PDA

Επιστροφή στο Forum : ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ...

330Ci
23-07-11, 19:49
Σήμερα το πρωί ξεκίνησα για ταξίδι προς 'Αρτα. Λίγο πριν την Κόρινθο σταματάω λόγω μποτιλιαρίσματος. Πάω να βάλω πρώτη να ξεκινήσω και δεν έμπαινε με τίποτα. Πατάω-αφήνω συμπλέκτη 2-3 φορές, την πήρε τελικά και ξεκίνησα. Όταν ξανασταμάτησα όμως δεν την έπαιρνε με τίποτα. Το αποτέλεσμα; Οδική βοήθεια, γερανός κλπ κλπ. Το συνεργείο στην Κόρινθο πατώντας 1-2 φορές συμπλέκτη και προσπαθώντας να βάλει ταχύτητα (που δεν έμπαινε), απεφάνθη ότι θέλει αλλαγή όλο το σετ δίσκου-πλατώ κλπ κλπ, χωρίς να μπει στον κόπο να σηκώσει το αυτοκίνητο και να δει κάτι. Να σημειώσω οτι ο δίσκος ΔΕΝ πατινάριζε επ'ουδενί ούτε μια φορά.
Ο μηχανικός μου στην Αθήνα που τον πήρα τηλέφωνο έσκιζε τα ρούχα του οτι τα είχε βάλει όλα καινούργια πριν απο 10.000 χλμ, οπότε ούτε 1 στις 1000 να θέλει αλλαγή δίσκου. Ο άλλος στην Κόρινθο επίσης κατηγορηματικός οτι χρειάζεται.
Τρόμπα δεν είναι επίσης γιατί ο συμπλέκτης έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση, ούτε είναι πιο μαλακός, ούτε κούτσουρο.
Τελικά ο ένας από τους 2 είναι απατεώνας (ή και οι δύο λένε ψέματα κάπου) και εγώ είμαι στη μέση. Κάποιος να προτείνει κάτι άλλο; Σημειωτέον οτι με σβηστή μηχανή η ταχύτητα μπαίνει, οπότε το σαζμάν είναι ΟΚ.

HULK
23-07-11, 20:16
Δυστυχως βρισκεσαι σε ταξιδι και δεν ξερω αν εχεις την πολυτελεια αλλα το αυτοκινητο θα πρεπει να παει στο μηχανικο σου και να στο φτιαξει αυτος.Οχι γιατι εχει δικιο σε αυτα που λεει αλλα γιατι θα πρεπει να κοψει το λαιμο του και να σου βρει αλλη λυση φθηνοτερη απο το να αλλαξεις δισκο-πλατω μιας που ισχυριζεται οτι τα εβαλε καινουργια.Δεν νομιζω βεβαι να σου τα εδειξε οταν τα εβαζε...Η καλυτερη λυση ειναι αυτη για εμενα, και θα πρεπει να βρισκεσαι και εσυ παρων για να δεις τι φταιει πραγματικα αλλιως το φτιαχνεις στην Κορινθο και δεν θα μαθεις και ποτε αν ο μηχανικος σου στην Αθηνα ηταν λαμογιο(τον συγκεκριμενο βεβαια εγω τον εχω).

HULK
23-07-11, 20:27
Συγκεκριμενα οταν εγω ειχα κανει μετατροπη 330 καποτε με 6αρι σασμαν με ανταλλακτικα τα οποια ο μηχανικος(οχι στον δικο σου) ισχυριζοταν οτι ηταν σε καλη κατασταση παντα,γυρναει αφου πηγα να παρω το αμαξι και μου λεει.Απο οσα συμφωνησαμε ειναι + 500 ευρω γιατι αλλαξα και δισκο-πλατω καινουργια για να εισαι σιγουρος.Φιλε του λεω δεν κανονισαμε κατι τετοιο και δεν τα ειδα και ποτε αν ηταν καινουργια και πηρα το αμαξι και εφυγα.Οποτε μην πιστευει τιποτα αν δεν το δεις..

Kostas_1
23-07-11, 20:42
Αυτο θυμιζει σπασμενο χτενι στο πλατω. Μπορει να συνεβη αν αλλαχτηκε πχ μονο ο δισκος ή λαθος στη τοποθετηση

Thomelef
23-07-11, 20:53
δουλεύει το αμάξι, δεν μπορεί να πάρει την κίνηση του στρόφαλου το σαζμάν...είναι σβηστό, οι ταχύτητες
κουμπώνουν κανονικά...τι είναι???

Αυτο θυμιζει σπασμενο χτενι στο πλατω. Μπορει να συνεβη αν αλλαχτηκε πχ μονο ο δισκος ή λαθος στη τοποθετηση

μάλον!!!:original:

δεν θα έκανε θόρυβο όμως??? I WONDER

Stamatis
23-07-11, 21:08
Ο συμπλεκτης εχει μια ασφαλεια και αν το αμαξι δουλευει δεν θα παρει την ταχυτητα.
Αν οσο ειναι σβηστο παιρνει ταχυτητες, βαλε πρωτη και ξεκινησε το με ταχυτητα.
Λογικα θα ξεκινησει και θα κινηθει.
Ενω κινειται δοκιμασε να βαλεις 2α.
Αν την παρει, εχεις θεμα με την τρομπα του συμπλεκτη.

Αν δεν κινηθει καθολου, τα εχει φτυσει ο δισκος σου γιατι μαλλον δεν μπηκε καλα και "καηκε".
Αν αλλαξεις δισκο τελικα κρατα τον παλιο σου, τα ανταλλακτικα εχουν εγγυηση και πρεπει να το κυνηγησεις το θεμα.
Χαλασανε οι διακοπες σου ηδη, οποτε ας φας αλλη μια μερα ωστε να βρεις το δικιο σου τουλαχιστον.

330Ci
23-07-11, 21:12
Δοκίμασα να βάλω πρώτα ταχύτητα και μετά να γυρίσω μίζα, αλλά κλωτσάει και σβήνει, άρα...
Εννοείται πως ό,τι βγάλει από το αυτοκίνητο θα το πάρω μαζί μου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτόν που με δουλεύει θα προσπαθήσω τουλάχιστον να τον γ...

Ο συμπλεκτης εχει μια ασφαλεια και αν το αμαξι δουλευει δεν θα παρει την ταχυτητα.
Αν οσο ειναι σβηστο παιρνει ταχυτητες, βαλε πρωτη και ξεκινησε το με ταχυτητα.
Λογικα θα ξεκινησει και θα κινηθει.
Ενω κινειται δοκιμασε να βαλεις 2α.
Αν την παρει, εχεις θεμα με την τρομπα του συμπλεκτη.

Αν δεν κινηθει καθολου, τα εχει φτυσει ο δισκος σου γιατι μαλλον δεν μπηκε καλα και "καηκε".
Αν αλλαξεις δισκο τελικα κρατα τον παλιο σου, τα ανταλλακτικα εχουν εγγυηση και πρεπει να το κυνηγησεις το θεμα.
Χαλασανε οι διακοπες σου ηδη, οποτε ας φας αλλη μια μερα ωστε να βρεις το δικιο σου τουλαχιστον.

z3 2.2
23-07-11, 23:37
μαλλον σπασμενο χτενι η σπαμενο πλατω.
θυμασαι να εκανες κανα περιεργο ζορισμα του συμπλεκτη σου?

330Ci
24-07-11, 00:22
μαλλον σπασμενο χτενι η σπαμενο πλατω.
θυμασαι να εκανες κανα περιεργο ζορισμα του συμπλεκτη σου?

'Οχι, είμαι αρκετά συντηρητικός σε τέτοια θέματα..

ziaba
24-07-11, 01:05
αφού είναι να κατέβει το σασμαν ζήτα τ μάστορα στην κόρινθο να γίνει μπροστά σου μονο έτσι θα μάθεις την αλήθεια

330Ci
24-07-11, 12:46
Μόλις μου τηλεφώνησε ο μάστορας από την Κόρινθο, κατέβασε σαζμάν και είδε τι γίνεται. Εχουν σπάσει 3 από τα 6 χτένια και ένα κομμάτι του πλατώ. Το ερωτημα είναι, αν είχε μπει
καινούργιο σετ, δικαιολογείται η βλάβη μετά απο 10.000 χιλιόμετρα με συνετή χρήση; Και
πως μπορεί να αποδειχτεί κάτι;

Z4 DCT
24-07-11, 12:59
Μόλις μου τηλεφώνησε ο μάστορας από την Κόρινθο, κατέβασε σαζμάν και είδε τι γίνεται. Εχουν σπάσει 3 από τα 6 χτένια και ένα κομμάτι του πλατώ. Το ερωτημα είναι, αν είχε μπει
καινούργιο σετ, δικαιολογείται η βλάβη μετά απο 10.000 χιλιόμετρα με συνετή χρήση; Και

Μηπως ειχε μπει λαθος??
Κατσε να το δουν οι ειδικοι (Z3 2,2)....

strof
24-07-11, 13:16

Κυριακατικα κατεβασε σαζμαν;;; Μακαρι να βγω ψευτης, αλλα ετοιμασου να ακουσεις τον μισο προϋπολογισμο των διακοπων σου....

Kostas_1
24-07-11, 13:18

Οπως σου ειπα και πιο πανω οι πιθανοτητες ειναι:

α) ειχε αλλαχτει τοτε και το πλατω και ο δισκος?
β) λαθος τοποθετηση

Σε καθε περιπτωση φταιει ο 1ος μηχανικος. Αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να το αποδεχτει. Θα σου πει οτι εσπασε μετα απο 10.000 χλμ απο πχ καποιο λαθος δικο σου, κλπ κλπ

Stamatis
24-07-11, 13:28
Ωχ ωχ.
Λυπαμαι πολυ και για το κοστος και για την ταλαιπωρια σου.
Σε καμμια περιπτωση δεν θα βγει φτηνα αυτο και ουτε και ευκολα.
Παλι καλα που δεν σου ετυχε αυγουστο ωστε να μην βρισκεις και ανταλλακτικα.

Ειχα μια ελπιδα οτι μπορει να ειναι απλα κακη τοποθετηση του δισκου και να τελειωσει εκει το θεμα, αλλα κριμα, η ζημια ειναι "χοντρη".

Λυπαμαι.

330Ci
24-07-11, 13:41
Μου έραψε απο χτες το κοστουμάκι γύρω στο 500άρικο :(

Ωχ ωχ.
Λυπαμαι πολυ και για το κοστος και για την ταλαιπωρια σου.
Σε καμμια περιπτωση δεν θα βγει φτηνα αυτο και ουτε και ευκολα.
Παλι καλα που δεν σου ετυχε αυγουστο ωστε να μην βρισκεις και ανταλλακτικα.

Ειχα μια ελπιδα οτι μπορει να ειναι απλα κακη τοποθετηση του δισκου και να τελειωσει εκει το θεμα, αλλα κριμα, η ζημια ειναι "χοντρη".

Λυπαμαι.

Z4 DCT
24-07-11, 13:44
Μου έραψε απο χτες το κοστουμάκι γύρω στο 500άρικο :(

Τι λες τωρα :shok: :shok:

Thomelef
24-07-11, 18:11
πακέτο τα πράγματα, και στον πρώτο μάστορα. είτε έτσι είτε αλλιώς, ή δεν τα τοποθέτησε σωστά,
ή ήταν μεταχείρο, και δεν τα πέρασε πάλι σωστά...φτιάξτο και πάνε ζήτα τα ρέστα απο τον πρώτο.

ziaba
24-07-11, 18:45
πακέτο τα πράγματα, και στον πρώτο μάστορα. είτε έτσι είτε αλλιώς, ή δεν τα τοποθέτησε σωστά,
ή ήταν μεταχείρο, και δεν τα πέρασε πάλι σωστά...φτιάξτο και πάνε ζήτα τα ρέστα απο τον πρώτο.

+1000

ελέγξε ακόμα μήπως ο πρώτος σου χει βάλει λάθος συμπλέκτη δηλ λάθος ανταλλακτικο πότε δε ξέρεις

z3 2.2
24-07-11, 18:47
λαθος τοποθετηση δεν παιζει παιδια.
η θα μπει η δε θα μπει.
να μπει λαθος και να δουλεψει και για 10.000χλμ δε γινεται!
δε μου εχει τυχει σπασμενο χτενι και σπασμενο πλατω ετσι ξαφνικα χωρις ζορι.
βρε 330ci μηπως το ειχε παρει κανεις βολτα καιι του εβγαλε τα ματια?

330Ci
24-07-11, 19:05
λαθος τοποθετηση δεν παιζει παιδια.
η θα μπει η δε θα μπει.
να μπει λαθος και να δουλεψει και για 10.000χλμ δε γινεται!
δε μου εχει τυχει σπασμενο χτενι και σπασμενο πλατω ετσι ξαφνικα χωρις ζορι.
βρε 330ci μηπως το ειχε παρει κανεις βολτα καιι του εβγαλε τα ματια?

Όχι βέβαια. Εκτός κι αν εννοείται ως ζόρισμα μερικά χαζο-σπινιαρίσματα σε εκκινήσεις..και επιμένω, όχι συχνά.

ziaba
26-07-11, 14:21
Όχι βέβαια. Εκτός κι αν εννοείται ως ζόρισμα μερικά χαζο-σπινιαρίσματα σε εκκινήσεις..και επιμένω, όχι συχνά.

για σκέψ'το καλύτερα μήπως το χεις αφήσει τελευταία σε κανένα πλυντήριο συνεργείο πάρκινγκ κτλ

p.s. 500ευρω για set συμπλέκτη σαν πολλα δεν είναι?

kplc16
26-07-11, 16:26
για σκέψ'το καλύτερα μήπως το χεις αφήσει τελευταία σε κανένα πλυντήριο συνεργείο πάρκινγκ κτλ

p.s. 500ευρω για set συμπλέκτη σαν πολλα δεν είναι?

to σαζμαν ανεβοκατεβαινει απο 80 ως 200ευρω στα 46αρια.

το σετ κοστιζει απο 220 ως 280.

Βαλε οτι ο ανθρωπος δουλεψε κυριακη....

Skyline_IS
26-07-11, 16:33
Στο 36αρι αλλαξα σετ συμπλεκτη + εργατικα και εδωσα 220

kplc16
26-07-11, 18:33

μια χαρα

μονο που εδω μιλαμε για 3λιτρο

Skyline_IS
26-07-11, 19:01
μια χαρα

μονο που εδω μιλαμε για 3λιτρο

Ναι το γνωριζω,απλα μου κανει εντυπωση

σορρυ για το οφτοπικ

Stunt Mike
26-07-11, 19:20
Σε 328 Ε36 δισκο-πλατω και εργασια με καλη τιμη ενα 350αρι παει..λογικη τιμη λοιπον το 500αρικο για Ε46 3λιτρο με Κυριακατικη εργασια σε επαρχια...

ziaba
26-07-11, 23:39
mike ίδιας διάμετρο δίσκο έχουν το 328 με το 330 ούτε στ τιμή αγοράς έχουν διάφορα δηλ επέδει ήταν κυριακή δικαιολογείται να χρεώσει 150 ευρω παρά πάνω

ziaba
26-07-11, 23:49

στο μάστορα στ κόρινθο θα πλήρωνες 400 (κυριακάτικη χρέωση)

kostasxan
11-10-17, 17:46
Μιας και υπάρχει το θέμα ...
Έχω το εξής πρόβλημα , πέρσι το χειμώνα το αυτοκίνητο δεν έσπερνε την πρώτη , σβηστό την έσπερνε κανονικά , καθώς και όλες τις ταχύτητες , η αίσθηση του συμπλέκτη κανονική . Έβαζα για παράδειγμα άλλη ταχύτητα και μετά πρώτη , όταν ζεστενοταν δηλαδή σε κάποιο ταξίδι δούλευε κανονικά . Το περίεργο είναι μόλις καλοκαιριασε μέχρι πριν μια εβδομάδα δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Τώρα άρχισε να μου δείχνει σημάδια ότι θα το ξανά παρουσιάσει . Υπάρχει κάποια εξήγηση σε αυτό .

Thomelef
11-10-17, 17:53
Βαλβολινες από ποτέ έχεις να αλλάξεις?

Οι ταχύτητες δεν μπαίνουν εύκολα σε κρύο αμάξι, η αν οι Βαλβολινες έχουν γίνει λάσπη.

kostasxan
11-10-17, 18:15
Βαλβολινες από ποτέ έχεις να αλλάξεις?

Οι ταχύτητες δεν μπαίνουν εύκολα σε κρύο αμάξι, η αν οι Βαλβολινες έχουν γίνει λάσπη.

Μέσα στον χειμώνα μετά που ξεκίνησε να το κάνει και πριν ένα μήνα περίπου άλλαξα και τα υγρά του συμπλέκτη

BILLYS
11-10-17, 22:04
Στον Λυβαθινο το πηγές;

BILL007
11-10-17, 22:31
Γρανάζι συγχρονιζέ κατα 90% αυτό που περιγράφεις εφόσον δεν έστρωσε με αλλαγή λαδιών. Ετοιμάσου για κιβώτιο αμα το φαινόμενο συνεχιστεί και γίνεται ολο ένα και πιο έντονο...:(

kostasxan
12-10-17, 05:33
Στον Λυβαθινο το πηγές;

Επαρχία μένω . Ξάνθη

kostasxan
12-10-17, 05:35
Γρανάζι συγχρονιζέ κατα 90% αυτό που περιγράφεις εφόσον δεν έστρωσε με αλλαγή λαδιών. Ετοιμάσου για κιβώτιο αμα το φαινόμενο συνεχιστεί και γίνεται ολο ένα και πιο έντονο...:(

Το καλοκαίρι γιατί δεν το κάνει όμως ;
Είναι ειλικρινά σαν να μην έχει τίποτα , κανένα πρόβλημα .

BILLYS
12-10-17, 07:31
Συγγνώμη συμφουριστες.
Η ερώτηση αναφέρεται στο μέλος 330ci που πήγε συνεργείο στην Κόρινθο:facepalm:

Thodor
12-10-17, 12:34
Ακούω και διαβάζω κάτι τιμές οι οποίες βγάζουν μάτια και κλείνουν σπίτια, παιδιά αν χρειάζεστε ανταλλακτικά στείλτε μου έγινα ένα μήνυμα και θα μπορέσω ( έχω την δυνατωτα) να σας δώσω τιμές. Ώστε να ξέρετε ακριβώς πόσο και τι κάνει το καθένα thumb
Τιμές για τα περισσότερα ανταλλακτικά , από διάφορους κατασκευαστές όπως , Luk , Brembo , ATE, TRW , Valeo , Hella , SKF , Sachs !

Thodor
12-10-17, 12:59
ΥΓ : Δεν πουλάω ούτε εμπορευομαι ανταλλακτικά καθώς δεν θέλω να επιδιώξω κάποιο κέρδος, αυτό που προσφέρω είναι μια βοήθεια στην έυρεση τον τιμών .

zaharias
12-10-17, 18:46
Ποσα χλμ εχει το δισκο-πλατω σου?

Thodor
12-10-17, 18:54
Καλησπέρα .
Αν ρωτάς εμένα δεν έχει αυτόματη είναι η 5άρα. Αλλά στην 3άρα δεν θυμάμαι καθώς το κυκλοφορεί και ο πατέρας μου ο όποιος και ασχολητε με το όχημα τα τελευταία 4 χρόνια.

kostasxan
12-10-17, 22:45
Ποσα χλμ εχει το δισκο-πλατω σου?

105 χιλιάδες

zaharias
13-10-17, 14:49
105 χιλιάδες

Αν παιρνει τις ταχυτητες σβηστο, αλλα με την μηχανη σε λειτουργια δυσκολευεσαι, μπορει να ειναι και αρχη δισκου.. να ερχεται σιγα σιγα.. Δες αν σου πατιναρει..

kostasxan
14-10-17, 05:35
Αν παιρνει τις ταχυτητες σβηστο, αλλα με την μηχανη σε λειτουργια δυσκολευεσαι, μπορει να ειναι και αρχη δισκου.. να ερχεται σιγα σιγα.. Δες αν σου πατιναρει..

Το έχει δοκιμάσει και τεχνικός , δεν πατινάρει .

Κάτι , άλλο που δεν ξέρω εάν έχει σχέση , στις αλλαγές καθώς αφήνω τον συμπλέκτη ακούγεται και ένας μεταλλικός θόρυβος .

Sent from my iPhone using Tapatalk