Επιστροφή στο Forum : e46 ζαντες
savvas bmwdakias
11-08-11, 22:21
Εχω μια ερωτηση-απορια.
Στο αμαξι μου αυτη τη στιγμη φοραω 18αρες ζαντες με 225 λαστιχο μπρος πισω.Βρηκα κατι 18αρες ασυμετρες bmwδισιες απο m pack οι οποιες φορανε επανω λαστιχα 225 μπροστα και 245 ή 255 πισω, νομιζω η πισω ζαντα ειναι 8.5 σε φαρδος.
Η ερωτηση μου ειναι μπορω να βαλω τα δικα μου λαστιχα πισω εαν παρω τις ζαντες?
225 λαστιχο εχω σε 8μισαρες ζαντες γιατι το 255 μου φανηκε πολυ φαρδυ, οχι για τις ζαντες αλλα για το αυτοκινητο. Δες φωτο στο γκαραζ.
Εχω μια ερωτηση-απορια.
Στο αμαξι μου αυτη τη στιγμη φοραω 18αρες ζαντες με 225 λαστιχο μπρος πισω.Βρηκα κατι 18αρες ασυμετρες bmwδισιες απο m pack οι οποιες φορανε επανω λαστιχα 225 μπροστα και 245 ή 255 πισω, νομιζω η πισω ζαντα ειναι 8.5 σε φαρδος.
Αυτά έχω εγώ στο δικό μου αμάξι, 8Χ18 μπροστά και 8,5Χ18 πίσω. Τις //M Vspoke mod 72 με 225/40 λάστιχα all around, εδώ και 3,5 χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
savvas bmwdakias
11-08-11, 23:18
Οι ζαντες ειναι αυτες που φοραει ο gant κ Γιωργος αν δεν κανω λαθος.Αν τις προλαβω και ειναι οκ λεω να τις χτυπησω και να βαλω τα λαστιχα μου που ειναι καινουρια.
Akis 330Ci
11-08-11, 23:24
Οι ζαντες ειναι αυτες που φοραει ο gant κ Γιωργος αν δεν κανω λαθος.Αν τις προλαβω και ειναι οκ λεω να τις χτυπησω και να βαλω τα λαστιχα μου που ειναι καινουρια.
Mια χαρα θα κατσουν τα λαστιχα σου...
κ γω έχω μία απορία σε 8αρες μπορούν να μπουνε λάστιχα με 205 φάρδος?
κ γω έχω μία απορία σε 8αρες μπορούν να μπουνε λάστιχα με 205 φάρδος?
minimum 225
Christos 330
12-08-11, 13:01
Βαλτα με την μια . . .
minimum 225
ούτε τα 215 δε μπαίνουν?
πως γίνετε στ 8,5άρα να μπαίνουν 225 κ στ 8άρα να μην μπαίνουν λίγο πιο στενά?:shok:
Εγω εχω 225/40/18 και στις 4 και οι ζαντες μου ειναι 9αρες..
Φοραω ζαντες Μ5 look αλλα τα λαστιχα ειναι παλια και ειναι κουκου ρουκου.. Ειναι 4 διαφορετικες εταιρειες.. :D Βαλαμε οτι προχειρο βρηκαμε μπροστα μας, προσωρινα..
Αν δειτε τις φωτο μου, το καθε λαστιχο καθεται διαφορετικα πανω στη ζαντα, δηλαδη εχει διαφορα απο εταιρεια σε εταιρεια.. Οι ζαντες και τα λαστιχα εχουν ιδιες ακριβως διαστασεις.. Αυτο που αλλαζει ειναι η μαρκα του ελαστικου..
Μ'αρεσει οπως καθεται αυτο.. :) Που αφηνει και λιγο τη ζαντα να πεταγεται εξω.. Αλλα θελει προσοχη με τα πεζοδρομια..
Ειναι Linglong..:D
https://img714.imageshack.us/img714/8135/dsc00897su.jpg
https://img840.imageshack.us/img840/3791/dsc00898ha.jpg
Αυτο ειναι ενα Conti SC2.. Αν δειτε, δεν κανει ΚΑΘΟΛΟΥ stretch, ειναι το μονο που καθεται ετσι..
https://img850.imageshack.us/img850/8504/dsc00899q.jpg
Αυτο ειναι ενα Bridgestone...
https://img135.imageshack.us/img135/7374/dsc00902m.jpg
https://img851.imageshack.us/img851/5127/dsc00903z.jpg
Και αυτο ειναι ενα Triangle...
https://img829.imageshack.us/img829/5565/dsc00904zg.jpg
https://img801.imageshack.us/img801/3057/dsc00905tz.jpg
Εχω μια ερωτηση-απορια.
Τι μαρκα ειναι τα λαστιχα σου..??
Christos 330
12-08-11, 14:28
Ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε ; ; ;
Δλδ καθε ελαστικο ειναι και πιο στενο η ποιο φαρδυ στο 225????
Απλα αν το ελαστικο εχει προστατευτικο χειλος για να μην ακουμπαει η ζαντα ανοιγει λιγο
περισοτερο !!!
savvas bmwdakias
12-08-11, 14:33
Τα λαστιχα μου ειναι bf goodrich.Παιζει ρολο η μαρκα?
ούτε τα 215 δε μπαίνουν?
πως γίνετε στ 8,5άρα να μπαίνουν 225 κ στ 8άρα να μην μπαίνουν λίγο πιο στενά?:shok:
Οτι μπαίνουν, μπαίνουν...αλλά δεν θα δουλεύει το πλαινό μέρος του ελαστικού. Η οχτάρα ζάντα θέλει 225 ή 235 λάστιχο.
Ολα μπαινουν παντου.. :D
Το θεμα ειναι τί θελουμε να κανουμε..
Σε αλλους αρεσει να φορανε σε στενες ζαντες λαστιχα τουμπανα.. Σε αλλους αρεσει να φορανε φαρδιες ζαντες και στενα λαστιχα.. Η καθε περιπτωση εχει τα + και τα - της.. Ειναι τι αρεσει και τι θελει να πετυχει ο καθενας..
Σε αλλους παλι αρεσει να πηγαινουν συμφωνα με αυτα που οριζει ο κατασκευαστης..
Εγω, γιαυτο εβαλα φωτο απο 4 διαφορετικης εταιρειας λαστιχα, ιδιας διαστασης και σε ιδιο φαρδος ζαντες, για να δειτε οτι το καθενα εχει διαφορετικη εφαρμογη..
Δειτε, που παρολο που το 225 στην 9αρα ειναι λαθος, ποσο ενταξει δειχνει το Continental.. Στα υπολοιπα φαινεται πολυ εντονα το τεντωμα..
Σαββα, λογικα θα εισαι ΟΚ, απλα επειδη οι πισω θα ειναι 8,5 το 225 θα ειναι λιγο stretched :D ,
savvas bmwdakias
12-08-11, 17:03
Ολα μπαινουν παντου.. :D
Το θεμα ειναι τί θελουμε να κανουμε..
Σε αλλους αρεσει να φορανε σε στενες ζαντες λαστιχα τουμπανα.. Σε αλλους αρεσει να φορανε φαρδιες ζαντες και στενα λαστιχα.. Η καθε περιπτωση εχει τα + και τα - της.. Ειναι τι αρεσει και τι θελει να πετυχει ο καθενας..
Σε αλλους παλι αρεσει να πηγαινουν συμφωνα με αυτα που οριζει ο κατασκευαστης..
Εγω, γιαυτο εβαλα φωτο απο 4 διαφορετικης εταιρειας λαστιχα, ιδιας διαστασης και σε ιδιο φαρδος ζαντες, για να δειτε οτι το καθενα εχει διαφορετικη εφαρμογη..
Δειτε, που παρολο που το 225 στην 9αρα ειναι λαθος, ποσο ενταξει δειχνει το Continental.. Στα υπολοιπα φαινεται πολυ εντονα το τεντωμα..
Σαββα, λογικα θα εισαι ΟΚ, απλα επειδη οι πισω θα ειναι 8,5 το 225 θα ειναι λιγο stretched :D ,
Ζαχαρια αυτο ηθελα να σου πω.Τα 2 πισω λαστιχα μου φανηκαν οτι καθονται καλυτερα πανω στη ζαντα.
Οτι μπαίνουν, μπαίνουν...αλλά δεν θα δουλεύει το πλαινό μέρος του ελαστικού. Η οχτάρα ζάντα θέλει 225 ή 235 λάστιχο.
γιατί? για εξήγησε
γιατί? για εξήγησε
Καθε λαστιχο (συγκεκριμενη διασταση) μπαινει σε συγκεκριμενο φαρδος ζαντα.. Για την 8αρα το σωστο ειναι το 225.. Απο εκει και περα.. οσο φαρδαινει η ζαντα και "εσυ" βαζεις πιο στενο λαστιχο, το λαστιχο ΔΕΝ δουλευει σωστα, γιατι απο το τεντωμα.. πας με τα πλαινα.. χανει ευκολα αερα.. σε ακραιες περιπτωσεις μπορει και να ξεζανταρει..
Ας πουμε οτι λαστιχο πρεπει να καθεται πανω στη ζαντα σωστα (να ειναι δηλαδη το σωστο φαρδος για το συγκεκριμενο φαρδος της ζαντας).. Καπως ετσι.. |__|... Στις φαρδιες ζαντες με στενο λαστιχο, πας με τα πλαινα γιατι το λαστιχο ειναι ετσι \__/ πανω στη ζαντα..
Στη συγκεκριμενη περιπτωση οπου εχουμε 8,5αρα ζαντα και 225, δεν εγινε και τιποτα.. Ειναι δοκιμασμενο πολλακις οτι δουλευει μια χαρα, απλα ειναι λιγο τεντωμενο..
Αντε Σαββα, τσιμπα τις MV ειναι ωραιες ζαντες.. :D
Στη συγκεκριμενη περιπτωση οπου εχουμε 8,5αρα ζαντα και 225, δεν εγινε και τιποτα.. Ειναι δοκιμασμενο πολλακις οτι δουλευει μια χαρα, απλα ειναι λιγο τεντωμενο..
Όταν το 225 το βάλουμε σε 9άρα πώς γίνεται????:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: Θα το μάθουμε σε λίγες μέρες...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Όταν το 225 το βάλουμε σε 9άρα πώς γίνεται????:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: Θα το μάθουμε σε λίγες μέρες...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Λαθος.. :th_Laie_67-1: Το μαθαμε πριν λιγες μερες... :hystericalbs1:
Μαθαμε πως καθονται 4 διαφορετικης εταιρειας 225 σε 9αρα... :th_Laie_67-1:
Επισης μαθαμε οτι.. επειδη το ενα απο τα 2 πισινα ειναι Continental, οτι αμα "γραφει", αυτο ειναι το μονο που στριγγλαει.. :hystericalbs1:
Το Bridgestone μουγκα... :th_Laie_67-1:
"Στη συγκεκριμενη περιπτωση οπου εχουμε 8,5αρα ζαντα και 225, δεν εγινε και τιποτα.. Ειναι δοκιμασμενο πολλακις οτι δουλευει μια χαρα, απλα ειναι λιγο τεντωμενο.."
Τωρα δοκιμαζουμε και το 225 σε 9αρα.. :hystericalbs1:
Οσο παμε φαρδαινουμε τις ζαντες, αλλα το λαστιχο εκει... 225!!! :th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Λαθος.. :th_Laie_67-1: Το μαθαμε πριν λιγες μερες... :hystericalbs1:
Μαθαμε πως καθονται 4 διαφορετικης εταιρειας 225 σε 9αρα... :th_Laie_67-1:
Επισης μαθαμε οτι.. επειδη το ενα απο τα 2 πισινα ειναι Continental, οτι αμα "γραφει", αυτο ειναι το μονο που στριγγλαει.. :hystericalbs1:
Το Bridgestone μουγκα... :th_Laie_67-1:
"Στη συγκεκριμενη περιπτωση οπου εχουμε 8,5αρα ζαντα και 225, δεν εγινε και τιποτα.. Ειναι δοκιμασμενο πολλακις οτι δουλευει μια χαρα, απλα ειναι λιγο τεντωμενο.."
Τωρα δοκιμαζουμε και το 225 σε 9αρα.. :hystericalbs1:
Οσο παμε φαρδαινουμε τις ζαντες, αλλα το λαστιχο εκει... 225!!! :th_Laie_67-1::hystericalbs1:
MEΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Εγω έχω δυο HANKOOK και δυο Continental ΠΑΝΤΑ 225 :th_Laie_67-1:
Ποια να βάλω λες πίσω???thumb Το σκέφτομαι...:whistle:
εγώ πάντως έχω βάλει continental sport contact 3
225-40-r18 εμπρός-πίσω... για τι το 245 πίσω ναι μεν πατάει καλύτερα αλλά κόβει...:original::original:
εγώ πάντως έχω βάλει continental sport contact 3
225-40-r18 εμπρός-πίσω... για τι το 245 πίσω ναι μεν πατάει καλύτερα αλλά κόβει...:original::original:
Σιγουρα κοβει και σιγουρα κοστιζει παραπανω απο το 225.. thumb
ναι ειναι και το κοστος...πεταμε και κανα κολο ποιο ευκολα!!thumb
ναι ειναι και το κοστος...πεταμε και κανα κολο ποιο ευκολα!!thumb
Βαζεις μεταχειρισμενα πισω για να σπινιαρει πιο ευκολα και να τα καις χωρις να τα λυπασαι.. thumb:original:
Βαζεις μεταχειρισμενα πισω για νΣα σπινιαρει πιο ευκολα και να τα καις χωρις να τα λυπασαι.. thumb:original:
ΣΩΣΤΟΣ........:thumbsup::thumbsup:
SoNiC_77Gr
18-08-11, 23:19
Φανταζομαι πως θα ειναι τα 225 σε 9.5αρες.. Κ ειχα μια μικρη ιδεα για κατι τετοιο.. μαλλον το αφηνω μονο στην φαντασια μου..
225 μπρος πισω σε ασυμετρες 7,5-8,5 ειναι σωστο η' υπαρχει και πιο σωστη λυση?
Για 17αρες μ3 ε36 ζαντες μιλαμε με conti sp con 5 λαστιχα και το αμαξι ειναι ε36 328 225 αλογα.(τα αναφερω ολα γιατι ολα παιζουν ρολο).
Υ.γ.
Στο ταμπελακι μου ανεφερει 225.45 μπρος πισω η' 215.45 μπρος και 235.40 πισω σε 17αρες.βεβαια η καροτσα ειναι απο 316 μπακ.δεν ξερω αν τα 6κυλινδρα ειχαν αλλες διαστασεις στα ταμπελακια..