PDA

Επιστροφή στο Forum : Περι φθορων και αντικατασταση-διορθωση!

SoNiC_77Gr
31-07-11, 17:17
Καλησπερα στην παρεα! Εχω ενα E46 Coupe και εχω 2 προβληματακια και ψαχνω λυση:

1ο: Στην παρακατω φωτο οπως βλεπετε λογο του οτι το αφηνω αρκετες ωρες στον ηλιο χωρις κουκουλα (λαθος μου το ξερω!) με αποτελεσμα να εχει μεγαλες θερμοκρασιες και να ξεκιναει το υφασμα απο την ταπετσαρια να "ξεκολλαει".. Πως γινεται να το ξαναφερω στα ισα του? Γυρω απο το υφασμα στο τελος του φαινεται να εχει μια μικρη λωριδα κολλας. Υπαρχει καποια συγκεκριμενη κολλα που ειναι ειδικα για αυτο?

https://img84.imageshack.us/img84/5229/imag0352b.th.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/84/imag0352b.jpg/)

2ον: Το αλλο προβλημα που εχω ειναι στα πισω μικρα παραθυρα τα λαστιχα εχουν αρχισει να φθειρονται και αν συνεχιστει αυτο με βλεπω τον χειμωνα να βρεχει και να μαζευω νερα με τον κουβα απο το εσωτερικο.. Αυτα αλλαζουν ευκολα η πρεπει να βγει και το μαυρο πλαστικο που υπαρχει περιμετρικα γυρω απο τα πισω και τα μπροστινα παραθυρα? Αν ξερουμε καποια τιμη η καποιον που να κανει την δουλεια (σωστα ομως!) θα με βοηθουσε αρκετα!

https://img546.imageshack.us/img546/7818/imag0353j.th.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/546/imag0353j.jpg/)

*Επισης οσον αφορα αυτα τα λαστιχα, εχω ακουσει οτι υπαρχει καποια αλοιφη ειδικη για να μην "ξεραινονται" λογο του ηλιου και της ζεστης και καταληγουν καπως ετσι. Ισχυει κατι τετοιο?

Ευχαριστω!

bimmer-corfu
31-07-11, 18:24
για το δεύτερο ξέρω ότι ναι υπάρχουν διάφορα για προστασία. Ένα καλό που βάζω εγώ είναι το auto glum vinyl and rubber care.
Κάνει και για μέσα (ταμπλό) και για έξω (λάστιχα, άβαφτους προφυλακτήρες)

ghost-rider
31-07-11, 19:29
Kαι τα δυο πολυ κλασσικα προβληματα.
Για το πρωτο η κολλας(εγω δοκιμασα με βενζινοκολα στα μπροστα με αρκετα καλο αποτελεσμα) η βαζεις καινουρια. Δεν ειναι πολυ ακριβα. Νομιζω καπου στα 60 με 70 τα 2 πισω.

Για τα λαστιχα στα παραθυρα θες νομιζω ενα 20αρικακι περιπου για το καθενα(απ οσο θυμαμαι. Εχω παρει τοσο πολλα πραγματα γι αυτο το αμαξι που εχω μπλεξει τα μπουτια μου με τις τιμες των ανταλλακτικων. Αν δεν τα λεω σωστα ας διορθωσει καποιος.).
Παντως νερα δε θα σου βαλει. Αν ανοιξεις παραθυρο και το παρατηρησεις εχει 2ο λαστιχακι απο μεσα. Εκεινο σφραγιζει το παραθυρο.
Η τοποθετηση ειναι απλη και το βαζεις μονο σου ανετα. Ειναι κολλημενο με ταινια διπλης οψης.
Αλλα για να βγει πρεπει πρωτα να βγαλεις πισω πανελ ταπετσαριας, για να βγαλεις μετα το μεσαιο κολωνακι, ωστε να βγαλεις το πισω παραθυρο και να ελευθερωθει το λαστιχακι με το διακοσμητικο(πανε πακετο).

Τα λεφτα δεν ειναι πολλα, θελει ομως κανα διωρο δουλιτσα!

gregE36
31-07-11, 19:34
αυτα ειναι... κατα τα αλλα εχουμε ποιοτητα..

SoNiC_77Gr
31-07-11, 23:15
- Οκ, θα το δοκιμασω αυτο που ειπες bimmer-corfu!

- Ναι για βενζινοκολλα μου προτειναν και αλλα ατομα που ρωτησα απλα ηθελα να δω αν το εχει κανει και καποιος σιγουρα! Βεβαια αμα δω οτι ζοριζομαι θα παρω 2 καινουρια-μεταχειρισμενα..
Α, δεν ηξερα οτι επρεπε να βγει και το τζαμι. Ειναι λιγο διαδικασια.. Αυτο το διακοσμητικο που λες ειναι το μαυρο το σκληρο πλαστικο που ειναι τριγυρω και σε καποιες εκδοσεις βγαινει με νικελ, η κανω λαθος?

ghost-rider
01-08-11, 10:49
- Οκ, θα το δοκιμασω αυτο που ειπες bimmer-corfu!

- Ναι για βενζινοκολλα μου προτειναν και αλλα ατομα που ρωτησα απλα ηθελα να δω αν το εχει κανει και καποιος σιγουρα! Βεβαια αμα δω οτι ζοριζομαι θα παρω 2 καινουρια-μεταχειρισμενα..
Α, δεν ηξερα οτι επρεπε να βγει και το τζαμι. Ειναι λιγο διαδικασια.. Αυτο το διακοσμητικο που λες ειναι το μαυρο το σκληρο πλαστικο που ειναι τριγυρω και σε καποιες εκδοσεις βγαινει με νικελ, η κανω λαθος?

Nαι ειναι ειτε νικελ η μαυρο ματ η μαυρο γυαλιστερο. Το κομματι που ειναι διπλα απο το λαστιχακι που ξεραθηκε θα στο δωσουν.
Θα σε ρωτησουν οταν πας για αγορα τι διακοσμητικα εχει το αυτοκινητο.
Δυσκολα θα τα καταφερεις χωρις να βγαλεις παραθυρο.
Ακομα και αν το ανοιξεις τερμα θα στο κρατα σφηνωμένο στο κομματι κοντα στην κολονα.

Τα πισω κολονακια μην τα παρεις μεταχειρισμενα.
Οχι τιποτε αλλο... 99% κολλημενα θα ειναι...
Η κολλάς η καινουρια!!!
Εκτος αν τα βρεις γυρω στο 10αρικο. Δεν αξιζουν παραπανω μτχ.

zgouriazmenos
01-08-11, 12:41
Κόλλησέ τα με σιλικόνη. Τα έφτιαξα την περασμένη βδομάδα και τα μπρος και τα πίσω. Το καλύτερο θα ήταν να τα βγάλεις για να κάνεις πιο άνετα τη δουλειά σου αλλά με λίγη προσοχή θα το καταφέρεις και όπως είναι πάνω

SoNiC_77Gr
01-08-11, 19:01
Οκ εγινε, θα το ψαξω λοιπον και αναλογος βλεπω..

Ευχαριστω πολυ ολους!