Επιστροφή στο Forum : Παραλληλοι εγκεφαλοι σε Ε36...
Stunt Mike
16-09-11, 22:58
Συναδελφοι θελω αποψεις και συγκρισεις μεταξυ Greddy e-manage τον μπλε και Greddy ultimate εναντιον ΑΕΜ....Οποιος εχει ακουσει-βιωσει προβληματα και δυσλειτουργιες γι'αυτους τους παραλληλους περιμενω αποψεις....:thanks:
bmw316turbo
16-09-11, 23:42
Συναδελφοι θελω αποψεις και συγκρισεις μεταξυ Greddy e-manage τον μπλε και Greddy ultimate εναντιον ΑΕΜ....Οποιος εχει ακουσει-βιωσει προβληματα και δυσλειτουργιες γι'αυτους τους παραλληλους περιμενω αποψεις....:thanks:
Νομιζω οτι μονο ο AEM ειναι stand alone, οι αλλοι δυο ειναι παραλληλοι οποτε δεν τιθεται θεμα συγκρισης.
Stunt Mike
16-09-11, 23:48
Oxi φιλε υπαρχει ΑΕΜ παραλληλος απλως δεν ξερω ποιο μοντελο ειναι..
bmw316turbo
16-09-11, 23:53
Oxi φιλε υπαρχει ΑΕΜ παραλληλος απλως δεν ξερω ποιο μοντελο ειναι..
Οκ τωρα τον ειδα εχει βγαλει και παραλληλο
ο παραληλος της ΑΕΜ ειναι ο FIC
FUEL & IGNITION CONTROLER
ο προγραμματιστης μου αν και φανατικος της ΑΕΜ προτεινει σε τετοιες εφαρμογες
τον greedy ultimate ειναι πιο ευκολος στον προγραμματισμο.
για τον blue ουτε συζητηση!
Stunt Mike
17-09-11, 21:52
ο παραληλος της ΑΕΜ ειναι ο FIC
FUEL & IGNITION CONTROLER
ο προγραμματιστης μου αν και φανατικος της ΑΕΜ προτεινει σε τετοιες εφαρμογες
τον greedy ultimate ειναι πιο ευκολος στον προγραμματισμο.
για τον blue ουτε συζητηση!
Προς τα εκει κλινω κι εγω φιλε....εχεις πμ... thumb
z3outofmind
17-09-11, 23:07
Δεν θελω να χαλασω το θεμα σου εαν τι βρισκεις ακυρη την ερωτηση σταματαω
εδω..Γιατι δεν βαζεις αγραφο??Μικρη διαφορα στα χρηματα και αρκετες παραπανω λειτουργιες...
Stunt Mike
17-09-11, 23:20
Δεν θελω να χαλασω το θεμα σου εαν τι βρισκεις ακυρη την ερωτηση σταματαω
εδω..Γιατι δεν βαζεις αγραφο??Μικρη διαφορα στα χρηματα και αρκετες παραπανω λειτουργιες...
Δεν το χαλας βρε!Αποψεις ζηταω...Δυστυχως εχω ηδη ξεπερασει το αρχικο budget κατα πολυ και για να βαλω επωνυμο αγραφο θελω γυρω στα 2500 ευρω...Δηλαδη +1000 απ'οτι τον παραλληλο,για τη δικη μου τσεπη δεν ειναι μικρη η διαφορα.Και δεν θα κερδισω τιποτα σε αποδοση παραπανω.Παλι ιδια πιεση θα δουλεψει λογω στοκ σωθικων(ασε που με 1000 ευρω βαζω σφυρηλατα).Επισης βλεπω πολλα τουρμπισματα σε Ε36 στο εξωτερικο,να δουλευουν με παραλληλους ακομη κι απο γνωστες εταιρειες(αν εξαιρεσεις τα Μ που λογω 6πεταλουδου κανουν επιτακτικη τη χρηση αγραφου),γεγονος που δειχνει οτι ισως ειναι βελτιωμενοι πλεον πολυ οι παραλληλοι σε σχεση με το παρελθον...Δεν μ'εχει πεισει μεχρι στιγμης κανενας να προτιμησω τον αγραφο απο εναν επωνυμο παραλληλο για Ε36 παντα(σε αλλα αυτοκινητα ειναι μονοδρομος)...Περιμενω πληροφοριες συναδελφοι για πιθανα προβληματα ή δυσλειτουργιες του Greddy ultimate κυριως γιατι μαλλον προς τα κει κλινω...βοηθηστε!:thanks:
z3outofmind
17-09-11, 23:41
Δεν το χαλας βρε!Αποψεις ζηταω...Δυστυχως εχω ηδη ξεπερασει το αρχικο budget κατα πολυ και για να βαλω επωνυμο αγραφο θελω γυρω στα 2500 ευρω...Δηλαδη +1000 απ'οτι τον παραλληλο,για τη δικη μου τσεπη δεν ειναι μικρη η διαφορα.Και δεν θα κερδισω τιποτα σε αποδοση παραπανω.Παλι ιδια πιεση θα δουλεψει λογω στοκ σωθικων(ασε που με 1000 ευρω βαζω σφυρηλατα).Επισης βλεπω πολλα τουρμπισματα σε Ε36 στο εξωτερικο,να δουλευουν με παραλληλους ακομη κι απο γνωστες εταιρειες(αν εξαιρεσεις τα Μ που λογω 6πεταλουδου κανουν επιτακτικη τη χρηση αγραφου),γεγονος που δειχνει οτι ισως ειναι βελτιωμενοι πλεον πολυ οι παραλληλοι σε σχεση με το παρελθον...Δεν μ'εχει πεισει μεχρι στιγμης κανενας να προτιμησω τον αγραφο απο εναν επωνυμο παραλληλο για Ε36 παντα(σε αλλα αυτοκινητα ειναι μονοδρομος)...Περιμενω πληροφοριες συναδελφοι για πιθανα προβληματα ή δυσλειτουργιες του Greddy ultimate κυριως γιατι μαλλον προς τα κει κλινω...βοηθηστε!:thanks:
Εγω για τον αγραφω 1.700 πληρωσα...μπορει να μην ειναι ΑΕΜ,,αλλα την δουλεια του μια χαρα την κανει...Βεβαια δεν ξερω εαν με τους παραλληλους που αναφερεις οτι εχουν εξελιχθει"εαν μπορεις να στηλεις το λουφτ στο πορτπαγκαζ εαν εχει την δυνατοτητα δυο προγραμματων,εαν εχει λαουντζ,εαν διαβαζει θερμοκρασια εισαγωγης για να κοβει αβανς κλπ??γιατι εγω ολα αυτα τα εχω..Μακαρι να βοηθησα και να μην σε τρελενω με την αμαθεια""μου για τους σημερινους παραλληλους..
Stunt Mike
18-09-11, 00:03
Εγω για τον αγραφω 1.700 πληρωσα...μπορει να μην ειναι ΑΕΜ,,αλλα την δουλεια του μια χαρα την κανει...Βεβαια δεν ξερω εαν με τους παραλληλους που αναφερεις οτι εχουν εξελιχθει"εαν μπορεις να στηλεις το λουφτ στο πορτπαγκαζ εαν εχει την δυνατοτητα δυο προγραμματων,εαν εχει λαουντζ,εαν διαβαζει θερμοκρασια εισαγωγης για να κοβει αβανς κλπ??γιατι εγω ολα αυτα τα εχω..Μακαρι να βοηθησα και να μην σε τρελενω με την αμαθεια""μου για τους σημερινους παραλληλους..
Αν σου'ναι ευκολο στειλε μου με πμ πληροφοριες για τον αγραφο σου και ποιος στον τοποθετησε-προγραμματισε να επικοινωνησω μαζι τουthumb
Ειναι καλη τιμη για αγραφο αυτη...
m-power_01
18-09-11, 00:32
Αν σου'ναι ευκολο στειλε μου με πμ πληροφοριες για τον αγραφο σου και ποιος στον τοποθετησε-προγραμματισε να επικοινωνησω μαζι τουthumb
Ειναι καλη τιμη για αγραφο αυτη...
αν δεν εχει πρόβλημα ας γράψει δημόσια τις πληροφορίες και ας σου στείλει το τηλ του ανθρώπου με πμ
αν δεν κανω λαθος στα 2κ βαζουν haltech και αλλους...
z3outofmind
18-09-11, 16:58
αν δεν εχει πρόβλημα ας γράψει δημόσια τις πληροφορίες και ας σου στείλει το τηλ του ανθρώπου με πμ
https://eshop.kanteres.gr/el/virtuemart.html?page=shop.product_details&category_id=246&flypage=flypage.tpl&product_id=227
ΜΕ το προγραμμα και την εγκατασταση δικη του και του ανδριανακη 2.000...εαν βαλετε και λιγη προσοπικη εργασια το κοστος μειωνεται
συγουρα κατα πολυ.ο εφι 1 δεν υπαρχει πλεον γιαυτο και 2.000....
https://eshop.kanteres.gr/el/virtuemart.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=88&category_id=122
τον εχει τον 1... καλος εγκεφαλος ο EFΙ
z3outofmind
18-09-11, 17:47
https://eshop.kanteres.gr/el/virtuemart.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=88&category_id=122
τον εχει τον 1... καλος εγκεφαλος ο EFΙ
τον ενα τον εχει στο σαιτ δεν τον φερνει....κατι ξερω!!!!πολυ καλος για την εποχη του και παρολο ιταλος,αξιοπιστος!!
Stunt Mike
18-09-11, 22:13
Ευχαριστω παιδες!Εχω γνωριμια με τον Ανδριανακη κι εχω ηδη συζητησει μαζι του γι'αλλον εγκεφαλο,οποτε θα τον ρωτησω και γι'αυτον....
Μικε εγώ την άποψη μου στη είπα και ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι. Ο άγραφος με το παράλληλο δεν έχουν καμία σχέση. Ο ένας λέει απλά ψέματα στον δικό σου εγκέφαλο και ο άλλος απλά κάνει τα πάντα. Ο παράλληλος είναι ότι πρέπει για εφαρμογές σε αυτοκίνητα δρόμου και όχι αγωνιστικά! Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο εκτώς απ ότι γυρίζουν και τα δυο τη μηχανή. Άλλο να κάνεις βόλτες στους δρόμους και άλλο να το σκίζεις πιεσμένος σε πίστες. Οτι και να βάλεις πρόγραμμα θα φτιάξεις καλύτερο ή χειρότερο, αλλά αν βάλεις παράλληλο σε βλέπω να γεμίζεις σιγά σιγά έναν σκασμό εγκεφαλάκια κάτω απο το καπό σου,ίσως τα παραπάνω χρήματα να αξίζει να τα δώσεις γιατί σε βάθος χρόνου θα αφήσεις περισσότερα. Κάνε υπομονή και μάζεψε τα χρήματα. Καλό θα ήταν να περιμένεις να δούμε και το megasquirt μόλις το τελειώσω που δεν αργώ. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις στο ξαναλέω, το θέλεις για χρήση πίστας! Sorry αν σε ξενερώνω αλλά αυτό πιστεύω και αυτό σου (ξανα)λέω:original:. Ότι και να κάνεις να σου βγει σε καλό και να μας κρατάς ενήμερους θα τα πούμε και απο κοντά σε μια βδομάδα ετοιμάσου για πιστούλα!:rally:
black_beauty
21-09-11, 21:15
Μικε εγώ την άποψη μου στη είπα και ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι. Ο άγραφος με το παράλληλο δεν έχουν καμία σχέση. Ο ένας λέει απλά ψέματα στον δικό σου εγκέφαλο και ο άλλος απλά κάνει τα πάντα. Ο παράλληλος είναι ότι πρέπει για εφαρμογές σε αυτοκίνητα δρόμου και όχι αγωνιστικά! Καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο εκτώς απ ότι γυρίζουν και τα δυο τη μηχανή. Άλλο να κάνεις βόλτες στους δρόμους και άλλο να το σκίζεις πιεσμένος σε πίστες. Οτι και να βάλεις πρόγραμμα θα φτιάξεις καλύτερο ή χειρότερο, αλλά αν βάλεις παράλληλο σε βλέπω να γεμίζεις σιγά σιγά έναν σκασμό εγκεφαλάκια κάτω απο το καπό σου,ίσως τα παραπάνω χρήματα να αξίζει να τα δώσεις γιατί σε βάθος χρόνου θα αφήσεις περισσότερα. Κάνε υπομονή και μάζεψε τα χρήματα. Καλό θα ήταν να περιμένεις να δούμε και το megasquirt μόλις το τελειώσω που δεν αργώ. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις στο ξαναλέω, το θέλεις για χρήση πίστας! Sorry αν σε ξενερώνω αλλά αυτό πιστεύω και αυτό σου (ξανα)λέω:original:. Ότι και να κάνεις να σου βγει σε καλό και να μας κρατάς ενήμερους θα τα πούμε και απο κοντά σε μια βδομάδα ετοιμάσου για πιστούλα!:rally:
++1000000 σε ΟΛΑ.Κι εμενα αυτη ειναι η αποψη μου που το 'χω ψαξει για το δικο μου.Εξαλου οπως λεει και ο λαος ''οτι πληρωνεις παιρνεις'' οπου ισχυει για τα ΠΑΝΤΑ.Παντα φιλικα..thumb
Stunt Mike
22-09-11, 01:14
Συμφωνω κι εγω εννοειται!Καταρχην ειναι πολυ πιο γρηγορη υπολογιστικη μοναδα ο αγραφος απ'τον παραλληλο.Το θεμα ειναι οτι στην φαση που θα δουλεψει τωρα τ'αμαξι(χαμηλη πιεση,σχεδον στοκ μοτερ εντος),δεν θα προσφερει κατι παραπανω ο αγραφος...Και το κοστος εχει σημαντικη διαφορα...Παζαρευω εναν DTA S60 παντως...αν μου το δωσει στην τιμη που του'πα,τοτε βαζω αγραφο!
Stunt Mike
22-09-11, 01:26
Οτι και να βάλεις πρόγραμμα θα φτιάξεις καλύτερο ή χειρότερο, αλλά αν βάλεις παράλληλο σε βλέπω να γεμίζεις σιγά σιγά έναν σκασμό εγκεφαλάκια κάτω απο το καπό σου,ίσως τα παραπάνω χρήματα να αξίζει να τα δώσεις γιατί σε βάθος χρόνου θα αφήσεις περισσότερα. Κάνε υπομονή και μάζεψε τα χρήματα. Καλό θα ήταν να περιμένεις να δούμε και το megasquirt μόλις το τελειώσω που δεν αργώ.
Το θεμα με τον Greddy ultimate ειναι οτι εχει σχεδον τις λειτουργιες ενος αγραφου.Δεν χρειαζεσαι περαιτερω εγκεφαλακια,καλωδια κτλ....Αυτο που με χαλαει ειναι οτι στο μελλον που θα γινει σφυρηλατο και θα θελω να δουλεψω πιεση πανω απο 1bar και να καταργησω το AFM,θα πρεπει ν'αγορασω αγραφο...Σ'αυτο ομως το σταδιο ισως ν'αργησω πολυ να φτασω...Μακαρι να μπορουσα να μπω σε 2 αυτοκινητα ιδια το ενα με αγραφο,το αλλο με παραλληλο να δω τις διαφορες στην αποκριση....
Υ.Γ. Αντε ασχολησου λιγο με τον Megasquirt γιατι ψηνομαι τρελα.....Αν τον ειχες βαλει και δουλευε ρε τρελε,δεν θα το σκεφτομουν καθολου τωρα...
Mike το θέμα δεν είναι αν δουλεύεις 0,5 ή 1,5bar. Το θέμα είναι που τα δουλεύεις, αυτό θέλω να σου πω....
Διαφορές σε απόκριση δεν νομίζω να δεις, αλλά και να δεις φαντάζομαι ότι δεν θα αξίζουν τα διπλά χρήματα του άγραφου. Το θέμα είναι οτι στον άγραφο μπορεις πχ να βάλεις waterinjection σε πολλαπλή ή στο ιντερκούλερ, θα μπορείς να ρυθμίζεις το βεντιλατερ, θα μπορείς να έχεις βλέπεις τα πάντα σε ένα λαπτοπ, θα μπορείς να έχεις 800 διαφορετικούς κόφτες, shift light και άλλα πολλά πράγματα πολύ χρήσιμα σε πίστα. Το δικό μου σκοπεύω να το τελειώσω σε κανα μήνα μέσα. Στο 0,5 δεν θα μείνεις και το ξέρεις, μην πας να δώσεις 2 φορές τα χρήματα για εγκεφάλους και οργανάκια. Τεσπα θα τα πούμε και απο κοντά στην ερχόμενη
Δηλαδη ο greedy ultimate για μενα που το θελω για χρηση δρομου
πιστευω με υπερκαλυπτει!
Δηλαδη ο greedy ultimate για μενα που το θελω για χρηση δρομου
πιστευω με υπερκαλυπτει!
Και στον υπνο σου αλογα βλεπεις αγορι μου...
Καλημερα!
bmw316turbo
22-09-11, 10:14
Παιδια ,κατα τη γνωμη, ειστε υπερβολικοι στις κρισεις σας οσο αναφορα οτι ο αγραφος δεν εχει καμια σχεση με παραλληλο.Πρωτον να ξεκαθαρισω οτι και εγω φοραω αγραφο που τυγχανει να τον εχω τοποθετησει-ρυθμισει μονος μου οποτε τυγχανει να μην τα ξερω μονο θεωρητικα τα πραγματα.
Ενας παραλληλος μπορει να εχει τις ιδιες λειτουργιες και παραμετροποιηση με εναν αγραφο.Ιδιες εξοδους, ιδιες δυνατοτητες ,ιδιο resolution με εναν σχετικα φθηνο αγραφο.Κατα τη γνωμη μου αυτο που διαφοροποιει την τιμη ενος αγραφου ή παραλληλου ειναι η ταχυτητα (επεξεργαστικη ισχυς), ο αριθμος των εξοδων για pwm ελεγχο -αναφλεξη , και επιπροσθετα χαρακτηριστικα (που απλα δεν θεωρουνται απο τα βασικα χαρακτηριστικα για να εχει ενας αγραφος ή παραλληλος ) πχ ρυθμιση advance ανα κυλινδρο ,ελεγχος διαφορικων που συνανταται σε ακριβους αγραφους motec,autronic,haltech 12.Λεγοντας πρωτα πρωτα,ακριβους αγραφους εννοω πανω απο 1400ευρω για αγορα απο αυστραλια,αμερικη και οχι η υπερκοστολογηση με τοποθετηση στο ελλαδα για 3000 με 5000 χιλιαρικα.Τωρα οσο αναφορα τους υπολοιπους φθηνους αγραφους λιγο πολυ τα ιδια πραγματα κανουν wideband στα cells, 4 ανεξαρτητοι εξοδοι για αναφλεξη (γιατι σε 6-8-12 θα πρεπει να δουλεψουν wasted spark), 4 ή περισσοτερες εξοδοι για ελεγχο , περιβαλλον windows ,antilag κλπ.
Αλλος εχει περισσοτερα αλλος λιγοτερα καλουδια.Ομως ορισμενοι παραλληλοι εχουν τα ιδια και περισσοτερα χαρακτηριστικα απο ορισμενους αγραφους οπως αλωστε και τιμη!! πχ κατα την γνωμη μου ο msquirt υπολοιπεται σε τιμη γιατι εχει μικροτερη επεξεργαστικη ισχυ και resolution (πχ μοιρες αβανς νομιζω 0.5 , μικρο διδιασταστο matrix σε σχεση με αλλους φθηνους αγραφους και με εναν πολυ καλο παραλληλο πχ smt8...ΟΧΙ ΟΜΩς ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΟΓΑ....
Τελος μην ξεχναμε οτι εδω απο το φορουμ πολλα παιδια χρησιμοποιουν παραλληλους και εχουν βγαλει πολλα αλογα χωρις κανενα περιορσμο , ενω σφυριλατα 400αρια bmw εχουν δουλεψει στο εξωτερικο με παραλληλους, map converted.ΠΧ o γνωστος βουλγαρος.Αν θελεις πχ να δουλεψεις σε ενα gtr r35, Μ3 ε92, vag ελεγχοντας ολες τις παραμετρους που ελεγχει ο μαμα και διατηρωντας αλλες ,καλυτερα να δουλεψεις με παραλληλο με πολλες δυνατοτητες ή πολυ ακριβο αγραφο γιατι ενα κοινως αγραφος ειναι πολυυυυυ υποδιεστερος απο τον μαμα του εργοστασιου.
Ευχαριστω
Panos 316T
22-09-11, 15:09
Πες τα αγορι μου....
Συμφωνω και επαυξανω!
Σωστότατος και κατατοπιστικότατος!
Δεν λέμε οτι όλοι οι παράλληλοι είναι για πέταμα, ούτε οτι το αμάξι του mike δεν θα δουλέψει. Όμως με τον παράλληλο θα είναι και πάλι εξαρτημένος απο τον μαμά εγκέφαλο 20ετίας που έχει το Ε36 του-μας. Όντως στα καινούργια αυτοκίνητα ο μαμά εγκέφαλος είναι ένα φοβερό μηχάνημα το οποίο δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει κιόλας. Πολλά μάλιστα τρέχουν με διπύρηνους επεξεργαστές, όχι όμως η αντίκα μας και ο mike το θέλει για πίστα οπότε ίσως αυτές οι παραπάνω έξοδοι που έχουν οι άγραφοι να του φανούν πολύ χρήσιμες και να τον γλυτώσουν απο παραπάνω έξοδα ή ζημιές στο μέλλον. Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι ότι στο μέλλον θα θέλει να προσθέσει κάποια πράγματα όπως πχ water injection, staged injection κλπ, θα πρέπει να πληρώνει πάλι για περιφερειακά εγκεφαλάκια-οργανάκια κλπ οπότε θα φτάσει τα ίδια χρήματα και η απόδοση θα είναι και χαμηλότερη.
ps1:το θέμα με τους παράλληλους δεν το έχω ψάξει σε βάθος γιατι όταν γνώρισα το MS για την δική μου περίπτωση ήταν μονόδρομος, οπότε σταμάτησα να ασχολούμε με παραλληλους και επαναπρογραμματισμούς.
ps2:Το MS έχει 16χ16 fuel και advance tables και 0,1% resolution.
psp:φιλικά πάντα:original:
bmw316turbo
22-09-11, 16:05
Σωστότατος και κατατοπιστικότατος!
Δεν λέμε οτι όλοι οι παράλληλοι είναι για πέταμα, ούτε οτι το αμάξι του mike δεν θα δουλέψει. Όμως με τον παράλληλο θα είναι και πάλι εξαρτημένος απο τον μαμά εγκέφαλο 20ετίας που έχει το Ε36 του-μας. Όντως στα καινούργια αυτοκίνητα ο μαμά εγκέφαλος είναι ένα φοβερό μηχάνημα το οποίο δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει κιόλας. Πολλά μάλιστα τρέχουν με διπύρηνους επεξεργαστές, όχι όμως η αντίκα μας και ο mike το θέλει για πίστα οπότε ίσως αυτές οι παραπάνω έξοδοι που έχουν οι άγραφοι να του φανούν πολύ χρήσιμες και να τον γλυτώσουν απο παραπάνω έξοδα ή ζημιές στο μέλλον. Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι ότι στο μέλλον θα θέλει να προσθέσει κάποια πράγματα όπως πχ water injection, staged injection κλπ, θα πρέπει να πληρώνει πάλι για περιφερειακά εγκεφαλάκια-οργανάκια κλπ οπότε θα φτάσει τα ίδια χρήματα και η απόδοση θα είναι και χαμηλότερη.
ps1:το θέμα με τους παράλληλους δεν το έχω ψάξει σε βάθος γιατι όταν γνώρισα το MS για την δική μου περίπτωση ήταν μονόδρομος, οπότε σταμάτησα να ασχολούμε με παραλληλους και επαναπρογραμματισμούς.
ps2:Το MS έχει 16χ16 fuel και advance tables και 0,1% resolution.
psp:φιλικά πάντα:original:
1)Και οι παραλληλοι εχουν τετοιες εξοδους ιδιες με τους αγραφους για να τις χρησιμοποιησει καθενας οπως θελει πχ.pwm (για χρηση boost controlling,wateρ injection, βαλβιδα ρελαντι, νος) και απλες για ελεγχο πχ βεντιλατερ.Δεν χρειαζεται κανενα ειδους μαραφετι της δεκατιας του 90 να προσθεσεις για να κανεις κατι...
2) Οταν λεω resolution εννοω οτι ορισμενοι αγραφοι μειωνουν -αυξανουν αβανσ κατα 0.1 μοιρες ενω αλλοι κατα 0.5μοιρες αλλοι 0.2 μοιρες klp
Νομιζω,αν δεν κανω λαθος, ο MS παιζει στο 0.5 της μοιρας που στην πραξη δεν εχει βεβαια καμια σημασια σε θνητα αμαξια...
Το Resolution βεβαια μπαινει στο παιχνιδι και για μενα ειναι σημαντικο, οταν ο χαρτης πχ εχει 16χ16 cells οπως MS που ανεφερες σε σχεση πχ με τον δικο μου που παιζει 41χ27 cells με 0-255 σημεια ανα cell.Και παλι αυτο, περισσοτερο δινει ευελιξια στο προγραμματισμο σε περιεργες υποπιεσεις με πολυπεταλουδα και εκεντροφορους παρα αλογα καθεαυτου στο αμαξι αφου και οι μαμα εγκεφαλοι προηγουμενης γενιας ηταν 8μπιτι με 8χ8 ή 16χ16 ματριξ
Για μενα το δυσκολο ειναι με αγραφο να μπει μπρος το αμαξι τα υπολοιπα ειναι ευκολα.
ps Καλα εκανες που πηρες ms, συμφωνω μαζι σου
Ευλογειτε
Το δικό μου έχει 0.1% fuel table resolution & 0.1 deg advance resolution. Οι πίνακες είναι 16χ16 αλλά για κάθε σημείο ορίζω-αλλάζω εγώ τη θέση του(στροφες και πίεση). Ο εγκέφαλός σου έχει πίνακα 41χ27???
Δεν ήξερα οτι οι παράλληλοι έχουν τόσες πολλές εξόδους. Τότε πια είναι η διαφορά? Οτι τα μπεκ και τα μπουζι τα δουλεύουν μέσω του μαμα εγκεφαλου?
bmw316turbo
22-09-11, 17:52
Το δικό μου έχει 0.1% fuel table resolution & 0.1 deg advance resolution. Οι πίνακες είναι 16χ16 αλλά για κάθε σημείο ορίζω-αλλάζω εγώ τη θέση του(στροφες και πίεση). Ο εγκέφαλός σου έχει πίνακα 41χ27???
Δεν ήξερα οτι οι παράλληλοι έχουν τόσες πολλές εξόδους. Τότε πια είναι η διαφορά? Οτι τα μπεκ και τα μπουζι τα δουλεύουν μέσω του μαμα εγκεφαλου?
Σορρυ λαθος, εχω το μισο, 26χ11 ματριξ ems γαρ.Οσο για τις εξοδους των παράλληλων ναι εχουν εξελιχθει, η εμφανης για μενα διαφορα ειναι οτι επειδη παρεμβαλονται αναμεσα στον μαμα εγκεφαλο και το μοτερ υπολειπεται το ολο συστημα στην ταχυτητα. Τα μπουζι τα διαχειριζεται απο οσο ξερω εξολοκληρου ο παραλληλος λαμβανοντας τα σηματα απο τον μαμα
φιλικα
υπαρχουν παραλληλοι οπως ανεφερε και ο bmw316turbo...που ειναι αρκετα οικονομικοι,και περα απο τις τυπικες ρυθμισεις εχουν και την δυνατοτητα να ορισεις setpoints και να ελενξεις ανεμιστηρες, boost controlers κτλ! επισης εχουν την δυνατοτητα να ρυθμισεις βαση πολλων μεταβλητων οπως, deflection-φορτιου,μαφ ή μαπ(μπορεις να καταργησεις το μαφ , με μαπ),στροφων, θερμοκρασια αερα-μοτερ, λαμδα(narrow & wideband) ! επισης εχεις την δυνατοτητα ανα πασα στιγμη να παιξεις με το λαπτοπ σου , σε οποιαδηποτε μετατροπη και να φτιαξεις μονος σου τους νεους χαρτες! επισης εχεις την επιλογη μεταξυ δυο ετοιμων προγραμματων ...αμμεσα με ενα κουμπι( πχ ενα για οικονομια...και ενα για δυναμη)...
Panos 316T
22-09-11, 20:16
Λευτερη για να τα λες κατι ξερεις εσυ! :D
Λευτερη για να τα λες κατι ξερεις εσυ! :D
ας ειναι καλα ο μεντορας μου..ο Ζωης..!ειναι κορυφη και τον παραδεχομαι...επισης εστω και μεσα απο εδω ...ενα μεγαλο ευχαριστω που μοιραζεται τις γνωσεις του μαζι μου!
Panos 316T
22-09-11, 21:02
Για τον σκαουτερ δεν λες τιποτα....
Χαχαχαχα
Για τον σκαουτερ δεν λες τιποτα....
Χαχαχαχα
εσυ εισαι ο μανατζερ..! χαχαααα
Stunt Mike
22-09-11, 23:27
Παιδες ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες....Μπορω να πω οτι ξεκαθαρισε αρκετα το τοπιο καθοτι τις τελευταιες 2-3 βδομαδες εχω συζητησει και με αρκετους βελτιωτες πανω σ'αυτο το θεμα...Κανεις δεν μου'πε βεβαια να ΜΗΝ βαλω παραλληλο(μαλλον τ'αντιθετο θα'λεγα) αλλα εκ των πραγματων η τοποθετηση ενος καλου επωνυμου αγραφου ειναι σιγουρα η καλυτερη λυση...και η ακριβοτερη βεβαια...Την αλλη βδομαδα μπαινει μεσα τ'αμαξι καθοτι βρηκαμε και τα μπεκ που μας λειπανε στο προτζεκτ(Fiat Coupe 16vTurbo 390cc).Περιμενω μονο τη φλατζα της Cometic και τις βιδες ARP που ελπιζω να μην αργησουν... Ελπιζω να'χω βρει ακρη μεχρι τοτε.Παντως σε αναζητησεις στο ιντερνετ,πολλοι ξενοι βελτιωτικοι οικοι δουλευουν τα τουρμπισια Ε36 με παραλληλους Greddy ακομη και με εργοστασιακους με επαναπρογραμματισμο(πραγμ που μου προτεινε και ο Δημητριαδης).Το σιγουρο ειναι οτι θα περιμενω να τελειωσω με τα μηχανολογικα πρωτα,γιατι οταν ανοιγεις ενα μοτερ με 200+χιλιαδες χλμ,παντα μπορει να υπαρχουν εκπληξεις και μετα να δω το θεμα του προγραμματισμου...