PDA

Επιστροφή στο Forum : ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Ε30 Μ40

takis1983
05-09-11, 23:04
Καλησπερα σε ολους!! εδω κ μερικες μερες εχω αγορασει ενα Ε30 Μ40 1,8 απλο!
το αμαξι ειναι χαρτι,ασπαστο (ειναι αυτοματο), διπορτο κ μαλιστα ατρακαριστο!
στο ζουμι λοιπον..
εχω συζητησει με ενα φιλο BMWδακια για το τι δυνατοτητες εξελιξης εχει το αυτοκινητο αλλα κ η τσεπη μου!
ειμαι αναμεσα σε 2 διληματα..
1ον. να βαλω 2,5 μοτερ με φρενα γεφυρες κτλ
2ον. να βαλω 1,8 is κ με ενα τσιπαρισμα να φτασει τα 150 αλογα κ να μην αλαξω τιποτα αλλο!

επιδη υπαρχουν πολλοι ειδικοι επι του θεματος,θα ηθελα να μου εξηγησουν αναλυτικα τι πραγματα χρειαζομαι στην πρωτη κ στην δευτερη περιπτωση καθως κ το πιθανο κοστος τους!

οπως καταλαβαινετε το θεμα κοστος ειναι μεγαλο ζητημα κ θα παιξει πρωταγωνιστικο ρολο για την τυχη αυτης της καροτσας!

georgepap
06-09-11, 00:46
Προτεινω κομπλε 325i μετατροπη.Αλλη αιγλη εχει ο 6κυλινδρος κινητηρας!!!!

Dimzan
06-09-11, 02:12
1,8 is και εισαι και νομιμος.

2,5αρι και με την ψυχη στο στομα δεν αξιζει, χωρις που θα πληρωνεις τελη ακι ασφαλειες στο θεο αν εισαι νομιμος..

το 1,8is φοραει τον Μ42 με τα 136 η 140 αλογα. Μπορεις να βαλεις και Μ44 (ισως θελει πατεντα) με 143 αλογα που σε ενα καλο 1ο σταδιο θα φτασεις τα 150αλογα. Απο Μ20 2,5αρι θα εισαι πιθανον πιο αργος, ομως θα εχεις ΠΟΛΥ καλυτερη καταναλωση και 2 γενιες μπορστα σε τεχνολογια κινητηρα.

Το καλο ειναι πως ολα μπορεις να τα καενις σχετικα φτηνα, διοτι μοτερ υπαρχουν αφθονα

takis1983
06-09-11, 21:57
εχω σκεφτει μερικα απο αυτα που λετε!! αλλο θελω να μαθω! δηλ τι θα χρειαστω απο ανταλλακτικα στην πρωτη περιπτωση κ τι στην δευτερη!!
επισης εχω ακουσει οτι ο μ40 με το is μπορει να χρεισημοποιηθουν απο τον ιδιο εγκεφαλο κ πλεξουδα,ισχιει?

TSAF
06-09-11, 22:15
Στην 2η περιπτωση για να γινει σωστο θες:
Μπροστα ακρα κομπλε με φρενα απο 325
Πισω κομπλε γεφυρα απο 325 με φρενα & σωστο διαφορικο
Αλλο κεντρικο
Μοτερ κομπλε (πλεξουδα, εγκεφαλο, εξατμιση, κλπ) σασμαν απο 325
Οργανα απο 325
Σαλονι απο 325

takis1983
06-09-11, 22:28
Στην 2η περιπτωση για να γινει σωστο θες:
Μπροστα ακρα κομπλε με φρενα απο 325
Πισω κομπλε γεφυρα απο 325 με φρενα & σωστο διαφορικο
Αλλο κεντρικο
Μοτερ κομπλε (πλεξουδα, εγκεφαλο, εξατμιση, κλπ) σασμαν απο 325
Οργανα απο 325
Σαλονι απο 325

ευχαριστω φιλε tsaf! με λιγα λογια ενα αμαξι ολοκληρο κ να υπολογισω μαζι με τα περαστικα να παει απο 3000 λιαν επιηκως!!

ξερεις να μου πεις κ για την περιπτωση του is μηπως??

hlias303
07-09-11, 08:57
εγω θα σου πρωτινα is πρωτο σταδιο! και ενα διαφορικο 4,1-427-4,45!!
και εισαι κομπλε!

paganis
07-09-11, 09:27
δεν βλεπω τον λογο, να βαλεις εξακυλινδρο πανω,,,οταν με τον τετρακυλινδρο εχεις καλυτερο ζυγισμα,,ελαφρυτερο αμαξι...σχετικα καλη ιπποδυναμη(ανεβαινει κι αλλο)...και βγαζεις τα γουστα σου πιο οικονομικα...! για τον εγκεφαλο και την πλεξουδα...μπες στο realoem....και κανε μια συγκριση των κωδικων ..

TSAF
07-09-11, 10:35
ευχαριστω φιλε tsaf! με λιγα λογια ενα αμαξι ολοκληρο κ να υπολογισω μαζι με τα περαστικα να παει απο 3000 λιαν επιηκως!!

ξερεις να μου πεις κ για την περιπτωση του is μηπως??

Oχι για το is δεν εχω ιδεα φιλε μου.

Bassakos
07-09-11, 11:22
η διαφορα παντος αναμεσα σε ενα is και ενα 25αρι μοτερ σε θμεα αποδοσης, αισθησης κτλ ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ! αν εχεις τα $$ και μπορεις να συντηρησεις ενα 25αρι μοτερ, οχι τοσο σε θεμα service μιας και η διαφορα ειναι 2 μπουζι ακομα και κανα λιτρο λαδι , λεγοντας συντηρηση εννοω βενζινες, τοτε τραβα για 25αρι η αισθηση του 6κυλινδρου μοτερ και το τραβηγμα του ειναι κατι που δεν βρισκεις σε is και βελτιωμενο να ειναι , χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι καλο μοτερ το is ετσι! μην παρεξηγηθω! απλα 2 κυλινδροι ακομα και 700cc κανουν την διαφορα

εξαρτατε βεβαια και τι χρηση θελεις να κανεις στο αμαξι! αν το θελεις για πιστα η για να παιρνεις τα βουνα, τοτε σου κανει καλυτερα το is μιας και οπως ειπωθηκε και πριν εχει καλυτερο ζυγισμα! αν το θελεις για βολτες και ταξιδια κτλ κτλ και σε παιρνει και οικονομικα τοτε το 25αρι για εμενα ειναι μονοδρομος

TSAF
07-09-11, 11:25
Τι χρηματα μπορεις να διαθεσεις?

ziaba
07-09-11, 12:59
για ις θέλει μοτερ κομπλε(βέβαια ταιριάζουν πολλα πράγματα απο το δικό σου όπως ανέφερε κ ο pagαnis αλλά καλύτερα να το πάρεις κομπλε μην γίνει καμία στραβη) + ένα κομμάτι εξάτμισης μπορείσ να την φτιάξεις σε έναν εξάτμισα 10 λεπτά δουλείας. μετάδοση κ φρένα(αμα θες δεν έχουν τρελή διάφορα) κρατά δικά σου
ps φίλε τάκη μην σκέφτεσαι μετατροπή σε ις δε θa δεις μεγάλη διάφορα με τώρα κυρίως στις χαμηλές καθολου. αμα έχεις χρήμα πήγαινε σε κανένα s38 η s50 η μην κάνεις τπτ

mike21
07-09-11, 21:33
Το μόνο αρνητικό που έχει ο 2500 είναι το δήλωμα,εάν δέν σε πειράζει αυτό μήν το ψάχνεις πολύ,όσο για το κόστος άμα το ψάξεις δέν θα πάει πολύ,και είναι πολύ ευκολο να μπεί επάνω,σε δυό μέρες είναι τελειωμένο.

takis1983
09-10-11, 11:41
Το μόνο αρνητικό που έχει ο 2500 είναι το δήλωμα,εάν δέν σε πειράζει αυτό μήν το ψάχνεις πολύ,όσο για το κόστος άμα το ψάξεις δέν θα πάει πολύ,και είναι πολύ ευκολο να μπεί επάνω,σε δυό μέρες είναι τελειωμένο.

αυτο λεω κ γω φιλε,οτι το δηλωμα ειναι το δυσκολοτερο! σκεψου σε ενα ατυχημα οτι δεν σε καλυπτει καθολου η ασφαλεια,σαν να ησουν μεθυσμενος ενα πραμα! κ σε λιγο καιρο πιστευω οτι τα πραματα στα κτεο θα σφιξουν για τα καλα! μαλλον για 1,8 ις παμε δαγκωτο..

takis1983
09-10-11, 11:47
για ις θέλει μοτερ κομπλε(βέβαια ταιριάζουν πολλα πράγματα απο το δικό σου όπως ανέφερε κ ο pagαnis αλλά καλύτερα να το πάρεις κομπλε μην γίνει καμία στραβη) + ένα κομμάτι εξάτμισης μπορείσ να την φτιάξεις σε έναν εξάτμισα 10 λεπτά δουλείας. μετάδοση κ φρένα(αμα θες δεν έχουν τρελή διάφορα) κρατά δικά σου
ps φίλε τάκη μην σκέφτεσαι μετατροπή σε ις δε θa δεις μεγάλη διάφορα με τώρα κυρίως στις χαμηλές καθολου. αμα έχεις χρήμα πήγαινε σε κανένα s38 η s50 η μην κάνεις τπτ

οπα αυτα δεν τα ξερω,τι ειναι το s38 k s50?

dblade
09-10-11, 13:32
To s38 ειναι μοτερ απο Μ5 ε34 3800cc 340 αλογα
Το s50 ειναι μοτερ απο Μ3 ε36 3000cc 286 αλογα διαλεγεις και παιρνεις :original: thumb

dark knight
09-10-11, 16:07
ωραια τα ς 38 και ς50 αλλα θελουν χρημα και ειναι δυσκολες εποχες.το 6κυλινδρο Μ20 ειναι παλιο μοτερ και κατα πασα πιθανοτητα θα θελει ανακατασκευη.εκτος απο αυτο καιει τα αντερα του.με πρωτο σταδιο του Μ42 και ακομα καλυτερα Μ44 που ειναι πιο φρεσκο εισαι πολυ κοντα σε επιδοσεις και πολυ αξιοπιστο.επισης αν βαρεθεις την ιπποδυναμη του ,η λυση του τουρμπο ειναι δημοφιλης και αρκετα αξιοπιστη σε αυτα τα μοτερ..υπολογισε εμπρος πισω φρενα και αναρτηση και εισαι ετοιμος.

ziaba
09-10-11, 23:54
αυτο λεω κ γω φιλε,οτι το δηλωμα ειναι το δυσκολοτερο! σκεψου σε ενα ατυχημα οτι δεν σε καλυπτει καθολου η ασφαλεια,σαν να ησουν μεθυσμενος ενα πραμα! κ σε λιγο καιρο πιστευω οτι τα πραματα στα κτεο θα σφιξουν για τα καλα! μαλλον για 1,8 ις παμε δαγκωτο..

φίλε τάκη πριν κάνεις κάποια κίνησή οπωσδήποτε πάρε βολτα κανένα ις κ μετά αποφασίζεις προσωπικά το θεωρω πεταμένα λεφτά που σαι ήδη 318

panose30
10-10-11, 04:30
για μενα μονοδρομος η επιλογη του 2.5!!φτηνα εξαρτηματα,σκυλι μοτερ,απο θεμα δυναμης απλα δεν εχουν καμμια επαφη για μενα με το 318is,ειναι πολυ πιο δυνατο το 2.5!επισης ο ηχος του με μια καλη εξατμιση ειναι απλα ερωτας

nikos1400
10-10-11, 09:44
για πειτε τωρα ρε τσακαλια (των Ε30)...μιας και ενδιαφερει τον OP τον Τακη αλλα και αλλους:

γιατι 2.5 και οχι 3.5 (Μ30) και γιατι ? εκτος απο το ζυγισμα (που θα 'χειροτερεψει' λιγο, (και αναλογα την θεση που θα τοποθετηθει)

και εγω συμφωνω, ή 2.5 (η 3.5) ή τιποτα.

TSAF
10-10-11, 14:31
Tα 3.5 ειναι ενα απλα αχρηστα μαντεμια οχι οτι το 2,5 M20B25 δεν ειναι αλλα το 3,5 παραειναι ουτε για γλαστρα δεν κανει. Πλεον ειναι πολυ φτηνα τα 2,5 M50B25 αλλα και τα 2,8 M52B28 (απο Ε36). Ειναι πιο καινουργια μοτερ και πιο σωστα απο τα αλλα. Αυτα σε περιπτωση που δεν θελει να κανει το μεγαλο βημα και να παει σε S. Βεβαια δεν το συζηταμε οτι θα χρειαστει παλι κομπλε ακρα-φρενα-διαφορικο-κεντρικο & οργανα απο 325. Βεβαια η τοποθετηση και η αναρτηση μπορουν να φτιαξουν η να το ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ το αυτοκινητο.

TSAF
10-10-11, 14:43
Ειναι περιττο βεβαια να πουμε οτι ολα αυτα τα μοτερ εστω και απο τα 36αρια ειναι πλεον στην χειροτερη περιπτωση 21 χρονων το παλαιοτερο και 11 χρονων τα πιο καινουργια. Οποτε για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο θα πρεπει να το ανοιξεις για minimum μεταλλα, τρομπα λαδιου, νερου και γενικοτερα ολα τα περιφεριακα. Πλεον δεν ειναι και τοσο φτηνη λυση η δουλεια αλλα αμα θες κατι σωστο μονο ετσι αλλιως θα βαλεις κατι που εχει γυρίσει τον πλανήτη 2-3 φορες και σιγουρα θα εχεις θεματα.

xxxvagos
10-10-11, 17:20
η ερωτηση σου φιλε μου πρεπει να γινει αλλιως για παρεις απο μονος σου την απαντηση..
να αφησω το 18αρι μοτερ, η να βαλω 18αρι? εγω ετσι το αντιλαμβανομαι..
πιστευω οτι αν βαλεις το ις θα το μετανιωσεις
μη βιαστεις, σκεψου ,μαζεψε το κασερι και κανε μια σωστη κινηση

καλυτερη επιλογη απο ενα καλο 25αρι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...με την ασφαλεια ισως μπορεσεις να κανεις κατι, ισως αν κανεις συμβολαιο για 2500cc

και κατι που δεν εχω ιδεα κοιταξε το θεμα της αντικας..να το δηλωσεις σαν αντικα..δε ξερω τι παιζει ισως βρεις κατι

Stamatis
10-10-11, 17:34
χωστου μια τουρμπίνα και καθάρισες.
αν στα δώσει στη μασχάλη με κανα 600άρι ευρώ βαζεις αλλο κινητήρα.

TSAF
10-10-11, 17:59
Τα βαλε βγαλε θελουνε ευρααααα.

Stamatis
10-10-11, 18:06
Τα βαλε βγαλε θελουνε ευρααααα.
Να μαθει να τα κανει μονος του.
Κριση εχουμε.

paganis
10-10-11, 18:09
χωστου μια τουρμπίνα και καθάρισες.
αν στα δώσει στη μασχάλη με κανα 600άρι ευρώ βαζεις αλλο κινητήρα.

και πολλα λες..μαζι με τα εργατικα...

takis1983
11-10-11, 22:48
η ερωτηση σου φιλε μου πρεπει να γινει αλλιως για παρεις απο μονος σου την απαντηση..
να αφησω το 18αρι μοτερ, η να βαλω 18αρι? εγω ετσι το αντιλαμβανομαι..
πιστευω οτι αν βαλεις το ις θα το μετανιωσεις
μη βιαστεις, σκεψου ,μαζεψε το κασερι και κανε μια σωστη κινηση

καλυτερη επιλογη απο ενα καλο 25αρι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...με την ασφαλεια ισως μπορεσεις να κανεις κατι, ισως αν κανεις συμβολαιο για 2500cc

και κατι που δεν εχω ιδεα κοιταξε το θεμα της αντικας..να το δηλωσεις σαν αντικα..δε ξερω τι παιζει ισως βρεις κατι

για το θεμα τις αντικας δεν παιζει σιγουρα ουτε καν με μοτερ is ποσο μαλλον για ολα τα υπολοιπα,το χω ψαξει!

takis1983
11-10-11, 22:51
To s38 ειναι μοτερ απο Μ5 ε34 3800cc 340 αλογα
Το s50 ειναι μοτερ απο Μ3 ε36 3000cc 286 αλογα διαλεγεις και παιρνεις :original: thumb

οπα μαστορα πολλα τα ευρα για αυτα τα μοτερ! δε λεω κοβουν κολους αλλα δεν περισεβουν κ πολλα!

takis1983
11-10-11, 22:58
να ρωτησω κ γω με την σειρα μου..
γιατι 2,5 κ οχι is με τουρμπο?
θελω αποψεις κ αν το εχετε κανει,η ξερετε καποιον που το εχει κανει!

Stamatis
11-10-11, 23:05
Σκέτο τουρμπισμένο.
παλιά καλή δοκιμασμένη συνταγή.

2.5 θα εχει πάντα περιορισμούς στο τι και πως θα κανεις για να πάρεις άλογα.

Εχω βάλει 2.5 στο 46 και χιλιες φορές να τούρμπιζα ενα 1.800αρι.
το μονο που θες ειναι φρένα και αναρτήσεις και τέλος.
ο 2.5 ειναι πλήρης μετατροπή.

μια άποψη λέω πάντα... δεν ειναι απαραίτητα και η σωστή.

takis1983
11-10-11, 23:12
Σκέτο τουρμπισμένο.
παλιά καλή δοκιμασμένη συνταγή.

2.5 θα εχει πάντα περιορισμούς στο τι και πως θα κανεις για να πάρεις άλογα.

Εχω βάλει 2.5 στο 46 και χιλιες φορές να τούρμπιζα ενα 1.800αρι.
το μονο που θες ειναι φρένα και αναρτήσεις και τέλος.
ο 2.5 ειναι πλήρης μετατροπή.

μια άποψη λέω πάντα... δεν ειναι απαραίτητα και η σωστή.

αν πουμε οτι κανω light τουρμπισμα στον is θα πρεπει να αλλαξω υποχρεωτικα σωθηκα? κ ποση υποδυναμη μπορει να φτασει χωρις προβληματα αξιοπιστιας (με μαμα σωθικα)?

Stamatis
11-10-11, 23:18
με ιντερκούλερ, θα έχεις 200 άλογα και αν δεν το σκίζεις θα κρατήσει μια ζωή.
Δεν θέλει τιποτα άλλο παρα μονο καλή συντήρηση και να ειναι σε καλή κατάσταση ο κινητήρας.

Πιό πολλά θα σου πουν οι τουρμπισμένοι όμως.

ziaba
11-10-11, 23:56
αν πουμε οτι κανω light τουρμπισμα στον is θα πρεπει να αλλαξω υποχρεωτικα σωθηκα? κ ποση υποδυναμη μπορει να φτασει χωρις προβληματα αξιοπιστιας (με μαμα σωθικα)?

οχι δεν ειναι υποσχεωτικο σαν μοτερ αντέχει αλλά η μετάδοση σου πάνω από 21 κιλά ροπής οχι για πολύ

φίλε τάκη μην κάνεις τπτ στ αμάξι σου που ειναι κ 25χρονων πάρε ένα με 200-400 άλογα όσα θες ετοιμο αρκετά πιο φτηνά θα σου βγει

bmwz3
12-10-11, 00:17
o ziaba ξερει τι λεει..
επισης με γνωνονα τα οικονομικα,και την κριση οπως ανεφερες πιο πανω
βαζεις ενα νιτρο,το χρησιμοποιεις μονο σε ορισμενες περιπτωσεις
κρατας το μοτερ σου και δεν πληρωνεις εργατικα βαλε βγαλε για αλλο μοτερ και θα πας 75 ιππους τροχο επανω!
δηλωνω εξαρχης,ειμαι ασχετος με τον τομεα
ΑΛΛΑ ειναι σιγουρο οτι το μοτερ σου σε κανα χρονο θα εχει αρρυθμιες και γενικα θα ειναι για πεταμα
Ε ΚΑΙ?? βαζεις ενα αλλο μετα is με ενα χιλιαρικο.αλλα θα παιζεις 200 αλογα με το νιτρο.