PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεταβίβαση αυτοκινήτου - διαδικαστικά

Cobalt
08-09-11, 21:12
Ενδιαφέρομαι να προβώ στην αγορά ενός αυτοκινήτου μεταχειρισμένου.

μπορείτε να μου πείτε καθότι δεν το έχω ξανακάνει ποιές είναι οι διαδικασίες?

(εννοείται οτι έχουμε ελέγξει το αμάξι και προχωράμε)

νομιζω οτι πλεόν γίνεται η μεταβίβαση και μέσω ΚΕΠ?

πότε πληρώνω τον πωλητή? με το που πάρω στα χέρια μου την άδεια? μέσω ΚΕΠ νομίζω η άδεια θα αργήσει να μου τη δώσουν, οπότε πώς πληρώνω χωρίς ουσιαστικά να μου ανήκει ακόμα το αμάξι?

μήπως είναι καλύτερα (γρηγορότερα) να γίνει η μεταβίβαση στο υπουργείο? και αν ναι σε ποιό? εκεί που ανήκει το αμάξι?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

nikos ///M
08-09-11, 21:17
πρωτα πας σε μια αγροτικη τραπεζα και με την αδεια του αυτοκινητου
αγοραζεις ενα παραβολο.
μετα πας στα κεπ και κανεις την μεταβιβαση.
την αδεια θα την παρεις γυρω στις 20 μερες αλλα απο την
στιγμη που κανεις την διαδικασια μεταβιβασης θεωριτικα το
αυτοκινητο σου ανηκει οποτε δεν εχεις καποιο προβλημα.
και στο υπουργειο να πας νομιζω οτι δεν παιρνεις την ιδια μερα την αδεια.

nikos1400
08-09-11, 21:20
Δε νομιζω να υπαρχει λογος να ΜΗΝ την κανεις σε ΚΕΠ.

Μπορειτε εκει μπροστα στην υπαλληλο να ανταλλαξετε τα χρηματα, εαν ειναι μικρο το ποσό.
Αλλιως, πιστευω οτι η μεταφορα τους (και με τους δυο παρων) να γινει στην τραπεζα οπου θα αγοραστει και το παραβολο (επιδεικνυοντας την αδεια).
Μετα πατε χερακι-χερακι στο ΚΕΠ.

Αυτο που λεει ο Νικος για Αγροτικη, εχω την εντυπωση οτι ειναι αλλη για καθε Νομό ?? Δεν ειμαι σιγουρος.

Προσοχη παντα γιατι ειναι περιεργοι καιροι...

προφανως, ΚΤΕΟ, Τελη κλπ ειναι ΟΚ

nikos ///M
08-09-11, 21:22
εμεις παντως στην θεσσαλονικη αγροτικη παμε
δεν γνωριζω αν αλλαζει σε καθε νομο

nikos1400
08-09-11, 21:24
εμεις παντως στην θεσσαλονικη αγροτικη παμε
δεν γνωριζω αν αλλαζει σε καθε νομο

νομιζω ειχα διαβασει σε κανα ΦΕΚ καπου για συμβασεις με τραπεζες κλπ.
Χανια σε στελνουν στην Τραπεζα Χανιων.
thumb

Cobalt
08-09-11, 21:43
οπότε ουσιαστικά με το που ελέγχω την άδεια κυκλοφορίας οτι είναι στο όνομά του, πάμε μαζί με την άδεια στην τράπεζα για το παράβολο και του καταθέτω και τα χρήματα?

και βουρ για ΚΕΠ? το ποσό δεν είναι μεγάλο 3.000 μάλλον οπότε καλύτερα στο ΚΕΠ μάλλον. στο ΚΕΠ φαντάζομαι οτι σου δίνουν κάτι...

Ερώτηση, πως θα το ασφαλίσω αν δεν έχω την άδεια? με το προσωρινό χαρτί απο το ΚΕΠ?

nikos ///M
08-09-11, 21:50
οχι φιλε πρωτα πας τραπεζα με την αδεια την τωρινη
δηλαδη με το ονομα του τωρινου ιδιωκτητη
παιρνεις το παραβολο πας στα κεπ κανεις την μεταβιβαση
τον πληρωνεις και τελειωσες.
μην ξεχασεις να κανετε υπευθυνες δηλωσεις εσυ αγορας και ο αλλος πωλησης
για την εφορια.
ασφαλεια θα κανεις με την παλια αδεια που θα γραψουν στα καπ τα στοιχεια σου

Skyline_IS
08-09-11, 21:53
Oταν κανεις μεταβιβαση ειτε στο υπουργειο,ειτε στο κεπ δεν παιρνεις κατευεθειαν την αδεια.Παιρνεις το αντιγραφο της παλιας οπου στο πεδιο νεος ιδιοκτητης αναγραφει το ονομα σου.Και μετα απο 20 μερες ή την επομενη θα παρεις ενα ασπρο ρυζοχαρτο γιατι το κρατος δεν εχει πρασινο χαρτι.

Επισης ισχυει αυτο που ειπε ο νικος,απο νομο σε νομο διαφερει και η τραπεζα απο οπου θα αγορασεις το παραβολο.
Πλεον για συναλλαγες ανω των 1500 ή 3000 ευρω απαιτειται να γινεται μεσω επιταγης και οχι χερι με χερι.

Στην δικια μου περιπτωση καναμε πρωτα την μεταβιβαση και μετα πηγαμε στην τραπεζα και μεταφεραμε το ποσο απο τον λογαριασμο μου στον λογαριασμο του πωλητη.

nikos1400
08-09-11, 22:17
οπότε ουσιαστικά με το που ελέγχω την άδεια κυκλοφορίας οτι είναι στο όνομά του, πάμε μαζί με την άδεια στην τράπεζα για το παράβολο και του καταθέτω και τα χρήματα?

και βουρ για ΚΕΠ? το ποσό δεν είναι μεγάλο 3.000 μάλλον οπότε καλύτερα στο ΚΕΠ μάλλον. στο ΚΕΠ φαντάζομαι οτι σου δίνουν κάτι...

Ερώτηση, πως θα το ασφαλίσω αν δεν έχω την άδεια? με το προσωρινό χαρτί απο το ΚΕΠ?

Προσοχη.
Στο ΚΕΠ δεν εχουνε κατι να κανουνε με τη χρηματικη συναλλαγη.
Απλως εκει που θα βαλετε υπογραφες, θα αλλαξουνε χερια και τα λεφτα.
Προσοχη και στο ΚΤΕΟ. Το θελουν κι αυτο στο ΚΕΠ.

Nino
08-09-11, 23:11
αν ρωτησεις στα ΚΕΠ θα σου πουν ποιες τραπεζες εχουν αυτα τα παραβολα που η αξια τους ειναι αναλογα τα κυβικα, στα κεπ γινεται η μεταβιβαση και συνυπογραφουν αγοραστης με πωλητη στη παλια αδεια.
Η νεα αδεια θα εκδοθει σε καμια εικοσαρια ημερες.
Παιρνεις οπωσδηποτε βεβαιωση του πωλητη (εισαι που εισαι στα κεπ) για το συμφωνηθεν ποσο αγορας αυτη θα χρησιμοποιηθει στη εφορια.
Συμπληρωματικα μπορεις να παρεις και δευτερη δηλωση οτι σου μεταβιβαζει το υπ αριθ ταδε ιχ επιβατικο και εισαι πλεον ο νομιμος κατοχος του απο αυτην την ημερομηνια, αυτο θα χρησιμοποιηθει και αν σου βεβαιωθουν τιποτα προηγουμενες παραβασεις...
Η μεταβιβαση γινεται και στο υπουργειο σε μιση ωριτσα με "διεκπεραιωτη" και την κανονικη αδεια στο χερι,αλλα παλι θα χρειαστεις τα ΚΕΠ για τις υπευθυνες δηλωσεις.

ziaba
08-09-11, 23:45
φίλε αμα φοβάσαι ότι θa σ κάνει ο πωλητής μλκια κάνε συμφωνία μαζί του ότι η μεταβίβαση θa γίνει με παρακράτηση κυριότητας κ οταν πάρεις την άδειά στ χέρια σου πλήρωσε του κ εκείνος απο την μεριά του θa σου δώσει μια υπεύθυνη δηλώσει με γνήσιο υπογραφής του ότι δεν εχει καμία απαίτηση απο σένα με την οποία θa πας στ υπουργείο κ θa πάρεις την κυριότητα του οχήματος + μην ξεχάσεις να κάνετε κ ακόμα απο μια υπεύθυνη δήλωση με το πόσο αγορας για τ εφορεία μην τον ψάχνεις μετά
για μεταβίβαση θες τ ταυτότητα σου κτεο τέλη κυκλοφορίας κ τ άδειά κυκλοφορίας του οχήματος + παράβολο + μπορεί να χρειαστείς έναν φάκελο εάν το αυτοκ ειναι απο άλλο νομό-περιφερια

Cobalt
11-09-11, 09:13
Αν το αμάξι έχει παρακράτηση κυριότητας αλλά ο ιδιοκτήτης έχει εξοφλήσει την τράπεζα και έχει πάρει το χαρτί και έχει πάρει και το χαρτί απο την αντιπροσωπεία οτι δεν οφείλει, απλά δεν τα έχει καταθέσει στο υπουργείο για να πάρει την καθαρή άδεια στο ονομά του? τι γίνεται?

μπορεί να γίνει μεταβίβαση κια να έρθει σε μένα η άδεια χωρίς παρακράτηση ή πρέπει να γίνει πρώτα η διαδικασία της άρσης?

Z4 DCT
11-09-11, 09:15
Αν το αμάξι έχει παρακράτηση κυριότητας αλλά ο ιδιοκτήτης έχει εξοφλήσει την τράπεζα και έχει πάρει το χαρτί και έχει πάρει και το χαρτί απο την αντιπροσωπεία οτι δεν οφείλει, απλά δεν τα έχει καταθέσει στο υπουργείο για να πάρει την καθαρή άδεια στο ονομά του? τι γίνεται?

μπορεί να γίνει μεταβίβαση κια να έρθει σε μένα η άδεια χωρίς παρακράτηση ή πρέπει να γίνει πρώτα η διαδικασία της άρσης?

Νομιζω θελει χαρτι αρσης παρακρατησης απο την τραπεζα.....μετα δεν υπαρχει θεμα

strof
11-09-11, 09:26
Σχετικα με την παρακρατηση: Πριν 2 χρονια πηρα μεταχερισμενο scooter από ιδιώτη. Επειδη δεν διεθετα ολο το ποσο και ηθελα να ειναι κι αυτος διασφαλισμενος, αποφασίσαμε να το μεταβιβάσουμε με παρακρατηση στο ονομα μου. Σε 2-3 μηνες το εξοφλησα, η παρακρατηση ομως εμεινε γιατι το αμελησα, εφυγα απο το νησι που ημουν και τωρα, 2 χρονια μετα εμαθα πως αυτος ο ανθρωπος σκοτωθηκε σε τροχαιο (RIP, νεος ανθρωπος...).
Απο ποιον θα παρω χαρτι εγω τωρα για την αρση της παρακρατησης;

Z4 DCT
11-09-11, 09:28
Σχετικα με την παρακρατηση: Πριν 2 χρονια πηρα μεταχερισμενο scooter από ιδιώτη. Επειδη δεν διεθετα ολο το ποσο και ηθελα να ειναι κι αυτος διασφαλισμενος, αποφασίσαμε να το μεταβιβάσουμε με παρακρατηση στο ονομα μου. Σε 2-3 μηνες το εξοφλησα, η παρακρατηση ομως εμεινε γιατι το αμελησα, εφυγα απο το νησι που ημουν και τωρα, 2 χρονια μετα εμαθα πως αυτος ο ανθρωπος σκοτωθηκε σε τροχαιο (RIP, νεος ανθρωπος...).
Απο ποιον θα παρω χαρτι εγω τωρα για την αρση της παρακρατησης;

Απο την τραπεζα που το εξοφλησες, αφου πας με την αδεια που λογικα ειναι στο ονομα σου.....(και τις αποδειξεις που πληρωνες τις δοσεις)

Nino
11-09-11, 09:34

Πρώτα θα πρέπει να βγει νεα άδεια στο όνομα του.
Με τη βεβαίωση άρσης της παρακρατησης στα ΚΕΠ και μετα να μεταβιβάσει την κυριότητα.
Παλιά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα,στις ΔΟΥ έκαναν μεταβιβάσεις με μόνο την επισυναψη της άρσης.
Αλλα ακόμα και αν το κάνουν, μη το δεχτεις. Πολλα προβλήματα και πολλα λάθη.
Θα σας γράψω αναλυτικά περίπτωση δική μου όταν βρεθώ σε pc.

Cobalt
11-09-11, 09:35
Νομιζω θελει χαρτι αρσης παρακρατησης απο την τραπεζα.....μετα δεν υπαρχει θεμα

το χαρτί απο την τράπεζα υπάρχει...
απλά δεν ξέρω αν πρέπει πρώτα να γίνει η άρση της παρακράτησης και να εκδοθεί νέα άδεια και στη συνέχεια να γίνει η μεταβόβαση ή αν μπορεί να γίνει καταθέτοντας ολα αυτά τα χαρτιά ταυτόχρωνα και να εκδοθεί η νέα άδεια στο ονομά μου χωρίς παρακράτηση.

Z4 DCT
11-09-11, 09:38
το χαρτί απο την τράπεζα υπάρχει...
απλά δεν ξέρω αν πρέπει πρώτα να γίνει η άρση της παρακράτησης και να εκδοθεί νέα άδεια και στη συνέχεια να γίνει η μεταβόβαση ή αν μπορεί να γίνει καταθέτοντας ολα αυτά τα χαρτιά ταυτόχρωνα και να εκδοθεί η νέα άδεια στο ονομά μου χωρίς παρακράτηση.

Νομιζω οτι γινεται ταυτοχρονα.....μια ερωτηση σε ενα ΚΕΠ θα σε γλιτωσει και απο τρεξιμοthumb

strof
11-09-11, 09:43
Απο την τραπεζα που το εξοφλησες, αφου πας με την αδεια που λογικα ειναι στο ονομα σου.....(και τις αποδειξεις που πληρωνες τις δοσεις)

Δεν εγινε μεσω τραπεζας, στο μιλητο ηταν. Ουτε αποδειξεις υπαρχουν, οχι μονο για το υπολοιπο που του ειχα δωσει, ουτε καν για το αρχικο ποσο!

Z4 DCT
11-09-11, 09:47
Δεν εγινε μεσω τραπεζας, στο μιλητο ηταν. Ουτε αποδειξεις υπαρχουν, οχι μονο για το υπολοιπο που του ειχα δωσει, ουτε καν για το αρχικο ποσο!

:shok::shok:

Τραβα σε δικηγορο

strof
11-09-11, 09:57
:shok::shok:

Τραβα σε δικηγορο

Σιγα μην παω σε δικηγορο Γιαννη για ενα μηχανακι που σημερα με το ζορι πιανει 2.000, ασε που δεν μπορω να αποδειξω τιποτα. Απλα ελπιζω να μην μου κανουν καμια μαγκια οι συγγενεις του και το ζητανε πισω! Η παρακρατηση σαν ανασταλτικο προς πωληση δεν με ενοχλει αφου δεν εχω τετοιο σκοπο, το πολυ- πολυ οταν θελησω να αλλαξω, να το πεταξω.
Δυστυχως στην 'επαρχια' που οι ανθρωποι γνωριζονται μεταξυ τους υπαρχουν αυτα, οχηματα αλλαζουν χερια χωρις καν μεταβιβαση και οταν γινεται η στραβη τρεχουν ολοι μαζι...

Z4 DCT
11-09-11, 10:01
Σιγα μην παω σε δικηγορο Γιαννη για ενα μηχανακι που σημερα με το ζορι πιανει 2.000, ασε που δεν μπορω να αποδειξω τιποτα. Απλα ελπιζω να μην μου κανουν καμια μαγκια οι συγγενεις του και το ζητανε πισω! Η παρακρατηση σαν ανασταλτικο προς πωληση δεν με ενοχλει αφου δεν εχω τετοιο σκοπο, το πολυ- πολυ οταν θελησω να αλλαξω, να το πεταξω.
Δυστυχως στην 'επαρχια' που οι ανθρωποι γνωριζονται μεταξυ τους υπαρχουν αυτα, οχηματα αλλαζουν χερια χωρις καν μεταβιβαση και οταν γινεται η στραβη τρεχουν ολοι μαζι...

Αν τυχει τιποτα στο δρομο θα μπλεξεις ασχημα......μπορει να σε τρεχουν και οι αλλοι μετα......μην αμελεις τετοια πραγματα, μπορει να μπλεξεις απο το τιποτα και να πληρωνεις μαλακεις για μια ζωη......ρωτα ενα δικηγορο για το πως μπορεις να εισαι καλυμενος.....δεν ειναι απλο....

strof
11-09-11, 10:09
Αν τυχει τιποτα στο δρομο θα μπλεξεις ασχημα......μπορει να σε τρεχουν και οι αλλοι μετα......μην αμελεις τετοια πραγματα, μπορει να μπλεξεις απο το τιποτα και να πληρωνεις μαλακεις για μια ζωη......ρωτα ενα δικηγορο για το πως μπορεις να εισαι καλυμενος.....δεν ειναι απλο....

Η παρακρατηση δεν αφορα μονο το οτι δεν μπορω να το μεταβιβάσω αλλου; Ο,τι και να γινει στον δρομο εγω δεν ειμαι ο νομιμος χρηστης του οχηματος αφου η αδεια ειναι στο ονομα μου;
Η χειροτερη των περιπτωσεων δεν ειναι να ερθουν οι υγγενεις και να μου το ζητησουν πισω αφου δεν εχω κανενα χαρτι οτι κατεβαλα χρηματα για να το αγορασω;

Z4 DCT
11-09-11, 10:17
Η παρακρατηση δεν αφορα μονο το οτι δεν μπορω να το μεταβιβάσω αλλου; Ο,τι και να γινει στον δρομο εγω δεν ειμαι ο νομιμος χρηστης του οχηματος αφου η αδεια ειναι στο ονομα μου;
Η χειροτερη των περιπτωσεων δεν ειναι να ερθουν οι υγγενεις και να μου το ζητησουν πισω αφου δεν εχω κανενα χαρτι οτι κατεβαλα χρηματα για να το αγορασω;

Νομιζα οτι και η αδεια ειναι στα λογια.....

Ναι στο θεμα με την παρακρατηση μονο να στο ζητησουν πισω....

Bassakos
11-09-11, 10:47
παιδια! μεσα στο 2011 εκανα 2 μεταβιβασεις τα πραγματα ειναι απλα!

1τον πας στο υπουργειο που ειναι το αμαξι γραμμενο (νομιζω οτι γινετε οπου και αν πας , απλα εγω και στις 2 περιπτωσεις πηγα εκει που ηταν το αμαξι για να ειμαι σιγουρος)

2τερον στο γκισε δειχνοντας την αδεια σου βγαζει το ποσον και
σου δινει χαρτι σε ποιες τραπεζες να πας, συνηθως εχει τραπεζα πολυ κοντα! στο υπουργειο πειραια πχ εχει μεσα στο ιδιο κτιριο μικρο παραρτημα της εθνικης τραπεζας

3τον αφου πληρωσεις το παραβολο μετα πατε στον γκισε βαζετε τις υπογραφες στην αδεια την παλια απο πισω και μαζι με το δελτιο κτεο (φωτοτυπια ) τα δινετε στον υπαλληλο , απο την στιγμη που εχουν μπει οι υπογραφες αγοραστη-πωλητη στην αδεια τοτε του δινεις τα χρηματα, ειτε ειναι σε επιταγη ημερας , ειτε μετρητα

4τον περιμενετε να σας φωναξουν απο τον ιδιο γκισε για να παρετε την ΝΕΑ αδεια μετα απο κανενα 30 λεπτο , δεν θα ειναι πρασινο χαρτι οπως ξερουμε αλλα ενα μηχανογραφημενο εντυπο με μια σφραγιδα τοπυ υπουργειου το οποιο σχιζεται για πλακα! οποτε προσοχη !

με την παραπανω διαδικασια αποφευγετε την αναμονη των 20 ημερων για την νεα αδεια, σε περιπτωση που πατε σε ΚΕΠ

big-mac
11-09-11, 19:06
Οπως τα λεει ο φιλος Bassakos ειναι, με την διαφορα οτι βαζεις τα στοιχεια του αγοραστη στην αδεια πριν τις υπογραφες και την αδεια αν δεν εισαι διεκπαιρεωτης την παιρνεις μετα απο 10 ημερες εργασημες. Ελπιζω να βοηθησα

tipgr
13-01-12, 16:45
για μεταβίβαση θες τ ταυτότητα σου κτεο τέλη κυκλοφορίας κ τ άδειά κυκλοφορίας του οχήματος + παράβολο + μπορεί να χρειαστείς έναν φάκελο εάν το αυτοκ ειναι απο άλλο νομό-περιφερια

τι γίνετε αν ο πωλητής δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας;

nikos1400
13-01-12, 17:11
τι γίνετε αν ο πωλητής δεν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας;

απο οτι ακουω τωρα τελευταια, δεν εχει σημασια.
το χρεος παει στην εφορια του για τις χρονιες που ητανε στην κατοχη του,
και εσυ ξεκινας απο την ημερομηνια μεταβιβασης σου.
100% επισημα βεβαια, δεν ξερω.

BILL007
13-01-12, 17:39
Αυτό που λες Νίκο...Όπως το είπες είναι...

tipgr
14-01-12, 14:47
απο οτι ακουω τωρα τελευταια, δεν εχει σημασια.
το χρεος παει στην εφορια του για τις χρονιες που ητανε στην κατοχη του,
και εσυ ξεκινας απο την ημερομηνια μεταβιβασης σου.
100% επισημα βεβαια, δεν ξερω.

Να προχωρήσω στην μεταβίβαση η θα έχουμε πρόβλημα στο υπουργείο και θα μου ζητάνε διπλά τέλη για να εκδώσουν νέα αδεία;

viper
01-02-12, 22:17
Πολύ ενδιαφέρον αυτό το thread!!!
Aν μεταβιβαστεί αυτοκίνητο χωρίς να γίνει υπεύθυνη δήλωση για το ποσό τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό?