγα πως ειναι ενα πολυ προσεγμενο προιον το οποιο θελει λιγο ψαξιμο στο θεμα των σωληνωσεων αν θελεται να λεγεται πραγματικα bold-on kit.
Στα πρωτα αναγνωριστικα χιλιομετρα μου δεν εχω παρατηρησει καποια απωλεια πιεσης μεσω της προειδοποιητικης λυγνιας στο καντραν,ουτε και στις ενωσεις των κολλαρων(οσων μπορω να δω φυσικα!!!).Σημερα θα κανω και τα πρωτα "ζορικα" χιλιομετρα για να δω διαφορες σε αισθηση και αν πραγματικα κερδισα ή εχασα κατι μιας και εχω φιλικο αυτοκινητο ως μετρο συγκρισης επιδοσεων.
Για τις σκαστρες δεν εχω να πω πολλα...
Κλασσικες μεταλλικες Forge Dual BOV κλειστου τυπου(χωρις τσαφ-τσουφ δηλαδη).Καλη και στιβαρη κατασκευη(!!!!!!!) και σταθερη αξια στον τομεα της εκτονωσης.Το μονο που ακουγεται ειναι ενα ελαφρυ και διακριτικο σφυριγμα κατα το τουρμπισμα του αυτοκινητου και τιποτα παραπανω που να μαρτυρα την αλλαγη τους.
Χρησιμοποιησαμε τα κιτρινα ελατηρια και τα 2 απο τα 4 μεταλλικα δισκακια που περιεχονται στο κιτ για να μικρηνουμε λιγο ακομα το μηκος του ελατηριου,δηλαδη να το κανουμε λιγο πιο σκληρο.Ενα δισκακι λοιπον για καθε σκαστρα και δυο περισεβουμενα σε περιπτωση που χρειαστουν(ουτε οταν παγωσει η κολαση δηλαδη...).
Ωστοσο οι σωληνωσεις για τις σκαστρες εμειναν οι εργοστασιακες μιας και δεν τιθεται θεμα αντοχης στις πιεσεις που θα δουλεψει το αυτοκινητο και αφου οι σιλικονουχες που συνοδευαν το κιτ δεν μπορουσαν να πετυχουν τις γωνιες και τις κλισεις των εργοστασιακων.Αν τεθει θεμα,φυσικα και θα αντικατασταθουν,με αλλες τις οποιες ηδη εχω αγορασει(Samco Sport) και οι οποιες ειναι μεγαλυτερες απο αυτες που παρεχονται απο την Forge(ειναι κοντες αυτες που συνοδευουν το κιτ,γιατι προοριζονται για 335i και 135i).
και το γνωριζω,αλλα καταλαβαινεται οτι στον πανικο που ειχα οταν ειδα να μου λυνουν το αυτοκινητο και να αφαιρουν κομματια,απλα ειχα καθησει βουβος σε μια γωνια και απλα παρατηρουσα(που και που ενοχλουσα και τα παιδια για να δω αν ολα πανε καλα και εριχνα και ενα βλεφαρο στο αυτοκινητο).
Αψογη η δουλεια απο την Σιττας-Φλασκης και απο τα δυο παιδια που ανελαβαν το εγχειρημα και δεν κουραστηκαν,ουτε ξενερωσαν για ενα λεπτο προκειμενου να κανουν σωστη δουλεια και να με ικανοποιησουν.Να σκεφτειτε οτι δεν βαρεθηκαν να ξαναλυσουν παλι μερικα κολλαρα για να φερουν τους κολλιεδες συσφιξης στα σωστα σημεια,ωστε να ειναι στο ιδανικο σημειο τοσο απο αποψη χωροταξιας,οσο και απο αποψη μελλοντικου λυσιματος και αντικαταστασης.Διπλο μπραβο επομενως στα παιδια!!!
Το αυτοκινητο εκανε καποια "ηπια" χιλιομετρα και σημερα παει για λιγο ζορι για να δουμε και εκει πως ανταποκρινεται.Αναμενουμε να δουμε καποιο κερδος φυσικα σε σταθεροτητα στην αποδοση μεταξυ των πατηματων λογω ιντερκουλερ και σημαντικα ωφελη στον τροπο που κραταει την πιεση ειδικα στις υψηλες στροφες λογω σκαστρων.
Αναμονη τωρα για την αναβαθμιση του προγραμματος μεσα στην εβδομαδα.Στοχος τα 380-385αλογα στον τροχο σε πιεση γυρω στα 15psi.Και μετα V-Box παραμασκαλα και δοκιμες πολλες με αυτοκινητα φιλων που εχω ως μετρο συγκρισης για να δουμε τι ψαρια πιασαμε.
Για οποιαδηποτε εξελιξη(και ελπιζω οχι παρατραγουδο)θα ενημερωνω το thread και φυσικα θα απανταω στις ερωτησεις σας,οσο μπορω.
Ο Θεος να σας εχει ολους καλα!!!Ευχομαι καλα και ασφαλη χιλιομετρα σε ολους και φυσικα καλο Πασχα!!!
Stay tuned!!!
Δημητρης
Υ.Γ :Το hot spot της χθεσινης ημερας ηταν το τηλεφωνημα του ΓΙΑΝΝΗ-Z4 DCT στο οποιο μου ειπε:"Για να μην με εχεις παρει τηλεφωνο μεχρι τωρα,πρεπει να εχεις κατουρηθει απο την χαρα σου"
Σας παραθετω και το link που περιγραφει τα χαρακτηριστικα του ιντερκουλερ και τα αντιστοιχα του εργοστασιακου για να κανετε μια μικρη συγκριση.Περιλαμβανονται και καποιες φωτογραφιες,οι οποιες ομως δεν ελαφρωνουν ουτε για λιγο το παραπτωμα και την παραλειψη μου να τραβηξω τις δικες μου για μια πιο ολοκληρωμενη παρουσιαση του εγχειρηματος μου.
Εδω το link :
https://www.shop.stettperformance.co...&categoryId=10