PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Μου έβαλε νερό στον συνοδηγό...

o_sakis
12-09-11, 19:47
Καλησπέρα...έχω ένα Ε46 2003 και τον Μάϊο που έβρεξε τελευταία φορά στα πόδια του συνοδηγού έμπασε νερό.απο που?δεν ξερω τα παραθυρα ηταν κλειστα...τωρά που φθινοπώριασε όμως αρχιζει και με απασχολεί.μηπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

fanisk
12-09-11, 19:48
Καλησπέρα...έχω ένα Ε46 2003 και τον Μάϊο που έβρεξε τελευταία φορά στα πόδια του συνοδηγού έμπασε νερό.απο που?δεν ξερω τα παραθυρα ηταν κλειστα...τωρά που φθινοπώριασε όμως αρχιζει και με απασχολεί.μηπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

Καποια ταπα απο κατω ισως?

o_sakis
12-09-11, 19:50
ήταν σταθμευμένο ρε γμτ...και απο κάτω δεν φαίνεται να λείπει κάτι....

fanisk
12-09-11, 19:51
ήταν σταθμευμένο ρε γμτ...και απο κάτω δεν φαίνεται να λείπει κάτι....

Α νομιζα εν κινησει.. επεσες σε καμια γουρνα και εμπασε νερο. Που ακριβως στα ποδια του συνοδηγου? Κατω στο πατακι, ή προς τα μεσα και ψηλα κατω απο το ντουλαπακι?

o_sakis
12-09-11, 19:52
ακριβώς κάτω απο το πατακι...στα πόδια...

Stamatis
12-09-11, 19:53
Οροφη εχει;

o_sakis
12-09-11, 19:56
οχι....αυτό το λάστιχο της πόρτας που λένε?μηπως την έπαθα απο εκεί?

Stamatis
12-09-11, 20:05
Κουπε η σενταν;

o_sakis
12-09-11, 20:09
σεντάν είναι....

BILL007
12-09-11, 20:11
Φίλε μου δυστηχώς δεν νομίζω απο το λάστιχο της πόρτας να έβαλες τόσο πολύ νερό και στο σημείο που λες...:( Πραγματικά πρώτη φορά το ακούω αυτό σε Ε46 σεντάν...

o_sakis
12-09-11, 20:15
εχει τάπα απο κάτω?φαίνεται?

Samaro
12-09-11, 20:16
Το αντιμετώπισα κι εγώ. Είναι πρόβλημα όλων των Ε46.

Το νερό που περνά απο την τσιμούχα του παράθυρου, (και πάντα περνάει) γλύφει την εσωτερική επένδυση της πόρτας και αντι να φύγει από τις τρίπες στο κάτω μέρος της πόρτας, πέρνάει στο εσώτερικό.

Αν ρίξεις νερό με ένα λάστιχο στο παράθυρο, θα διαπιστώσεις οτι, στο κάτω μέρος της επένδυσης της πόρτας έχει τρέξει νερό.

Θεραπεία

Θα βγάλεις την επένδυση της πόρτας και θα περάσεις εσωτερικά ένα κομάτι πλαστικό που θα καταλήγει στο εσωτερικό κάτω μέρος της. Ετσι τα νερά που περνούν την τσιμούχα στο παράθυρο θα πέφτουν στο εσωτερικό της πόρτας.
Επι πλέον να αλλάξεις την τσίχλα που κολάει γύρω απο την επενδυση με νέα και μάλιστα στο κάτω μέρος της πόρτας να βάλεις διπλή στρώση.

Καλή δουλειά !!:original:

Kostas_1
12-09-11, 20:19
Για κοιτα τις αποχετευσεις στο χωρο του κινητηρα. Αυτες που ειναι δεξια-αριστερα προς τη μερια της καμπινας. Μηπως ειναι γεματες με φυλλα και το νερο διοχετευται αλλου?

o_sakis
12-09-11, 20:20
ευχαριστώ...θα το δω αύριο κιόλας...

BILL007
12-09-11, 20:20
Όντως dr.Samaro αυτό δίνει μια πολύ λογική εξήγηση!!!!

Kostas_1
12-09-11, 20:22
Το αντιμετώπισα κι εγώ. Είναι πρόβλημα όλων των Ε46.

Το νερό που περνά απο την τσιμούχα του παράθυρου, (και πάντα περνάει) γλύφει την εσωτερική επένδυση της πόρτας και αντι να φύγει από τις τρίπες στο κάτω μέρος της πόρτας, πέρνάει στο εσώτερικό.

Αν ρίξεις νερό με ένα λάστιχο στο παράθυρο, θα διαπιστώσεις οτι, στο κάτω μέρος της επένδυσης της πόρτας έχει τρέξει νερό.

Θεραπεία

Θα βγάλεις την επένδυση της πόρτας και θα περάσεις εσωτερικά ένα κομάτι πλαστικό που θα καταλήγει στο εσωτερικό κάτω μέρος της. Ετσι τα νερά που περνούν την τσιμούχα στο παράθυρο θα πέφτουν στο εσωτερικό της πόρτας.
Επι πλέον να αλλάξεις την τσίχλα που κολάει γύρω απο την επενδυση με νέα και μάλιστα στο κάτω μέρος της πόρτας να βάλεις διπλή στρώση.

Καλή δουλειά !!:original:

Σωστος!!!!! Αυτο τοχω ξαναδιαβασει. Και συνηθως συμβαινει οταν καποιος εχει ανοιξει την πορτα πχ για ηχεια, ή για επισκευη και δεν εβαλε καλα το πλαστικο και την τσιχλα

o_sakis
12-09-11, 20:23
και την ανοιξα για να αλλάξω τον μηχανισμό του παραθύρου...θα το δώ!!!

Samaro
12-09-11, 20:24
Όντως dr.Samaro αυτό δίνει μια πολύ λογική εξήγηση!!!!
Βασίλη, με ταλαιπώρησε πολύ πρίν το εντοπίσω και το διορθώσω με τον τρόπο που περιγράφω .
Το αντιμετώπισα και στις δύο μπροστά πόρτες.

Samaro
12-09-11, 20:25
και την ανοιξα για να αλλάξω τον μηχανισμό του παραθύρου...θα το δώ!!!
Γιαυτό συνέβη !!!

Stamatis
12-09-11, 20:30
Οκ.
Ειτε ειναι το υδατοστεγες αφρωδες πλαστικο καλυμα μεσα απο την ταπετσαρια που ειναι κολλημενο στο σκελετο της πορτας
Ειτε εβαλε νερα απο την εβαπορετα στο αιρκοντισιον και τα εριξε στα ποδια απο τους αεραγωγους

Εμενα εβαζε απο "καμμενο" πλαστικο στην πορτα.
Το μονωσα με παμπριζοκολα και εκτοτε ειναι οκ.

Stamatis
12-09-11, 20:33
Σιφουνε ειστε ρε.
Μεχρι να γραψω απο το ιφον με προλαβατε.

giorgost1
12-09-11, 21:44
Ετυχε και σε μενα το ιδιο.Εφταιγε η εσωτερικη επενδυση της πορτας του συνοδηγου.Με λιγη κολλα (τσιχλα) εφτιαξε.Ελπιζω να ειναι και σε σενα το ιδιο και να μην ταλαιπωρηθεις.

beliris
12-09-11, 22:01
Σίγουρα ξεκόλλησε ή κόπηκε η μονωτική πολυουρεθάνη της πόρτας μετά την εργασία που έκανες!!! Αντικατάσταση πολυουρεθάνης αν είναι κομένη(35 ευρώ) και τοποθέτηση με την original κόλλα της BMW(11 ευρώ το μέτρο),η οποία αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες!!!
Εργατικά ελάχιστα και ξενοιάζεις!!!Είμαι παθών και μαθών μετά απο αντικατασταση τζαμιού πόρτας συνοδηγού,που μου το έσπασαν για να μου κλέψουν το ράδιοcd!!!

SAMOYEL
17-09-11, 10:30
Φιλε μου νομιζω οτι ειναι η μεμβρανη που ειναι μεσα απο την ταπετσαρια της πορτας εμενα απο εκει μου εβαλε και πισω αλλα και στην θεση του συνοδηγου καλα ειναι να το κοιταξεις τωρα που δεν βρεχει με ενα λαστιχο ρηξε νερο στο τζαμι της πορτα και μετα κοιτα αν περασε

atplf
28-10-13, 16:59
φιλε καλησπερα το νερο μπαινει απο τις πορτες σου.Αν βγαλεις τις ταπετσαριες απο κατω εχει ενα υλικο σαν αφρολεξ.....το οποιο και ξεκολησε.....ετσι την επαθα και εγω

SoNiC_77Gr
28-10-13, 17:30
Αντικατάσταση πολυουρεθάνης αν είναι κομένη(35 ευρώ) και τοποθέτηση με την original κόλλα της BMW(11 ευρώ το μέτρο)

Υπαρχει κωδικος για τα 2 συγκεκριμενα ?? Για να μην πηγαινουμε ψαχνοντας αν καποτε χρειαστει..

Lambros46
15-11-13, 15:41
Πρόβλημα:
Είχαμε αλλάξει το γρύλλο του οδηγού.Για κάποιο λόγο αυτή τη στιγμή έχει βάλει νερά στη πίσω από τον οδηγό θέση.Η μεμβράνη που λέτε ότι ίσως ξεκολλάει είναι αυτή η γκρί https://www.youtube.com/watch?v=x9Q2tfHqcdI (3:20) ?

Με τί υλικό μπορώ να αντικαταστήσω τη τσίχλα που είχε η πόρτα??

ΥΓ:Ηλία ετοίμαζε τρυπάνι

atplf
15-11-13, 16:12
ναι αυτη ειναι και συνηθως ξεκολαει απο την κατω μερια..... αν θες εναν γρηγορο τροπο να το φτιαξεις βρες το σημειο που ειναι ξεκολημενο και εκει βαλε κολλα σιλικονη.... εχει κατι πολυ δυνατες και αντεχουν σε ολες τις συνθηκες σε ενα απογευματακι εισαι ετοιμος...

Lambros46
15-11-13, 16:15
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί έχει πάει στην πίσω πλευρά το νερό...Στο πατάκι του οδηγού δεν έχει καθόλου(γρύλο οδηγού είχαμε αλλάξει)

wheelman
15-11-13, 16:44
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί έχει πάει στην πίσω πλευρά το νερό...Στο πατάκι του οδηγού δεν έχει καθόλου(γρύλο οδηγού είχαμε αλλάξει)

Έχει τσιχλα η 3Μ σε σωληναριο , την απλωνεις και σε λιγα λεπτα στερεοποιηται.
Εχω τετοια αν θε

Οσο για τον τροχο τον έχω ευκαιρο χαχαχαχα

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

atplf
15-11-13, 19:59
ισως να ξεκολησε και η πισω μεμβρανη της πισω πορτας...........ακου να δεις τι επαθα εγω...εχω ε46 σε μια βροχη πριν καμια 6-7 χρονια εβαλε νερο μεσα...και που δεν το πηγα μεχρι μου ειπαν να ξηλωσουμε ολο το ταμπλο για να δουμε απο τι και εγω δεν θυμαμαι τι με λεγαν... ειχα κοιταξει τα παντα...ηλιοροφες λαστιχα πορτας ταπες απο κατω...ολα καλα.Ειχα ερθει στο αμην αφου ειπα θα το βαλω φωτια...ειχα σκασει....οσπου ο καλος θεουλης εκεινες τις μερες πεφτει στα χερια μου ενα περιοδικο το οποιο ειχε μεσα ολα τα μοντελα της bmw που ενδεχεται να βγαλουν προβλημα...και ειχε και το δικο μου.Η περιγραφη μεσα ηταν γραμμενη για εμενα. Οτι ελεγε μεσα αυτα ακριβως επαθα ...να μην τα πολυλογω το εφτιαξα...και θυμαμαι εγραφε οτι η κολλα-τσιχλα η οπως λεγεται ηταν ελλατοματικη και ξεκολουσε και απο εκει μπαιναν τα νερα μεσα..