Επιστροφή στο Forum : μαγικα δαχτυλα
μια νυχτα πριν καποια χρονια απο αυτες που λες δεν θα ξημερωσει ποτε βρισκομαι καπου που δεν επρεπε να βρισκομαι με καποιους που δεν επρεπε προσπαθωντας να τυληξω ξανα με λαθος τροπο το σκορπιο κουβαρι της ζωης μου.βρισκομαι στο χωρο ωσει παρων και δεν μπορω να ακουσω ουτε νοτα ουτε στοιχο απλα χαζευω τις τραγελαφικες φιγουρες των θαμονων και των προταγωνιστων του παλκου.ηταν ολα ξενα για μενα αφου το φαινεσθαι ,τα ακουσματα και τα μαγαζια που συχναζα καμια σχεση δεν ειχαν με αυτο το χαμαιτυπειο και με αυτα που ζουσα ως καθημερινοτητα.Ξαφνου σηκωνεται καποιος απο το πουθενα που ποτε δεν εμαθα ποιος ηταν και ζηταει επιτακτικα να παιξει ενα κομματι στο μπουζουκι.η επιμμονη του και το τραχυ παρουσιαστικο του ανθρωπου που δεν δεχεται το οχι τον φερνει καθημενο σε αγαρμπη σταση να κραταει ενα οργανο που εμοιαζε οπλοποληβολο στα χερια ενος που δεν εχει παει καν φανταρος.Το ολο σκηνικο προιδεαζει αφθονο γελιο αλλα αλλα.....οι πρωτες νοτες αρχησαν να χορευουν ασταματητα στα αφτια μου και εμελλε αυτο το κομματι να ειναι χωρις να ξερω το γιατι ο αναιτιος συντροφος σε καθε φαση της ζωης μου που ημουν καπως .τελοιωνοντας το κομματι στο μπουζουκι εβρησκε τον παραξενο ανδρα ξανα να ακουμπα τα χερια του στο απαισιο καρω τραπεζομαντηλο να πηνει μια γουλια απο VAT 69 και εμμενα να ανεβαινω τρεχοντας δυο δυο τα σκαλια του καταγωγειου αναπνεωντας το νωπο αρωμα της πρωινης βροχης, ειμουν πιο αποφασισμενος απο ποτε....
ασφαλως το κομματι αυτο δεν μπορω να σας το μεταφερω οπως ακριβως το ακουσα τοτε ενεκα αρχες δεκαετιας του 90 αλλα νομιζω οτι τα μαγικα δαχτυλα του Παγκανινι του μπουζουκιου Χαρη Λεμονοπουλου μπορουν να το αποδωσουν τελεια...
ταξιμι καμηλιερικο η πρωτη εκτελεση ανηκει στο μεγαλο Χιωτη
www.youtube.com/watch?v=nbQMGhTDzhs
Y.γ η εισαγωγη ειναι μακροσυρτη αλλα πρεπει να το ακουσετε ολοκληρωμενο
Κατάθεση ψυχής.................
https://www.youtube.com/watch?v=3yIVfBHRZQ4"]https://www.youtube.com/watch?v=3yIVfBHRZQ4
για ενα φιλο μου απο τα παλια
μεσα της δεκαετιας του 90 4ος μηνας στο χακι εχωντας κιολας παρει μια πρωτη γευση απο τι θα επακολουθησει στην συνεχεια εχω μπει 94 κιλα γυμνασμενος και εχω φτασει ηδη στα 72 αγνωριστος και με σημαδια παντου στο σωμα μου και το προσωπο απο εξανθηματα σε τεσσερις γ@μημενους μηνες.ιουλιος φρικτη ζεστη φορτωμενοι σαν γαιδουρια πραματα, λουκανικα με στολες εξοδου και μπερεδες τρενο απο αυλωνα 10 νοματαιοι με ενα κατεβατο σελιδες ασχημου παρελθοντος θα ταξιδεψουν για το σωστο μερος.τερμα σταση πειραια περπατημα φορτωμενοι ολο το λιμανι στην κυριολεξια φτανουμε στο σαπιοκαραβο και μπουκαρουμε μεσα.τους αλλους δεν τους ηξερα ασυναισθητα ομως κολλησα σε εναν με χαμενο βλεμα τελειως γειασου.πιανουμε την κουβεντα και μου λεει την ιστορια του ολη την νυχτα στο καραβι, εξ αναβολης πρωην εφεδρος αρχηγος πληρωματος αρματων λοχιας και πλεον γιωτας ηρθε να τελοιωσει το υπολοιπο της θυτειας του.λογω πολυ σοβαρου αδικηματος του χανε πει διαλεξε φιλε μου στρατιωτικο ψυχιατρειο η στρατιωτικες φυλακες.διαλεξε τελικα το πρωτο το αποτελεσμα δεν τον δικαιωσε.ενας πανεμορφος πρασυνοματης αντρας καστανοξανθος φετες απο οτι ειδα με τα ματια μου σε φωτο που μου δειξε απο παλια ειχε καταντησει ενα ραμολυμεντο σουρωμενο προσωπο και καθολου δοντια.ειχα μηνει με το στομα ανοιχτο με την αφηγηση της ζωης του,μειναμε αγρυπνοι ολη την νυχτα καπνιζωντας camel σκετα μια κουτα που χα εγω γιατι αυτος δεν ειχε κυριολεκτικα ουτε δραχμη. μετα απο 12 ωρες αγρυπνοι στο πλοιο ξημερωματα φτανουμε στο νησι στο συνολο καπου 150 φανταρια στο καραβι και μας παραλαμβανει η στρατονομια.μας παρατασει στην προβλητα ανα μοναδα εμεις ημασταν καπου προς τις τελευταιες μοναδες.ξεκιναει η στρατονομια που πατε εσεις στους πρωτους λενε αυτοι ταδε μεταβολη προσοχη πεστε κατω σηκωθειτε πανω και τετοιες παπ@ριες για κανα 10λεπτο στην καθε μοναδα με την σειρα που ηταν παραταγμενοι.φτανει σε μας μας λεει που πατε εσεις λεμε εκει.μας προσπερνανε επιδεικτικα πανε στους επομενους χωρις να μας κανουν τιποτα και γυρναει ενας απο αυτους και μας λεει, κουμασια εκει που πατε θα περασετε καλα.γυρναω ασυναισθητα και κοιταζομαστε με τον τυπο εχουμε κρεμασει τα σαγονια και δεν μπορουμε να αρθρωσουμε λεξη.λεπτομεριες για τους υπολοιπο διαστημα ως τα τελη της θητειας δεν θελω αλλα και δεν πρεπει να γραψω παρα μονο οτι γυναμε με τον τυπα αυτοκολλητοι τον ειχα υπο την προστασια καταφερα οσο και αν ακουγεται εγωιστικο με το τομαρι μου να τον βοηθησω να απολυθει και ητανε ο μοναδικος που μου σταθηκε στην μετεπειτα στραβη μου.με τα πολλα με τα λιγα κατεβαινω να παρω το απολοχαρτο και τον βρυσκω σε ενα σκαλοπατι βουρκωμενο τι εχεις ρε μ@λ@κα του λεω.μαγκα μου μου λεει σημερα θα φυγουμε μαζι οπως ηρθαμε μαζι.πως θα γινει αυτο ρε εσυ εχεις ενα τσουβαλι φυλακη ακομα, κατσε ρε και θα δεις μου λεει.παω εγω μαζευω το πραματα μου φτανω στην πυλη και ακουω αρη μ@λ@λ@ ψαρακα απολελεεεεεε.τα μπαγκαζια μου πεφτουν απ τα χερια πως ρε ? τρεχωντας στον κωλοχοματοδρομο που ειχα συχαθει να τον εβλεπω και θα τον περπαταγαμε για τελευταια φορα μου λει μπηκα ρε στο γραφειο του Δικα ηπια ενα μπουκαλι λαδι κυλου κανης μπροστα του και του πα αν δεν με απολυσεις τωρα θα ανεβω στο θαλαμο θα παρω ενα μυδραλιο(ετσι τα ελεγε τα g3 των αλλων βεβαια γιατι αυτον τον ειχαν κανει γιωτα αοπλο)και θα γαζοσω ακομα και τους ψυλλους.το αποτελεσμα το καταλαβατε με τα απολοχαρτα στα χερια τρεχαμε αλαφιασμενοι τον χωματοδρομο.Εχθες χρειαστηκε για μια ακομα φορα στην ζωη μου να ακουσω το ταξιμι καμηλιερικο του λεμονοπουλου παρεα με τσιπουρο και να πιω στην υγεια του φιλου μου...
Στην υγεία του ή στην μνήμη του Άρη;
Όλα οκ??
Kριμα ρε Αρουλη για το παιδι,....τον πηρε η ζωη απο κατω για μια στραβη και τον τελειωσε......μπραβο σου ομως που του σταθηκες και τον πονας ακομη.
super duper
08-03-12, 15:12
αρη,
ειναι απο αυτα που μενουν και δεν σβηνουν.
μου θυμησες κατι αντιστοιχο και με εκανες να παρω τηλεφωνο ενα φίλο να κανω ενα check- check.
να εισαι καλα.
θα σου πω κατι φιλε ειχε ερθει να με δει σε ενα μαγαζι που ειχα τοτε 3-4 χρονια που χαμε απολυθει(εμενε στην επαρχια)στο ορκιζομαι στα παντελονια μου η πωλητρια κρυφτηκε στο υπογειο και ξαναβγηκε 2 ωρες μετα οταν εφυγε
Μπραβο Αρη.
Μονο στην κριση κρινομαστε !
Να εισαι καλα.
katsaraios
08-03-12, 20:41
Θα σου αφιερωσω με την αδεια σου ενα τραγουδι που παιζουν μαζι ο Χιωτης με τον Λεμονοπουλο και συμπληρωνει την μαγεια ο Στελιος ..καποιες φορες το ακουω οταν χαλιεμαι μπας και το εμπεδωσω...
Christos 330
08-03-12, 21:04
ΡΕ ΧΑΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=4H4_jMH5cPE&feature=related
δεν ξερω αλλά χάζευα στο γιουτιουμπ
και μου ήρθε στο μυαλό αυτό το θρεντάκι
Χαντε, στην υγεια σου ρε
katsaraios
17-05-12, 20:20
Αντε να βαλω και εγω αυτο που ελεγα στον φιλο μου Χαντε ..
Χιωτης -Λεμονοπουλος μαζι σπανε τελια και ο Στελιος δινει την μαγικη συμβουλη !!!
κατα βαθος την ακολουθω οταν ποναω...και δεν νυχτωσε ακομα ρε γμτ....
https://www.youtube.com/watch?v=70S75TtG4lY&feature=related