PDA

Επιστροφή στο Forum : Ε46 κουπε (Μ52ΤυΒ20) Νερα στο Δρομο!!!

stavr
26-06-11, 06:00
Κατα τις 1 η ωρα γυρνοντας σπιτι, σταματησα να παρω τσιγαρα, το αυτοκινητο στο ρελαντι. Ειχα κανει γυρω στα 30 χλμ χωρις κανενα προβλημα πριν σταματησω. Αφου μπαινω παλι μεσα στο αυτοκινητο παταω απομονωση, βαζω πρωτη, ακουω ενα "φλουπ" εντονο και ατμοι βγαινουν απο το μοτερ μου! Σβηνω, βγαινω εξω και βλεπω μια λιμνη στο δρομο απο το νερο του ψυγειου μου. Παιρνω ενα τηλ τον γαμπρο μου, ηρθε και το αραξαμε λιγα μετρα παραπερα. Τετοια ωρα τετοια λογια!!! Η θερμοκρασια δεν ειχε αναιβει καθολου πανω απο το κανονικο και ουτε ειχα ζορισει το αυτοκινητο. Απο οτι φανταζομαι, και για να αδειασει ολο το νερο εντος 3ων δευτερολεπτων πρεπει να παρεδωσε πνευμα κανα κολλαρο. Σημερα κυριακη, σκεφτομαι να παω να δω αν απλα ξεφλουμπωσε το κολλαρο και ξαναμπαινει, αν και δεν νομιζω να εχω προσβαση σε αυτο χωρις να σηκωσω το αυτοκινητο......παντως δεν θελω να το αφησω παρκαρισμενο στο κεντρο αυριο ολη μερα...ειδικα τωρα με τις διαδηλωσεις κτλ κυριακη βραδυ!!! Σκεφτομαι να χρησιμοποιησω το γρυλλο και να το ντακαρω αλλα παλι δεν ξερω αν θα ζητησει κατι αλλο....και που θα βρω και κολλαρο κυριακατικα αν χρειαστει!! Μαλλον θα δω πως θα το παω συνεργειο, να το αφησω εκει εως δευτερα πρωι ....και βλεπουμε!

HULK
26-06-11, 06:17
Οδικη δεν εχεις?

stavr
26-06-11, 06:23
οχι ......οι λαλακιες πληρωνονται!!! Τωρα 1η ιουλιου τελειωνει η ασφαλεια μου και θα κανω αλλη με ολες τις καλυψεις (εκτος μεικτη) και οδικη μεσα

spar@
26-06-11, 06:24
https://www.youtube.com/watch?v=7WsBma6NLYM&feature=related
δες αυτο!
οπως κοιτας το μοτερ πανω δεξια πισω απο εκει που βαζεις νερα, και αριστερα ενα κολαρο κατω, αυτο το βλεπει και μπορει να περναει το χερι σου, κανε στην αρχη εναν ελεγχο οπτικο να δεις ποιο εχει φυγει, λογικα εσκασε καποιο κολαρα αφου ακουσες και το φλαπ..
παρε 2 κολλιεδες μεγαλους να εχεις, οσο για τον γρυλο κανει και αυτος που εχεις για το λαστικο σηκωσε το απ την μερια του συνοδηγου μπροστα, αν δεις και δεν καταφερνεις να το φτασεις, αυτα αν θες να το παρεις και δεν εχεις οδικη, και δευτερα συνεργειο να δουν αν ολα ειναι οκ, γιατι αν δεν σκιστηκε ή φθαρθηκε καποιο κολαρο δεν ειναι λογικο!

stavr
26-06-11, 06:29
Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε spar@, ελπιζω να ναι ενα απο τα2 κολλαρα, δεν εξηγειται αλλιως, αφου αδειασε ολο το νερο σε δευτερολεπτα, και μαλλον θα ειναι το κατω!! Θα το τσεκαρω και θα γραψω λεπτομεριες.

spar@
26-06-11, 06:32
οκκ εξαερωση ξερεις να κανεις???
η απ τα κολαρα η ανοιξε το ψυγειο..απλα πηγαινε συνεργειο γιατι αν δεν εχει σκιστει η φθαρει δεν ειναι τοσο καλο να σου "φτυνει" κολαρα σημαινει οτι εχει πιεση... αντε μια χαρα κυριακατικα μαστορεματα!:th_Laie_67-1:
καλη επιτυχια!

oasisa
26-06-11, 10:29
Μήπως σου σχιστηκε το παγούρι νερού.διοτι τα ε46 έχουν ένα θεματάκι με αυτό.εγώ π.χ. το άλλαξα προληπτικά φέτος καθώς σε αρκετούς εκεί ξαφνικά που πήγαιναν μπαμ και όλα τα νερά στο δρόμο.

zaharias
26-06-11, 10:37
Καλο ειναι να κανεις ενα γενικο σερβις στο cooling system.. Τα 46αρια πασχουν (και) εκει.. :original: Μετα απο καποια χλμ ειναι φυσιολογικο.. Λαστιχενια κομματια ειναι που φθειρονται-καιγονται με τον καιρο..

BILL007
26-06-11, 12:05
Καλο ειναι να κανεις ενα γενικο σερβις στο cooling system.. Τα 46αρια πασχουν (και) εκει.. :original: Μετα απο καποια χλμ ειναι φυσιολογικο.. Λαστιχενια κομματια ειναι που φθειρονται-καιγονται με τον καιρο..

+100000000000thumbthumbthumb

dark knight
26-06-11, 19:18
ποιο εξαρτημα αλλαζουμε προληπτικα?

bill_m3
26-06-11, 19:27
ποιο εξαρτημα αλλαζουμε προληπτικα?

Όλες τις σωληνώσεις !!

https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/320Ci-M52/LHD/N/browse/engine/cooling_system_water_hoses/

'Η πολύ καλό έλεγχο!!!

apovas
26-06-11, 19:34
Κατα μεγαλη πιθανοτητα οπως το περιγραφεις ειναι το δοχειο πληρωσεως διπλα απο το ψυγειο.Πριν 3 μηνες μου εκανε και εμενα τα ιδια στα καλα καθουμενα.Σκαει μονο του χωρις καμια προηδοποιηση και χωρις να ανεβει η θερμοκρασια

m-power_01
26-06-11, 19:36
προφανώς σπάσαν τα νερά να το πας γρήγορα σε ενα μαιευτήριο ! Αν είσαι τυχερός θα σου βγάλει ενα

https://www.nm-motorsport.com/acatalog/E871.jpg

Πέρα από την πλάκα μάλλον θα είσαι λίγο άτυχος. Γιατί συνήθως από το παγούρι απλώς κατουράει...δεν τα χάνει όλα με την μία. Άρα μάλλον κάποιο κολάρο σε εγκατέλειψε. Αν δεις το ψυγείο εχει κάποιους πλαστικους λαιμους, εκεί πάνω πιάνουν με κολιέδες τα κολάρα. Συνήθως όταν έχουμε ακαριαία απώλεια είναι από αυτούς... ή από κάποιου αντίστοιχους πλαστικούς λαιμούς που είναι πάνω στο μπλόκ όπως αυτός του θερμοστάτη.

stavr
26-06-11, 20:52
λοιιιιιποοοοον! Παιρνω τηλ το μηχανικο μου απο το πρωι χωρις αποτελεσμα......λογικο να το χει κλειστο.......μια κυριακη εχει κι αυτος!!! Τεσπα......τα κολαρα ειναι στη θεση τους κι απο οτι μου φανηκε ειναι σκασμενο το πλαστικο παγουρι που ειναι διπλα στην ταπα του ψυγειου. Αντε να δουμε αυριο τι "κουστουμι" θα μου βγαλει! Θα μπορει να το αλλαξει επιτοπου η θα πληρωνω και μεταφορες???

m-power_01
26-06-11, 20:54
λοιιιιιποοοοον! Παιρνω τηλ το μηχανικο μου απο το πρωι χωρις αποτελεσμα......λογικο να το χει κλειστο.......μια κυριακη εχει κι αυτος!!! Τεσπα......τα κολαρα ειναι στη θεση τους κι απο οτι μου φανηκε ειναι σκασμενο το πλαστικο παγουρι που ειναι διπλα στην ταπα του ψυγειου. Αντε να δουμε αυριο τι "κουστουμι" θα μου βγαλει! Θα μπορει να το αλλαξει επιτοπου η θα πληρωνω και μεταφορες???

Μπορεί! Δεν ειναι κάτι τραγικό. Κανα 100αρικο τοποθετημένο ειναι καλά

m-power_01
26-06-11, 22:39
Το παγούρι σαν ανταλλακτικό κάνει 60-80 ευρω,
Αν θες μπορείς να επιχειρήσεις να το βάλεις και μόνος σου. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μπορείς να πάρεις μία γεύση πατώντας στο google ή στο youtube καλυτερα bmw e46 coolant expander installation