PDA

Επιστροφή στο Forum : Φουσκωτο...

Vasilis
13-08-11, 00:05
Ψαχνω φουσκωτο για τις καλοκαιρινες εξορμησεις!

Λογω ΔΝΤ το μπατζετ ειναι χαμηλο κ αρκουμε σε ενα φουσκωτο το οποιο θα με πηγαινει κοντινες διαδρομες, υπολογιζω οτι ενα 3,5 - 4,0 + μετρα θα με καλυπτει!

Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης:

Nα καταληξω σε φουσκωτο ή σε κατι τετοιο?

https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1358870/

αν οχι...ενα φουσκωτο με φουσκωτη καρινα θα μου δημιουργουσε προβληματα?

ποια ειναι τα υπερ κ τα κατα με ενα που εχει γαστρα πλαστικη?

το θελω πιο πολυ για βολτουλες με την κορη κ για κανα ψαρεματακι...

σκεφτομουν να παρω φετος τη βαρκα-φουσκωτο με μια μικρη μηχανουλα κ πρωτα ο Θεος του χρονου να χτυπουσα την μεγαλυτερη μηχανη που θα μπορουσε να φορεσει πανω (δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα-απλα εχω ακουσει οτι πρεπει να φορας τουλαχιστον 40αρα μηχανη για να μπορεσεις να τραβηξεις κ σκι-μιλαω για την γυναικα μου παντα...εγω δεν ειμαι για τετοια :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:)

Δεκτες ολες οι αποψεις κ οι γνωμες ρε παιδια...για πειτε να καταληξω καπου

επισυναπτω κ καποιες αγγελιες που ειδα για να ακουσω γνωμες...

1.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1615692/

2.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1046674/

3.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/864125/

4.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1658685/

5.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1678674/

φανταζομαι οτι δεν ειναι κ η καλυτερη εποχη για αγορα μιας κ το χειμωνα πεφτουν οι τιμες...ομως εχω ακομα δυο μηνες που θα μπορουσα να χαρω τα ΣΚ οποτε το σκεφτομαι σοβαρα...

ευχαριστω για τον χρονο σας...:thnx:

stavr
13-08-11, 02:28
Ανοιγεις μεγαλο θεμα......

Κατ' αρχην, το 90 % των ατομων που ξερω και ασχολουνται με το "αθλημα" ειναι υπερ του φουσκωτου και οσοι πηραν μικρο και συνεχισαν να ασχολουνται το αλλαξαν σε μεγαλυτερο! Οσων αφορα ασφαλεια και ταχυτητα πιστευω οτι τα φουσκωτα με καρινα ειναι μπροστα. Αν το θες και για ψαρεμα....εκει αλλαζει το πραγμα. Το φουσκωτο σε περιοριζει στο ψαρεμα. Τι ψαρεμα? μεταφορα εξοπλισμου? αγκιστρια, γαντζους, παραγαδια, ψαρια κτλ.
Για ψαρεμα ιδανικοτερο ολων ειναι το πολιεστερικο. Απλα δεν εχεις ολα τα παραπανω προβληματα. Εχεις βεβαια προβλημα στη μεταφορα, στο ριξιμο στο νερο, βαρος, λιγοτερες ταχυτητες, τριψε βαψε καθε τοσο.

Για κανενα λογο δεν θα επαιρνα φουσκωτο και ειδικα στα μεγεθη που κοιτας χωρις καρινα. Νομιζω οτι δεν υπαρχει και λογος να τα κοιτας, εκτος κι αν εχεις σκοπο να το ριχνεις σε λιμνες και με απνοια.

Το ιδανικοτερο ολων κατα τη γνωμη μου παντα, ειναι ενα φουσκωτο απο 4,7 εως και 5,30 η και ποιο πανω..........οχι πανω απο 6 μας πιανει τον κ@λο η εφορια μετα. Εχει ολα τα συν των φουσκωτων, αλλα και χωρους για το ψαρεμα σου και την οικογενεια και γενικα τα βρισκεις σε καλες τιμες...... ειδικα αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το διαμορφωσεις ετσι ωστε να μην εχεις προβληματα με τρυπηματα στα μπαλονια στην καθετη πχ η στα παραγαδια.

Επισης.........τα φουσκωτα που εχεις ανεβασει δεν νομιζω να αντεχουν 40ρα μηχανη πανω.

Μια πολυ καλη λυση επισης ειναι και τα ημιταχυπλοα πολυεστερικα οπως αυτα τα compass που ανεβασες. Απο οτι ειδα αυτα τα δινουν χωρις μηχανη......αρα το 5ρακι θα το χρειαστεις στο συνολο. Τα κομπας συγκεκριμενα δουλευονται παρα πολυ τελευταια και θεωρουνται πολυ καλη αγορα και απροβληματιστα!

Z4 DCT
13-08-11, 08:06
Βασιλη...

Κατ αρχην ξεχνας σε αυτα τα μετρα το πλαστικο σκαφακι....θα θες δραμαμινες ακομα και με απνοια σε αυτα τα μετρα, και αν εχει εστω και 2 μποφορ κυμα, θα σου βγαζει τα συκωτια απο το ''χτυπημα''///
Στμφωνω και γω με τον παραπανω φιλο λοιπον....φουσκωτο=μονοδρομ ς, αλλα με καρινα οπωσδηποτε.....και φυσικα αγορα οχι καλοκαιρι...θα δωσεις 15%+ παραπανω σιγουρα....
Αν επιμενεις δωσε μου λιγο χρονο να το κοιταξω....thumbthumb

Και κατι αλλο....ασε τα 3,8 μετρα...αν θελεις ενα σοβαρο φουσκωτο για να πατε για μπανιο αφοβα και να μην τρεμεις τα μελτεμια και τις μπορες με το παραμικρο, θα κοιταξεις στα 5 μετρα.

Nino
13-08-11, 09:02
αφεντικο!! πας να βαλεις μπελα στο κεφαλι σου...
τα μικρα βαρκακια (τυπου zodiac) ειναι μονο για να "βγαινεις" απο το σκαφος μεχρι την ακτη...
Για ψαρεματακια παιρνεις βαρκουλα πολυεστερικη με μια δεκαπενταρα πανω που δεν θελει και διπλωμα νομιζω, και κανεις τα γουστα σου καιτις "κοντινες" βολτιτσες σου.
Για φουσκωτο που ειναι το καλυτερο και το ασφαλεστερο... θελεις τουλαχιστο πενταμετρο!
αλλα και αυτο για να κινηθει αξιοπρεπως πρεπει να εχεις 90αρα πανω...
μιλαμε για πολλα εξοδα μεγαλη πικρα σε συντηρηση και καθε φορα που το "ριχνεις στο νερο, μετα πλυσιμο κλπ.
Χωρο φυλαξης και service στη μηχανη.
Γενικως ο κανονας ειναι ο εξης αυτος που αγοραζει "σκαφος" δυο φορες θα χαρει την ημερα που το αγοραζει και την ημερα που το πουλαει..
Η γνωμη μου.. αν θελεις μονο για ψαρεματακια και βολτιτσες... πολυεστερικη βαρκουλα, που θα την εχεις στο νησι και η μηχανη "βγαινει" και σηκωνεται απο δυο ενηλικες...
ενω στα μεγαλα θελει γερανο.
α υπολογισε στο μεγαλο θα χρειαστεις και δευτερη μικρη μηχανη...

Vasilis
13-08-11, 10:32
Ανοιγεις μεγαλο θεμα......

Κατ' αρχην, το 90 % των ατομων που ξερω και ασχολουνται με το "αθλημα" ειναι υπερ του φουσκωτου και οσοι πηραν μικρο και συνεχισαν να ασχολουνται το αλλαξαν σε μεγαλυτερο! Οσων αφορα ασφαλεια και ταχυτητα πιστευω οτι τα φουσκωτα με καρινα ειναι μπροστα. Αν το θες και για ψαρεμα....εκει αλλαζει το πραγμα. Το φουσκωτο σε περιοριζει στο ψαρεμα. Τι ψαρεμα? μεταφορα εξοπλισμου? αγκιστρια, γαντζους, παραγαδια, ψαρια κτλ.
Για ψαρεμα ιδανικοτερο ολων ειναι το πολιεστερικο. Απλα δεν εχεις ολα τα παραπανω προβληματα. Εχεις βεβαια προβλημα στη μεταφορα, στο ριξιμο στο νερο, βαρος, λιγοτερες ταχυτητες, τριψε βαψε καθε τοσο.

Για κανενα λογο δεν θα επαιρνα φουσκωτο και ειδικα στα μεγεθη που κοιτας χωρις καρινα. Νομιζω οτι δεν υπαρχει και λογος να τα κοιτας, εκτος κι αν εχεις σκοπο να το ριχνεις σε λιμνες και με απνοια.

Το ιδανικοτερο ολων κατα τη γνωμη μου παντα, ειναι ενα φουσκωτο απο 4,7 εως και 5,30 η και ποιο πανω..........οχι πανω απο 6 μας πιανει τον κ@λο η εφορια μετα. Εχει ολα τα συν των φουσκωτων, αλλα και χωρους για το ψαρεμα σου και την οικογενεια και γενικα τα βρισκεις σε καλες τιμες...... ειδικα αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το διαμορφωσεις ετσι ωστε να μην εχεις προβληματα με τρυπηματα στα μπαλονια στην καθετη πχ η στα παραγαδια.

Επισης.........τα φουσκωτα που εχεις ανεβασει δεν νομιζω να αντεχουν 40ρα μηχανη πανω.

Μια πολυ καλη λυση επισης ειναι και τα ημιταχυπλοα πολυεστερικα οπως αυτα τα compass που ανεβασες. Απο οτι ειδα αυτα τα δινουν χωρις μηχανη......αρα το 5ρακι θα το χρειαστεις στο συνολο. Τα κομπας συγκεκριμενα δουλευονται παρα πολυ τελευταια και θεωρουνται πολυ καλη αγορα και απροβληματιστα!

Βασιλη...

Κατ αρχην ξεχνας σε αυτα τα μετρα το πλαστικο σκαφακι....θα θες δραμαμινες ακομα και με απνοια σε αυτα τα μετρα, και αν εχει εστω και 2 μποφορ κυμα, θα σου βγαζει τα συκωτια απο το ''χτυπημα''///
Στμφωνω και γω με τον παραπανω φιλο λοιπον....φουσκωτο=μονοδρομ ς, αλλα με καρινα οπωσδηποτε.....και φυσικα αγορα οχι καλοκαιρι...θα δωσεις 15%+ παραπανω σιγουρα....
Αν επιμενεις δωσε μου λιγο χρονο να το κοιταξω....thumbthumb

Και κατι αλλο....ασε τα 3,8 μετρα...αν θελεις ενα σοβαρο φουσκωτο για να πατε για μπανιο αφοβα και να μην τρεμεις τα μελτεμια και τις μπορες με το παραμικρο, θα κοιταξεις στα 5 μετρα.

τα μικρα βαρκακια (τυπου zodiac) ειναι μονο για να "βγαινεις" απο το σκαφος μεχρι την ακτη...
Για ψαρεματακια παιρνεις βαρκουλα πολυεστερικη με μια δεκαπενταρα πανω που δεν θελει και διπλωμα νομιζω, και κανεις τα γουστα σου καιτις "κοντινες" βολτιτσες σου.
Για φουσκωτο που ειναι το καλυτερο και το ασφαλεστερο... θελεις τουλαχιστο πενταμετρο!
αλλα και αυτο για να κινηθει αξιοπρεπως πρεπει να εχεις 90αρα πανω...
μιλαμε για πολλα εξοδα μεγαλη πικρα σε συντηρηση και καθε φορα που το "ριχνεις στο νερο, μετα πλυσιμο κλπ.
Γενικως ο κανονας ειναι ο εξης αυτος που αγοραζει "σκαφος" δυο φορες θα χαρει την ημερα που το αγοραζει και την ημερα που το πουλαει..
Η γνωμη μου.. αν θελεις μονο για ψαρεματακια και βολτιτσες... πολυεστερικη βαρκουλα, που θα την εχεις στο νησι και η μηχανη "βγαινει" και σηκωνεται απο δυο ενηλικες...
ενω στα μεγαλα θελει γερανο.
α υπολογισε στο μεγαλο θα χρειαστεις και δευτερη μικρη μηχανη...

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

Οτιδηποτε σε προβληματιζει , καλο ειναι να παιρνεις γνωμες πριν αποφασισεις για αυτο κ γω ανοιξα το ζητημα εδω!

Λοιπον...

Διπλωμα εχω!
Απο Θαλασσα φυσικα ΔΕΝ κατεχω

Ιουνιο με αρχες Σεπτεμβρη ,ειναι η σκεψη μου να υπαρχει ενα βαρκακι για να μπορουμε να κανουμε μια βολτα,ενα ψαρεματακι με καθετη αιντε κ ενα σκι μετα της συζυγου που το λατρευει...συγκεκριμενα αυτο με το ενα πεδιλο (δεν ξερω καν πως το λενε)

Αν υπηρχαν τα λ7 ,χωρις σκεψη θα χτυπουσα ενα 6 μετρο φουσκωτο με κινητηρα αρκετα δυνατο (μιας κ δεν θα μας ενδιεφερε κ η βενζινη)

ή

ενα πολυεστερικο καμπινατο για να εχουμε κ την βολη μας σε κοντινες εξορμησεις!

ΟΜΩΣ

γ@μω το ΔΝΤ , μας αλλαξε κ εδω τα σχεδια!!!

Ετσι προβληματιζομαι στον αν πρεπει το ΠΡΩΤΟ μου σκαφακι να ειναι φουσκωτο ή πολυεστερικο σαν το compass!!!

Φανταζει πολυτελεια να μπορω να παρω κατι απο τα πρωτα που ανεφερα μεχρι του χρονου μιας κ υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες

Για να φυγει η κ@υλα ομως , πρεπει να παρω κατι φετος...χαχαχα

Το compass (https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1678674/) λοιπον...θα μπορουσε να τραβηξει (με 40αρα μιας κ την παιρνει) μια σανιδα του σκι (με ανθρωπο φυσικα?:th_Laie_67-1:) ή θα περιοριστω σε μια κοντινη βολτιτσα με καλο ανεμο για μπανακι κ ψαρεματακι?

Σαφως τα φουσκωτα ειναι πολυ πιο ελαφρια...ετσι με μια μικροτερη μηχανη εχεις καλυτερες αποδοσεις!

Το compass ομως μου φαινεται αρκετα ικανοποιητικο για τα θελω μου

Φανταζομαι οτι αν μενει μεσα 3 μηνες το καλοκαιρι ,δεν παθαινει κατι ε?

Σαφως η συντηρηση θα γινεται το χειμωνα κ θα φυλασσεται κ σε κλειστο μερος!

Λοιπον...για να μην σας κουραζω...compass ή ενα μικρο φουσκωτο μεχρι 3,80 με γαστρα ειτε πλαστικη ειτε φουσκωτη ,

για να καλυψει αυτες τις λιγες αναγκες μου? (κ του χρονου βλεπουμε πρωτα ο Θεος!)

:thanks: :thanks: :thanks: :thanks:

Stathis
13-08-11, 10:39

thumb

deepBLUE
13-08-11, 10:41
Προσωπικα θα επαιρνα το πολιεστερικο γιατι θα το ηθελα και για να ψαρευω πραγμα που το φουσκωτο δε σου δινει την δυνατοτητα.
Ετσι και αλλιως εσυ με καιρο δε προκειται να βγεις για να πω πως το φουσκωτο θα σου ηταν πιο χρησιμο το ψαρεματακι ομως μπορει και να το ριξεις...

Z4 DCT
13-08-11, 10:41
Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

Οτιδηποτε σε προβληματιζει , καλο ειναι να παιρνεις γνωμες πριν αποφασισεις για αυτο κ γω ανοιξα το ζητημα εδω!

Λοιπον...

Διπλωμα εχω!
Απο Θαλασσα φυσικα ΔΕΝ κατεχω

Ιουνιο με αρχες Σεπτεμβρη ,ειναι η σκεψη μου να υπαρχει ενα βαρκακι για να μπορουμε να κανουμε μια βολτα,ενα ψαρεματακι με καθετη αιντε κ ενα σκι μετα της συζυγου που το λατρευει...συγκεκριμενα αυτο με το ενα πεδιλο (δεν ξερω καν πως το λενε)

Αν υπηρχαν τα λ7 ,χωρις σκεψη θα χτυπουσα ενα 6 μετρο φουσκωτο με κινητηρα αρκετα δυνατο (μιας κ δεν θα μας ενδιεφερε κ η βενζινη)

ή

ενα πολυεστερικο καμπινατο για να εχουμε κ την βολη μας σε κοντινες εξορμησεις!

ΟΜΩΣ

γ@μω το ΔΝΤ , μας αλλαξε κ εδω τα σχεδια!!!

Ετσι προβληματιζομαι στον αν πρεπει το ΠΡΩΤΟ μου σκαφακι να ειναι φουσκωτο ή πολυεστερικο σαν το compass!!!

Φανταζει πολυτελεια να μπορω να παρω κατι απο τα πρωτα που ανεφερα μεχρι του χρονου μιας κ υπαρχουν αλλες προτεραιοτητες

Για να φυγει η κ@υλα ομως , πρεπει να παρω κατι φετος...χαχαχα

Το compass (https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1678674/) λοιπον...θα μπορουσε να τραβηξει (με 40αρα μιας κ την παιρνει) μια σανιδα του σκι (με ανθρωπο φυσικα?:th_Laie_67-1:) ή θα περιοριστω σε μια κοντινη βολτιτσα με καλο ανεμο για μπανακι κ ψαρεματακι?

Σαφως τα φουσκωτα ειναι πολυ πιο ελαφρια...ετσι με μια μικροτερη μηχανη εχεις καλυτερες αποδοσεις!

Το compass ομως μου φαινεται αρκετα ικανοποιητικο για τα θελω μου

Φανταζομαι οτι αν μενει μεσα 3 μηνες το καλοκαιρι ,δεν παθαινει κατι ε?

Σαφως η συντηρηση θα γινεται το χειμωνα κ θα φυλασσεται κ σε κλειστο μερος!

Λοιπον...για να μην σας κουραζω...compass ή ενα μικρο φουσκωτο μεχρι 3,80 με γαστρα ειτε πλαστικη ειτε φουσκωτη ,

για να καλυψει αυτες τις λιγες αναγκες μου? (κ του χρονου βλεπουμε πρωτα ο Θεος!)

:thanks: :thanks: :thanks: :thanks:

Οτι και να σου πουμε το εχεις αποφασισει.....:thumbsup:
Αν ειναι το πλαστικο να το βαλεις 3 μηνες στο νερο και να μην το βγαζεις εξω, τοτε θελει μουραβια απο κατω οπωσδηποτε!!!! και για να σου προτεινω αυτη που βαζω εγω....θα παρεις με Τεφλον!!!! ειναι ακριβη αλλα δεν κοβει καθολου μιλια!!!thumb

deepBLUE
13-08-11, 10:45
Με 40ρα μηχανη συμπεθερε και με μονο πεδιλο να σηκωθει σε βλεπω χλωμο !!!
Η κορη σου μπορει η γυναικα σου δεν υπαρχει περιπτωση αλλα ακομα και για 2πλο παλι αδυνατο το βρισκω η μηχανη ειναι πολυ μικρη.

Z4 DCT
13-08-11, 10:53
Με 40ρα μηχανη συμπεθερε και με μονο πεδιλο να σηκωθει σε βλεπω χλωμο !!!
Η κορη σου μπορει η γυναικα σου δεν υπαρχει περιπτωση αλλα ακομα και για 2πλο παλι αδυνατο το βρισκω η μηχανη ειναι πολυ μικρη.

Ααααα δε το προσεξα οτι θελει να σηκωνει μονοσκι με την 40αρα:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Βασιλη θες τουλαχιστον 100αρα για να σηκωσεις μονοσκι.......και παλι ισως δυσκολευτει....

Stathis
13-08-11, 10:54
τοτε θελει μουραβια απο κατω οπωσδηποτε!!!! και για να σου προτεινω αυτη που βαζω εγω στο Ζ4....θα παρεις με Τεφλον!!!! ειναι ακριβη αλλα δεν κοβει καθολου μιλια!!!thumb

χαχαχαχα :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

deepBLUE
13-08-11, 10:56
τοτε θελει μουραβια απο κατω οπωσδηποτε!!!! και για να σου προτεινω αυτη που βαζω εγω στο Ζ4....θα παρεις με Τεφλον!!!! ειναι ακριβη αλλα δεν κοβει καθολου μιλια!!!thumb

χαχαχαχα :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Πως κατανταει ο ανρθωπος !!!! :hystericalbs1::hystericalbs1:

BILL007
13-08-11, 11:34
:shok::shok::shok: :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Z4 DCT
13-08-11, 11:48
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

ghost-rider
13-08-11, 12:13
Tο πολυεστερικο σε αυτο το μηκος δυσκολα θα εχει ευσταθεια.
Θα πρεπει η γραμμη του να ειναι πολυ μπατάλικη...

Φουσκωτο... Ελαφρυ, ευσταθες... Αλλα σε λιγα χρονια ξεκολληματα και επισκευες.
Εχουν προβλημα απο τον ηλιο, τη ζεστη, το κρυο... Δεν την παλευουν.

Καποια στιγμη(πανε η αληθεια ειναι αρκετα χρονια) ειχαμε παρει ενα βαρκακι απο ενα ναυπηγειο στην Πατρα. Νηρέυς λεγοταν...
Ηταν βασικα σε σχημα σκληρογαστρου φουσκωτου αλλα ηταν πολυεστερικοι και οι πλωτηρες.

Ηταν μολις δυόμισι μετρα. Αντεχε στο ρελαντι 15 αλογα μηχανη και ειχαμε μπει μεσα 8 ατομα.

Εβγαινε σχεδον ιδιο σχεδιο στα 3,5 μετρα.

Ενω στα 5 μετρα υπηρχε ενα που ξεφευγε απο το σχεδιο της λάντζας.
Ηταν κανονικο με βαθυ V στη γαστρα, κονσολες δελφινιερες κλπ, και φυσικα πολυεστερικους πλωτηρες.

Σημειωτεον οτι μεσα ειναι τιγκα στην πολυουρεθανη(ο πλωτηρας) και δεν βυθιζεται ακομα και αν βαλει νερα αναμεσα απο τους διπλους πατους...

Δεν του ριχνεις μια ματια?
Νομιζω οτι το συγκεκριμενο ναυπηγειο υπαρχει ακομα.
Οι τιμες τους ηταν πολυ λογικες και χαμηλοτερες πολυ του ανταγωνισμου(σκληρογαστρα) θυμαμαι...

Απλα απο ενα φουσκωτο στα ιδια μετρα θα εχει καπως παραπανω βαρος και θα χρειαστει ισως λιγο μεγαλυτερη μηχανη.
Το δυομισαμετρο ζυγιζε 70 κιλα αν θυμαμαι καλα.
Για τα αλλα δεν θυμαμαι.

hades7
13-08-11, 12:22
Ααααα δε το προσεξα οτι θελει να σηκωνει μονοσκι με την 40αρα:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Βασιλη θες τουλαχιστον 100αρα για να σηκωσεις μονοσκι.......και παλι ισως δυσκολευτει....

θαλασσολυκε για πες μας ρε θελω να συρω την δικια μου με δυπλοσκι μου εχουν μηνει κατι απο τοτε που πηγαινα στον παρνασσο για λεγε ρε ποσα μετρα βαρκα να παρω και ποσσους ιππους μηχανη γιατι ειναι και 148 κιλα παναθεματην

Z4 DCT
13-08-11, 12:36
θαλασσολυκε για πες μας ρε θελω να συρω την δικια μου με δυπλοσκι μου εχουν μηνει κατι απο τοτε που πηγαινα στον παρνασσο για λεγε ρε ποσα μετρα βαρκα να παρω και ποσσους ιππους μηχανη γιατι ειναι και 148 κιλα παναθεματην

Παρε μια βαρκα....οτι ναναι....τραβα πισω απο το αγκιστρι, αναμεσα με τα μεθανα και κοντυτερα στην πελλοπονησο....εχει κοντα στα 600 μετρα......δεσε της μια αγκυρα και βουτα την.......γιατι για να την ''σηκωσεις'' με μονοσκι θες πολλαααααα λεφτααααα:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

hades7
13-08-11, 12:38
Παρε μια βαρκα....οτι ναναι....τραβα πισω απο το αγκιστρι, αναμεσα με τα μεθανα και κοντυτερα στην πελλοπονησο....εχει κοντα στα 600 μετρα......δεσε της μια αγκυρα και βουτα την.......γιατι για να την ''σηκωσεις'' με μονοσκι θες πολλαααααα λεφτααααα:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

ουτε αμα την γρασσαρω με αυτο το καλο που βαζεις στο αμαξι με τεφλον δεν θα γηνει δουλεια λες?

Z4 DCT
13-08-11, 12:39
ουτε αμα την γρασσαρω με αυτο το καλο που βαζεις στο αμαξι με τεφλον δεν θα γηνει δουλεια λες?

Και νανοτεχνολογια απο την ΝΑΣΑ να βαλεις....ουτε που θα γκελαρει....

hades7
13-08-11, 12:41
Και νανοτεχνολογια απο την ΝΑΣΑ να βαλεις....ουτε που θα γκελαρει....

εισαι κακος ρε ενας φιλος μου ειπε οτι με μηχανη κομπρεσορατη θα κανω δουλεια...

Vasilis
13-08-11, 13:01
Στο θέμα μας ρεεεεεεεεεε!!!!!χαχα

Έχουμε κανά λινκ ή φωτό του Νηρεα;...να δούμε περί τίνος πρόκειται;

---
- Sent from my iPhone using Tapatalk

andreas110080
13-08-11, 13:29
Ενταξει ρε παιδια μη τρελαθουμε, σιγα μην βάλει σε 4,5 μ. σκάφος 150 αρα..... (στο τέλος θα το κάνεις σημαδουρα απο το ορθοπλώρισμα) :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Η προταση μου είναι αν θα κανεις περισότερο ψάρεμα πηγαινε στην λύση του πολυεστερικού. Στα 4 - 4,5 μέτρα θα βάλεις μια μηχανή μέχρι και 30 άλογα και θα είσαι αρχηγος. Εκτος από το δίπλωμα δεν θα χρειαζεσαι και να το ασφαλισεις.

Αν το θέλεις περισότερο για βόλτα και διασκέδαση διάλεξε φουσκωτο με πολυεστερική γάστρα (μικρο Rib δηλαδή). Η συμπεριφορά του θα είναι πολύ καλή και αναλογη με rib 5-6 μετρων. Στα 3.80 που λές χρειαζεσαι μια μηχανή 15 hp, και αν βάλεις και μια μικρή κονσόλα, χειριστηριο κλπ θα την περνας όμορφα :thumbsup::thumbsup:

Όσον αφορά το σκι ο κανόνας λέει πως όταν το σκάφος ξεπερνάει τα 17 νμ/ώρα σε ταχυτητα μπορει να σηκώσει σκι. Τώρα ανάλογα τις συνθήκες (κιλά επιβενόντων σκάφους, ατομο που κάνει σκι) αλλάζουν ανάλογα. Η εμπειρία του χειριστη βοηθά πάρα πολυ....

Κωνσταντίνος
13-08-11, 21:00
Στο θέμα μας ρεεεεεεεεεε!!!!!χαχα

Έχουμε κανά λινκ ή φωτό του Νηρεα;...να δούμε περί τίνος πρόκειται;

---

Εδώ είσαι : https://www.nireus-boats.gr/

Z4 DCT
14-08-11, 07:38
Ενταξει ρε παιδια μη τρελαθουμε, σιγα μην βάλει σε 4,5 μ. σκάφος 150 αρα..... (στο τέλος θα το κάνεις σημαδουρα απο το ορθοπλώρισμα) :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Η προταση μου είναι αν θα κανεις περισότερο ψάρεμα πηγαινε στην λύση του πολυεστερικού. Στα 4 - 4,5 μέτρα θα βάλεις μια μηχανή μέχρι και 30 άλογα και θα είσαι αρχηγος. Εκτος από το δίπλωμα δεν θα χρειαζεσαι και να το ασφαλισεις.

Αν το θέλεις περισότερο για βόλτα και διασκέδαση διάλεξε φουσκωτο με πολυεστερική γάστρα (μικρο Rib δηλαδή). Η συμπεριφορά του θα είναι πολύ καλή και αναλογη με rib 5-6 μετρων. Στα 3.80 που λές χρειαζεσαι μια μηχανή 15 hp, και αν βάλεις και μια μικρή κονσόλα, χειριστηριο κλπ θα την περνας όμορφα :thumbsup::thumbsup:

Όσον αφορά το σκι ο κανόνας λέει πως όταν το σκάφος ξεπερνάει τα 17 νμ/ώρα σε ταχυτητα μπορει να σηκώσει σκι. Τώρα ανάλογα τις συνθήκες (κιλά επιβενόντων σκάφους, ατομο που κάνει σκι) αλλάζουν ανάλογα. Η εμπειρία του χειριστη βοηθά πάρα πολυ....

Αντρεα πριν αρκετα χρονια ειχαμε ενα boston waller κοντα στα 5 μετρα με 2 60αρες επανω.....
Το μονοσκι το σηκωνε πολυ δυσκολα μιλαμε για πολυ δυσκολα....βεβαια το θεμα δεν ειναι η μηχανη. αλλα το οτι ηθελε κονταρι λιγο ψηλο στο πισω μερος του σκαφους για να δενετε το σχοινι...ολο το θεμα ηταν στο που ηταν δεμενο στο σχοινι, αν ηταν δεμενο στις πισω χαμηλες δεστρες που ειχε το σκαφακι,δεξια και αριστερα, ε τοτε για να το σηκωσει του εφευγε το νεφρο και επρεπε και ο αναβατης να ειναι πολυ εμπειρος
Αν ομως ηταν δεμενο στο κονταρι (που βαλαμε μετα ) οπως ειχαν και ολα τα ειδικα γι αυτο τον σκοπο σκαφη, ε τοτε τον πεταγε πανω με την μιαthumb
Θελω να πω, πως με 40αρα μηχανη και προφανος χωρις κονταρι πισω, αμφιβαλω αν θα μπορεσει να βγαλει απο το νερο σκιερ...

ziaba
14-08-11, 08:12
πάρε πλαστικό, το φουσκωτό θέλει συνέχεια να το βγάζεις έξω κ να ξεπλάινεις με γλυκο νερό οταν βγει που δε χρειάζεται στ πλαστικό + τα φουσκωτά δέχονται επιθέσεις από τους ποντίκους (τους αρέσει πολύ να τα τρώνε) που τα αχρηστεύουν πανευκολα

εξωλέμβια πάρε 4χρόνη (μακρυά από 2χρόνες) 25άρα-40άρα (ανάλογα το σκάφος) suzuki (τις έχω στ δουλειά μου τρώνε πολύ γ@.. κ δε καταλαβαίνουν τπτ μιλάμε για πολύ σκυλία μηχανές)

andreas110080
15-08-11, 20:22
Αντρεα πριν αρκετα χρονια ειχαμε ενα boston waller κοντα στα 5 μετρα με 2 60αρες επανω.....
Το μονοσκι το σηκωνε πολυ δυσκολα μιλαμε για πολυ δυσκολα....βεβαια το θεμα δεν ειναι η μηχανη. αλλα το οτι ηθελε κονταρι λιγο ψηλο στο πισω μερος του σκαφους για να δενετε το σχοινι...ολο το θεμα ηταν στο που ηταν δεμενο στο σχοινι, αν ηταν δεμενο στις πισω χαμηλες δεστρες που ειχε το σκαφακι,δεξια και αριστερα, ε τοτε για να το σηκωσει του εφευγε το νεφρο και επρεπε και ο αναβατης να ειναι πολυ εμπειρος
Αν ομως ηταν δεμενο στο κονταρι (που βαλαμε μετα ) οπως ειχαν και ολα τα ειδικα γι αυτο τον σκοπο σκαφη, ε τοτε τον πεταγε πανω με την μιαthumb
Θελω να πω, πως με 40αρα μηχανη και προφανος χωρις κονταρι πισω, αμφιβαλω αν θα μπορεσει να βγαλει απο το νερο σκιερ...

thumbthumbthumb

GiannisRob
15-08-11, 21:41
Φωτογραφία, για λογαριασμό του φίλου μου του ghost_rider, από το σκαφάκι στο οποίο αναφέρεται στις προηγούμενες σελίδες.

:cheers:

Vasilis
16-08-11, 03:10
Φωτογραφία, για λογαριασμό του φίλου μου του ghost_rider, από το σκαφάκι στο οποίο αναφέρεται στις προηγούμενες σελίδες.

:cheers:

ναι...αλλα στο σαιτ του Νηρεα δεν τα χει αυτα τα σκαφακια

που θα βρουμε πληροφοριες γι αυτα?:whistle: :whistle:

:thanks:

Nino
16-08-11, 11:58
χρησιμα link....

https://www.ofsx.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=109&Itemid=131

https://www.ofse.gr/?page_id=20

https://fouskoto-mag.blogspot.com/

stamatis m3 e30
16-08-11, 12:47
και με πολυεστερικο και με φουσκοτακι κανεις το ψαρεμα σου φιλε μου.απλα στο φουσκωτακι θα περιοριστεις στην καθετουλα ...αντε βαρια βαρια κανενα μικρο παραγαδακι....σημερα γυρισα απο ναυπλιο οπου φιλαρακι εχει κατι 3.80 φουσκωτο με 15αρα jonson 4XRONH και ηταν καλα για μεχρι 2 ατομα!!!! φυσικα για κοντινες αποστασεις. τωρα αν θες να κανεις και κανενα αθλημα...αρκεσου το πολυ σε καμια σαμπρελα και αυτο με το ζορι.....

στο πολυεστερικο το μονο που αλλαζει ειναι οτι θα εχει πιο ξεκουραστο ψαρεμα και πιο ανετο,σκι και με 25αρα να βαλεις παλι δεν μπορεις να το σηκωσεις.

αυτα στα λεω απο πρωτο χερι γιατι ετυχε και τα εκανα και με τα 2 σκαφοι το 3ημερο!!!

επειδη και εγω ειμαι σε αυτην την φαση ...βεβαια για του χρονου πλεον!!!

Z4 DCT
16-08-11, 12:52
Ενα τετοιο θελεις για να κανεις κεφι...thumb

Και να πλεει και με σενα μεσα........:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Konstantinos E60
16-08-11, 13:11
Να σου πω και εγω την γνώμη μου γιατι ειχα μπει στην ίδια διαδικασία πριν μερικά χρόνια.
Είναι "γούστο","γκαυλα" το σκάφος και αυτά στην ελλαδάρα πληρώνωνται ακριβά !!!
Υπολόγισε αγορά,συντηρηση,καυσιμα,Τε μήρια(πλεον..) και θα δεις οτι δεν αξίζει για μερικά ΣΚ
και για 10-15 ημερες διακοπών.Καλά είναι στην αρχή αλλα μετά....τυράνια !
Παντα μιλάω για αυτην την κατηγορία σκαφων γιατι αν ξεφυγεις σε μέτρα και σε ίππους
εκει αλλαζει το πράγμα αλλα αλλάζουν και οι "σφαλιάρες" που θα τρως απο τα σερβις
και απο την εφορία !!
Εγω πάντως την εχω καταβρει με τα νοικιάρικα.Το παιρνεις το πρωι το επιστρεφεις το βραδάκι και ουτε γατα ούτε ζημιά thumb

Z-man
16-08-11, 16:08
Γεια σας ,να σας πω κ την δικη μου αποψη. Συμφωνω με τον konstantinos E60 για τα σκαφη που εχουν χρηση για εξορμησεις τα καλοκαιρινα ΣΚ .Πλεον με την σημερινη κατασταση η καλυτερη λυση ειναι η ενοικιαση. Ομως αν καποιος θελει ενα σκαφακι για χρηση ψαρεματος τοτε σιγουρα η λυση ειναι αγορα ενος πολυεστερικου 4-4,5 μετρα με μηχανη απο 25-30 αλογα για να μην εχει κ πολλα εξοδα συντηρησης κ χρησης .

stamatis m3 e30
16-08-11, 16:11
ασχετο...για πεστε τιποτα και για τις ενοικιασεις...ποια ειναι η διαδικασια-κοστος κλπ...

Vasilis
16-08-11, 16:14
Σαν αυτο που έχει στη φωτο ο φιλος ghost rider?

Δε βρήκα κανά λινκ ...υπάρχει κάτι υπόψη σας ρε παιδια;

---

Nino
22-08-11, 19:14
ελα εδω εισαι το κανεις τουμπανο, και ψαρεμα και σκι και ξεσκι θα ριχνεις στους αλλους...
και οταν φτιαξουν τα πραγματα βαζεις και την 150αρα σε ενα 5.80 και εισαι sea lord!!!

https://i1223.photobucket.com/albums/dd504/bmwx/DSCN0752.jpg

sv2qo
22-08-11, 21:26
Λίγο πολύ καποια συμπεράσματα έβγαλες μετα απο τόσες απαντήσεις.

Η πρώτη μου βάρκα ήταν 4,30 με 23 άλλογα μηχανη, που 5-6 χρόνια μετά έγινε 40άρα γιά σκι.
Διπλό.
Mονό μόνο με beach start και 50, 60 κιλα σκιέρ.
Πλεονεκτήματα.
Όλη τη μέρα βόλτα με 25, 30 λίτρα.

Η δέυτερή μου 5.6 όπεν με 200 μερκουρι δίχρονη.
Σκι, βόλτες , αλεξίπτωτο και ότι μπορεις να φανταστης. 60 μίλια τελικη με λαδιά, και ένα ρεζερβουάρ την ημέρα (150) λιτρα.

Η τρίτη μου εσωλέμβια 300 ps τετράχρονη pro boss 5800 κ.ε. V8
Βγάζει 5,6 μονά σκί, και σε βόλτα πιο οικονομικη απο την 200άρα.

Τώρα ψάχνω κι εγώ, για τον άλλο μήνα, λόγω τιμών ενα πλαστικο με μέχρι 30άρα η ένα φουσκοτώ με 15άρα.
Χωρίς διπλωμα (πού έχω) αλλά και χωρίς ασφάλεια που στα σκάφη ειναι είτε για ένα χρόνο είτε για δύο μήνες σχεδόν ίδια τιμη.

Η επιλογή δική σου
Εγώ μεγάλωνα σιγά σιγά σε μέγεθος και ιποδύναμη και τώρα κάνω επιστροφή στά παλιά.
Γιατι όπως έλεγε και ένας φίλος, πληρώνω έναν κουβά λεφτά για βενζίνες και έναν κουβά για να κουβαλήσω τις βενζίνες

Vasilis
22-08-11, 22:47
Δείξε μου στο car.gr για τι περίπου ψάχνεις;

Ευχαριστω

---

GEORGE316
23-08-11, 15:56
απο τη παρασκευη ημουν στο καρινατο φουκωτο ενος φιλου.εφταμισαρι με δυο 150ρες πανω και την αναλογη παρεα.
απλα "πεταχτηκαμε" αμμουλιανη,αλλα και καρρα.εχει ομως αρκετο μπελα..
και τα εξοδα δυστυχως δεν ειναι προσπερασιμα..
δηλαδη.τρειλερ,κοτσαδοροι, αρκινγκ σκαφους.
μετα εφορια(αναλογα με το τι σκαφακι)
μετα βαλε βγαλε στο νερο.μπορει να ειναι μια διαδικασια που γινεται ρουτινα μετα αλλα ειναι ψιλομανικι η υποθεση...
επισης με το συγκεκριμενο σκαφος πηγαμε μια βολτα και μεχρι την αλλονησο.
το κοστος ομως των καυσιμων..παρα πολυ υψηλο.
μην προτιμησεις επ ουδενι φουκτωτο.μονο καρινατο φουσκωτο.
ξερω οτι δεν εισαι παιδακι να ενθουσιαζεσαι,αλλα οφειλω να σου πω οτι οταν μπαινεις στη θαλασσα δεν εισαι στο δρομο..εκει σιγα σιγα πρεπει να γινεσαι πολυμηχανος οδυσσεας ωστε να αντιμετωπιζεις...τα παντα!!!
προσωπικα θα διαλεγα ενα πολυεστερικο αν ειχα μερος να το αφηνω το χειμωνα και ορεξη να ασχολουμαι μαζι του.δεν ξεχναω και τα χρηματα διοτι το φαρμακι ειναι αρκετα ακριβο και αν το εχεις σε οξινα νερα καθε χρονο η μπουργανα καραδοκει.
πληρωμη ολων αυτων ειναι...απιστευτη!
μια μερα στη θαλασσα ισοδυναμει με δυο εβδομαδες συμβατικων διακοπων για εμενα.

Stathis
23-08-11, 19:01
αν ειναι να παρεις βαρκα, καντο σωστα!

585 HP Chevrolet V8 337 with a 250 Nitrous kit increasing horsepower from 585 to 800, 400 block bore 4.155, 350 steel crank stroke 3.48, Manley 6" h-beam rods, Arias 13-1 forged pistons, Crower roller cam 284 duration .625" lift, Croweer roller lifters, Crower, stainless roller rockers 1.5 intake 1-6 ex, Pete Jackson gear drive, speed Pro Moly rings, Casale drive with Whirlaway & Stellings prop, Clevitte 77 Bearings, going from 0 to 120 in 1/4 mile!!

https://www.hoobly.com/0/0/882507.html

https://pics.hoobly.com/full/L634N6JBHDX634IXEV.jpg

Vasilis
23-08-11, 19:11
αν ειναι να παρεις βαρκα, καντο σωστα!

να πεταξω κ εαν Ess πανω...να χουμε να γραφουμε ε?:whistle: :whistle: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Stathis
23-08-11, 19:16
ε βεβαια, αν παρεις βαρκουλα με 15αρα πως θα γινουμε εριστικοι απεναντι σε ιδιοκτητες μεγαλυτερων σκαφων...? :hystericalbs1::hystericalbs1:

kplc16
23-08-11, 19:16
Φουσκωτο με γαστρα δηλαδη μη συμβατικο ειναι μια καλη επιλογη. Η μηχανη οπωσδηποτε κατω απο 60 ιππους.Το μηκος οχι πανω απο 4.80.

Για οσους παραθεριζουν Χαλκιδικη η σε αντιστιχα νερα(θαλασσια ρευματα-ανεμους) ακομη κι ενα σκαφος μικροτερο απο 4.50μ με μηχανη των 40 ιππων προφερει μια χαρα διασκεδαση

Οσα αυξανουν τα εκατοστα και τα αλογα αυξανουν τα χαμαλικια και τα εξοδα.

Ξερω πολυ κοσμο που απο τα μεγαλα σκαφη γυρισαν παλι στα μικρα.

Αν δε τραβιεσαι απο Μουδανια στον ΑηΣτρατη δε χρειαζεσαι 7μετρο.

Τα ταξιδια θελουν και την αναλογη παρεα.Ειναι πολλοι αυτη που πηραν τα 7μετρα αλλα δεν ειχαν την αναλογη παρεα

Vasilis
23-08-11, 19:25
ε βεβαια, αν παρεις βαρκουλα με 15αρα πως θα γινουμε εριστικοι απεναντι σε ιδιοκτητες μεγαλυτερων σκαφων...? :hystericalbs1::hystericalbs1:

Οπως κ να χει

το αποτελεσμα θα μετραει κ οχι το μεγεθος...!!!:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Nino
23-08-11, 19:53
:whistle:
Οπως κ να χει

το αποτελεσμα θα μετραει κ οχι το μεγεθος...!!!:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Αυτα τα λένε όσοι έχουν μικρή...βάρκα!!!
:th_Laie_67-1:

Vasilis
23-08-11, 21:07
Αυτο να μου το λες όταν θα βλέπεις τα απόνερα μου...αχαχαχα

---

GEORGE316
26-08-11, 11:26
παντως ετσι για τη ιστορια,στη βουρβουρου το προηγουμενο σ/κ ηταν και ενα σκαφος καρινατο,οχι φουσκωτο περιπου 7μισαρι(λιγο πανω λιγο κατω δεν μπορω να το πω με σιγουρια.
φορουσε ...δυο 300ρες της honda.
δε θες να μαθεις πως παει...

Vasilis
26-08-11, 11:32
παντως ετσι για τη ιστορια,στη βουρβουρου το προηγουμενο σ/κ ηταν και ενα σκαφος καρινατο,οχι φουσκωτο περιπου 7μισαρι(λιγο πανω λιγο κατω δεν μπορω να το πω με σιγουρια.
φορουσε ...δυο 300ρες της honda.
δε θες να μαθεις πως παει...

εγω ειδα τον Βενζινά του με μια Ferrari...:shok:

δεν θες να μαθεις ουτε εσυ πως παει...:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :thumbsup:

GEORGE316
26-08-11, 12:25
εγω ειδα τον Βενζινά του με μια Ferrari...:shok:

δεν θες να μαθεις ουτε εσυ πως παει...:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :thumbsup:

ΚΛΑΙΩ!!!!!!!!!!!:hystericalbs1::hystericalbs1 ::hystericalbs1:

andreas110080
26-08-11, 14:20
το φαρμακι ειναι αρκετα ακριβο και αν το εχεις σε οξινα νερα καθε χρονο η μπουργανα καραδοκει.
πληρωμη ολων αυτων ειναι...απιστευτη!
μια μερα στη θαλασσα ισοδυναμει με δυο εβδομαδες συμβατικων διακοπων για εμενα.

Φιλαρακι μηπως τα παραλες λιγακι ??? :whistle::whistle::whistle:
Μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε!!!

Ο φιλος σου ειχε δυο 150αρες, αλλα δεν ειπες διχρονες ή τετραχρονες?

Αν ηταν διχρονες σιγουρα καινε τα αντερα τους αν σκεφτεις την αρχη λειτουργειας τους και ποτε ξεκινησαν να κυκλοφορουν στη θαλασσα!

Αν ηταν τετραχρονες τοτε για να καινε ειχατε τη μανετα τερμα και πηγαινατε, και στο αυτοκινητο σου αν εχεις κολημενο το γκαζι στο πατωμα και χιλιαρι να ειναι καιει!!!

ziaba
26-08-11, 14:31
α κ κάτι άλλο από μένα
να κοιτάξεις το σκάφος που θα πάρεις να χεις τά πάντα μεσα δηλ gps βυθόμέτρο (εάν θες να πηγαίνεις για ψάρεμα) άγκυρες πυροσβεστιρες καπνόγονα (μην είναι λίγμενα) κτλ αυτά κοστίζουν καινούρια αρκετά χρήματά

andreas110080
26-08-11, 14:42
Ψαχνω φουσκωτο για τις καλοκαιρινες εξορμησεις!

Λογω ΔΝΤ το μπατζετ ειναι χαμηλο κ αρκουμε σε ενα φουσκωτο το οποιο θα με πηγαινει κοντινες διαδρομες, υπολογιζω οτι ενα 3,5 - 4,0 + μετρα θα με καλυπτει!

Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης:

Nα καταληξω σε φουσκωτο ή σε κατι τετοιο?

https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1358870/

αν οχι...ενα φουσκωτο με φουσκωτη καρινα θα μου δημιουργουσε προβληματα?

ποια ειναι τα υπερ κ τα κατα με ενα που εχει γαστρα πλαστικη?

το θελω πιο πολυ για βολτουλες με την κορη κ για κανα ψαρεματακι...

σκεφτομουν να παρω φετος τη βαρκα-φουσκωτο με μια μικρη μηχανουλα κ πρωτα ο Θεος του χρονου να χτυπουσα την μεγαλυτερη μηχανη που θα μπορουσε να φορεσει πανω (δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα-απλα εχω ακουσει οτι πρεπει να φορας τουλαχιστον 40αρα μηχανη για να μπορεσεις να τραβηξεις κ σκι-μιλαω για την γυναικα μου παντα...εγω δεν ειμαι για τετοια :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:)

Δεκτες ολες οι αποψεις κ οι γνωμες ρε παιδια...για πειτε να καταληξω καπου

επισυναπτω κ καποιες αγγελιες που ειδα για να ακουσω γνωμες...

1.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1615692/

2.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1046674/

3.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/864125/

4.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1658685/

5.https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1678674/

φανταζομαι οτι δεν ειναι κ η καλυτερη εποχη για αγορα μιας κ το χειμωνα πεφτουν οι τιμες...ομως εχω ακομα δυο μηνες που θα μπορουσα να χαρω τα ΣΚ οποτε το σκεφτομαι σοβαρα...

ευχαριστω για τον χρονο σας...:thnx:

Βασιλη με ολα αυτα που εχεις ακουσει απο τους συμφορουμιτες σε βλεπω να πηγαινεις στα τζαμπο ή να παιρνεις σκαφος το αγιου π@υτσ@υ ανημερα αντε στη καλητερη παραμονη!!!

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Ptboul
26-08-11, 15:13
α κ κάτι άλλο από μένα
να κοιτάξεις το σκάφος που θα πάρεις να χεις τά πάντα μεσα δηλ gps βυθόμέτρο (εάν θες να πηγαίνεις για ψάρεμα) άγκυρες πυροσβεστιρες καπνόγονα (μην είναι λίγμενα) κτλ αυτά κοστίζουν καινούρια αρκετά χρήματά

Αν τα βάλει αυτά μέσα στο βαρκάκι που θέλει να πάρει, δε θα χωράει ούτε ο ίδιος μέσα :hystericalbs1:

GEORGE316
26-08-11, 15:54
Φιλαρακι μηπως τα παραλες λιγακι ??? :whistle::whistle::whistle:
Μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε!!!

Ο φιλος σου ειχε δυο 150αρες, αλλα δεν ειπες διχρονες ή τετραχρονες?

Αν ηταν διχρονες σιγουρα καινε τα αντερα τους αν σκεφτεις την αρχη λειτουργειας τους και ποτε ξεκινησαν να κυκλοφορουν στη θαλασσα!

Αν ηταν τετραχρονες τοτε για να καινε ειχατε τη μανετα τερμα και πηγαινατε, και στο αυτοκινητο σου αν εχεις κολημενο το γκαζι στο πατωμα και χιλιαρι να ειναι καιει!!!

αντρεα δεν καταλαβα ως προς πιο τα παραλεω.οσο αφορα την ευχαριστηση η οσο αφορα τη καταναλωση.
τωρα για το τι ειναι οι μηχανες δεν εχω ιδεα,δεν πολυενδιαφερομαι να μαθω γιατι δεν εχω σκοπο να αποκτησω σκαφος,ωπερ σημαινει οτι ειναι κατι που δεν με αγγιζει.για την ιστορια το σκαφος ειναι τεσσαρων ετων και νομιζω οτι τοτε πηρε και τις μηχανες.
ομως ακομα και ετσι να ειναι το να κανεις ενα ταξιδακι αλλονησο(που ειναι απο τους κοντινοτερους προορισμους απο τη θεσσαλονικη) τοτε τα εξοδα για τα καυσιμα ειναι πολλα.
αν γνωριζεις απο τη μαρινα της καλαμαριας και του ολθ τοτε θα ξερεις οτι τα αγωνιστικα σκαση(ειδικα τα αγωνιστικα)ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ καθε χρονο τα βγαζουν εξω για μπουργανα.τα λεγομενα κρουαζιεραδικα ισως και μονο οαν η χρονια δεν πηγε καλα το αφηνουν.αλλα επειδη σχεδον ολοι τρεχουν και σε αγωνες,καθε χρονο τα βγαζουν για συντηρηση.
στο φουσκωτο ενταξει μπορει να μην το εχει μεσα στη μαρινα,αλλα οπως και να εχει θα το βαλει σε ενα παρκινγκ.και μπορει το κοστος να μην ειναι οπως αυτο ενος ιστιοπλοικου αλλα οτι και να κανεις ειναι ενα υπολογισιμο κοστος.
τωρα εγω δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα για ενα σκαφος.ο φιλος μου(που δεν ειναι κανενα πιτσιρικι.50 χρονων ειναι ο ανθρωπος,τη πεμπτη εβαλε 200 ευρω καυσιμο στο σκαφος.)εγω με 200 ευρω βγαζω ενα μηνα μετακινησεων)
η ικανοποιηση τωρα...τουλαχιστον σε εμενα η ιστιοπλοια δρουσε και δρα σαν χαλαρωτικο.ακομα και σε αγωνες περισσοτερο διασκεδαζω και χαλαρωνω
ξαναλεω αυτο ισχυει για μενα!(αλλα και για ολους τους ιδιοκτητες σκαφων αναψυχης)
καποιος επιβατης μπορει να μην του αρεσει ,μπορει να μη βολευεται,μπορει να ζαλιζεται...χιλια δυο.

Vasilis
26-08-11, 22:00
Ευχαριστω για τις απαντήσεις παλικάρια!

Η Αρχή έγινε...ο κοτσαδορος μπήκε!!!χεχεχε
Ευχαριστω τον φίλο Νίκο απο Α.Hellas για την εξυπηρέτηση κ την προσφορά του στο φόρουμ μας!

Έπονται κ τα επόμενα με υπομονή!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ziaba
26-08-11, 22:58
Αν τα βάλει αυτά μέσα στο βαρκάκι που θέλει να πάρει, δε θα χωράει ούτε ο ίδιος μέσα :hystericalbs1:

μια χαρά χωράνε στ σκάφη που κοιτάει + είναι must αυτά που ανέφερα εάν θέλει να βγαίνει έξω για ψάρεμα κ βόλτες

ziaba
26-08-11, 23:11

καλόριζικος + να τον χρησιμοποιησείς συντομα τραβώντας ένα δικό σου σκάφος

ps δε ρυμουλκούμε στο δρόμο πότε το σκάφος με εξωλέμβια σήκωμενη πάνω

Κωνσταντίνος
28-08-11, 13:26
Ακου Βασίλη για να μη βασανίζεσαι.

Πήγαινε στα Jumbo και πάρε αυτή :
https://www.buyeasy.gr/products_img/1304969715_0.jpg (https://www.campingstuff.gr/images/15638%20a_thumb3.jpg)
Την βάρκα εννοώ, όχι την κοπέλα.
Με τα λεφτά που θα γλυτώσεις απ΄όλα τα υπόλοιπα που σου λένε ότι χρειάζεται (μηχανές, σωστικά, συντήρηση, φύλαξη ψιψιψίνια, κοκοψόψαρα) φτιάχνεις μια πισίνα.
Πας σε ένα ιχθυοτροφείο και παίρνει καμμια 50αρια τσιπούρες ζωντανές και τις πετάς μέσα στην πισίνα.
Με προσέχεις τώρα τι συνδυάζεις ???
ΚΑΙ βαρκάδα χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς το πλεούμενο για χιλιόμετρα.
ΚΑΙ σίγουρη ψαριά !
Σωστός ?
:devil2: :D

aristent
28-08-11, 14:44
Παλιοπαιδα!!!! ....βρηκατε τον Βασιλη που ειναι καλο παιδι και τον πειραζετε.....

:whistle:....Βασιλη,βαρκα δεν συμπεριλαμβανει το προικολογιο της Λευκαδας?:th_Laie_67-1::thumbsup::hystericalbs1:

PANOS-E60
28-08-11, 14:47
χα χα ! ρε παιδιά ο Βασίλης είναι κοντά 2 μέτρα παλικάρι, τι του λέτε ? Εκτός κι αν μάθει ψάρεμα την κόρη του .... :th_Laie_67-1:

Stathis
28-08-11, 15:00
μαλλον την κοπελα θα παρει ο βασιλης παρα τη βαρκα... χαχαχαχα :whistle::th_Laie_67-1:

Nino
28-08-11, 18:01
Ευχαριστω για τις απαντήσεις παλικάρια!

Ευχαριστω τον φίλο Νίκο απο Α.Hellas για την εξυπηρέτηση κ την προσφορά του στο φόρουμ μας!

Έπονται κ τα επόμενα με υπομονή!!!

:original: Βρε εσυ αφεντικο!! επειδη με "τρωει"... και μιας και δεν ρωταει κανεις...
τον κοτσαδορο που τον εβαλες στο smart?:original:

kplc16
28-08-11, 21:03
:original: Βρε εσυ αφεντικο!! επειδη με "τρωει"... και μιας και δεν ρωταει κανεις...
τον κοτσαδορο που τον εβαλες στο smart?:original:

την ιδια ερωτηση ηθελα να κανω αλλα με προλαβες.
φανταζομαι οτι τον τοποθετησε στο mitsubishi

Vasilis
28-08-11, 21:33
Mitsu Mitsu....χεχε

Δε μου χαν βάρκα βρε Άρη!!

Ολόκληρο νησί ...καιρός να ζητήσω τα πανωπροικια...αχαχαχαχα!!!

aristent
28-08-11, 21:40
Mitsu Mitsu....χεχε

Ναι,να γινει αμεσα επαναδιαπραγματευση!!!!...αλ ιως δεν ...:whistle:...ξαναγεμιζεις κρουασαν στον φουρνο της πεθερας!!!!:th_Laie_67-1::thumbsup:

Vasilis
29-08-11, 23:08
μαλλον την κοπελα θα παρει ο βασιλης παρα τη βαρκα... χαχαχαχα :whistle::th_Laie_67-1:

Σιταθη μου...

εχω εγω γυναικα, που βαζει 5 τετοιες κατω!thumb

κ ναι...δεν διαβαζει το φορουμ η γυναικα μου...!:thumbsup:

Vasilis
30-08-11, 20:18
αυτα εδω τι λενε ωρε παιδια?
ειναι σκαφη απο πολυαιθυλενιο!:shok:

ξερει κανεις?

σιγουρα απο οτι διαβαζω κ καταλαβαινω ειναι πιο ανθεκτικα στον καιρο κ στον χρονο...τι λενε απο πλευση ομως?

https://www.loukianos.gr/FAQ.htm

https://www.zaggas-group.gr/fun-yak/index.php?page=products&lang=1&id=1&ref=text

εχουμε σαν δεδομενο οτι πανω απο 40αρα μηχανη ΔΕΝ μπορουμε να εχουμε...οποτε μας καλυπτουν κ αυτες!

Stathis
03-09-11, 22:15
ελα βασιλη η περιπτωση σου, το κανεις ανταλλαγη με το μηχανακι και καθαρισες....:thumbsup:

https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1633434/

Vasilis
03-09-11, 22:48
Ευχαριστω ρε Στάθη αλλα:

1ον τη μηχανή την έχω ήδη πουλήσει κ

2ον κατέληξα σε πολυεστερικο , μάλλον για compass 4 μετρο!

Αν έχει κανας φιλος άποψη ας το ποσταρει...

Eleni
04-09-11, 02:36
Mitsu Mitsu....χεχε

Βασιλη, να προσεχεις τις Λευκαδιτισσες...... προσεχε πως θα τα ζητησεις...... !!!!!!!

Eleni
04-09-11, 03:06
Βασιλη, να προσεχεις τις Λευκαδιτισσες...... προσεχε πως θα τα ζητησεις...... !!!!!!!
επισης κατι που πρεπει να ξερεις..... στη Λευκαδα δινουν οι αντρες προικα.......στις γυναικες

katsaraios
04-09-11, 03:18
επισης κατι που πρεπει να ξερεις..... στη Λευκαδα δινουν οι αντρες προικα.......στις γυναικες

Ολοκληρο λεβεντη 2 μετρα αντρα Καλαματιανο και δεν τον πανωπροικιζετε???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
αυτα τα λευκαδιτικα δεν περνανε:warriorsmiley::th_Laie_67-1:

Vasilis
04-09-11, 11:30

Ολοκληρο λεβεντη 2 μετρα αντρα Καλαματιανο και δεν τον πανωπροικιζετε???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
αυτα τα λευκαδιτικα δεν περνανε:warriorsmiley::th_Laie_67-1:

οπως τα λες ειναι Ελενη μου (κριμα που δεν τα παμε απο κοντα!)

ωστοσο...εχω πεσει σε πολυ καλο σοι που εκτιμαει τα ... 2 μετρα μου ,που λεει κ ο πατριωτης κ ετσι δεν εχω κανενα παραπονο!:thumbsup:

ηδη ... υπογραψαμε για τα πανωπροικια...χαχαχαχαχαχα: th_Laie_67-1:

Z4 DCT
04-09-11, 11:34
οπως τα λες ειναι Ελενη μου (κριμα που δεν τα παμε απο κοντα!)

ωστοσο...εχω πεσει σε πολυ καλο σοι που εκτιμαει τα ... 2 μετρα μου ,που λεει κ ο πατριωτης κ ετσι δεν εχω κανενα παραπονο!:thumbsup:

ηδη ... υπογραψαμε για τα πανωπροικια...χαχαχαχαχαχα: th_Laie_67-1:

Και σε υψος και σε φαρδος!!!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Και γω σ αγαπαω:thumbsup:

Stathis
04-09-11, 12:51
δεν πιστευω να επεσες κι εσυ σε σοϊ που εκτιμαει την κορμοστασια και την πληθωρικοτητα, ε γιαννη? :whistle::th_Laie_67-1:

Vasilis
04-09-11, 14:55
δεν πιστευω να επεσες κι εσυ σε σοϊ που εκτιμαει την κορμοστασια και την πληθωρικοτητα, ε γιαννη? :whistle::th_Laie_67-1:

αχαχαχα....αν ειναι ετσι...

ΤΟΝ ΗΠΙΕ...!:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

PANOS-E60
04-09-11, 19:23
https://img822.imageshack.us/img822/4276/16876270b.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/822/16876270b.jpg/)

Αυτό πως σου φαίνεται Βασίλη ?
https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1687627/

Vasilis
04-09-11, 23:56
Πολυ καλή περίπτωση με πολλα έξτρα!

Το μείον για μένα είναι η διχρονη μηχανή!μου χουν πει να τις αποφύγω λόγω μεγάλης κατανάλωσης

Σε ευχαριστω πολυ πάντως!

Εμμενω στη compass 400 gt!

Όταν επιστρέψω θα πάω να την δω κ θα ποσταρω εντυπώσεις.

nikos-Mpacket
05-09-11, 00:53

Το μείον για μένα είναι η διχρονη μηχανή!μου χουν πει να τις αποφύγω λόγω μεγάλης κατανάλωσης

Βασιλη αν πραγματικα σε ενδιαφερει το συγκεκριμενο σκαφος ο Κοκκινος στην Μεταμορφωση εχει μια προσφορα για λιγες μερες.

https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1202355/

fanisk
05-09-11, 02:04

Βασιλη διαβασε και εδω:
https://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=27306

ziaba
05-09-11, 07:54

πάρε τηλ κ ρώτα μπορεί νά δίνει μόνο το σκάφος κ τ εξωλέμβια βρίσκεις(άμα έχεις την οικονομική δυνατότητά πήγαινε σε καινούρια) κ την τοποθετείς εσύ 10 λεπτά υπόθεση είναι

Z4 DCT
05-09-11, 08:03
Εγω φιλαρακι μου μονο εδω μεσα μπορω να σε φανταστω........Πειραιας-Λευκαδα σε 2 ωριτσες στο χαλαρο...thumbthumb

Χρίστος
05-09-11, 08:13
Εγω να ρωτησω κατι φιλε Βασιλη.

Δε ξερω αν αναφερθηκε νωριτερα επειδη τωρα το διαβαζω το θεμα.

Διπλωμα εχεις?
Να διαβαζεις χαρτες καλα ξερεις?
Στιγμα ξερεις να βρισκεις?
Οργανα για τη δουλεια ξερεις τι να παρεις?

ziaba
05-09-11, 08:16
Εγω φιλαρακι μου μονο εδω μεσα μπορω να σε φανταστω........Πειραιας-Λευκαδα σε 2 ωριτσες στο χαλαρο...thumbthumb

δε βολεύει στ ψάρεμα αλλά για γκόμενοδούλες ότι πρέπει είναι:original:

Vasilis
05-09-11, 11:58
Βασιλη αν πραγματικα σε ενδιαφερει το συγκεκριμενο σκαφος ο Κοκκινος στην Μεταμορφωση εχει μια προσφορα για λιγες μερες.

https://www.car.gr/classifieds/boats/view/1202355/

τον εχω στα υποψη νικολα
οταν γυρισω θα παω απο εκει να τα δω κ απο κοντα!

Βασιλη διαβασε και εδω:
https://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=27306

το διαβασα Φανη...ευχαριστω
βρισκω πολυ σωστη κ τιμια την απαντηση-τοποθετηση του κατασκευαστη!thumb

:th_Laie_67-1: το αλλο με τον Τοτο?:th_Laie_67-1:

Εγω να ρωτησω κατι φιλε Βασιλη.

Δε ξερω αν αναφερθηκε νωριτερα επειδη τωρα το διαβαζω το θεμα.

Διπλωμα εχεις?
Να διαβαζεις χαρτες καλα ξερεις?
Στιγμα ξερεις να βρισκεις?
Οργανα για τη δουλεια ξερεις τι να παρεις?

Διπλωμα εχω φιλε Χρηστο εδω κ 5 χρονια!

Βεβαια δεν εχω ιδεα ουτε κομπο να κανω...αλλα εχω ανθρωπους να με κανουν θαλασσολυκο εδω που ειμαι:th_Laie_67-1::thumbsup:

aristent
05-09-11, 18:57
........
Διπλωμα εχω φιλε Χρηστο εδω κ 5 χρονια!

Βεβαια δεν εχω ιδεα ουτε κομπο να κανω...αλλα εχω ανθρωπους να με κανουν θαλασσολυκο εδω που ειμαι:th_Laie_67-1::thumbsup:

:th_Laie_67-1:...θα σε φανε τα μαυρα ψαρια!!!!!...κοιτα να εχεις τιποτα κονσερβες μαζι σου γιατι σε βλεπω "ναυαγο" σε καμμια βραχονησιδα για καμμια βδομαδα!!!! :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

fanisk
05-09-11, 19:07

Βασιλη σε αυτον εβγαλα διπλωμα φετος, μου τον προτεινε ο Πανος (ptboul) και ειναι ωραιος τυπος, μαθαινεις πολλα και γρηγορα. Να πας να "φρεσκαρεις" το διπλωμα σου γιατι η θαλασσα δεν ειναι παιχνιδι ουτε δρομος, χωρις χαρτες και στιγμα δεν πας πουθενα. thumb

https://seatraining.gr/

Vasilis
05-09-11, 19:11
ευχαριστω ρε παλικαρια...

σαφως δεν θελω μια βαρκουλα 4μετρη με 30αρα μηχανη να οργωσω τα πελαγα...

αγαλι αγαλι θα πηγαινω εδω γυρω να κανουμε βολτιτσες κ ψαρεματακι!

αν δεν εχω οπτικη επαφη με γνωριμη στερια δεν ξεμυταω,ειδικα μεχρι να παρω τα πανω μου στη θαλασσα την οποιια πρεπει κ να σεβεσαι αλλα κ να φοβασαι!

πιστευω οτι για τον 1ο μηνα δεν θα ξεμακρυνω τα 500μετρα απο την ακτη...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

fanisk
05-09-11, 19:24
ευχαριστω ρε παλικαρια...

σαφως δεν θελω μια βαρκουλα 4μετρη με 30αρα μηχανη να οργωσω τα πελαγα...

αγαλι αγαλι θα πηγαινω εδω γυρω να κανουμε βολτιτσες κ ψαρεματακι!

αν δεν εχω οπτικη επαφη με γνωριμη στερια δεν ξεμυταω,ειδικα μεχρι να παρω τα πανω μου στη θαλασσα την οποιια πρεπει κ να σεβεσαι αλλα κ να φοβασαι!

πιστευω οτι για τον 1ο μηνα δεν θα ξεμακρυνω τα 500μετρα απο την ακτη...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Δεν εχει σημασια Βασιλη, ο καιρος αλλαζει αμεσως, και αν παθεις κατι (βλαβη, αβαρια, ξερα, καιρος) θα πρεπει να ειδοποιησεις τις Αρχες, με στιγμα στο "περιπου" θα σε βρει καποιος.. στο "βλεπω το ξωκλησι και ειμαι αναμεσα στα 2 πουρναρια" δεν θα σε βρει κανεις.
Ξερες υπαρχουν στα πιο ακυρα μερη, οπου πας ας εχεις και Πορτολανο μαζι.

Ο Φωντας και ο Σωκρατης ειναι φανταστικοι τυποι, ειναι και κοντα σου.. να πας αμεσα!

Επειδη εχεις διπλωμα ηδη δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο, οταν πηγα εγω (για να βγαλω διπλωμα εκει ομως) μου ειπε τα θεωρητικα ειναι καθε Τριτη, δινεις 50¤ και ερχεσαι οσες Τριτες θες για οσο θες.

Στα + οτι στη θεωρια εχεις ενα μπωλ σοκοφρετακια το οποιο μολις αδειασει γινεται refill :th_Laie_67-1: και στο τελος του μαθηματος τρωτε σουβλακια/πιτσες και ακους ιστοριες απο διασωσεις κ.α που εχουν κανει.

aristent
05-09-11, 19:28
ενταξη, αφου ειναι ετσι,αφιερωμενο...

https://www.youtube.com/watch?v=1tVg-UmEBWw"]https://www.youtube.com/watch?v=1tVg-UmEBWw

nikos1400
05-09-11, 21:42
σορρυ για το :offtopic:...

αλλα καθε φορά Βασιλη, που βλεπω τον τιτλο του θεματος, και μεχρι να θυμηθω περι τινος προκειται,

μου ερχεται στο μυαλο αυτο το φουσκωτο....

https://www.carpictures1.com/data/media/18/P5541_BMW__e30_m3_collector.jpg

δεν παιρνεις κανα τετοιο καλυτερα, μιας και δεν το'χεις το "θαλασσινο" ??

:hystericalbs1:

sheriff
05-09-11, 23:52
Βασιλη σε αυτον εβγαλα διπλωμα φετος, μου τον προτεινε ο Πανος (ptboul) και ειναι ωραιος τυπος, μαθαινεις πολλα και γρηγορα. Να πας να "φρεσκαρεις" το διπλωμα σου γιατι η θαλασσα δεν ειναι παιχνιδι ουτε δρομος, χωρις χαρτες και στιγμα δεν πας πουθενα. thumb

https://seatraining.gr/

ελα ρε συ!!!!και εγω στον φωντα εβγαλα διπλωμα πριν 8 χρονια,ωραιος τυπος!τον συνανταω στις εκθεσεις σκαφων καθε χρονο απο τοτε...

Vasilis
05-09-11, 23:53
τωρα ειδα το σαιτ του...κ γω σ αυτον εβγαλα ρε παιδια πριν ... 6 περιπου χρονια...χαχαχαχα

fanisk
06-09-11, 00:35
ελα ρε συ!!!!και εγω στον φωντα εβγαλα διπλωμα πριν 8 χρονια,ωραιος τυπος!τον συνανταω στις εκθεσεις σκαφων καθε χρονο απο τοτε...

:thumbsup:

Andreas_E92
13-09-11, 10:17
Μιας και αναφέρετε σχολές, αν κάποιος θέλει να βγάλει δίπλωμα (όπως εγώ π.χ. :) ), υπάρχει προσφορά στο goldendeals με 89¤. Δεν τον ξέρω τον τύπο και δεν κάνω διαφήμιση αλλά μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι, θα πάω στο πιό φτηνό και ας μην είναι (ίσως) το πιό καλό...

https://www.goldendeals.gr/deals/89euros-pyxida

Vasilis
20-04-12, 13:28
για παμε μια up....

γιατι ΠΟΤΕ δεν ηρθε αυτο το σκαφακι στην πορτα μου

κ ετσι ειμαστε παλι σε αναζητησεις ενοψει καλοκαιριου!

πιστευω οτι ψαχνουν ή εχουν να προτεινουν παλι οι καλοι μου φιλοι κατι,

γνωμες,εμπειριες αυτου του χρονου που περασε...

για κοπιαστε παρακαλω...

VanVIC
20-04-12, 13:45
για παμε μια up....

γιατι ΠΟΤΕ δεν ηρθε αυτο το σκαφακι στην πορτα μου

κ ετσι ειμαστε παλι σε αναζητησεις ενοψει καλοκαιριου!

πιστευω οτι ψαχνουν ή εχουν να προτεινουν παλι οι καλοι μου φιλοι κατι,

γνωμες,εμπειριες αυτου του χρονου που περασε...

για κοπιαστε παρακαλω...

Έχω να σου προτείνω ενα(ν) φουσκωτό αλλά είναι για λίγο διαφορετική χρήση.
Αχαχαχαχαχαχα