PDA

Επιστροφή στο Forum : Να το δωσω το si ???

ntinos
16-09-11, 12:20
Το αγορασα τον 7 του '06.

Εχω κανει 130.οοο και κατι χλμ .Κανω περι τα 3.οοο χλμ καθε μηνα τα περισσοτεροτερα ευτυχως σε ανοιχτο δρομο (5η-6η)

Με τον τροπο που οδηγω τελευταια εχω καταναλωση 8.2 στα 100....

Ασφαλισμενο μικτη για περι τα 20.οοο ευρω, πληρωνω ενα 550 (αν θυμαμαι καλα το 6μηνο)

Τελη κυκλοφοριας 660 (τοσο ειναι?)
Εκτακτη εισφορα 270

Εγγυση δεν εχει

Το προσεχω παρα πολυ, δεν μου εχει βγαλει τιποτε το "χοντρο" εκτος:

- Κομπρεσερ κλιματισμου (το εχω αλλαξει)
- Καταλυτη (τον εχω αλλαξει)
- Ενα ρουλεμαν (το εχω αλλαξει)
- Ενα (ή 2) πολλαπλασιαστες, (τους εχω αλλαξει ολους)
- [νομιζω], μια φορα δυναμο

Εχω αλλαξει τον μπροστα προφυλακτηρια, μετα απο ενα γδαρσιμο. Κατα τα λοιπα [χτυπω ξυλο], αγρατζουνιστο....

============================================
Πριν καμια 10ρια μηνες η μπεμβε μου "εδινε" 18.οοο, και ανταλλαγη με αλλο καινουργιο.
Ας παρω αυτο σαν μια βαση, φυσικα δεν νομιζω οτι ισχυει ακομη σημερα αυτο...

Μου ειχε μπει λοιπον μια σκεψη να παρω ενα μινι countryman S, το οποιο πηγαινε στις 30.000, μου αρεσε [ουπς] και θα μπορουσα να δωσω τα +12.οοο διαφορα.

"Κερδος" σε περιπτωση αυτης της αλλαγης:

- Χαμηλοτερη καταναλωση (με ενα προχειρο υπολογισμο), θα δινω 1.οοο ευρω το χρονο λιγοτερα για βενζινα

- 1/3 τελη κυκλοφοριας

- Καινουργιο αυτοκινητο, με οτι συνεπαγεται αυτο σε θεμα εγγυησης, και σερβις (αλλα "ζηταει" το καινουργιο, αλλα ενα με 130.οοο)

Μπορειτε να βοηθησετε τη σκεψη μου ???

nikos1400
16-09-11, 12:32
Φαινεται εχεις αποφασισει να το δωσεις.
Κατεληξες στο ΜΙΝΙ ή δεν εχεις κοιταξει ακομα τιποτα αλλο ?

...

ντιζελ Βολβο σκεφτηκες ??
:o
:ban:

stef
16-09-11, 12:33
Πλέον να σκέφτεσαι και τα πετρέλαια!!

stefm5
16-09-11, 12:35
κοίτα, αν είναι να δώσεις >12000 διαφορά, όσο και πιό οικονομικό να είναι το μίνι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου...
αν γουστάρεις το μίνι, το παίρνεις χωρίς να ψάχνεις δικαιολογίες

S8N
16-09-11, 12:39
Πολύ φοβάμαι Ντίνο ότι τα 18.000 ευρώ που σου έδινε η BMW είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός.

Αλλά και 18.000 να σου δίνει ακόμη και σήμερα, το να δώσεις 30.000 ευρώ για καινούργιο αυτοκίνητο και μάλιστα ΜΙΝΙ Countryman S είναι κακή επένδυση.

Αν θες σώνει και καλά ν' αντικαταστήσεις το 2λιτρο λόγω εξόδων/φόρων ή παλαιότητας, δες κάτι σε μεταχειρισμένο. Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες εκεί έξω.

Εγώ πάντως στη θέση σου δε θα έδινα το si.

ntinos
16-09-11, 12:43
Δεν εχω δει τιποτε αλλο, το μινι το ειδα φευγαλεα, μια μερα που ειχα παει την μπουλουκα για σερβις... Μου αρεσε η αγριεμενη μουτσουνα του μινι.....

Δεν το εχω οδηγησει / δοκιμασει καθολου....

Γενικοτερα, δεν εχω δει κατι μου να με ιντριγκαρει......

StratosZ4
16-09-11, 12:44
Εφοσον θελεις καινουριο κανοντας τραμπα το si καλο θα ειναι να πας σε μια αντιπροσωπεια και να δεις τη σημερινη αξια του αυτοκινητου σου. Για να το δεις και περισσοτερο ρεαλιστικα.
To countryman s εχει αρχικη 30750, υπολογιζεις δλδ κανα 35αρι απο την αλλη το diesel εχει αρχικη 27250 και για μενα ειναι πιο ελκυστικη λυση.. Αρα το +12000 που σκεφτεσαι, ξεχνα το...

Θα προτεινα να κοιταξεις και στο car.gr τι αυτοκινητα παιζουν στα 30000 σχετικα καινουρια, γιατι υπαρχουν πολλες ευκαιριες.

ntinos
16-09-11, 12:46
Πολύ φοβάμαι Ντίνο ότι τα 18.000 ευρώ που σου έδινε η BMW είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός.

Αλλά και 18.000 να σου δίνει ακόμη και σήμερα, το να δώσεις 30.000 ευρώ για καινούργιο αυτοκίνητο και μάλιστα ΜΙΝΙ Countryman S είναι κακή επένδυση.

Αν θες σώνει και καλά ν' αντικαταστήσεις το 2λιτρο λόγω εξόδων/φόρων ή παλαιότητας, δες κάτι σε μεταχειρισμένο. Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες εκεί έξω.

Εγώ πάντως στη θέση σου δε θα έδινα το si.

Το θεμα ειναι οτι αν "πιανει" σημερα κατι, του χρονου που θα εχει φτασει με το καλο.. τα 160.οοο θα πιανει τα μισα (λεμε τωρα, δεν ξερουμε πως θα ειναι τα πραγματα μεχρι τοτε, μπορει και να μην πιανει τιποτε)

Παραδοσικα, ενα αμαξι μετα τα 100.000 δεν αρχιζει να "ζηταει" που λενε ?

Ειμαι ολιγον comfused...

ntinos
16-09-11, 12:47
Πλέον να σκέφτεσαι και τα πετρέλαια!!

Εφοσον θελεις καινουριο κανοντας τραμπα το si καλο θα ειναι να πας σε μια αντιπροσωπεια και να δεις τη σημερινη αξια του αυτοκινητου σου. Για να το δεις και περισσοτερο ρεαλιστικα.
To countryman s εχει αρχικη 30750, υπολογιζεις δλδ κανα 35αρι απο την αλλη το diesel εχει αρχικη 27250 και για μενα ειναι πιο ελκυστικη λυση.. Αρα το +12000 που σκεφτεσαι, ξεχνα το...

Θα προτεινα να κοιταξεις και στο car.gr τι αυτοκινητα παιζουν στα 30000 σχετικα καινουρια, γιατι υπαρχουν πολλες ευκαιριες.

Αθηνα και πετρελαιο δεν παιζει (ακομη). Εχει αλλαξει κατι ?

S8N
16-09-11, 12:58
Το θεμα ειναι οτι αν "πιανει" σημερα κατι, του χρονου που θα εχει φτασει με το καλο.. τα 160.οοο θα πιανει τα μισα (λεμε τωρα, δεν ξερουμε πως θα ειναι τα πραγματα μεχρι τοτε, μπορει και να μην πιανει τιποτε)

Παραδοσικα, ενα αμαξι μετα τα 100.000 δεν αρχιζει να "ζηταει" που λενε ?

Ειμαι ολιγον comfused...

Ήδη έχεις αντιμετωπίσει τα προβλήματα που βγάζει συνήθως το si: Καταλύτες & πολλαπλασιαστές.

Όπως και να το δεις, 12+ χιλιάρικα σε επισκευές δε θα δώσεις. Το δε καινούργιο σε λίγους μήνες θα έχει χάσει το 30% της αξίας του.

Όσο για την κατανάλωση, το Countryman S δεν είναι καθόλου οικονομικό:

https://www.spritmonitor.de/en/overview/30-Mini/1229-Mini_Countryman.html?fueltype=2&power_s=130&power_e=140&minkm=0

Σύγκρινέ το με τον πολύ αντιπροσωπευτικότερο μέσο όρο του SI (λόγω μεγέθους δείγματος):

https://www.spritmonitor.de/en/overview/6-BMW/37-3er.html?fueltype=2&constyear_s=2006&constyear_e=2007&power_s=173&power_e=173&minkm=0&gearing=1&powerunit=2

Ptboul
16-09-11, 12:59
Γιατί ανοίγεις τέτοια θρεντς κ με πΛηγώΝεις;

Την αντικατάσταση του si από το κούπερ οικονομοτεχνικά την θεωρώ εντελώς λάθος.

Το μίνι έχει τρελές τιμολογήσεις στα σέρβις του, πανάκριβα ανταλλακτικά, χώρους ανύπαρκτους και ο χρόνος θα αποδείξει τι ζημιές θα σου βγάλει αλλά είμαι βέβαιος ότι θα βγάλει.

Αν πραγματικά θες οικονομία μπορείς να στραφείς σε μτχ 316 3ετίας ή σε άλλο Ιάπωνα/Κορεάτη κατασκευαστή.

Μπορείς να κρατήσεις το si για μεγάλες αποστάσεις κ να πάρεις μικρό μτχ πόλης ή σκούτερ 150 -300cc.

Σε οτιδήποτε καινούριο τουρμπιστό/κομπρεσοράτο είμαι κατά όσο και αν μ'αρέσει.

Το si πιστεύω ότι είναι αμάξι που αγοράζεται με συναισθηματικά κριτήρια και όσο και αν η εποχές προστάζουν ορθολογική συμπεριφορά, το si μπορεί να τα κάνει όλα.

Aν ο Τσακ Νόρις επέλεγε αμάξι, αυτό θα ήταν μία μαύρη si. :)

nikos1400
16-09-11, 13:00
Αθηνα και πετρελαιο δεν παιζει (ακομη). Εχει αλλαξει κατι ?

εσυ οι αθηναιοι θα ξερετε καλυτερα ναι ή οχι, αλλα
υποτιθεται η γραφειοκρατια ετοιμαζεται, και εχω ακουσει οτι κοσμος αγοραζει και κυκλοφορει ήδη πετρελαιοκινητα.

S8N
16-09-11, 13:11
εσυ οι αθηναιοι θα ξερετε καλυτερα ναι ή οχι, αλλα
υποτιθεται η γραφειοκρατια ετοιμαζεται, και εχω ακουσει οτι κοσμος αγοραζει και κυκλοφορει ήδη πετρελαιοκινητα.

Νίκο, αυτό το παραμύθι το ακούμε χρόνια. Και ο δακτύλιος προσωρινό μέτρο υποτίθεται ότι ήταν. Απλώς ο κόσμος τους έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

ntinos
16-09-11, 13:37
Γιατί ανοίγεις τέτοια θρεντς κ με πΛηγώΝεις;

Την αντικατάσταση του si από το κούπερ οικονομοτεχνικά την θεωρώ εντελώς λάθος.

Το μίνι έχει τρελές τιμολογήσεις στα σέρβις του, πανάκριβα ανταλλακτικά, χώρους ανύπαρκτους και ο χρόνος θα αποδείξει τι ζημιές θα σου βγάλει αλλά είμαι βέβαιος ότι θα βγάλει.

Αν πραγματικά θες οικονομία μπορείς να στραφείς σε μτχ 316 3ετίας ή σε άλλο Ιάπωνα/Κορεάτη κατασκευαστή.

Μπορείς να κρατήσεις το si για μεγάλες αποστάσεις κ να πάρεις μικρό μτχ πόλης ή σκούτερ 150 -300cc.

Σε οτιδήποτε καινούριο τουρμπιστό/κομπρεσοράτο είμαι κατά όσο και αν μ'αρέσει.

Το si πιστεύω ότι είναι αμάξι που αγοράζεται με συναισθηματικά κριτήρια και όσο και αν η εποχές προστάζουν ορθολογική συμπεριφορά, το si μπορεί να τα κάνει όλα.

Aν ο Τσακ Νόρις επέλεγε αμάξι, αυτό θα ήταν μία μαύρη si. :)

Δεν διαφωνω στα περισσοτερα, αλλα:

_ Μεταχειρισμενο δεν παιρνω
_ σκουτερ δεν με αφηνουν (και 110 χλμ καθε μερα τα περισσοτερα στην παραλιακη δεν με αφηνω και εγω..)
_ Δεν μπορω να παρω αυτοκινητο που να μην με ιντριγκαρει. Καποια στιγμη, θα σου πως πως πηρα αυτο....

ntinos
16-09-11, 13:48
Βασικα, δλδ απο οτι λετε (και ο S8N - δεν ξερω το ονομα σου, και ο Παναγιωτης) οικονομικα δεν συμφερει....

120ie87
16-09-11, 13:53
τι πας να κάνεις φίλε ?? :ranting2:

ένα αυτοκίνητο που σε ταβλώνει βγάζει τα λεφτά του από το ότι δεν θέλεις να το δώσεις ..... ειδικά σε καιρούς κρίσης δεν πουλάς .... (εκτός και αν υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης... και όχι για να παρεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΙΝΙ !!!!!!)

StratosZ4
16-09-11, 13:55
Βασικα, δλδ απο οτι λετε (και ο S8N - δεν ξερω το ονομα σου, και ο Παναγιωτης) οικονομικα δεν συμφερει....

Καινουριο εννοειται πως δεν συμφερει τετοια περιοδο...
Ουτε απο πλευρας εξοδων συμφερει. Βενζινες,ασφαλεια και σερβις/ανταλλακτικα θα εχεις παραπανω εξοδα. Γλυτωνεις εισφορα και ενα ποσο απο τελη..

Konstantinos E60
16-09-11, 14:05
Εγω πάλι λεω αν η τσεπούλα σου είναι "καλά" να το δωσεις και να πάρεις οτι γουστάρεις !!
200 χρόνια δεν θα ζήσουμε !!

StratosZ4
16-09-11, 14:23
Εγω πάλι λεω αν η τσεπούλα σου είναι "καλά" να το δωσεις και να πάρεις οτι γουστάρεις !!
200 χρόνια δεν θα ζήσουμε !!

Σε αυτο ειμαι μαζι σου εν μερει. Δεν δειχνει να αδιαφορει για την τιμη πωλησης του si αρα δεν ειναι οτι ανετα θα σκασει ενα τριανταρι απο την τσεπη του.
Ο ντινος ομως πιστευω πως εχει επηρεαστει πολυ απο τον χιλιομετρητη του...
Το αυτοκινητο του αποκλειεται να μην το γουσταρει.

Φιλε ντινο, εχει υπεροχο αυτοκινητο,φανταζομαι το ξερεις. Πηγαινε μια μερα στην αντιπροσωπεια να ρωτησεις ποσο σου το παιρνουν και απο την ξενερα, πιστευω οτι θα κανεις καιρο να ξαναπας.

ntinos
16-09-11, 14:36
Καινουριο εννοειται πως δεν συμφερει τετοια περιοδο...
Ουτε απο πλευρας εξοδων συμφερει. Βενζινες,ασφαλεια και σερβις/ανταλλακτικα θα εχεις παραπανω εξοδα. Γλυτωνεις εισφορα και ενα ποσο απο τελη..

Γιατι το καινουργιο θα εχει παραπανω βενζινες,ασφαλεια και σερβις/ανταλλακτικα ?

Λιγοτερα τα υπολογιζω εγω....

ntinos
16-09-11, 14:39
Μου την επεσε μολις ενας συναδελφος ο οποιος εχει μια σκατοκουβαριστρα* πετρελαιο.

Μου ειπε να παρω και εγω μια (να κρατησω το si φυσικα)....

3 λιτρα πετρελαιο στα 100χλμ (επι 1,4 το λιτρο....) Μοντελο του 2009 το πηρε 8000 ευρω. Τελη κυκλοφοριας 3 ευρω....

Με δουλευει ο ατιμος? 3 λιτρα
(5,2 ευρω στα 100 χμλ βρε παιδια???)

*smart

StratosZ4
16-09-11, 14:45
Γιατι το καινουργιο θα εχει παραπανω βενζινες,ασφαλεια και σερβις/ανταλλακτικα ?

Λιγοτερα τα υπολογιζω εγω....

Ασφαλεια ψηλη λογω νεοτητας..

Τα υπολοιπα λογω turbo...:whistle::whistle:

ntinos
16-09-11, 15:05
Ασφαλεια ψηλη λογω νεοτητας..

Τα υπολοιπα λογω turbo...:whistle::whistle:

Αν εννοεις λογο νεοτητας του αυτοκινητου (αξιας δλδ) οτι θα ασφαλιστει για 30Κ σε σχεση με τα 20 που εχω τωρα στο si, ok, αλλα και παλι θα ειναι ελαχιστη η διαφορα.

Για τα υπολοιπα παλι δεν νομιζω.... Δεν εχω ιδεα απο σερβις, βενζινες ενα 20% τουλαχιστον κατω εκτιμω

Monsta
16-09-11, 15:07
Εϊχε βγάλει το Auto-Triti (νομίζω) ένα τεύχος τον Αύγουστο που είχε πέντε ή έξι συγκριτικά από διαφορετικά μοντέλα, σε εκδόσεις βενζίνη & πετρέλαιο, για να συγκρίνει επιδόσεις και φυσικά κατανάλωση (πραγματική).

Έτσι για να δούμε αν ισχύουν αυτά που λένε.

Το ένα τεστ είχε 2 πεντακοσαράκια, το ένα ήταν με τον 1.2 ή τον 0.9 (θα σε γελάσω) και το άλλο φορούσε τον κινητήρα diesel της εταιρείας.

Νικητής κατανάλωσης στα περισσότερα τεστ αποδείχθηκαν τα μοτέρ με βενζίνη. Και αυτό διότι για να κάνεις απόσβεσης της αγοράς (πετρέλαιο), πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα χλμ / ετησίως, ειδάλλως δεν συμφέρει. ΑΝ θυμάμαι καλά έλεγε κάτι για 20-30.000 κάθε χρόνο.

Αν βρω το τεύχος σπίτι, θα ανεβάσω στοιχεία.

Driver M
16-09-11, 15:08
Kαλό το μίνι, αλλά 30.000 ευρώ την εποχή αυτή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι κατά τη γνώμη μου πέταμα χρημάτων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θες να δώσεις το si. Η κατανάλωση που έχεις είναι (παραδόξως) πολύ καλή, ενώ και από βλάβες όπως λες δεν έχει βγάλει τίποτα σοβαρό για τα χλμ του.
Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ο υψηλός κυβισμός (να'ναι καλά οι αθάνατες ελληνικές κυβερνήσεις με την ηλιθιότητα που τις δέρνει), κατά τ'άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί να πας από ένα ιδιαίτερο, όμορφο και καλοστημένο αυτοκίνητο όπως η 320si σε ένα μικρό αυτοκίνητο με τούρμπο κινητήρα που έχει πολύ ακριβά σέρβις, είναι ιδιαίτερα υπερκοστολογημένο κατά τη γνώμη μου και ποιοτικά, όπως ολα τα μίνι, μετά από μερικά χλμ γίνεται κουδουνίστρα!
Και θα πρέπει να δώσεις και καμια 15ριά χιλιάδες για όλα αυτά!

Εντελώς λανθασμένη επιλογή κατά τη γνώμη μου.
Αν θες σώνει και καλά καινούριο αυτοκίνητο, πήγαινε σε κάποιο 207rc που έχει ίδιο κινητήρα με το countryman, ή κάποιο Insignia με 180 άλογα που είναι όμορφο, ευρύχωρο, με καλή ποιότητα και ισορροπημένο οδηγικά, ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων.
Τα mini είναι καλά στημένα και όμορφα αυτοκίνητα, αλλά τα λεφτά που κοστίζουν τα βγάζουν εκτός συναγωνισμού και τα κάνουν ασύμφορα, εκτός κι αν έχει κάποιος λεφτά για πέταμα.

Η κράτα λοιπόν το πολύ καλό σου αυτοκίνητο, ή δες κάτι άλλο.
Μια ακόμα επιλογή ίσως να ήταν και ο νέος τουρμπάτος άσσος που δε νομίζω να έχει τρελές διαφορές σε τιμή με το countryman που κοιτάς.

Monsta
16-09-11, 15:11
Επίσης σκέψου ότι 130.000 χλμ = 80.000 μίλια. Τρίχες δηλαδή. Το μοτέρ μόλις που έστρωσε.

stefm5
16-09-11, 15:12
Αν εννοεις λογο νεοτητας του αυτοκινητου (αξιας δλδ) οτι θα ασφαλιστει για 30Κ σε σχεση με τα 20 που εχω τωρα στο si, ok, αλλα και παλι θα ειναι ελαχιστη η διαφορα.

Για τα υπολοιπα παλι δεν νομιζω.... Δεν εχω ιδεα απο σερβις, βενζινες ενα 20% τουλαχιστον κατω εκτιμω

το ξαναλέμε ότι δεν έχει νόημα να μιλάς για πιο οικονομική συντήρηση από τη στιγμή που θα σκάσεις ζεστά περισσότερα από 12000 ευρώ...

για να καταλήξεις σε δύο χρόνια με ένα μίνι που έχεις πληρώσει 30+ χιλιάρικα, να πωλείται 15

Ptboul
16-09-11, 15:33
Επίσης σκέψου ότι 130.000 χλμ = 80.000 μίλια. Τρίχες δηλαδή. Το μοτέρ μόλις που έστρωσε.

Είναι σαν να μιλάς στον Γιάννη :hystericalbs1:

120ie87
16-09-11, 16:30
Kαλό το μίνι, αλλά 30.000 ευρώ την εποχή αυτή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι κατά τη γνώμη μου πέταμα χρημάτων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θες να δώσεις το si. Η κατανάλωση που έχεις είναι (παραδόξως) πολύ καλή, ενώ και από βλάβες όπως λες δεν έχει βγάλει τίποτα σοβαρό για τα χλμ του.
Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ο υψηλός κυβισμός (να'ναι καλά οι αθάνατες ελληνικές κυβερνήσεις με την ηλιθιότητα που τις δέρνει), κατά τ'άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί να πας από ένα ιδιαίτερο, όμορφο και καλοστημένο αυτοκίνητο όπως η 320si σε ένα μικρό αυτοκίνητο με τούρμπο κινητήρα που έχει πολύ ακριβά σέρβις, είναι ιδιαίτερα υπερκοστολογημένο κατά τη γνώμη μου και ποιοτικά, όπως ολα τα μίνι, μετά από μερικά χλμ γίνεται κουδουνίστρα!
Και θα πρέπει να δώσεις και καμια 15ριά χιλιάδες για όλα αυτά!

Εντελώς λανθασμένη επιλογή κατά τη γνώμη μου.
Αν θες σώνει και καλά καινούριο αυτοκίνητο, πήγαινε σε κάποιο 207rc που έχει ίδιο κινητήρα με το countryman, ή κάποιο Insignia με 180 άλογα που είναι όμορφο, ευρύχωρο, με καλή ποιότητα και ισορροπημένο οδηγικά, ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων.
Τα mini είναι καλά στημένα και όμορφα αυτοκίνητα, αλλά τα λεφτά που κοστίζουν τα βγάζουν εκτός συναγωνισμού και τα κάνουν ασύμφορα, εκτός κι αν έχει κάποιος λεφτά για πέταμα.

Η κράτα λοιπόν το πολύ καλό σου αυτοκίνητο, ή δες κάτι άλλο.
Μια ακόμα επιλογή ίσως να ήταν και ο νέος τουρμπάτος άσσος που δε νομίζω να έχει τρελές διαφορές σε τιμή με το countryman που κοιτάς.

Να πάρει 207rc με ημιάκαμπτο άξονα πίσω και κατανομη βάρους 60+% εμπρος/ 40-% πίσω??

S8N
16-09-11, 16:55
Να πάρει 207rc με ημιάκαμπτο άξονα πίσω και κατανομη βάρους 60+% εμπρος/ 40-% πίσω??

Ναι, αλλά αν είδες κάτι βιντεάκια χθες, μιλάμε για "άλλα επίπεδα πρόσφυσης"! :hystericalbs1:

Όπως και να 'χει Ντίνο, το SΙ είναι ωραίο και σπάνιο μηχάνημα και δε λέει να το σκοτώσεις για κάποια καινούργια υπερτιμημένη παπαρδέλα. Τα δε 12.000 (στην πραγματικότητα 20.000+ αλλά σε αφήνουμε να το διαπιστώσεις ο ίδιος σε μια αντιπροσωπεία) θα σου χρειαστούν οπωσδήποτε τον χειμώνα που έρχεται.

gnx
16-09-11, 17:14
Ντίνο,

Εχω να πω τα εξής:

Απο οικονομοτεχνικής άποψης, η πιό φτηνή λύση είναι να κρατήσεις το si. Όσο περισσότερο το κρατήσεις, τόσο περισσότερα χρήματα θα γλυτώσεις. Εαν σου δώσουν 12000 τώρα, πράγμα που το θεωρώ δύσκολο, θα ξηλωθεις χοντρα για να παρεις οτιδηποτε που ειναι 3-4 χρονια πιό καινουργιο.

Το πιό δυνατό αντεπιχείρημα είναι τα μειωμένα τέλη σε αυτοκίνητα του '11 αλλά η ετήσια απαξίωσή του θα υπερκεράσει οποιαδήποτε οικονομια σε τέλη και καύσιμο.

Το βασικότερο, κατά τη γνώμη μου θέμα είναι άλλο: Νομίζω ότι το κάρμπον φορμουλίσιο θα σου λείψει. Θα γουστάρεις τη ροπή του ΜΙΝΙ αλλά θα βρίζεις για τα πλαστικά του, τους διακόπτες του, θα βριζεις γιατι δεν ειναι BMW.
Το ίδιο θα σου έλεγα και από την ανάποδη: Εγω ειχα μινι κουπερ ες καμπριο και το εδωσα για ενα 120 καμπριο. Παρ'ότι το πενβέ ειναι πιό ολοκληρωμενο σαν αμαξι, το μινι μου λείπει, θα ηθελα να το εχω. Grass is always greener...

Κρατα το si, απόσβεσε την υπολειμματική του αξία και μετά πάρε κάτι άλλο.

Cobalt
16-09-11, 17:20
Το αγορασα τον 7 του '06.

Εχω κανει 130.οοο και κατι χλμ .Κανω περι τα 3.οοο χλμ καθε μηνα τα περισσοτεροτερα ευτυχως σε ανοιχτο δρομο (5η-6η)

Με τον τροπο που οδηγω τελευταια εχω καταναλωση 8.2 στα 100....

Ασφαλισμενο μικτη για περι τα 20.οοο ευρω, πληρωνω ενα 550 (αν θυμαμαι καλα το 6μηνο)

Τελη κυκλοφοριας 660 (τοσο ειναι?)
Εκτακτη εισφορα 270

Εγγυση δεν εχει

Το προσεχω παρα πολυ, δεν μου εχει βγαλει τιποτε το "χοντρο" εκτος:

- Κομπρεσερ κλιματισμου (το εχω αλλαξει)
- Καταλυτη (τον εχω αλλαξει)
- Ενα ρουλεμαν (το εχω αλλαξει)
- Ενα (ή 2) πολλαπλασιαστες, (τους εχω αλλαξει ολους)
- [νομιζω], μια φορα δυναμο

Εχω αλλαξει τον μπροστα προφυλακτηρια, μετα απο ενα γδαρσιμο. Κατα τα λοιπα [χτυπω ξυλο], αγρατζουνιστο....

============================================
Πριν καμια 10ρια μηνες η μπεμβε μου "εδινε" 18.οοο, και ανταλλαγη με αλλο καινουργιο.
Ας παρω αυτο σαν μια βαση, φυσικα δεν νομιζω οτι ισχυει ακομη σημερα αυτο...

Μου ειχε μπει λοιπον μια σκεψη να παρω ενα μινι countryman S, το οποιο πηγαινε στις 30.000, μου αρεσε [ουπς] και θα μπορουσα να δωσω τα +12.οοο διαφορα.

"Κερδος" σε περιπτωση αυτης της αλλαγης:

- Χαμηλοτερη καταναλωση (με ενα προχειρο υπολογισμο), θα δινω 1.οοο ευρω το χρονο λιγοτερα για βενζινα

- 1/3 τελη κυκλοφοριας

- Καινουργιο αυτοκινητο, με οτι συνεπαγεται αυτο σε θεμα εγγυησης, και σερβις (αλλα "ζηταει" το καινουργιο, αλλα ενα με 130.οοο)

Μπορειτε να βοηθησετε τη σκεψη μου ???

Αν δεις στις αγγελίες δεν τα ζητάνε παραπάνω απο 22 23.000 και τα τηλέφωνα ΔΕΝ χτυπάνε να ρωτήσουν ΚΑΝ. μιλάω πάντα για ιδιώτες και μάλιστα με ΠΟΛΥ λιγότερα χιλιόμετρα απο το δικό σου.

Χωρίς να θέλω να θίξω το αμάξι σου σε ιδιώτη δεν το δίνεις πάνω απο 15.000 (άσε που δεν πουλιέται λόγω κυβικών πλέον)

όσο για την BMW που λες είχα πάει και εγώ για να το δώσω πριν 3 μήνες (μιας και κυκλοφορώ πολύ στην πολύ και έχω κατανάλωση 15.2 /100) για μια 316 καινούργια και μου το πιάσανε 12.000 και είναι ατρακάριστο με Φουλ εξοπλισμό και δερμάτινα και με μόλις 20.000 ΚΜ γνήσια και Ελληνικό (όχι εισαγωγής).

το si ΔΕΝ πουλιέται πλέον, το κρατάς ενθύμιο, εκτός αν το σκοτώσεις στα 10.000 και πάλι αμφιβάλω αν θα χτυπήσει κανένα τηλέφωνο. Δεν ασχολείται κανείς με 2.000 κυβικά πλέον στην αγορά.

ntinos
16-09-11, 17:29
:thanks: απαντες, ειλικρινα ησασταν κατατοπιστικοι (ωραια να εχεις την δυνατοτητα να παιρνεις και αλλες γνωμες)

Με τουτα και με τα αλλα φαινεται οτι με βαση οικονομικα κριτηρια (μονο με βαση αυτα σκεφτομαι αλλαγη), καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ειναι καλυτερα να το κρατησω. Δεν ειχα δεσει κομπο αλλαγη αυτοκινητου, οποτε δεν με χαλαει κιολας η αντιθετη αποψη... thumb

Το πλεον θετικο, ειναι οτι εξακολουθει να μου αρεσει και να με ευχαριστει, δεν εχω ξενοκοιταξει απο τοτε που το πηρα....:th_Laie_67-1:

Οποτε, μηπως να της τραβηξω κανα καλο καλο καλο πλυσιμογυαλισμα, να λαμπιρισουν και οι ζαντες, και να εχουμε εναν δευτερο ερωτα .....

Με εχετε κανει βλαμμενο εδω μεσα ρε σεις .....:thnx:

aristent
16-09-11, 18:40
:thanks: απαντες, ειλικρινα ησασταν κατατοπιστικοι (ωραια να εχεις την δυνατοτητα να παιρνεις και αλλες γνωμες)

Με τουτα και με τα αλλα φαινεται οτι με βαση οικονομικα κριτηρια (μονο με βαση αυτα σκεφτομαι αλλαγη), καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ειναι καλυτερα να το κρατησω. Δεν ειχα δεσει κομπο αλλαγη αυτοκινητου, οποτε δεν με χαλαει κιολας η αντιθετη αποψη... thumb

Το πλεον θετικο, ειναι οτι εξακολουθει να μου αρεσει και να με ευχαριστει, δεν εχω ξενοκοιταξει απο τοτε που το πηρα....:th_Laie_67-1:

Οποτε, μηπως να της τραβηξω κανα καλο καλο καλο πλυσιμογυαλισμα, να λαμπιρισουν και οι ζαντες, και να εχουμε εναν δευτερο ερωτα .....

Με εχετε κανει βλαμμενο εδω μεσα ρε σεις .....:thnx:

...μην ανησυχεις,ετσι ειμαστε ολοι εδω μεσα!!!:th_Laie_67-1::thumbsup:

Driver M
16-09-11, 18:44
Αν και off, σε σχέση με το μίνι (και την τιμή του πάνω απ'όλα) ναι, γιατί όχι?

Κατανομή τι περίμενες να έχει όντας μπροστοκίνητο αμάξι, 50/50? Γιατί το mini τέτοια κατανομή έχει?
Η 320 πάλι έχει (49/51 για την ακρίβεια), αλλά εγώ μίλησα για την περίπτωση που ήθελε να πάει σε κάτι άλλο.

Όσο για τον ημιάκαμπτο και πάλι δεν λέει τίποτα.
Οι Γάλλοι ιδίως κάνουν παπάδες με τον ημιάκαμπτο.
Και το megane rs ημιάκαμπτο έχει και εκτός του ότι είναι το πιο γρήγορο μπροστοκίνητο παραγωγής, στην πίστα ντροπιάζει για την πλάκα αυτοκίνητα 3πλάσιας αξίας, με πολλαπλούς, πίσω κίνηση, 4κίνηση κλπ.

Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω είναι πως σε αυτή την περίοδο δεν αξίζει η πώληση αυτοκινήτου για αγορά καινούριου, πόσο μάλλον αν έχουμε από 2λιτρο και πάνω που δεν πωλείται, χαρίζεται.
Τώρα η επιλογή καινούριου είναι καθαρά δευτερεύον κομμάτι και υπόκειται στην κρίση αλλά και τις απαιτήσεις του καθενός.

120ie87
16-09-11, 19:42
Αν και off, σε σχέση με το μίνι (και την τιμή του πάνω απ'όλα) ναι, γιατί όχι?

Κατανομή τι περίμενες να έχει όντας μπροστοκίνητο αμάξι, 50/50? Γιατί το mini τέτοια κατανομή έχει?
Η 320 πάλι έχει (49/51 για την ακρίβεια), αλλά εγώ μίλησα για την περίπτωση που ήθελε να πάει σε κάτι άλλο.

Όσο για τον ημιάκαμπτο και πάλι δεν λέει τίποτα.
Οι Γάλλοι ιδίως κάνουν παπάδες με τον ημιάκαμπτο.
Και το megane rs ημιάκαμπτο έχει και εκτός του ότι είναι το πιο γρήγορο μπροστοκίνητο παραγωγής, στην πίστα ντροπιάζει για την πλάκα αυτοκίνητα 3πλάσιας αξίας, με πολλαπλούς, πίσω κίνηση, 4κίνηση κλπ.

Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω είναι πως σε αυτή την περίοδο δεν αξίζει η πώληση αυτοκινήτου για αγορά καινούριου, πόσο μάλλον αν έχουμε από 2λιτρο και πάνω που δεν πωλείται, χαρίζεται.
Τώρα η επιλογή καινούριου είναι καθαρά δευτερεύον κομμάτι και υπόκειται στην κρίση αλλά και τις απαιτήσεις του καθενός.

φίλε μου.... όταν οδηγήσεις σοβαρά και για αρκετά χλμ το 207rc σε στενό στροφιλίκι, θα καταλάβεις ότι μιλάμε για έναν κουβά με ρόδες..... οι άνθρωποι είναι αστείοι.... δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω.... το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι χάλι μαύρο.... στις στροφές με esp on όταν ανοίγεις πάνω στη στροφή και γλιστράει, τότε φεύγει απότομα και το esp μπαίνει άγαρμπα φρενάροντας δυνατά πάνω στη στροφή... χωρίς esp απλά το εμπρός μέρος αλλάζει λωρίδα από την υποστροφή και όταν θέλεις να μπεις με γραμμές και πολλά χιλιόμετρα εκεί κοντά στο όριο το ελαφρύ πίσω μέρος με την πανάρχαια ανάρτηση χοροπηδάει ανεξέλεγκτα και αν βρεις εγκάρσια ανωμαλία με τον ημιάκαμπτο οι τροχοί χάνουν την επαφή με το οδόστρωμα ..... ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ BMW πολλαπλών συνδέσμων, με κατανομή βάρους και την ισορροπία κρατήματος/άνεσης των αμορτισέρ/ελατηρίων //m pack ..... MA KAMMIA.....

(δεν έχω καμμία όρεξη να γράψω άσχημα για το 207rc αλλά..... πρέπει να γνωρίσουν φίλοι που θέλουν να αλλάξουν BMW με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο... αλλά και πάλι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...)

-φιλικά πάντα και με πολύ σεβασμό σε κάθε άποψη-

super duper
16-09-11, 21:49
Το πετρελαιο συντομα θα κανει την εμφανιση του, ισως αξιζει να κανεις λίγο υπομονη.

Driver M
16-09-11, 23:56
φίλε μου.... όταν οδηγήσεις σοβαρά και για αρκετά χλμ το 207rc σε στενό στροφιλίκι, θα καταλάβεις ότι μιλάμε για έναν κουβά με ρόδες..... οι άνθρωποι είναι αστείοι.... δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω.... το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι χάλι μαύρο.... στις στροφές με esp on όταν ανοίγεις πάνω στη στροφή και γλιστράει, τότε φεύγει απότομα και το esp μπαίνει άγαρμπα φρενάροντας δυνατά πάνω στη στροφή... χωρίς esp απλά το εμπρός μέρος αλλάζει λωρίδα από την υποστροφή και όταν θέλεις να μπεις με γραμμές και πολλά χιλιόμετρα εκεί κοντά στο όριο το ελαφρύ πίσω μέρος με την πανάρχαια ανάρτηση χοροπηδάει ανεξέλεγκτα και αν βρεις εγκάρσια ανωμαλία με τον ημιάκαμπτο οι τροχοί χάνουν την επαφή με το οδόστρωμα ..... ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ BMW πολλαπλών συνδέσμων, με κατανομή βάρους και την ισορροπία κρατήματος/άνεσης των αμορτισέρ/ελατηρίων //m pack ..... MA KAMMIA.....

(δεν έχω καμμία όρεξη να γράψω άσχημα για το 207rc αλλά..... πρέπει να γνωρίσουν φίλοι που θέλουν να αλλάξουν BMW με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο... αλλά και πάλι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...)

-φιλικά πάντα και με πολύ σεβασμό σε κάθε άποψη-
Φίλε διαφωνώ, μιας και το rc από όλο τον ειδικό τύπο (και όχι μόνο) θεωρείται μετά το clio και το cooper ως το πιο καλοστημένο της κατηγορίας.

Αλλά προφανώς κι ο καθένας έχει τις απόψεις και τα γούστα του, οπότε δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα.
Και φυσικά πάντα φιλική κουβέντα κάνουμε.thumb

georgepap
17-09-11, 00:18
Φίλε διαφωνώ, μιας και το rc από όλο τον ειδικό τύπο (και όχι μόνο) θεωρείται μετά το clio και το cooper ως το πιο καλοστημένο της κατηγορίας.

Αλλά προφανώς κι ο καθένας έχει τις απόψεις και τα γούστα του, οπότε δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα.
Και φυσικά πάντα φιλική κουβέντα κάνουμε.thumb

Συμφωνω απολυτα!!!!Δεν λεω καλα τα bmw ειμαι και εγω μεγαλος
υποστηρικτης!!!
Αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα!!!
Το 207 και γενικα ολα τα γαλλικα στριβουν υποδειγματικα!!!!
Αυτο ειναι εξαλου και το ατου των Γαλλων...
Τυγχανει να εχει συγγενικο μου προσωπο 207 και αυτο που εχω να
πω ειναι πως εχει ενα πολυ ωραιο και στιβαρο πλαισιο,ωραιο τιμονι,και γενικα
οδηγικη συμπεριφορα ανωτερου αυτοκινητου!!!!!!
Ενταξει δεν εχει τη ρυθμιση του abs και esp των bmw αλλα πετυχαινει συνδιασμο ανεσης και κρατηματος που θα ζηλευαν πολλα bmw.....thumb

120ie87
17-09-11, 12:30
:shok: :whistle:

:eek:

:w00t:

nik200
17-09-11, 12:41
γιατι δεν κρατας την μπεμπα..και να παρεις κατι μικρο..για καθε μερα..ενα smart, ενα swift, ενα augo...αμαξια που με 4-5 χιλ ανετα χτυπας και θα αποσβεσεις σε μικρο χρονικο διαστημα τα "κυβικα" της bmw!!και την μπεμπα την κρατας για ταξιδια..και καμια βολτιτσα το απογευμα!

υγ..σου προτεινω αυτα τα κουβαδακια διοτι θα μπορεις να βλεπεις και καταναλωσεις παρα πολυ χαμηλες..εξου και η αποσβεση!

ntinos
17-09-11, 14:26
Ειναι και αυτο μια σκέψη.

Βρίσκεις τέτοιο κουβαδακι όμως με 4-5Κ ;

nik200
17-09-11, 16:47
να ενα πχ..του 05..και λογο εποχης ανετα το χτυπας και 4000...

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1630391/

nik200
19-09-11, 11:08
Ειναι και αυτο μια σκέψη.

Βρίσκεις τέτοιο κουβαδακι όμως με 4-5Κ ;

φιλε ντινο...εγω στην θεση σου θα τα εβαζα κατω χρηματικα..και θα εβλεπα ποσο και αν θα μειωθει το κοστος με την αγορα ενος μικρου και οικονομικου αυτοκινητου..στα επομενα 5 χρονια..βαζωντας μεσα τα χιλιομετρα που κανεις σημερα αν απλα τα εκανες με το super mini που μπορεις να παρεις..φυσικα και σε ποσο καιρο θα αποσβεσεις το κοστος αγορας του!

παντως θεωρω τραγικο λαθος να δωσεις το si, οπου σε καποια χρονια θα ειναι και συλλεκτικο και στο κατω κατω ειναι ενα πολυ καλο αμαξι..τωρα να το σκοτωσεις για να παρεις ενα μπρικι (mini) το θεωρω μεγιστο λαθος..

και στο κατω κατω...δοξα το θεο με την κριση θα βρεις πολλα και καλα μεταχειρισμενα αυτοκινητα στα 1.8λτ να τα δινουν τσαμπα...γιατι δεν σκεφτεσαι και αυτη την εκδοχη...αλλα να μην ξεχνας οτι θα δωσεις και το δικο σου κοψοχρονια....δηλαδη μια η αλλη ειναι...

ntinos
27-10-11, 21:22
24.100 (26-27.οοο με τιποτε εξτρα) το countryman πετρελαιο (απο 27.400 που ειχε πριν κανα δυο μηνες).
112 αλογακια, και 4,2 μικτη.

Να δω ποσο να μπορεσω να δωσω το si, και πολυ φοβαμαι αν μου δωσει καποιος κανα 15αρι - 16αρι, το δινω αυριο το πρωι....

Monsta
27-10-11, 21:45
24.100 (26-27.οοο με τιποτε εξτρα) το countryman πετρελαιο (απο 27.400 που ειχε πριν κανα δυο μηνες).
112 αλογακια, και 4,2 μικτη.

Να δω ποσο να μπορεσω να δωσω το si, και πολυ φοβαμαι αν μου δωσει καποιος κανα 15αρι - 16αρι, το δινω αυριο το πρωι....

Έχω γράψει εδώ

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10345

τις εντυπώσεις μου από τη σύντομη συμβίωση με ένα Countryman.

Θα πρότεινα να κάνεις ένα καλό test-drive πριν πάρεις κάποια σοβαρή απόφαση.

Σε σχέση με την ΑΜΑΞΑΡΑ που έχεις τώρα, το συγκεκριμένο ΜΙΝΙ είναι επιεικώς κουβάς.

ntinos
27-10-11, 23:30
Ναι , δεν το συγκρινω σε καμια περίπτωση με το si.

Το θέμα (μου) ειναι το εξής:
si, σε ετήσια βάση:
Βενζίνες 4.000
Τέλη κυκλοφορίας / έκτακτη πιπ@: 1000
Κούβας:
Πετρέλαια 1700 (στο περίπου)
Τέλη: 92
si: 133.000 χλμ περισσότερα απο τον κούβα, ο κούβας θα έχει και 2 χρόνια εγγύηση...
Χώρια που πολυ φοβάμαι με τον ρυθμό που παω (απο πλευράς ότι κάνω πολλα χλμ), Μηπως αρχίζει να ερχεται σιγα σιγα και κανά κωλοδ@κτυλο με τίποτε περίεργες ή μη ζημιές....

Είμαι παρα πολυ προβληματισμένος ...

S8N
28-10-11, 01:14
Ντίνο,το να σπρώξεις το SI για το Countryman είναι σαν ν' ανταλλάσεις τη Τζούλια Αλεξανδράτου για τη Ρούλα Βροχοπούλου. Και να δίνεις και λεφτά από πάνω.

fanisk
28-10-11, 01:32
Ντίνο,το να σπρώξεις το SI για το Countryman είναι σαν ν' ανταλλάσεις τη Τζούλια Αλεξανδράτου για τη Ρούλα Βροχοπούλου. Και να δίνεις και λεφτά από πάνω.

Αρη και τα 2 μπαζα ειναι.. ατυχες παραδειγμα :th_Laie_67-1:

playmaker
28-10-11, 02:22
παντως φιλε μου δωστο αν σε συμφερει.τωρα το κρατα κανε μη ξεχναμε οτι τα αμαξια ειναι μηχανες και πρεπει να μας υπηρετουν.πολλοι ειδικα στα club αυτοκινητων που μπαινουν αυτοι που εχουν μια μεγαλυτερη αγαπη η περισσοτερο χρονο υπαρχουν και πολλοι που ειναι υπηρετες του αμαξιου τους.....

Cobalt
28-10-11, 09:20
παντως φιλε μου δωστο αν σε συμφερει.τωρα το κρατα κανε μη ξεχναμε οτι τα αμαξια ειναι μηχανες και πρεπει να μας υπηρετουν.πολλοι ειδικα στα club αυτοκινητων που μπαινουν αυτοι που εχουν μια μεγαλυτερη αγαπη η περισσοτερο χρονο υπαρχουν και πολλοι που ειναι υπηρετες του αμαξιου τους.....

:whistle:

ntinos
29-10-11, 00:07
Εαν, λεμε ΕΑΝ εδινα το si, και περι τα 15-18.οοο για ενα 320 diesel (το τελευταιο facelift, με τα 184 αλαγα), του κουτιου, ποια θα ηταν η αποψη σας ?

122 ευρω τελη το 320d, και τα λιγοτερο απο τα μισα χρηματα σε καταναλωση, + 2 χρονια εγγυηση (σαν καινουργιο).

Για πειτε...

E60_Arkadia
29-10-11, 00:19
Εαν, λεμε ΕΑΝ εδινα το si, και περι τα 15-18.οοο για ενα 320 diesel (το τελευταιο facelift, με τα 184 αλαγα), του κουτιου, ποια θα ηταν η αποψη σας ?

122 ευρω τελη το 320d, και τα λιγοτερο απο τα μισα χρηματα σε καταναλωση, + 2 χρονια εγγυηση (σαν καινουργιο).

Για πειτε...

Ισως η καλυτερη λυση φιλε ειναι αυτη.Πολυ γκαζι το πετρελαιο και οικονομικο σε καυσιμο..

Cobalt
29-10-11, 09:26
με τέτοια κατανάλωση που έχει το si σου θα το πάρω εγώ!

8,9/100 δεν έχει ξαναγίνει

thumb

όσο για τις τιμές που αναφέρεις αν θες να το δώσεις που και πάλι πολύ αμφιβάλλω αν θα βρεθεί αγοραστής για 2.000 κυβικά θα πρέπει να το ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ, μιλάμε για 13-15.000 και πάλι αμφιβάλλω

ntinos
29-10-11, 10:28
Εντος της εβδομαδος θα υπαρξουν εξελιξεις...
Επι του παροντος, εχουμε ... ομερτα.... ;-)

ntinos
29-10-11, 10:30
με τέτοια κατανάλωση που έχει το si σου θα το πάρω εγώ!

8,9/100 δεν έχει ξαναγίνει

thumb

όσο για τις τιμές που αναφέρεις αν θες να το δώσεις που και πάλι πολύ αμφιβάλλω αν θα βρεθεί αγοραστής για 2.000 κυβικά θα πρέπει να το ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ, μιλάμε για 13-15.000 και πάλι αμφιβάλλω

Για καπου στις 13.000 λεω...:crying:

playmaker
29-10-11, 12:25
φιλε βαλτα κατω ολα!βαλε κατω βαλε ποσα θα παρεις βαλε ποσα θα δωσεις και δες τι σε συμφερει.γιατι μπορει παρα τη μεγαλη καταναλωση να θες καμια 10 ετια για να κανεις αποσβεση...
οσο για το diesel ειναι μονοδρομος για σενα

Driver M
29-10-11, 12:30
Για εμένα είναι τεράστιο λάθος να δώσεις το si και να πάρεις ένα 320d.

Πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο με διαφορετικό κινητήρα και θα σου κοστίσει 15.000+ ευρώ να το αποκτήσεις, χρήματα που αν τα κρατήσεις κάνεις ανετότατα απόσβεση σε σχέση με τα αυξημένα τέλη και την κατανάλωση του si σου.
Πόσο μάλλον όταν έχεις και τόσο καλή κατανάλωση, ούτε σε 5-6 χρόνια δεν θα έχεις αποσβέσει.

Επίσης, 13.000 ευρώ είναι τραγικά μικρό ποσό και μόνο γι'αυτό δεν θα σκεφτόμουν σε καμία περίπτωση να δώσω το αμάξι μου.
Προτιμώ να το κρατήσω χωρίς πινακίδες και να το γυαλίζω όλη μέρα, παρά να "χαρίσω" κάτι που μου στοίχισε πριν 3-4 χρόνια 3πλασια χρήματα.
Ξέρω πολύ καλά που κυμαίνονται δυστυχώς οι τιμές, αλλά θεωρώ κοροϊδία να πουλήσω τόσο χαμηλά, αφού τα λεφτά που χάνω δεν θα τα πάρω πίσω με την καμία, πόσο μάλλον όταν λες να προσθέσεις 15.000+ ευρώ!

Ξανασκέψου το.

ntinos
29-10-11, 13:53
Αν αφησουμε στην ακρη την καταναλωση (καπου 4000 σε ευρω τον χρονο), τα τελη κυκλοφοριας συν το χαρατσι (αλλα 1000) ευρω, μπορει κανεις να πει ποσο θα μου κοστισει το si σε σερβις και ανταλλακτικα για τα επομενα 125.000 χλμ (στην επομενη 5ετια δλδ) ???

Και δεν λεω απο τα 0 στα 125.000, αλλα απο τα 133 που ειναι τωρα στα 250....

Εγω εκτιμω πολλα, πολλα περισσοτερα τουλαχιστον απο ενα οποιοδηποτε καινουριο...

Dimzan
29-10-11, 17:48
Αν αφησουμε στην ακρη την καταναλωση (καπου 4000 σε ευρω τον χρονο), τα τελη κυκλοφοριας συν το χαρατσι (αλλα 1000) ευρω, μπορει κανεις να πει ποσο θα μου κοστισει το si σε σερβις και ανταλλακτικα για τα επομενα 125.000 χλμ (στην επομενη 5ετια δλδ) ???

Και δεν λεω απο τα 0 στα 125.000, αλλα απο τα 133 που ειναι τωρα στα 250....

Εγω εκτιμω πολλα, πολλα περισσοτερα τουλαχιστον απο ενα οποιοδηποτε καινουριο...

η λογικη αυτο λεει... οποτε μπαινεις στο κλασσικο τρυπακι "λογικη vs συναισθημα"

αν δεν εχεις καποιο συναισθηματικο δεσιμο με το αμαξι ισως συμφερει να το δωσεις. Δεν εχω απρακολουθησει αν το πηρες καινουριο, αλλα πολυ πιθανο αν εχεις συμβιωσει μαζι του για 130000χλμ να εχει κορεστει η σχεση σας.

μην το δωσεις ομως και το μετανιωσεις γιατι εκει ειναι οντως μλκια...

Monsta
29-10-11, 20:32
ποσο θα ...

Έχει εκφράσει κανείς ενδιαφέρον έστω στα 13 για το si ή μιλάμε τόσο καιρό εντελώς εντελώς υποθετικά ? Μήπως δλδ βρεθείς προ εκπλήξεων...

ntinos
29-10-11, 21:00
Θα ξερω μες την εβδομαδα...

bmwz3
29-10-11, 21:55
να πω και εγω την αποψη μου καθαρα απο την πλευρα των οικονομικων.
4000 ευρω για καυσιμα με 8,2/100 κμ σημαινει οτι διανυετε περιπου 30000 χιλιομετρα το χρονο.αυτα ειναι πολλα χιλιομετρα και λογικα γινονται σε ανοιχτους δρομους χωρις να καταπονειται το si τοσο πολυ οσο μεσα στην πολη.αν παρετε ενα 320 ντιζελ ειναι λαθος καθως θα εχετε το ιδιο αμαξι απλα θα ειναι καινουριο και δεθα γινει αποσβεση ποτε σχεδον αν αναλογιστουμε οτι γλιτωνετε 5 ευρω τα 100χμ δηλαδη τα 15 χιλιαρικα αποσβεση δε θα γινουν ποτε γιατι πρεπει να διανυσετε περιπου 300.000 χιλιομετρα χαλαρης οδηγησης.ε οχι
η λυση για μενα ειναι το υγραεριο,μπορει να ακουγεται γελοιο αλλα εγω εκανα το δικο μου και σωθηκα.βεβαια αλλο αμαξι εχω 316 36αρι ,αλλα τα 4000 ευρω στα καυσιμα θα γινουν 2400 ευρω πραγματικα.
και θα οδηγειται το si!!! που ειναι ομορφο,οχι σαν το κοινο diesel

ntinos
29-10-11, 22:30
Εκτιμώ ότι δεν θα ειναι μόνο 5 ευρω λιγότερα στα 100 χλμ αλλα αρκετά παραπάνω. (κάπου 40+ ευρω λιγότερα την κάθε εβδομάδα, 550 χιλιομέτρων)
Πέρα απο αυτο, θα έχει 122 ευρω αντι 670 τελη, αλλα το κυριότερο θα έχει 0 χλμ, πολυ μεγαλύτερη ροπή, και 2 Χρόνια εγγύηση (τα έγραψα και παραπάνω)
Το θέμα ειναι όμως, αν οι πληροφορίες μου ειναι σωστές, ότι δεν θα μπορέσω Μάλλον να το βρω, μια και αυτη η προσφορά που ξεκίνησε αφορά μόνο βενζινοκινητα (25-26500 ευρω 2λιτρα με τους 170hp). Θα μάθω στα σίγουρα αν μέσα σε αυτα υπάρχει και κανένα diesel...

ghost-rider
29-10-11, 23:08
Από την οποία εμπειρία έχω με πετρελαιοκίνητα, έχω δει ότι σε καμία περίπτωση δεν βγάζουν τις καταναλώσεις που υπόσχονται. Από BMW ντίζελ βέβαια εμπειρία δεν έχω. Δεν νομίζω όμως ότι αξίζει να δώσεις χρήματα περιμένοντας να κανεις απόσβεση. Ειδικά αν μιλάμε για 10.000. Αν ειναι επειδή βαρέθηκες αυτό που εχεις και θες κάτι καινούριο μαζί σου, προχωρά. Αποσβεση όμως δε νομίζω ότι θα κανεις.

bmwz3
29-10-11, 23:36
αν καιτε με το εσ αι 8,2 /100 κμ.
με το diesel θα καιτε 5,7/100κμ
μη γελιεστε.5 ευρω ειναι αν κανετε τις πραξεις.

playmaker
30-10-11, 20:26
Και τα τελη ειναι 1 φορα το χρονο και ολα μαζι τα βαλεις και καποιες βλαβες χτυπα ξυλο που απο ενα τετοιο μοτερ απιεστο δεν το περιμενω με τιποτα!τοσα λευτα με τιποτα δεν κανεις αποσβεση.με τιποτα

ntinos
15-11-11, 11:02
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1902336/

Kαι βλεπουμε....

Χρωσταω και φωτος, μαλλον επειδη με μιση καρδια την εβαλα...

Ptboul
15-11-11, 11:16
μαλλον επειδη με μιση καρδια την εβαλα...

thumb

Κάθε φορά που βλέπω ανανέωση σε αυτό το θρεντ χαλιέμαι.

Να κλειδωθεί και να εξαφανιστεί.

Με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο.. να δω που θα βάζεις τις ελιές, πως θα ξανά πας Καλάβρυτα, πως θα ξανα κάνεις νέα σχέση από την αρχή.

Ότι κουβαδάκι και να πάρεις, ότι κατσαρολικό και αν καβαλήσεις, το μεταΛΛικό μουγκρητό των χειροποίητων ατμοσφαιρικών 2.000cc στη σύγχρονη νευρωτικά νοσηρή εποχή δύσκολα θα το βρεις κάπου αλλού._

ntinos
15-11-11, 11:20
Ολα τα παραπανω ομορφα, πανε περιπατο καθε φορα που βαζω βενζινα (σε εβδομαδιαια βαση) 80 με 85 ευρω

Ptboul
15-11-11, 11:25
Ολα τα παραπανω ομορφα, πανε περιπατο καθε φορα που βαζω βενζινα (σε εβδομαδιαια βαση) 80 με 85 ευρω

Υπάρχουν λύσεις τις οποίες μπορείς να αποσβέσεις σε πολύ σύντομο διάστημα ώστε και ένα μεγάλο αμάξι για ταξίδια κλπ να έχεις και ένα μικρό για την πόλη να σκοτώνεις

πχ: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1801127/

ntinos
15-11-11, 11:39
Ειναι συγκινητικη η προσπαθεια που κανεις Πανο, :original: αλλα προτιμω να εχουμε "μονο" 2 αυτοκινητα στην οικογενεια. (η γυναικα μου εχει ενα 116).

Το si, μου κοστιζει 500 ευρω τον μηνα, χωρις να βαζω μεσα τα σερβις...

ntinos
15-11-11, 11:53
https://i336.photobucket.com/albums/n324/Ntinos_ole/boulouka/Picture0031.jpg

Ptboul
15-11-11, 11:59
:tt1:

gregE36
15-11-11, 15:10
βασικα δεν φταιει το αυτοκινητο, γιατι καταναλωση 8.2 που σου ερχετε ,την θεωρω πολυ λιγη.εσυ κανεις πολλα χιλιομετρα και οποιο αμαξι παρεις, κατω απο 7 λιτρα δυσκολα θα δεις .οποτε καλυτερα αν μπορεις χρησιμοποιησε κανα μεσο μαζικης μεταφορας και αραξε το αμαξι

ntinos
15-11-11, 15:33
Οτι να ναι...

Μιας και δεν πολυπαρακολουθεις, ας κανω ενα κοπο να σου εξηγησω....

8,2 με 8,3 μου καιει αυτο που σε αλλους που το εχουν τους και 11 - 12 - 13+
Η μαμα λεει 8,9, προφανως καιω 8,3 λογω τροπου οδηγησης & διαδρομης.

Καποιο που η μαμα του λεει 4,5lt/100 (πχ, και πετρελαιο), γιατι θα δω δυσκολα κατω απο 7?

Υγ. εκει που μενω δεν με εξυπηρετουν ΜΜΜ

A8hnaios
15-11-11, 16:46
Πού μένεις ρε ντίνο ηλιούπολη;
Γείτονες είμαστε;
Αστυνομικα...

gregE36
15-11-11, 16:46
μαλιστα αφου δεν σε βολευουν τα ΜΜΜ τοτε τι να σου πω....παντως εχεις καλο ποδι

ntinos
15-11-11, 16:57
Πού μένεις ρε ντίνο ηλιούπολη;
Γείτονες είμαστε;
Αστυνομικα...

Πατρικο στην Ηλιουπολη.

Μενω μετα την Αναβυσσο (προς Σουνιο), δουλεια στον Πειραια...

Ptboul
15-11-11, 17:05
Πατρικο στην Ηλιουπολη.

Μενω μετα την Αναβυσσο (προς Σουνιο), δουλεια στον Πειραια...

Πάρε ελικόπτερο https://emptyfield.com/blog/uploaded_images/Picture-8-765449.png

και κράτα το si :D

ntinos
15-11-11, 17:35
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Dimzan
15-11-11, 22:35
Οτι να ναι...

Μιας και δεν πολυπαρακολουθεις, ας κανω ενα κοπο να σου εξηγησω....

8,2 με 8,3 μου καιει αυτο που σε αλλους που το εχουν τους και 11 - 12 - 13+
Η μαμα λεει 8,9, προφανως καιω 8,3 λογω τροπου οδηγησης & διαδρομης.

Καποιο που η μαμα του λεει 4,5lt/100 (πχ, και πετρελαιο), γιατι θα δω δυσκολα κατω απο 7?

Υγ. εκει που μενω δεν με εξυπηρετουν ΜΜΜ

με ενα συγχρονο μικρο diesel θα ανασανεις οικονομικα. ειναι πλεον και νομιμα.

ξεχνα ομως την πισω κινηση, γιατι αν παρεις bmw diesel καινουριο δε θα κανεις ποτε αποσβεση.

gnx
16-11-11, 10:11
Δεν το πούλησες το κάρμπον και πήρες ένα Χ1; Έχω μπερδευτεί;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ptboul
16-11-11, 10:18
Δεν το πούλησες το κάρμπον και πήρες ένα Χ1; Έχω μπερδευτεί;

Sent from my iPhone using Tapatalk

μΝι τα έκανες, το τάπατοκ σε μάρανε :hystericalbs1:

Θέλει να πουλήσει το καρμπόν το οποίο κ έχει ακόμα στην κατοχή του

και κάνει σκέψεις για Χ1.