Επιστροφή στο Forum : [E46] Γενικά προβλήματα
giannis_compact
12-06-11, 02:39
Με αφορμή το θρέντ του φίλου μας Panos 316T για τα προβλήματα σε Ε36 παίρνω το θάρρος να ανοίξω το αντίστοιχο θρέντ για τα Ε46!
Το δικό μου μετά από 197.000 χιλιόμετρα έπαθε τα εξής:
-Τα λάστιχα στις πόρτες ψιλο-φθάρθηκαν (αμάν αυτά τα BMW με τα λάστιχα στις πόρτες)
-Ένας Πολλαπλασσιαστής στις 155.000 χιλιόμετρα
-Γρύλος από το παράθυρο του οδηγού αλλάχθηκε όπως και του συνοδηγού (προληπτικά του συνοδηγού) γιατί όταν είχα ανοιχτό παράθυρο αυτό κουνιόταν μέσα στην πόρτα και μου έσπαγε τα νεύρα!Τα άλλαξα και τα δύο με καινούρια και πιο ενισχυμένα (έτσι μου είπαν στην αντιπροσωπεία της Νυρεμβέργης από όπου τα πήρα) και ησύχασα μια για πάντα (πιστεύω)!
Αυτά τα ολίγα και κοντεύω 200.000 χιλιόμετρα!
Περιμένω να διαβάσω και θέματα που αντιμετώπισαν και άλλοι ιδιοκτήτες!!:thumbsup:
mitsos_chania
12-06-11, 03:39
Σε ε46 320 2.2 με 100χιλ χλμ και με πολυ πιεση εχουμε και λεμε:
Αισθητηρας στροφαλου στα 70χιλιαδες.
Αυτα.Μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αξιοπιστια του αυτοκινητου
Ε 46 κουπέ Μ43 1.900 cc με 120.000 χλμ (έχει πουληθεί πλέον)
1 αισθητηρας λ στις 100.000 χλμ
1 αισθητήρας στάθμης λαδιού στις 110.000 χλμ
1 λάστιχο πόρτας οδηγού στον 9ο χρόνο
τίποτα άλλο έκτακτο. Μόνο τυπικά σέρβις.
Ε46 πονεμένη ιστορία...Αλλά γουστάρουμε!:thumbsup:
Ένα σωρό απο κουσούρια που θα βγούν στάνταρ (τα περισσότερα),γιατί δεν εξαρτάται άμεσα απο την χρήση,αλλά απο την κατασκευη:thumbsdown:
Όταν αγοράζεις Ε46 πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα παρακάτω (που μου έχουν τύχει δυστυχώς και τα έχω αλλάξει όλα...:()
1.Aισθητήρας κατάληψης συνοδηγού
2.Παγούρι νερού
3.Διακλαδωτήρας-μαστός πλαστικός πίσω απο το μοτέρ
4.Φθαρμένα ελαστικά στις πόρτες
5.Αισθητήρας λαδιού
6.Θερμοστάτης
7.Βαλβίδες καλοριφέρ
8.Φακίρης
9.Disa
10.Φθορά ελαστικού μεταξύ παγουριού νερού (για τους καθαριστηρες τζαμιών) και της αντλίας
11.Μαρκούτσι που πάει στο δοχείο του υδραυλικού
12.Φθορά στα 4πορτα,στις λαβές τις εσωτερικές που έχουν ένα ιδιότροπο λάστιχο-πλαστικό
13.Πλαστικό κάτω απο εκεί που είναι οι καθαριστήρες τζαμιών
14.Luft
15. 3 γρύλους παραθύρων
16. ίσως ξεχνάω και κάποια άλλα :thumbsdown::thumbsdown:
Γενικά τα bmw είναι πολύ ωραία εμφανισιακά:D,πολύ ωραία οδηγικά:D, αλλά απαράδεκτα να βγάζουν τέτοια προβλήματα για τόσα λεφτά(316 το δικό μου με τιμολόγιο αγοράς 28.000 και κάτι ψιλά)!:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Υ.Γ 1 Και ναι θα ακούσω τώρα ότι σε άλλους δεν έχει βγάλει τίποτα...
Ε,εγώ είμαι γκαντέμης που το προσέχω τόσο πολύ. -H θεωρία που λέει ότι οσο το προσέχουμε τόσο βγάζει :ranting2::ranting2::ranting2:-
Επίσης γνωστό το θέμα, ότι άναψε ο αερόσακος?άστο μωρέ...Το λουφτ άναψε check engine?Μπαααα άστο...
Και κάπως έτσι μιλάμε για τα καλοσυντηρημένα που είναι ένα 20-30% και για τα υπόλοιπα που τα παίρνεις σε ξεφτίλα τιμή και με θεωρητικά 0 προβλήματα και βγάζουν σε λίγο καιρό τα πάντα απο τα παραπάνω και ένας θεός ξέρει τι άλλα χειρότερα μπορεί (αν κάνουν αλλαγή λαδιών κάθε 25.000 που λέει και η ΒΜW...ΛΟΛ!)
Υ.Γ 2 Γιάννη στο μυαλό μου ήσουν!Ήμουν έτοιμος και εγω να ανοίξω τέτοιο θέμα!:D
Andreas_E92
12-06-11, 12:05
Ε46 πονεμένη ιστορία...Αλλά γουστάρουμε!:thumbsup:
Ένα σωρό απο κουσούρια που θα βγούν στάνταρ (τα περισσότερα),γιατί δεν εξαρτάται άμεσα απο την χρήση,αλλά απο την κατασκευη:thumbsdown:
Όταν αγοράζεις Ε46 πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα παρακάτω (που μου έχουν τύχει δυστηχώς και τα έχω αλλάξει όλα...:()
2.Παγούρι νερού
3.Διακλαδωτήρας-μαστός πλαστικός πίσω απο το μοτέρ
4.Φθαρμένα ελαστικά στις πόρτες
5.Αισθητήρας λαδιού
6.Θερμοστάτης
7.Βαλβίδες καλοριφέρ
8.Φακίρης
9.Disa
10.Φθορά ελαστικού μεταξύ παγουριού νερού (για τους καθαριστηρες τζαμιών) και της αντλίας
11.Μαρκούτσι που πάει στο δοχείο του υδραυλικού
12.Φθορά στα 4πορτα,στις λαβές τις εσωτερικές που έχουν ένα ιδιότροπο λάστιχο-πλαστικό
13.Πλαστικό κάτω απο εκεί που είναι οι καθαριστήρες τζαμιών
14.Luft
15. 3 γρύλους παραθύρων
16. ίσως ξεχνάω και κάποια άλλα :thumbsdown::thumbsdown:
Γενικά τα bmw είναι πολύ ωραία εμφανισιακά:D,πολύ ωραία οδηγικά:D, αλλά απαράδεκτα να βγάζουν τέτοια προβλήματα για τόσα λεφτά(316 το δικό μου με τιμολόγιο αγοράς 28.000 και κάτι ψιλά)!:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Υ.Γ 1 Και ναι θα ακούσω τώρα ότι σε άλλους δεν έχει βγάλει τίποτα...
Ε,εγώ είμαι γκαντέμης που το προσέχω τόσο πολύ.
Επίσης γνωστό το θέμα, ότι άναψε ο αερόσακος?άστο μωρέ...Το λουφτ άναψε check engine?Μπαααα άστο...
Και κάπως έτσι μιλάμε για τα καλοσυντηρημένα που είναι ένα 20-30% και για τα υπόλοιπα που τα παίρνεις σε ξεφτίλα τιμή και με θεωρητικά 0 προβλήματα και βγάζουν σε λίγο καιρό τα πάντα απο τα παραπάνω και ένας θεός ξέρει τι άλλα χειρότερα μπορεί (αν κάνουν αλλαγή λαδιών κάθε 25.000 που λέει και η ΒΜW...ΛΟΛ!)
Υ.Γ 2 Γιάννη στο μυαλό μου ήσουν!Ήμουν έτοιμος και εγω να ανοίξω τέτοιο θέμα!:D
E46 316, 10/99. Πουλήθηκε πριν από 8 μήνες με 155.000 χλμ.
Από τα παραπάνω που αναφέρει ο Βασίλης είχα:
2.Πλαστικό κάτω απο εκεί που είναι οι καθαριστήρες τζαμιών
3. 3 γρύλους παραθύρων (τέτοια σύμπτωση? Μόνο ο πίσω αριστερά δεν είχε σπάσει)
Αυτά μόνο. Δεν ξέρω πως το βλέπει ο καθένας αλλά για μένα αυτά είναι πταίσματα. Δεν έμεινα ποτέ στο δρόμο, δεν χρειάστηκα ποτέ (και ούτε ήξερα καν) το BMW Mobile και στα service του, χρειαζόταν μόνο αναλώσιμα. Αυτή η συμπεριφορά ήταν που με έκανε να μιλάω για την BMW με τα καλύτερα και γι' αυτό αγόρασα πάλι BMW και σε αυτοκίνητο και σε μηχανή... :thumbsup:
Ε 46 σενταν Μ43 1.600 cc με 115.000 χλμ (έχει πουληθεί )
τερματικη αντισταση κλιματισμου (φακιρης)
δοχειο νερου ψυκτικου
Τ διακλαδωσης ψυκτικου υγρου
Αισθητηρας ενδειξης λαδιου
3. 3 γρύλους παραθύρων (τέτοια σύμπτωση? Μόνο ο πίσω αριστερά δεν είχε σπάσει)
:shok::shok::shok: Και εμένα!!!!Αντρέα με αντιγράφεις????:th_Laie_67-1:
Σε Ε46 2003 Πολ(υ)απλασιαστες....στα 100.000χλμ
αισθητηρας στροφαλου στα 120.000χλμ
ελπιζω να μεινω εδω
Andreas_E92
12-06-11, 12:22
:shok::shok::shok: Και εμένα!!!!Αντρέα με αντιγράφεις????:th_Laie_67-1:
Ευτυχώς όχι αφού εγώ έμεινα σε 3 από τα 15 προβλήματα που ανέφερες! :original:
Ευτυχώς όχι αφού εγώ έμεινα σε 3 από τα 15 προβλήματα που ανέφερες! :original:
:whistle::whistle::whistle::whistle: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :rally::rally:
απο οσα ξερω..
εναν πολλαπλασιαστη
nikos valvetronic
12-06-11, 15:52
e46 N42 143ps κατασκευη 03/2003 τωρα 166.000χλμ
1.Σινεμπλοκ μπροστα και τα δυο στα 100.000χλμ
2.πολ/στες στα 110.000χλμ,καηκαν οι δυο μαζι αλλα τους αλλαξα ολους(BOSCH)
3.Αισθητηρας στροφαλου στα 145.000χλμ
4.Γρυλος μονο οδηγου στα 155.000χλμ
5.Φλασακια φτερων(κιτρινισαν ασχημα)
6.Φαναρια μπροστα(μονο κρυσταλλα) για τον ιδιο λογο
Νομιζω οτι παιζει ρολο το ετος κατασκευης και φυσικα το μοτερ που φοραει ενα 46αρι για να κριθει αξιοπιστο η οχι.Επισης πιστευω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ οτι τα γερμανικης εισαγωγης εχουν πολλες διαφορες με τα Ελληνικα στην κατασκευη τους(υπερ των πρωτων)
vasilis e46
12-06-11, 16:06
E46 316i 04-2004 με 79500χλμ...αλλαγη μονο 3 γρυλων παραθυρων εκτος του οδηγου και 1 δεξι σινεμπλοκ μπροστα.Κατα τα αλλα ειμαι ευχαριστημενος σε θεμα αξιοπιστιας μιας και το πιεζω συνεχεια.
dark knight
12-06-11, 16:15
ε46 καμπριο 2.2(2002 μοντελο).εχω αλλαξει μονο ενα αισθητηρα σταθμης λαδιου,ψαλιδι δεξιο,σινεμπλοκ εμπρος(αναμενομενο για οποιασδηποτε μαρκας αυτοκινητο κινειται σε Ελληνικους δρομους).ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.μαλλον παω για φακιρη(κλιματισμος)
Τα σινεμπλόκ,αμορτισέρ,top mounts,δισκόπλακες δεν τα μετράμε ρε παιδιά...Και αυτά τα έχω αλλάξει :D
Aνήκουν στην κατηγορία αναλώσιμα.Ανα κάποια διαστήματα αλλάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα ανεξαιρέτως,ειδικά σε αυτά που κινούνται στον ελλαδικό χώρο.;)
Α!Επίσης αλλαγή φαναριών (τόσο για αναβάθμιση σε projector) αλλά κυρίως για το ότι κιτρίνισαν τα πλαστικά τους και είχαν γίνει χάλια :thumbsdown:
Tsakirakos
12-06-11, 18:20
δυναμο στις 130.000 και αισθητηρα λ στις 120.000 περιπου. sedan 316i facelift '03 το αμαξι...
Αύριο κλείνουν 8 χρόνια ακριβώς. 316Ci facelift. 75000χλμ.
Κρέμασε η τσιμούχα με την υφασμάτινη επένδυση, στο πλαίσιο του αμαξώματος απ την πλευρά του οδηγού. Δεν ξέρω αν αυτό εννοείτε οι υπόλοιποι λάστιχο. Κολλήθηκε με logo το καλοκαιρι και καλά κρατεί μέχρι τώρα.
Ο 3ος πολλαπλασιαστής στα 45000χλμ. Εδώ μάλλον με δούλεψαν στην αντιπροσωπεία, γιατί άλλαξα και τους άλλους 3 για σιγουρια όπως με συνέστησαν.
Εδώ μάλλον με δούλεψαν στην αντιπροσωπεία, γιατί άλλαξα και τους άλλους 3 για σιγουρια όπως με συνέστησαν.
Όχι φίλε gant!:original: Σωστά σου πρότειναν και ακόμα πιο σωστά έπραξες thumb
Όχι φίλε gant!:original: Σωστά σου πρότειναν και ακόμα πιο σωστά έπραξες thumb
Αν οι νεότεροι που βάζουν είναι βελτιωμένοι όπως ακούγεται, τότε οκ.
Ξέχασα να αναφέρω και τον περίφημο φακίρι, που αλλάχτηκε στους 4 πρώτους μήνες από εγγύηση.
Bmw E46 compact (N42B18)
Αγορά από Γερμανία 2/2008 με 78.000χλμ (144.448 πραγματικά)
Τώρα έχει 139.000 χλμ ( 206.448 πραγματικά)
-Τεντωτήρα καδένας και μάλλον χρειάζεται πάλι.
-Αισθητήρα στροφάλου.
-Λαμπάκι αερόσακου που δεν σβήνει με τίποτα.
Αυτά από εμένα!
Bmw E46 compact (N42B18)
-Αισθητήρα στροφάλου.
Αυτά από εμένα!
????Πώς το βρήκες αυτό???
Όταν πήγα στην αντιπροσωπεία βάλανε το κλειδί σε ένα μηχάνημα και το είδανε!
Ήμουνα λίγο άτυχος, πάλι καλά δεν μ έβγαλε κάποιο σοβαρό πρόβλημα!!!
giannis_compact
13-06-11, 14:02
Φακίρη άλλαξα και γώ τώρα το θυμήθηκα!!
georggge46
13-06-11, 15:01
e46 318ci ,6\2002, valvetronic, 65000 χιλιομετρα
εως τωρα εχουν αλλαχτει :
1 πολλαπλασιαστης στα 45000χιλ.
2 αισθητηρες λ στα 50000χιλ.
σινεμπλοκ μπροστινων ψαλιδιων στα 55000χιλ. [εβαλα powerflex]
το βελουδινο κομματι στο λαστιχο της πορτας συνοδηγου [δεν αλλαχτηκε αλλα κοληθηκε με μπαμπριζοκολλα]
λοιπον παιδια τα ιδια κ εγω πανω κατω.δλδ.
1 το βελλουδινο καομματι απο την μερια του συνοδηγου.κολληθηκε με κολλα της Wurth.
2 παγουρι νερου και μια πλαστικη βαλβιδα που ειναι επανω στον σωληνα κατι σαν εξαερωτηρας(αυτο απλα εσπασε το κεφαλι απο μονο του και αρχισε να πεταει νερο απο εκει).
3 ψαλιδι κτλ. λογω των αεροδρομιων του κυκλοφορουμε..
4 σμρ ειδαμε λαδια απο κατω.με ειπε ο μηχανικος οτι ειναι μια τσιμουχα (ο ρινγκ) και πολλα 46αρια ψιλοχανουν απο εκει. και οταν θα παω να την αλλαξω μ λεει να αλλαξουμε και τεντωτηρα καδενας. γτ αλλιως λεει μπορει!!! να σε πηδηξει κανα δοντακι.
και 5 μιας και λεω για προβληματα. θελω να αλλαξω το αριστερο ψαλιδι. λοιπον εδω μου το ειπαν 160ευρο το καλο,και 120 το ιμιτασιον λενε..
εγω ομως βρηκα απο Γερμανια αυτο:.https://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200614524752&ssPageName=ADME:X:RTQ:DE:1123. για πειτε και σεις γνωμες.. αξιζει αυτο???
Moufas E46
17-06-11, 21:18
ευκαιρια να γραψω και γω τα δικα μου bmw e46 m43 αγορασμενο καινουργιο απο μενα ιανουαριο 2002
1- αντικατασταση αισθητηρα στροφαλου και εκκεντροφορου στα 25500 χλμ
2-αντικατασταση DISA στα 27000χλμ
3- αντικατασταση κολωνας τιμονιου και κλειδαριας στα 30000χλμ
4-3 γρυλοι παραθυρων πλην οδηγου
4-παγουρι ψυγειου και θερμοστατης στα 51000χλμ
5-καλωδιο προεντατηρα αεροσακου συνοδηγου
6-αισθητηρας λαδιου
7-βαση φιλτρου λαδιου
8-σωληνοσεις στον κινητηρα λογω φθορας προληπτικα αλλαξα περισσοτερες απο οτι χρειαζοταν
υπηρξε μια περιοδος απο τα 25000χλμ μεχρι τα 60000χλμ που εβγαλε τα περισσοτερα και πραγματικα ειχα απογοητευθει. τωρα εχει 98000χλμ και ευτυχως εχουμε σταματησει σε αυτα και εχει περασει πολυς καιρος απο την τελευταια φορα που μπηκα συνεργειο εκτος προγραμματισμενου service
Ε46 -μοντ. 2002 - (2.200 cc)
----------------------------------
Αλλαγή Δοχείου ψυκτικού υγρού.............................χιλ. 96.000 (προληπτικά)
Σινεμπλόκ πίσω .................................................. ..// 99.000
M.A.F............................................. .....................// 101.700
Επισκεύη -αλλαγή πλαστικών ηλιοροφής....................// 1ο3.000
Αλλαγή πλαστικού καλύματος εμπρος παρ μπρίζ...........// 105.000
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε με 64.000 χλμ και σήμερα έχει 111.200 χλμ
nikos valvetronic
18-06-11, 16:09
Νομιζω οτι παιζει ρολο το ετος κατασκευης και φυσικα το μοτερ που φοραει ενα 46αρι για να κριθει αξιοπιστο η οχι.Επισης πιστευω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ οτι τα γερμανικης εισαγωγης εχουν πολλες διαφορες με τα Ελληνικα στην κατασκευη τους(υπερ των πρωτων)
Δυστυχως να συμπληρωσω οτι εχθες αλλαξα και τον MAF... :ranting2:
Bmw E46 compact (N42B18)
-Αισθητήρα στροφάλου.
Αυτά από εμένα!
+ Αισθητήρα Λ
+ Εντοπίστηκε διαρροή λαδιού μάλλον από το Vacuum pump...
και συνεχίζουμε!!!
giannis_compact
19-07-11, 01:15
Τελικά Θανάση αισθητήρας λάμδα ήταν?Γιαυτό άναβαν τα λαμπάκια?
Δεν ξέρω Γιάννη.
Μου άναψε το check engine πριν 3 μέρες κ ήταν ο Λ, τώρα γιατί είχαν ανάψει όλα τα λαμπάκια τότε ένας θεός ξέρει..... :)
dark knight
16-08-11, 23:37
για ναμην ανοιγω νεο θρεντ.εχει αλλαξει κανεις αντλια νερου.τι συμπτωματα βγαζει μηπως κανενα θορυβο?συνηθως στα ποσα χλμ θελει αλλαγη?
nikos ///M
17-08-11, 10:05
μοντ.2003 2λιτρο valvetronic 78000 χλμ
μαλλον απο αυτα που διαβαζω ειμαιαρκετα τυχερος
μιας και το δικο μου δεν εχει βγαλει κατι το ιδιετερο
τωρα καποιοι που με ξερουν θα πουν
"το πολυ που το κυκλοφορεις θελεις να σου βγαλει και προβλημα"
εχουμε και λεμε
1.το βελουδινο αυτο κοματι ξεκολησε και ξανακοληθηκε και απο τις δυο μεριες
2.ο αισθητηρας που βρησκεται στο καθισμα του συνοδηγου για τον αεροσακο
Tο δικό μου Ε46 Μ43 1,9 Ιουλ 2001,έβγαλε μέχρι τώρα:
α.Τσιμούχα βάσης φίλτρου λαδιού(90.000 χλμ).
β.Τσιμούχα πλαστικού περιβλήματος Θερμοστάτη(Αλλάχθηκε και ο Θερμοστάτης)(94.000 χλμ).
γ.Αισθητήρας στάθμης λαδιού(110.000 χλμ).
δ.Φακίρης(115.000 χλμ).
στ.Κρύσταλλα θερμαινόμενων καθρεπτών(αλοιώθηκαν πολύ στα 100.000 χλμ).Έναν διακόπτη τσιγκουνεύτηκαν και εχουμε θερμαινόμενους καθρέπτες με 40 βαθμούς υπό σκιάν!!!!!
ζ.Αλλαγή εσωτερικού τμήματος πίσω αριστερά φαναριού(οξειδώθηκε ελαφρά το σημείο που πατάει η λάμπα του φλάς και δημιουργούσε πρόβλημα στην λειτουργία του).
Έχει φθαρεί το λάστιχο πόρτας οδηγού και δεν πάει καλά ο γρύλος πόρτας συνοδηγού!!!
ο m-power_01 εχει ξεκινησει να γραφει απο χθες στο word τα προβληματα που εχει συναντησει και πιστευω σημερα το βραδακι θα χει τελειωσει για να τα κανει copy paste...
xaxaxaaxaxaxaxax
αστειευομαι μεχρι στιγμης δεν εχω δει καποιο σοβαρο προβλημα να εχετε αναφερει...
Το δικό μου (Ε46 Μ3) μέχρι στιγμής έχει βγάλει τα εξής:
1. Εγκέφαλο φώτων (μάλλον έφταιγα εγώ)
2. Φωτοχημικό καθρέπτη
3. Τεντοτήρα υμάντα
4. Κομπλερ ανεμιστήρα
5. Ανεμιστήρα κεντρικού εγκεφάλου.
e 46 compact 316 2004
με 89.000χλμ και το μονο που μου εχει παθει ειναι οτι αλλαξα μια μπαταρια (απο την ακινησια 7 μηνων) κατα τα αλλα δεν εχω αλλξει ουτε λαμπακι
Εχει αλλαξει ή επισκευασει κανεις δυναμο κ αυτοματο δυναμου ?Τι συμπτωματα ειχε...?ποσο περιπου κοστιζει?
Tsakirakos
20-01-12, 19:00
Εχει αλλαξει ή επισκευασει κανεις δυναμο κ αυτοματο δυναμου ?Τι συμπτωματα ειχε...?ποσο περιπου κοστιζει?
εγω αλλαξα ολο το δυναμο γιατι στην αντιπροσωπεια και σε 2 ηλεκτρολογους μου ειπαν οτι το συγκεκριμενο δεν επισκευαζεται...valeo φοραει. στην αντιπροσωπεια μου ειπαν 720¤ και το πηρα απο εξω το ιδιο στα 350¤ περασμενο...
τα συμπτωματα...αναβαν τα λαμπακια του αντισπιν σε κοκινο και οταν αναβαν επεφταν οι στροφες του κινητηρα. καμια φορα εσβηναν στιγμιαια τα πισω φωτα και η μεγαλη σκαλα. πριν φτασει στα λελε του, αναψαν καμια 10αρια λαμπακι στο καντραν οταν γυριζα απο Θεσσαλονικη για Ξανθη.
E46 325ti compact (m54 2.500) στις 138.500 χιλιομετρα εχω αλλαξει:
1.φακιρης
2.δυο ψυρες.τιποτα αλλο.
giannis_compact
20-01-12, 22:09
E46 325ti compact (m54 2.500) στις 138.500 χιλιομετρα εχω αλλαξει:
1.φακιρης
2.δυο ψυρες.τιποτα αλλο.
325ti?Εργοστασιακο η μετατροπη?
Απροβληματιστο παντως...
εργοστασιακο..α ξεχασα να αναφερω και την αλλαγη της μπαταριας μετα απο 7 χρονια μιας και ειναι 2004 μοντελο(απο δικια μου βλακεια επαιζε το cd με σβηστο κινητηρα).:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
savvas bmwdakias
22-01-12, 11:19
Λοιπον να αναφερω και δικα μου Ε46 cabrio 03 N42B20 127000χλμ
Απο κινητηρα
1)διαροη απο τη φλατζα του καρτερ
2)διαροη απο μια φλατζα κενου (ετσι μου την ειπε ο μηχανικος) απο την οποια πεφτει λαδι στην εξατμιση και βρομαει μεσα το αυτοκινητο
3)διαροη απο την αντλια του υδραυλικου θελει αλλαγη και το μαρκουτσι και απ οτι πληροφοριθηκα ειναι πανακριβο
4)θορυβος απο ενα ρουλεμαν στο δυναμο απ οτι καταλαβα
Κοστος επισκευης 180 ευρω πλιν το μαρκουτσι του υδραυλικου
Απο ηλεκτρολογικα
1)Στο αριστερο φαναρι χαλασε η ρυθμιση πανω-κατω
2)Το γνωστο οι γρυλοι των παραθυρων ειναι για αλλαγη πλιν του πισω αριστερα.
Το αμαξι το πηρα μεταχειρισμενο και το εχω στα χερια μου μονο 5000χλμ.Ειμαι απογοητευμενος γιατι δεν περιμενα να χει τοσες διαροες.Οταν το αγορασα δεν φαινοταν τιποτα και μου τα βγαζει τωρα.Anyway οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο υπαρχουν αυτα.
E46 χωρίς βλάβες,δεν υπάρχει...Δυστηχώς...:ranting2:
Και μάλιστα οι βλάβες είναι οι περισσότερες "προγραμματισμένες"...:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
fast-enough
23-01-12, 11:53
εγω αλλαξα ολο το δυναμο γιατι στην αντιπροσωπεια και σε 2 ηλεκτρολογους μου ειπαν οτι το συγκεκριμενο δεν επισκευαζεται...valeo φοραει. στην αντιπροσωπεια μου ειπαν 720¤ και το πηρα απο εξω το ιδιο στα 350¤ περασμενο...
τα συμπτωματα...αναβαν τα λαμπακια του αντισπιν σε κοκινο και οταν αναβαν επεφταν οι στροφες του κινητηρα. καμια φορα εσβηναν στιγμιαια τα πισω φωτα και η μεγαλη σκαλα. πριν φτασει στα λελε του, αναψαν καμια 10αρια λαμπακι στο καντραν οταν γυριζα απο Θεσσαλονικη για Ξανθη.
Φίλος έκανε ανακατασκευή στο παλιό (περιέλιξη, μαγνήτες, ρουλεμάν) και του πήγε 220¤ περασμένο...
Tsakirakos
23-01-12, 13:20
Φίλος έκανε ανακατασκευή στο παλιό (περιέλιξη, μαγνήτες, ρουλεμάν) και του πήγε 220¤ περασμένο...
για 130¤ καλυτερα καινουριο....
Υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει καποιο προβλημα στον εγκεφαλο ενα προβληματικο δυναμο..?
Tsakirakos
23-01-12, 23:53
ιδεα δεν εχω...
Πρόβλημα στην γενικότερη τροφοδοσία ρεύματος σίγουρα...
Τα δικα μου προβληματα στο 330 2002 ετος κατασκευης
135.000 χλ.σημερα.
-65.000χλ.αλλαγη πολλαπλασιατη στον 1 κυλινδρο
-87.000χλ.αλλαγη μοναδας ABS
-105.000χλ.αλλαγη σαιλεντ-μπλοκ στα εμπρος ψαλιδια
-130.000χλ.αλλαγη αντιστασης καλοριφερ
Και φτασαμε στις 135.000 που εχει σημερα...αναψε λαμπακι κινητηρα,η διαγνωση εβγαλε οτι καπου τραβαει αερα αλλα δεν ξερουν απο που.αντε βρεςτο τωρα..Μπορει κανεις να βοηθησει;;;.
-
Φτωχό μίγμα?
Tσέκαρε όλες τις σωληνώσεις...99% κάποια έχει πρόβλημα
Nick bmwlover
04-04-12, 20:36
E46 χωρίς βλάβες,δεν υπάρχει...Δυστηχώς...:ranting2:
Και μάλιστα οι βλάβες είναι οι περισσότερες "προγραμματισμένες"...:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Κι ομως Βασιλη στου πατερα μου δεν εχει βγαλει σχεδον τπτ,με 200.000+χλμ,το μονο "προβλημα" ηταν οτι εμεινε το cd μεσα στο cd player κ δεν εβγαινε...
Πραγματικα εχω παθει πλακα με αυτο το αμαξι.
Κι ομως Βασιλη στου πατερα μου δεν εχει βγαλει σχεδον τπτ,με 200.000+χλμ,το μονο "προβλημα" ηταν οτι εμεινε το cd μεσα στο cd player κ δεν εβγαινε...
Πραγματικα εχω παθει πλακα με αυτο το αμαξι.
Tύχη ΤΕΡΑΣΤΙΑ!:thumbsup:
Εύχομαι πάντα τέτοια!
Christos 330
05-04-12, 13:46
4 46αρια αλλαξα . . .
Μονο στο 1 αλλαξα ενα παγουρι νερου !!!
nikos valvetronic
05-04-12, 13:55
Ρε αγόρι αφού δεν προλάβαινε να πάθει κάτι το ένα έπαιρνες το άλλο!
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Christos 330
05-04-12, 14:14
Ρε αγόρι αφού δεν προλάβαινε να πάθει κάτι το ένα έπαιρνες το άλλο!
Kαι οι ιδιοκτητες τους εδω τα συντηρουν αγορινα μου !!!
nikos valvetronic
05-04-12, 14:26
Πάντως Χρήστο γενικά τα 46άρια δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο,να λέμε την αλήθεια.Μπορεί να
έχουν άλλα χαρίσματα πάνω απ'το μέσο όρο αλλά η αξιοπιστία δεν θα έλεγα ότι είναι
προσόν τους.Όλο και κάτι θα ζητήσει...Συμφωνείς φίλε;
E46 320D 8/04
Αλλαγή turbo στις 235000 χιλ. τίποτα άλλο μέχρι τώρα!
E46 320D 8/04
Αλλαγή turbo στις 235000 χιλ. τίποτα άλλο μέχρι τώρα!
:viannen_01: φιλε
αν θέλεις γραψε μας σε αυτη την ενότητα https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23
μερικά πραγματα γιά σενα και τη μπεμπα σου, να γνωριστουμε.
:viannen_01: φιλε
αν θέλεις γραψε μας σε αυτη την ενότητα https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23
μερικά πραγματα γιά σενα και τη μπεμπα σου, να γνωριστουμε.
ιετσσσσσσ!!!!....δουλευουμε τωρα!!!!:thumbsup:
giannis_compact
13-06-12, 19:09
Αισθητήρας παρκαρίσματος πίσω στις 223.600 χιλιόμετρα!
Δε φταίει το αμάξι αλλά η θεία που ήρθε και έπεσε πάνω μου! :thumbsdown:
m-power_01
14-06-12, 08:18
Υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει καποιο προβλημα στον εγκεφαλο ενα προβληματικο δυναμο..?
Πολύ δύσκολο... Από την μία έχεις την μπαταρία που λειτουργεί σαν πυκνωτης, εξομαλυνει την τάση και από την άλλη τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν συστηματα αυτοδιαγνωσης βλέπε canbus
Εδώ και καμιά βδομάδα, όταν ξεκίναγα ή άφηνα απότομα γκάζι ακουγα έναν μεταλλικό ήχο,
δέν έδωσα ιδιάιτερη σημασία καθώς ήξερα πώς θέλω αριστερό ψαλίδι.
Σήμερα που πήγα στον μηχανικό για αλλαγή φρένων(μπροστά φρένα απο 330) και αφού είχαμε τελειώσει,
ο μάστορας έκανε έναν γενικό έλεγχο καθότι σηκωμένο το αυτοκίνητο.
Κάπου εκεί εξαφανίστηκε και το ηλίθιο χαμόγελο που δέν έλεγε να φύγει μεχρι πριν λίγο
απο το στόμα μου και αντικαταστάθηκε με μόνιμη παραμόρφωση απο τα απανωτά εγκεφαλικά.
Το αυτοκίνητο έχει κόψει πάτωμα, το έιχα διαβάσει παλιότερα τόσο εδώ όσο και στο fanatics
αλλά δέν είχα πέσει πάνω σε 316, συνήθως ήταν Μ3 ή 330.
Ιδού και μερικές φωτό
https://i.imgur.com/f1aP0.jpg
https://i.imgur.com/ThegC.jpg
https://i.imgur.com/FbOnu.jpg
Ευτυχώς έχω άδεια οπότε θα μείνει μέσα το αυτοκίνητο για επισκευή.
Αφού κατέβουν όλα ( άξονες, εξατμίσεις,διαφορικά,άκρα), θα ενισχυθούν και οι τέσσερις βάσεις με custom μεταλική κατασκευή
και θα ραφτεί εκ νέου στα εν λόγω σημεία.
Το αυτοκίνητο έχει κόψει πάτωμα, το έιχα διαβάσει παλιότερα τόσο εδώ όσο και στο fanatics
Αυτό είναι η απάντηση σε όλους που λένε πως αυτό είναι αστικός μύθος...thumb
Φίλε μου καλά ξεμπερδέματα...Δεν έχω κάτι άλλο να πω...:(
Panos 316T
15-06-12, 14:30
όρε Λιάκο....:thumbsdown:
κράτα μας ενήμερους και τουλάχιστον να βγεί όπως πρέπει..
Τι ειναι αυτο που στηρίζεται εκει που άνοιξε το πάτωμα;
Nick bmwlover
15-06-12, 14:32
Εδώ και καμιά βδομάδα, όταν ξεκίναγα ή άφηνα απότομα γκάζι ακουγα έναν μεταλλικό ήχο,
δέν έδωσα ιδιάιτερη σημασία καθώς ήξερα πώς θέλω αριστερό ψαλίδι.
Σήμερα που πήγα στον μηχανικό για αλλαγή φρένων(μπροστά φρένα απο 330) και αφού είχαμε τελειώσει,
ο μάστορας έκανε έναν γενικό έλεγχο καθότι σηκωμένο το αυτοκίνητο.
Κάπου εκεί εξαφανίστηκε και το ηλίθιο χαμόγελο που δέν έλεγε να φύγει μεχρι πριν λίγο
απο το στόμα μου και αντικαταστάθηκε με μόνιμη παραμόρφωση απο τα απανωτά εγκεφαλικά.
Ιδού και μερικές φωτό
https://i.imgur.com/f1aP0.jpg
https://i.imgur.com/ThegC.jpg
https://i.imgur.com/FbOnu.jpg
Ευτυχώς έχω άδεια οπότε θα μείνει μέσα το αυτοκίνητο για επισκευή.
Αφού κατέβουν όλα ( άξονες, εξατμίσεις,διαφορικά,άκρα), θα ενισχυθούν και οι τέσσερις βάσεις με custom μεταλική κατασκευή
και θα ραφτεί εκ νέου στα εν λόγω σημεία.
Κριμα τετοια γκαντεμια,καλο κουραγιο...
όρε Λιάκο....:thumbsdown:
κράτα μας ενήμερους και τουλάχιστον να βγεί όπως πρέπει..
Κατα πάσα πιθανότητα θα είναι έτοιμο την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον μηχανικό μου θα είναι πολύ καλύτερο απο πρίν, και τον πιστεύω
γιατί μου έδειξε τo πλαίσιο που θα μπεί και είναι αρκετά παχύτερο και μεγαλύτερο απο το μαμά πλακάκι.
Το μόνο θετικό είναι, ότι όταν με το καλό δυναμώσει και το αυτοκίνητο
θα ξέρω ότι δεν θα αντιμετοπίσω αυτό το πρόβλημα, τι να πώ.
Nick bmwlover
15-06-12, 14:46
γιατί μου έδειξε τo πλαίσιο που θα μπεί και είναι αρκετά παχύτερο και μεγαλύτερο απο το μαμά πλακάκι.
Για το πλαισιο που λες το σκεφτηκα κ εγω στο προηγουμενο ποστ που εγραψα κ θα συμφωνησω,μπορεις να εχεις κ καλυτερο στριψιμο,καλυτερο στησιμο γενικα.Μακαρι να πανε ολα κατ'ευχην!!!
Τι ειναι αυτο που στηρίζεται εκει που άνοιξε το πάτωμα;
Η βάση του διαφορικού...:(
m-power_01
15-06-12, 14:59
Πόσα χλμ έχει το αυτοκίνητο ;
Σε ποιο Συνεργειο είναι; Θέλω να περάσω να το δω αν δεν σε πειράζει .
Η βάση του διαφορικού...:(
Τρελόπάντως,άντε να σου ξεφύγει να τα πάρεις στην μασχάλη καμιά ώρα. Δεν είναι για εκκινήσεις τα 46ρια...
Παντως αφου διαβασα προσεχτικα το δικό μου το ε46 μοντελο πλιν του γρύλου του συνοδηγου 4πορτο είναι δεν μου έχει βγάλει τίποτα.......απο ολα αυτά αλλα ύστερα απο κάτι ρεταρισματακια στο ρελαντί υποψην 3,30 το μοτερ με όχι πανω απο 100000χλμ μου ήρθε η σχετική κεραμίδα.Ζημια στο καπάκι......! σε πρωτη φάση γνωρίζω ότι ΄θελουν αλλαγή οι βαλβίδες εισαγωγής περιμένω νέα απο το ρεκτιφιε να ελένξει οδηγους και έδρανα βαλβίδων....Ο μηχανικος μου είπε ότι αυτο προήλθε απο την ακινησία το είχα ακινητο κανα 7μηνο σε συνδιασμο με της κακοιας ποιοτητας βενζινης που δεν είχε κάνει καλή καυση και είχε παραμείνει και έκανε σκουροφαγόματα στις βαλβίδες.Εαν είναι όπως τα λέει μετα τα λάστιχα που στραβώσαν απο την ακινησία είναι η δευτερη μεγάλη ζημια.
Vassilis ///M
18-06-12, 13:25
Θέλω να πιστεύω πως κάπως έτσι θα είναι η διαδικασία κόλλησης των πλακακίων στη βάση διαφορικού....ή κάπως έτσι...:thumbsup::thumbsup:
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=710760
Bazil Van Sinner
21-06-12, 18:41
Διαβασα σε αρκετα ποστ πως εχει βγαλει η μπεμπα αισθητηρα στροφαλου.
Σημερα το πρωι μουλαρωσε και δεν επαιρνε μπροστα και το δικο μου,το παρατησα και το μεσημερι με την 3η προσπαθεια πηρε.Φευγω καρφι και παω σε συνεργειο,το κουμπωνουμε με την φυσα και βγαζει διαγνωση αισθητηρα εκκεντροφορων.Τον βρηκα καινουριο 48ευρω,αλλα ο μαστορης μου λεει,να αλλαξουμε και τον αισθητηρα στροφαλων(80ευρω)γιατι πανε πακετο αυτοι μαζι.
α)εχει δικιο ο μαστορης?
β)πως σας φαινονται οι τιμες?
m-power_01
21-06-12, 18:45
Διαβασα σε αρκετα ποστ πως εχει βγαλει η μπεμπα αισθητηρα στροφαλου.
Σημερα το πρωι μουλαρωσε και δεν επαιρνε μπροστα και το δικο μου,το παρατησα και το μεσημερι με την 3η προσπαθεια πηρε.Φευγω καρφι και παω σε συνεργειο,το κουμπωνουμε με την φυσα και βγαζει διαγνωση αισθητηρα εκκεντροφορων.Τον βρηκα καινουριο 48ευρω,αλλα ο μαστορης μου λεει,να αλλαξουμε και τον αισθητηρα στροφαλων(80ευρω)γιατι πανε πακετο αυτοι μαζι.
α)εχει δικιο ο μαστορης?
β)πως σας φαινονται οι τιμες?
Δεν πάνε πακέτο. Και ο Μ54 έχει 2 αισθητηρες εκκεντροφόρων.
Τιμες δεν θυμάμαι
Bazil Van Sinner
21-06-12, 18:51
Ειναι αυτος με το καλωδιο(δεν ξερω αν βοηθησα τωρα).
M-power_01 δηλαδη να αλλαξω ΜΟΝΟ αυτον που μου βγαλε σαν προβλημα?ΟΧΙ των στροφαλων?
Μετραει η γνωμη σου,γιατι απ'οσο ξερουμε οι μαστορηδες δουλειες θελουν να ανοιγουν!
m-power_01
21-06-12, 18:56
M-power_01 δηλαδη να αλλαξω ΜΟΝΟ αυτον που μου βγαλε σαν προβλημα?ΟΧΙ των στροφαλων?
Μετραει η γνωμη σου,γιατι απ'οσο ξερουμε οι μαστορηδες δουλειες θελουν να ανοιγουν!
Εγώ θα άλλαζα τους δυο των εκκεντροφόρων.
Bazil Van Sinner
21-06-12, 19:01
Ευχαριστω φιλος!(m-power_01)
Αν εχει καποιος αλλος εμπειρια επι του θεματος θα με αυχαριστουσε πολυ να μαθω κατι ακομη,γιατι εχω αρχισει και μπερδευομαι....
katsaraios
21-06-12, 19:03
Η τιμη για τον αισθητηρα ειναι καλη και για των εκκεντροφορων και για τον στροφαλο...
Καλυτερα να πας βημα βημα οχι ολα μαζι και το βασικοτερο να ειναι σιγουρα ο αισθητηρας και οχι ΚΑΙ κατι αλλο που δεν διαβαζει το διαγνωστικο...
Αλλα συμπτωματα εχει στην πορεια σχετικα με τις στροφες του μοτερ η σταματημενος με ρελαντι??
Bazil Van Sinner
21-06-12, 19:20
Η τιμη για τον αισθητηρα ειναι καλη και για των εκκεντροφορων και για τον στροφαλο...
Καλυτερα να πας βημα βημα οχι ολα μαζι και το βασικοτερο να ειναι σιγουρα ο αισθητηρας και οχι ΚΑΙ κατι αλλο που δεν διαβαζει το διαγνωστικο...
Αλλα συμπτωματα εχει στην πορεια σχετικα με τις στροφες του μοτερ η σταματημενος με ρελαντι??
Oxi αλλα συμπτωματα δεν ειχα,ισα ισα που,χτες στον γυρισμο απο την θαλασσα εριξα και ενα πετσο σε ενα TSI leon:hystericalbs1::hystericalbs1: που την ειχε δει cupra:th_Laie_67-1:,εφτασα στη βαση μου,το επλεινα το γυαλισα και σημερα το πρωι που πηγα να το βαλω μπροστα τσουφ!
Το λοιπον δηλαδη να αλλαξω ΜΟΝΟ αυτο που εβγαλε το διαγνωστικο και βλεπουμε ?????
m-power_01
21-06-12, 19:22
Oxi αλλα συμπτωματα δεν ειχα,ισα ισα που,χτες στον γυρισμο απο την θαλασσα εριξα και ενα πετσο σε ενα TSI leon:hystericalbs1::hystericalbs1: που την ειχε δει cupra:th_Laie_67-1:,εφτασα στη βαση μου,το επλεινα το γυαλισα και σημερα το πρωι που πηγα να το βαλω μπροστα τσουφ!
Το λοιπον δηλαδη να αλλαξω ΜΟΝΟ αυτο που εβγαλε το διαγνωστικο και βλεπουμε ?????
Ανακεφαλαιώνουμε.
Εχεις εναν αισθητηρα στον εκκεντροφόρο εισαγωγής, εναν στον εξξαγωγής και έναν στον στρόφαλο. Εγω θα άλλαζα τους δυο των εκκεντροφόρων.
Bazil Van Sinner
21-06-12, 19:55
και γω πιο σοφο το βλεπω να ασχοληθω προληπτικα και με τον εττερο,των εκκεντωφορων,το πρωι θα τους παραγγειλω,θα χουμε νεα σαββατο η δευτερα.
Παιδες..μ βγαλε ενα σφαλμα γραφει (αισθητητρας γωνιας τιμονιου).αυτο μου το ειχε βγαλει κανα δυο φορες αφοτου ειχα αλλαξει ψαλιδι.ειχαμε σβησει το σφλαμα και ολα οκ.τωρα ομως μου το βγαζει μονιμα.πηγα ξανα,το εσβησα και υατος ειπε οτι μου καλιμπραρισε το τιμονι γτ ειχε λαθος τιμες.και ειπε οτι με αυτο θα ηταν οκ. ελα που ομως μετα απο χλμ παλι αναψε!!! τωρα απ οτι με ειπε παιζει θεμα ευθυγραμμισης γ αυτο βγαζει σφαλαμα. για πειτε κ σεις ρε παιδια.γτ οταν μ βγαζει αυτο απενεργοποιειται το αντισπιν κιολας.
m-power_01
28-06-12, 13:49
Πας για ευθυγραμμιση και μετα για καλιμπραρισμα. Αν σου ξαναναψει αλλαγη
Vassilis ///M
28-06-12, 19:56
Έχουμε καμία εξέλιξη επι του θέματος????
Όλα καλά Ηλία????
savvas bmwdakias
29-06-12, 13:23
Λοιπον να αναφερω και δικα μου Ε46 cabrio 03 N42B20 127000χλμ
Απο κινητηρα
1)διαροη απο τη φλατζα του καρτερ
2)διαροη απο μια φλατζα κενου (ετσι μου την ειπε ο μηχανικος) απο την οποια πεφτει λαδι στην εξατμιση και βρομαει μεσα το αυτοκινητο
3)διαροη απο την αντλια του υδραυλικου θελει αλλαγη και το μαρκουτσι και απ οτι πληροφοριθηκα ειναι πανακριβο
4)θορυβος απο ενα ρουλεμαν στο δυναμο απ οτι καταλαβα
Κοστος επισκευης 180 ευρω πλιν το μαρκουτσι του υδραυλικου
Απο ηλεκτρολογικα
1)Στο αριστερο φαναρι χαλασε η ρυθμιση πανω-κατω
2)Το γνωστο οι γρυλοι των παραθυρων ειναι για αλλαγη πλιν του πισω αριστερα.
Το αμαξι το πηρα μεταχειρισμενο και το εχω στα χερια μου μονο 5000χλμ.Ειμαι απογοητευμενος γιατι δεν περιμενα να χει τοσες διαροες.Οταν το αγορασα δεν φαινοταν τιποτα και μου τα βγαζει τωρα.Anyway οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο υπαρχουν αυτα.
Πριν ενα μηνα μου ειχε αναψει το λαμπακι οτι η σταθμη του νερου στο ψυγειο ειναι χαμηλη.Οπως ειμαι παω κατευθειαν στο συνεργειο ,ηταν το γνωστο κολαρο και απ οτι ειδα ειχε σπασει η βαλβιδουλα πανω που κανεις εξαερωση.Να σας πω την αληθεια το περιμενα καποια στιγμη απο αυτα που εχω διαβασει εδω.Κοστος επισκευης 100 ευρω.
Και σημερα πηγα αλλαξα εναν αισθητηρα ABS πισω δεξια κοστος 100 ευρω.Δεν διαβαζε ο αισθητηρας με αποτελεσμα να αναψουν τα λαμπακια του ABS ,DSC και του χειροφρενου.Αρχικα μου ειπε ο μηχανικος οτι μπορει να ναι απο τον αισθητηρα που διαβαζει την γωνια του τιμονιου και οτι με εναν προγραμματισμο τελειωνει το θεμα και οτι ειναι συνηθες προβλημα.
Vassilis ///M
29-06-12, 15:58
Και σημερα πηγα αλλαξα εναν αισθητηρα ABS πισω δεξια κοστος 100 ευρω.Δεν διαβαζε ο αισθητηρας με αποτελεσμα να αναψουν τα λαμπακια του ABS ,DSC και του χειροφρενου.
100¤ για τον αισθητήρα????:thumbsdown:
Έχω 4 κομμάτια απο την παλιά γέφυρα (Valvetronic) που είχα γτ δεν μου έστελνες ένα μηνυμα????
Έχω 4 κομμάτια απο την παλιά γέφυρα (Valvetronic) που είχα γτ δεν μου έστελνες ένα μηνυμα????
Βασίλη δεν έχουν ολα τα Ε46 ίδιους αισθητηρες.Υπάρχουν γαλαζιοι και γκρι(ή καφε δε θυμαμαι).Επισης και οι γαλαζιοι και οι γκρι(ή καφε) χωρίζονται σε κοντους και μακριους.
Υ.Γ Εσεις φυσικα επειδη κ οι δυο εχετε αυτοκινητα CABRIO mpack E46 2.0 valvetronic και ίδιας χρονολογιας πολύ πιθανόν να φορατε ιδιους αισθητηρες οπως λες.Παντως καινουργιος ο ενας αισθητηρας ΟΕΜ κοστιζει περι τα 120-140 ευρω.Και κανα 20-30ευρω η εργασια................
savvas bmwdakias
29-06-12, 17:05
Δεν το ξερα ρε Βασιλη, ηθελα να παω και μεχρι το χωριο και φοβηθηκα να το παω χωρις abs και dsc.Παντως απ οτι ειδα η φυσα ηταν μπλε ανοιχτο.
Vassilis ///M
29-06-12, 19:31
Βασίλη δεν έχουν ολα τα Ε46 ίδιους αισθητηρες.Υπάρχουν γαλαζιοι και γκρι(ή καφε δε θυμαμαι).Επισης και οι γαλαζιοι και οι γκρι(ή καφε) χωρίζονται σε κοντους και μακριους.
Υ.Γ Εσεις φυσικα επειδη κ οι δυο εχετε αυτοκινητα CABRIO mpack E46 2.0 valvetronic και ίδιας χρονολογιας πολύ πιθανόν να φορατε ιδιους αισθητηρες οπως λες.Παντως καινουργιος ο ενας αισθητηρας ΟΕΜ κοστιζει περι τα 120-140 ευρω.Και κανα 20-30ευρω η εργασια................
Το ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι το ίδιο,γι'αυτό αναφέρθηκα στον Σάββα προσωπικά διότι έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο...
Όσο για την τιμή...ακόμη με πονάει ο πωπώς απο τα Χριστούγεννα που έψαχνα για να βάλω στο 330 (γέφυρα) :ranting2:
pws na vgalo tin klidargia apv 46 tou odigou
Christos 330
19-07-12, 15:42
pws na vgalo tin klidargia apv 46 tou odigou
Γιωργο εδω γραφουμε μονο με ελληνικα και μικρα γραμματα . . .
dark knight
28-08-12, 14:18
ο Μ54 σε χαμηλες στροφες μου κανει ενα κομπιασμα,οχι πολυ συχνα,και μαλλον ηρθε η ωρα πιθανον για πολλαπλασιαστη οπως μου ειπε ο μηχανικος.την αλλη τριτη κουμπωνουμε το διαγνωστικο και βλεπουμε τι ειναι σιγουρα.εβαλα το vin στο ρεαλ οεμ και μου βγαζει 2 κωδικους μπος 12131703228 και 12131748018.ποιο απο τα 2 να παρω?συμφερει απο Ελλαδα Η εξωτερικο?
savvas bmwdakias
28-08-12, 15:04
Σήμερα άλλαξα επιτέλους το ρουλεμάν καστανια στο δύναμο και σταμάτησε ο θόρυβος στο ξεκίνημα. Μαζί άλλαξα και την τάπα αντλίας κενού που έσταζε στην εξάτμιση και βρομουσε. Επίσης άλλαξα και κάτι λαστιχακια πάνω στο καπάκι βαλβίδων και μια τσιμουχα κάτω από το Κάρτερ σε έναν αισθητηρα. Τελικά διαροη από τη φλατζα του καρτρ δεν είχα(πάλι καλά).κόστος όλα μαζί με εργασία 120 ευρώ.
Η μεγάλη διαροη είναι όμως από την αντλία του υδραυλικού η οποία κοστίζει 450 ευρώ καινούρια και με 150 μου βρήκε μια Μεταχειρισμένη συν ότι και το μαρκουτσι θέλει επισκευη-αλλαγη.
Η ρύθμιση του φαναριου που ειχα αναφέρει παλαιότερα έφτιαξε μόνη της τελικά .
Σήμερα άλλαξα επιτέλους το ρουλεμάν καστανια στο δύναμο και σταμάτησε ο θόρυβος στο ξεκίνημα. Μαζί άλλαξα και την τάπα αντλίας κενού που έσταζε στην εξάτμιση και βρομουσε. Επίσης άλλαξα και κάτι λαστιχακια πάνω στο καπάκι βαλβίδων και μια τσιμουχα κάτω από το Κάρτερ σε έναν αισθητηρα. Τελικά διαροη από τη φλατζα του καρτρ δεν είχα(πάλι καλά).κόστος όλα μαζί με εργασία 120 ευρώ.
Η μεγάλη διαροη είναι όμως από την αντλία του υδραυλικού η οποία κοστίζει 450 ευρώ καινούρια και με 150 μου βρήκε μια Μεταχειρισμένη συν ότι και το μαρκουτσι θέλει επισκευη-αλλαγη.
Η ρύθμιση του φαναριου που ειχα αναφέρει παλαιότερα έφτιαξε μόνη της τελικά .
kαλημέρα απο ένα νεο μέλος.
Απο ότι έχω καταλαβει όλα τα ε46 έχουν θεματάκι με το υδραυλικό,ο μηχανικός μου ,με συμβούλεψε ωα το αφήσω έτσι!!!!
Απο ότι έχω καταλαβει όλα τα ε46 έχουν θεματάκι με το υδραυλικό,ο μηχανικός μου ,με συμβούλεψε ωα το αφήσω έτσι!!!!
:viannen_01: φίλε
γράψε και σε αυτήν εδώ την ενότητα https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23 για να γνωριστούμε.
Ρε Βασίλη που είδες 4 αισθητήρες ;2;έχει το κάθε αμάξι εσυ 4 έχεις; Και απο μια γέφυρα κιόλας;
Vassilis ///M
30-08-12, 11:39
Ρε Βασίλη που είδες 4 αισθητήρες ;2;έχει το κάθε αμάξι εσυ 4 έχεις; Και απο μια γέφυρα κιόλας;
Απο την προηγούμενη γέφυρα έχω τους 2 και τους άλλους 2 τους πήρα απο ένα τρακαρισμένο για να τους έχω για καβάτζα και τελικά μου έμειναν....
Υ.Γ.:Μην τα πέρνετε όλα τοις μετρητοίς....
Βρε 1 έχει πίσω και έναν μπροστά όχι 2
Ακυρο τον μπέρδεψα με των φρενων
savvas bmwdakias
30-08-12, 12:20
Κι εμενα μου ειπε οσο εχει λαδακι μεσα μην φοβασαι.Προς το παρον την αφηνω ετσι και βλεπουμε.Παντως γενικα ο Ν42 στο Ε46 δεν ξερω για τους αλλους εχει διαροες γενικος.Το Ε36 που ειχα Μ43 δεν ειχε τοσα "θεματα".
mitsos_chania
30-08-12, 13:11
Ουτε το δικο μου που ειναι Μ54 εχει διαρροες
Λοιπων Ν42Β18 12-2003 από Γερμανία εισαγωγής σινεμπλοκ μπροστά στα ψαλίδια και στα δύο 105000χλμ ,Ντρόμπα βενζίνης 134000 χλμ [8-2012] μπαταρία αλλαξα τώρα πριν μια εβδομάδα με ιδιa BMW μέχρις ώρας αυτά !!!!!!
320ci 2.2 170 ps απο γερμανια με 55000χλμ κ τωρα εχει 87000χλμ ενα γρυλο παραθυρου οδηγου ενα λαστιχο αμαξωματος συνοδηγου γιατι ξεκολησε η ταπετσαρια,ενα λαστιχο του λουφτ διοτι ανοιξε τρυπα κ αναβε chek...μεχρι να το βρω τι ηταν με τουσ γιωταδες εδω αλλαξα κ ενα ογκομετρητη αερα που δεν χρειαζοταν γιατι ο σουπερ μηχανικος που πηγαινα μου ελεγε οτι αυτο ηταν επειδη του το ελεγε η διαγνωση....τα υπολοιπα αλλαχθηκαν λογο αρεσκειας μου lol...
dark knight
20-09-12, 18:08
ο Μ54 σε χαμηλες στροφες μου κανει ενα κομπιασμα,οχι πολυ συχνα,και μαλλον ηρθε η ωρα πιθανον για πολλαπλασιαστη οπως μου ειπε ο μηχανικος.την αλλη τριτη κουμπωνουμε το διαγνωστικο και βλεπουμε τι ειναι σιγουρα.εβαλα το vin στο ρεαλ οεμ και μου βγαζει 2 κωδικους μπος 12131703228 και 12131748018.ποιο απο τα 2 να παρω?συμφερει απο Ελλαδα Η εξωτερικο?
τελικα δεν χρειαστηκε αντικατασταση πολλαπλασιαστη.τα κομπιασματα του κινητηρα οφειλονταν σε ενα σωληνακι υποπιεσης(με γελοιο κοστος) που ειχε φθαρει, το εντοπισε ο μηχανικος και ολα καλα!α ρε ΑΘΑΝΑΤΕ Μ54!!!!
giannis_compact
07-11-12, 16:12
Χθες αλλαξα τη μια απο τις δυο κορνες, διοτι σταματησε να λειτουργει. Για την ακριβεια ηταν η low μαρκας fiamm και η καινουρια με το νεο κωδικο ειναι μαρκας bosch.
m-power_01
07-11-12, 16:46
Χθες αλλαξα τη μια απο τις δυο κορνες, διοτι σταματησε να λειτουργει. Για την ακριβεια ηταν η low μαρκας fiamm και η καινουρια με το νεο κωδικο ειναι μαρκας bosch.
Χαιρετάς το μισό χωριό μου φαίνεται καθε φορά που πας!
Πως την εκαψες ρε φίλε;
oπου δει γυναικα κορναρει...
Bazil Van Sinner
07-11-12, 20:24
τιμη?
Leonidas_E39
07-11-12, 20:36
2,5 πακετα τσιγαρα
Bazil Van Sinner
07-11-12, 20:44
τοσο λιγο?:-)
m-power_01
07-11-12, 22:48
τοσο λιγο?:-)
Μην ξανοίγεσαι... Ο Γιάννης κάνει απ'τα ακριβά τα αμερικάνικα
giannis_compact
07-11-12, 23:15
42 ευρω η low, η high δε ξερω ποσο κανει.
giannis_compact
26-03-13, 10:08
Μολις αλλαξα διακοπτη παραθυρου οδηγου, 25 ευρω.
nikos valvetronic
01-04-13, 00:30
Δεν άντεξε το 46άρι τα έκανε πάλι τα ναζάκια του και μ'άφησε στα κρυα του λουτρού :ranting2: Ξεκινάω να παώ Ευζώνους με τον δείκτη στο ένα τέταρτο με σκοπό να φουλάρω 100άρα από Σκόπια.Αυτονομία περίπου 160χλμ.Η απόσταση που είχα να κάνω ήταν καμιά 70 οπότε λέω είμαι Οκ ίσα που θα ανάψει το λαμπάκι και θα φουλάρω.10 χιλ πριν τα σύνορα κάνει διακοπές και το γκάζι γίνεται κούφιο! Αλαρμ,σταματάω και μαρσάρω..δουλεύει καλά..Άντε τώρα λέω που να παώ Σκόπια έτσι με τον φόβο! Ξεκινάω όλα καλά,μετά από λίγο τα ίδια :ranting2: ώσπου έσβησε και δεν έσκαγε με τίποτα.Τηλ. Καζάκο με τα πολλά δες αυτό δες εκείνο δες το άλλο σιγουρεύτηκε ότι είναι το φλοτέρ και έμεινα από βενζίνη! Με έκανε ρόμπα το κωλοάμαξο,να βάζω βενζίνη με μπετόνι στην άκρη του δρόμου! Τι άλλο να ΜΗΝ εμπιστεύομαι δεν ξέρω.Συμβουλή Χρήστου να μην το αφήνω ποτέ κάτω από την μέση.Αυτό θα κάνω αλλά μου την έδωσε συνέχεια και μια μ@λ@κια θα βγάλει.
giannis_compact
01-04-13, 00:42
Δεν άντεξε το 46άρι τα έκανε πάλι τα ναζάκια του και μ'άφησε στα κρυα του λουτρού :ranting2: Ξεκινάω να παώ Ευζώνους με τον δείκτη στο ένα τέταρτο με σκοπό να φουλάρω 100άρα από Σκόπια.Αυτονομία περίπου 160χλμ.Η απόσταση που είχα να κάνω ήταν καμιά 70 οπότε λέω είμαι Οκ ίσα που θα ανάψει το λαμπάκι και θα φουλάρω.10 χιλ πριν τα σύνορα κάνει διακοπές και το γκάζι γίνεται κούφιο! Αλαρμ,σταματάω και μαρσάρω..δουλεύει καλά..Άντε τώρα λέω που να παώ Σκόπια έτσι με τον φόβο! Ξεκινάω όλα καλά,μετά από λίγο τα ίδια :ranting2: ώσπου έσβησε και δεν έσκαγε με τίποτα.Τηλ. Καζάκο με τα πολλά δες αυτό δες εκείνο δες το άλλο σιγουρεύτηκε ότι είναι το φλοτέρ και έμεινα από βενζίνη! Με έκανε ρόμπα το κωλοάμαξο,να βάζω βενζίνη με μπετόνι στην άκρη του δρόμου! Τι άλλο να ΜΗΝ εμπιστεύομαι δεν ξέρω.Συμβουλή Χρήστου να μην το αφήνω ποτέ κάτω από την μέση.Αυτό θα κάνω αλλά μου την έδωσε συνέχεια και μια μ@λ@κια θα βγάλει.
Αυτο να μην το αφηνεις κατω απο τη μεση ειναι το καλυτερο και γω ποτε δεν το αφηνω. Κλαιγεσαι σαν μην πω και πως λες αμαν και τι εχει βγαλει το αμαξι!!
Μα και τωρα δεν εβγαλε τιποτα...απλα εμεινε απο καυσιμο... ποιος φταιει νικολη?? Πηγαινες για την φτηνη βενζινη και γεμισες με μπετονι
Στάλθηκε από το HTC Desire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
giannis_compact
01-04-13, 00:45
Μα και τωρα δεν εβγαλε τιποτα...απλα εμεινε απο καυσιμο... ποιος φταιει νικολη?? Πηγαινες για την φτηνη βενζινη και γεμισες με μπετονι
:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
nikos valvetronic
01-04-13, 00:51
Πλάκα κάνεις ρε Σάκη? Έμεινε από βενζίνη με τον δείκτη λίγο κάτω από ένα τέταρτο και την αυτονομία στα 108χλμ χωρίς καν να αννάψει λαμπάκι.Σε 10 χλμ. θα φουλάριζα.Θέλει καινούργιο φλοτέρ που είναι κομπλέ με την αντλία βενζίνης.Τι καλά!
giannis_compact
01-04-13, 00:53
Πλάκα κάνεις ρε Σάκη? Έμεινε από βενζίνη με τον δείκτη λίγο κάτω από ένα τέταρτο και την αυτονομία στα 108χλμ χωρίς καν να αννάψει λαμπάκι.Σε 10 χλμ. θα φουλάριζα.Θέλει καινούργιο φλοτέρ που είναι κομπλέ με την αντλία βενζίνης.Τι καλά!
Και το Χ3 τα ιδια, στα 110 αυτονομια εμεινε απο πετρελαιο.
Κανα 70αρι ειχα δωσει στο 36αρι...αμα ειναι τόσο, φτηνα την εβγαλες..αντε ολα καλα...
giannis_compact
01-04-13, 00:55
Κανα 70αρι ειχα δωσει στο 36αρι...αμα ειναι τόσο, φτηνα την εβγαλες..αντε ολα καλα...
Κομπλε με την αντλια σου λεει Σακη, 180 σιγουρα.
nikos valvetronic
01-04-13, 01:02
Ας κάνω και ένα update με την ευκαιρία.
7.Τροχαλία-καστάνια δυναμό.
8.Μια πλαστική τάπα στην κεφαλή(έχανε τα νερά της μηχανής)
9.Γρύλος παραθύρου συνοδηγού.
10.Ξανά μπροστινά σινεμπλοκ.
11.MAF
12.Αντλία vaccum
13.Βάση μηχανής αριστερή
Τώρα είμαι στα 216.000χλμ
nikos valvetronic
01-04-13, 01:05
Αχ 36άρης να είμουνα!
giannis_compact
09-04-13, 00:03
245.000 χιλιομετρα κλεισαμε σημερα και μειναμε απο αντλια βενζινης :) Ευτυχως μας αφησε στο συνεργειο του Χρηστου και οχι στο δρομο :)
245.000 χιλιομετρα κλεισαμε σημερα και μειναμε απο αντλια βενζινης :) Ευτυχως μας αφησε στο συνεργειο του Χρηστου και οχι στο δρομο :)
Κόστος αλλαγής;Σου είχε δώσει καμία ένδειξη;;
giannis_compact
09-04-13, 00:27
Κόστος αλλαγής;Σου είχε δώσει καμία ένδειξη;;
Γυρνουσαμε με τον Καζακο απο Κατερινη και μετα τα διοδια του Αιγινιου το αμαξι αν πατουσα το γκαζι βαθια μπερδευε. Μας πηγε ως το μαγαζι ετσι σβησαμε μαι μετα απο κανενα μισαωρο παμε να το βαλουμε, αργοδουλεψε και εσβησε και δεν ξαναπηρε. Μετρησε ο Χρηστος πιεση και δεν ανεβαζε καθολου. Δεν ειχα κανενα σημαδι ως τωρα. :)
Μια χαρα εισαι Γιαννη, τα εβγαλε τα λεφτα της!
giannis_compact
09-04-13, 01:15
Μια χαρα εισαι Γιαννη, τα εβγαλε τα λεφτα της!
Το θέμα είναι ότι σήμερα φούλαρα και με μάπα βενζίνη. Αλλά δεν έχει σχέση.
katsaraios
09-04-13, 14:18
Το θέμα είναι ότι σήμερα φούλαρα και με μάπα βενζίνη. Αλλά δεν έχει σχέση.
ενταξει ειναι Γιαννη ,εβγαλες πολλα χλμ !!
giannis_compact
14-04-13, 01:08
Γυρνουσαμε με τον Καζακο απο Κατερινη και μετα τα διοδια του Αιγινιου το αμαξι αν πατουσα το γκαζι βαθια μπερδευε. Μας πηγε ως το μαγαζι ετσι σβησαμε μαι μετα απο κανενα μισαωρο παμε να το βαλουμε, αργοδουλεψε και εσβησε και δεν ξαναπηρε. Μετρησε ο Χρηστος πιεση και δεν ανεβαζε καθολου. Δεν ειχα κανενα σημαδι ως τωρα. :)
Παιδιά είχαμε συνέχεια στο πρόβλημα, το οποίο τελικά ήταν θέμα καυσίμου. Άλλαξε αντλία ο Χρήστος, πήρε μπροστά το αυτοκίνητο και φεύγω και διαπιστώνω ότι το αυτοκίνητο μπερδεύει στις 1500-2000 στροφές και γενικά δεν πάει όπως πρέπει να πάει. Το αυτοκίνητο στο διαγνωστικό έβγαζε φτωγό μείγμα στον 1ο κύλινδρο. Αδειάζω το ρεζερβουάρ σε ένα μπετόνι και διαπιστώνω ότι είχε μέσα πετρέλαιο(!) κατά ένα μεγάλο ποσοστό, πιθανότατα θέρμανσης μιας και η βενζίνη ήταν κοκκινωπού χρώματος. Προφανώς ήταν νοθευμένη με πετέλαιο θέρμανσης. Πάω στο Χρήστο (αγχωμένος όπως πάντα) αλλάζουμε φίλτρο και κάνουμε μια προσαρμογή και αλλάζουμε και ένα σωληνάκι υποπίεσης που ήταν σε κακή κατάσταση και το αυτοκίνητο έκτοτε πηγαίνει καλύτερα από ότι πήγαινε. Εννοείται πως φούλαρα με καλή βενζίνη. Ευχαριστώ δημόσια τον Καζάκο γιατί είναι μάστορας με όλη τη σημασία της λέξης! thumb thumb
Παρόλο που με πειράζει συνέχεια γιατί ξέρει ότι αγχώνομαι! :th_Laie_67-1:
Bazil Van Sinner
14-04-13, 09:10
To βενζιναδικο που φουλαρες ποιο ειναι?θα τον αφησεις ετσι?
Athanasiadis Nikolaos
02-05-13, 13:59
Κάποιος καλός να με δώσει τα φώτα του!!
Εχω μια BMW E46 318i με ψηφιακό κλιματισμό.
Εχθές ενώ τον έβαλα σε λειτουργία δεν έβγαζε καθόλου αέρα.
Το δοκίμασα και με το aircondition και πάλι τίποτα.
Σε όποια σκάλα και αν το βάζω min-max δεν βγάζει αέρα.
Η οθόνη δουλεύει κανονικά.
Μετά από μισή ώρα οδήγησης το ξαναδούλεψα και για ένα πεντάλεπτο έβγαλε αέρα και μετά σταμάτησε πάλι.
giannis_compact
02-05-13, 14:13
Συνηθισμένο πρόβλημα στα Ε46 είναι η αντίσταση, γνωστή σε όλους μας με το όνομα φακίρης. thumb
Σημερα που καθαριζα λίγο τις ζάντες παρατήρησα ότι λείπει η ασφάλεια απο τη μπροστά δεξιά δαγκανα του φρενου. Έχει προβλημα που το κυκλοφορο έτσι? και τη ρόλο παίζει αυτη η ασφάλεια.
Athanasiadis Nikolaos
04-05-13, 10:20
Συνηθισμένο πρόβλημα στα Ε46 είναι η αντίσταση, γνωστή σε όλους μας με το όνομα φακίρης. thumb
Γιάννη, σε ευχαριστώ για την βοήθεια.
Το είχα πάθει και πριν τρία χρόνια το ίδιο και ήταν όντως ο φακίρης.
Όταν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα, εμφανίζεται στο διαγνωστικό, (μήπως γνωρίζεις)?
nikos valvetronic
17-07-13, 15:58
11.MAF
12.Αντλία vaccum
13.Βάση μηχανής αριστερή
Ακόμα ένα up!!
14.Σεβρό...στα 220.000 χλμ
Έχασε την στεγανότητά του και σφύριζε όπως κάποτε η ΕΡΤ όταν δεν είχε εκπομπή.
Γράψτε βρε 46άρηδες όχι τίποτα άλλο για παρηγοριά:crying:
Christos 330
17-07-13, 16:11
Ρε σεις τα τρωτε τα 46αρια σας ; ; ;
4 αλλαξα τετοια θεματα δεν ειχα οταν ηταν να βαλω συνεμπλοκ εβαζα απο μ3 και τελος !!!
Μετά από συμβίωση 13 χρόνων και 210000 km έχω αλλάξει τα εξής:
1) 3-4 φορές πολλαπλασιαστές στον ιδιο κύλινδρο (6ο)
2) Αισθητήρα λ νομίζω 2 φορές
3) Τσιμούχα παρμπρίζ μπροστά (είχε σκάσει από τον ήλιο)
4) Βάση μηχανής αριστερά
5) Αριστερό ψαλίδι
6)Ανεμιστήρας μηχανής με τον υδράργυρο μαζί με τον ανεμιστήρα του A/C
7)Δισκόπλακες (είχαν φαγωθεί, έχω αυτόματο κιβώτιο)
8)Αμορτισέρ (2 φορές)
9) Πλακέτα κεντρική κλειδώματος
10) Φλάντζα κάρτερ λόγω διαρροών
(Όλα αυτά εκτός το 1 & 2 αλλάχτηκαν στα 160000 km)
Το μοναδικά που θέλουν πλέον φτιάξιμο είναι οι προκαταλύτες (κουδουνίζουν αλλά δεν έχω πρόβλημα με καυσαέρια και στοιχίζουν τα άτιμα....), οι ταπετσαρίες στα κωλονάκια που έχουν ξεκολήσει...και η σιντιέρα που δεν δουλεύει καθόλου.
ΒMW 330 Xi Μοντέλο 2000
nikos valvetronic
20-07-13, 15:30
Τα κολωνάκια κάνουν κανα 150άρι και τα τέσσερα αν δεν κάνω λάθος.Μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος αν έχεις όρεξη.Πάρε μια UHU stick την συσκευασία σαν κραγιόν που είναι.Άπλωσε κόλλα την επιφάνεια στο κολωνάκι που είναι ξεκολλημένο το ύφασμα,κόλλησε το ύφασμα και μετά κάντο με το πιστολάκι των μαλλιών για να απλώσει η κόλλα.
Για να βγάλεις τα μπροστινά αφαίρεσε με ένα ψιλό κατσαβίδι την λωρίδα που γράφει airbag και ξεβίδωσε τα torx που θα βρεις.Για τα πίσω τράβα το λάστιχο του πλαισίου για να ελευθερωθεί το κολωνάκι και ξεκούμπωσέ το,δεν έχει βίδες μόνο κλιπς.thumb
Τα κολωνάκια κάνουν κανα 150άρι και τα τέσσερα αν δεν κάνω λάθος.Μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος αν έχεις όρεξη.Πάρε μια UHU stick την συσκευασία σαν κραγιόν που είναι.Άπλωσε κόλλα την επιφάνεια στο κολωνάκι που είναι ξεκολλημένο το ύφασμα,κόλλησε το ύφασμα και μετά κάντο με το πιστολάκι των μαλλιών για να απλώσει η κόλλα.
Για να βγάλεις τα μπροστινά αφαίρεσε με ένα ψιλό κατσαβίδι την λωρίδα που γράφει airbag και ξεβίδωσε τα torx που θα βρεις.Για τα πίσω τράβα το λάστιχο του πλαισίου για να ελευθερωθεί το κολωνάκι και ξεκούμπωσέ το,δεν έχει βίδες μόνο κλιπς.thumb
Θα το δοκιμάσω, έτσι κι αλλιώς και κάτι καλά να μην κάνω τι είχα τι έχασα... Για τα πίσω μου χαν ζητήσει 120 ευρώ πάντως...Ευχαριστώ για τις συμβουλές !
Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιός από όλους τους παρακάτω κωδικούς είναι αυτό το λάστιχο της πόρτας του οδηγού?https://img801.imageshack.us/img801/7574/3sws.jpg
https://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL11&mospid=47628&btnr=41_1109&hg=41&fg=40
nikos valvetronic
23-08-13, 23:16
51338194707
Είναι το οδηγού σε μαύρο thumb Γιατί τι έπαθε Λάμπρο??
51338194707
Είναι το οδηγού σε μαύρο thumb Γιατί τι έπαθε Λάμπρο??
Δεν φαίνεται στην φωτό γιατί είναι παλιά,αλλά έχει φουσκώσει αρκετά και πλέον εκτός από αντιαισθητικό παίζει να έχω πρόβλημα με νερά το χειμώνα thumb
nikos valvetronic
23-08-13, 23:57
Δεν φαίνεται στην φωτό γιατί είναι παλιά,αλλά έχει φουσκώσει αρκετά και πλέον εκτός από αντιαισθητικό παίζει να έχω πρόβλημα με νερά το χειμώνα thumb
Και μένα είχε φουσκώσει του οδηγού πιο πολύ και αλλά μόνο στο μπροστινό μέρος.
Πριν το αλλάξεις δοκίμασε να το φτιάξεις.Βγαίνει πανεύκολα,απλά το τραβάς επάνω με
δύναμη.Έχει ένα μεταλλικό έλασμα μέσα δηλαδή τον σκελετό του και ανάμεσα στο
έλασμα και το λάστιχο μαζέυει βρωμιά,σκόνη δηλαδή που συσωρεύεται και γίνεται χώμα.
Πάρε ένα λεπτό ίσιο κατσαβίδι και καθάριστο.Εμένα επανήλθε πλήρως και δεν το άλλαξα!
Και μένα είχε φουσκώσει του οδηγού πιο πολύ και αλλά μόνο στο μπροστινό μέρος.
Πριν το αλλάξεις δοκίμασε να το φτιάξεις.Βγαίνει πανεύκολα,απλά το τραβάς επάνω με
δύναμη.Έχει ένα μεταλλικό έλασμα μέσα δηλαδή τον σκελετό του και ανάμεσα στο
έλασμα και το λάστιχο μαζέυει βρωμιά,σκόνη δηλαδή που συσωρεύεται και γίνεται χώμα.
Πάρε ένα λεπτό ίσιο κατσαβίδι και καθάριστο.Εμένα επανήλθε πλήρως και δεν το άλλαξα!
Και εμένα στο μπροστινό μέρος έχει φουσκώσει!Θα το δοκιμάσω Νίκο μπας και τα καταφέρω!
Και εμένα στο μπροστινό μέρος έχει φουσκώσει!Θα το δοκιμάσω Νίκο μπας και τα καταφέρω!
μονο βγαλε τα γυαλια για να βλεπεις οταν θα το κανεις....
μονο βγαλε τα γυαλια για να βλεπεις οταν θα το κανεις....
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Θα φορέσω τα arnette μπας και γίνει δουλειά :hystericalbs1:
Όσο με πωρώνει αυτό το αυτοκίνητο,
όσο το χαμόγελο φτάνει μέχρι τα αφτιά κάθε πρωί που το βλέπω
στο γκαράζ έτοιμο να μου κάνει το κάθε χατήρι.
Άλλο τόσο με στεναχωρεί με τις βλάβες που έχει βγάλει.
Το επόμενο θα είναι κούτα και ας είναι καροτσάκι supermarket, τέλος.
Σάββατο σήμερα ημέρα μπαξιματων κ περιποίησης, ανοίγω κάπως να πλύνω το φίλτρο του αέρα και :shok: όλο το μηχανοστάσιο γεμάτο παραφλού.
Έχει σκιστεί το ψυγείο αριστερά πάνω στο πλαστικό που πάει στο δοχείο διαστολής.
https://img.tapatalk.com/d/13/09/01/y4eqybah.jpg
Γέμισμα με νερό βρύσης γιατί το δοχείο ήταν άδειο αλλά λαμπάκι Δεν αξιώθηκε να ανάψει και επιστροφή στο σπίτι, Δευτέρα πάμε για ψυγείο λοιπόν μεγείες μας!!!!
Sent from my M9 pro using Tapatalk 4
tasos.kamv
31-08-13, 23:47
το έχω πάθει και εγώ Λιάκο παλιότερα..
Άλλο ένα κλασικό πρόβλημα δυστυχώς στα 46-άρια... :ranting2:
Όταν είχα πάθει και γω την ίδια ζημιά κάποιος μου είχαν πει ότι μπορείς να το ψευτοκολλήσεις το πλαστικό (ημίμετρο) και όσο αντέξει....
Αν θες να πάρεις καινούριο, υπολόγισε κανά 140-άρι γιούργια...
Δυστυχώς η άτιμη η μπέμπα όσο όμορφη είναι και μας φτιάχνει τα γούστα, εύκολα μας τα χαλάει κι όλας.... :shok:
Μη μασάς, μέσα στο πρόγραμμα είναι... πλέον τα 46-άρια μας έχουν και τα χρονάκια τους... όλο και κάτι θα χαλάει... :no:
το έχω πάθει και εγώ Λιάκο παλιότερα..
Άλλο ένα κλασικό πρόβλημα δυστυχώς στα 46-άρια... :ranting2:
Όταν είχα πάθει και γω την ίδια ζημιά κάποιος μου είχαν πει ότι μπορείς να το ψευτοκολλήσεις το πλαστικό (ημίμετρο) και όσο αντέξει....
Αν θες να πάρεις καινούριο, υπολόγισε κανά 140-άρι γιούργια...
Δυστυχώς η άτιμη η μπέμπα όσο όμορφη είναι και μας φτιάχνει τα γούστα, εύκολα μας τα χαλάει κι όλας.... :shok:
Μη μασάς, μέσα στο πρόγραμμα είναι... πλέον τα 46-άρια μας έχουν και τα χρονάκια τους... όλο και κάτι θα χαλάει... :no:
Thx φίλος,
Το ξέρω μωρέ αλλά είναι το γμτ, για αυτό είπα το επόμενο καινούργιο,
τουλάχιστον να του έχω πιει εγώ το αίμα.
Edit
Το σκέφτηκα κι εγώ για κόλλημα, αλλά μετά είναι ωρολογιακή βόμβα ρε φίλε δεν ξέρεις πότε θα ξανανοίξει και αν το πάθεις σε κάνα ταξίδι???
Δεν αξίζει η ταλαιπωρία αφού τελικά θα πρέπει να αλλαχτεί.
Βρήκα behr σε αυτά τα λεφτά οπότε λέω να το βαλω
Sorry για το ενδεχόμενο offtopic,
Χρειάστηκε να συμπληρώσω 1lt νερό και το λαμπάκι δεν είχε ανάψει.
Ξέρουμε ποιος και που είναι ο υπεύθυνος αισθητήρας???
Γιατί αν όπως υποψιάζομαι είναι το φλοτερ μέσα στο δοχείο διαστολής τότε μάλλον πρέπει να το αλλάξω και αυτό.
Κλασσικό πρόβλημα το παγούρι...Δυστυχώς... Άλλοι στις 100.000 έχει τύχει να αλλάξουν και 2 φαντάσου!
Περίεργο που έχασες τόσο νερό και δεν έβγαλε ένδειξη
giannis_compact
01-09-13, 01:24
Στο βιβλίο του κατασκευαστή λέει 1,5 λίτρο πρέπει να χάσει παιδιά.
BabisStinson
01-09-13, 09:03
122.000 χιλιόμετρα και τα προβλήματα που έβγαλε είναι μέχρι στιγμής τα κλασσικά:
- Γρύλος παραθύρου οδηγού και συνοδηγού
- Πολλαπλασιαστές (3/4)
- Αισθητήρας λ πρόσφατα
- Μεμβράνη στο κάθισμα του συνοδηγού για τον αερόσακο
Θα συμφωνήσω με τον wheelman, το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι του κουτιού κι ας είναι "λιγότερο αυτοκίνητο" απ' ότι μια πισωκίνητη BMW..
tasos.kamv
01-09-13, 09:26
Παίδες διαφωνώ...
Ένας πωλητής αυτοκινήτων που είχε πει κάποτε ότι καλό αμάξι είναι αυτό που αντέχει στο χρόνο και όχι πως δείχνει σαν καινούριο... μεγάλη κουβέντα...
Τα 46-άρια πλέον είναι 10-ετίας + και τα περισσότερα έχουν πάνω από 200.000km στην πλάτη...
Ανεξάρτητα αν οι περισσότεροι από εμάς τα βλέπουμε όμορφα με σπορ και διαχρονικό στυλ, δεν παύει ωστόσο να έχουν τα χρονάκια τους και αρκετά πλέον km στην καρότσα. Λογικό πλέον στον "ηλικιωμένο" (46-άρια) τη μια να πονάει το χέρι, τη μία το πόδι κτλ κτλ...
Η σύγκριση θα είναι δίκαιη με άλλα οχήματα άλλων εταιρειών ίδιας ηλικίας και km... επίσης οι περισσότεροι από εμάς λόγω του "σπορ" χαρακτήρα των 46-αριών δεν τους φερόμαστε και ιδιαίτερα "τρυφερά"...
Νομίζω οι βλάβες αυτές είναι δυστυχώς αναμενόμενες.
Εάν το κυνηγήσεις θα σε κυνηγήσει !!!!!!!!!!Κ αλημέρα και καλό ΜΗΝΑ!!!!
Παίδες διαφωνώ...
Ένας πωλητής αυτοκινήτων που είχε πει κάποτε ότι καλό αμάξι είναι αυτό που αντέχει στο χρόνο και όχι πως δείχνει σαν καινούριο... μεγάλη κουβέντα...
Τα 46-άρια πλέον είναι 10-ετίας + και τα περισσότερα έχουν πάνω από 200.000km στην πλάτη...
Ανεξάρτητα αν οι περισσότεροι από εμάς τα βλέπουμε όμορφα με σπορ και διαχρονικό στυλ, δεν παύει ωστόσο να έχουν τα χρονάκια τους και αρκετά πλέον km στην καρότσα. Λογικό πλέον στον "ηλικιωμένο" (46-άρια) τη μια να πονάει το χέρι, τη μία το πόδι κτλ κτλ...
Η σύγκριση θα είναι δίκαιη με άλλα οχήματα άλλων εταιρειών ίδιας ηλικίας και km... επίσης οι περισσότεροι από εμάς λόγω του "σπορ" χαρακτήρα των 46-αριών δεν τους φερόμαστε και ιδιαίτερα "τρυφερά"...
Νομίζω οι βλάβες αυτές είναι δυστυχώς αναμενόμενες.
Συμφωνώ με αυτό που λέει ο φίλος για το ότι μιλάμε πλέον για αυτοκίνητο πατημένης 10ετίας.
Ωστόσο επειδή εγω το δικό μου το πήρα κούτα θα σου πω ότι μέσα στην πρώτη 5ετία έβγαλε της παναγιάς τα μάτια! Παγούρι, αισθητήρα κατάληψης, 2 γρύλους στα παράθυρα και ένα σωρό άλλες βλακείες που δεν μπορώ να τις θυμηθώ τώρα γιατί έχουν περάσει χρόνια.
Για ένα αυτοκίνητο με τιμολόγιο αγοράς κοντά στα 30Κ ήταν απαράδεκτα όλα αυτά. Και επειδή ίσως κάποιος μιλήσει για χρήση, το αυτοκίνητο δεν έκανε τότε ούτε 10k το χρόνο.
Σε αυτοκίνητο κούτα 5 ετίαςτέτοιας αξίας, να βγαίνουν τέτοιες βλάβες και ένα σωρό άλλες που ξεχνάω αυτή τη στιγμή το θεωρώ απαράδεκτο.
Τα 46άρια για εμένα είναι μακράν τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες βλάβες εκ εργοστασίου. Το παγούρι, 1 άνθρωπο που να έχει Ε46, δεν έχω ακούσει να μην το έχει αλλάξει έστω μια φορά, ανεξαρτήτως χρήσης!
Αυτό το περι κούτας, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ισχύει, γιατί είμαι απο μόνος μου εγώ και άλλοι τόσοι που είμαστε το αντιπαράδειγμα.
Κλείνοντας θα πω ότι το 46άρι σε γενικές γραμμές (στήσιμο, οδηγική αίσθηση) είναι και γ@μώ τα αυτοκίνητα και το look του απο τις ωραιότερες γραμμές στην αυτοκίνηση. Γι'αυτό άλλωστε και όσοι κάτοχοι έχουν 46άρι που το γουστάρουν και δεν το πουλάνε στην 2ετία, έχουν πληρώσει πάρα πολλά λεφτά στην σωστή συντήρηση και στις βλάβες.
Έτσι είναι άλλωστε, τα γούστα πληρώνονται thumb
Ρέ παιδιά σίγουρα ισχύουν αυτά που είπε ο Βασίλης.
Δεν νομίζω ότι είναι απλά θέμα χρήσης,
Κάποια αυτοκίνητα έχουν προδιάθεση στις βλάβες.
Προσωπικά κοντεύω να το κάνω καινούριο, το κακόμοιρο το 30αρι μου
Και λάδια από το τηγάνι μου να του έβαζα πήγαινε το κακόμοιρο.
Το 46αρι απλά ζητάει.
Από την άλλη πάρα τα χρόνια του, το βλέπεις και λες ότι δεν είναι πάνω από πέντε χρόνων αυτοκίνητο, και προσωπικά το γουστάρω τρελά.
Για αυτό και το πληρώνω και θα συνεχίσω όσο μπορώ.
Απλά ώρες ώρες, αναπόφευκτα η σύγκριση με την γριά με στεναχωρεί.
tasos.kamv
01-09-13, 11:14
Λιάκο έτσι είναι.
Δυστυχώς τα 46-άρια μας είναι επιρρεπή σε βλάβες..
Δυστυχώς κάποια "κουσούρια" είναι must, π.χ. ψυγείο, παγούρι ψυγείου, πολλαπλασιαστές, κτλ κτλ κτλ....
Μόλις με το καλό το ξαναφτιάξεις θα το βλέπεις και θα σε πωρώνει το γ@μημ@νο!
Ρε παιδιά εδώ και έντεκα χρόνια και διακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα δεν έχω αλλάξει ουτε παγουρι ουτε πολλάπλασιαστες θεωρούμε τυχερός;
Ρε παιδιά εδώ και έντεκα χρόνια και διακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα δεν έχω αλλάξει ουτε παγουρι ουτε πολλάπλασιαστες θεωρούμαι τυχερός;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! thumb
vasilis e46
01-09-13, 14:57
Και στο δικό μου στα 9+ χρονια το μονο που έχει αλλαχθει είναι οι γρυλοι των τριών απο των τεσσάρων παραθύρων.Ο φακιρης πήγε να μου κάνει τη στραβη πριν 6 μήνες αλλα έστρωσε μόνος του.
παρτε χονταρα να ξεχασετε τι παει να πει μαστορας....
παρτε χονταρα να ξεχασετε τι παει να πει μαστορας....
απο τα παλιά σίγουρα...Για τα πιο καινούργια, όπως και στα καινούργια nissan διατηρώ τις επιφυλάξεις μου Σπύρο.
απο τα παλιά σίγουρα...Για τα πιο καινούργια, όπως και στα καινούργια nissan διατηρώ τις επιφυλάξεις μου Σπύρο.
ολα τα αυτοκινητα βγαζουν ζημιες....
τα παλια δεν ειχαν κατι να χαλασει.
τα παλια δεν ειχαν κατι να χαλασει.
Μάλλον θα κάνω στροφή στα παλιά σε λίγο... :p :D
Μάλλον θα κάνω στροφή στα παλιά σε λίγο... :p :D
το 46αρι ειναι μια χαρα αυτοκινητο, εχει τα απαραιτητα για να ειναι συγχρονο ακομα και σημερα...
για ζημιες αν θελετε να μιλησουμε σε λιγα χρονια που το ε92 θα φτασει 8-10 χρονων!
mitsos_chania
01-09-13, 20:55
Μαλλον ειμαι και γω απο τους τυχερους,2001 μοντελο το μονο που εχει βγαλει ειναι αισθητηρας εκκεντροφορου.
Και τα πρωτα χρονια το κυνηγαγα αρκετα.Βεβαια εχω σχετικα λιγα χλμ(107000)
kostas 325
01-09-13, 21:21
Εγώ με 71000χλμ απο τον Ιανουάριο του 2001 έναν αισθητήρα εκκεντροφόρου και τον φακίρη εώς τώρα...(φτου φτου)
giannis_compact
01-09-13, 21:39
Εγώ δύο πολλαπλασιαστές μέχρι τις 250.000 και στις 250.000 κινητήρα λόγω κράου. :) :)
Το αμάξι έχει 144000 χλμ και κάτι ψιλά , το έφερα απο Γερμανια το 2007 ΜΕ 69000 ΧΛΜ .Είναι μοντέλο 12/2003 Ε46 ΣΑΛΟΟΝ N42 B18 A VALVETRONIC.
α)75000 χλμ αμορτισέρ
β) 95000 ΧΛΜ Μπαλάκια μπροστά στα ψαλίδια.
γ)Τρόμπα βενζίνης στα 125000χλμ
δ)Δισκοπλακες μπροστά στα 142000χλμ . (Μπορω να πω οτι εαν ειμουνα ταξιτζης δέν θα τις άλλαζα )
Αυτά μέχρι ώρας αν και νομίζω ότι είναι φυσιολογικές φθορές!!
Μην το ματιάσω!!!!!!!!!!:thumbsup::thumbsup:
φτου !!!! φτου !! ΣΚΟΡΔΑ !! ΣΚΟΡΔΑ !!!
Φυσικα τα Σερβις στην ώρα τους !!!!! Οχι λάδια στα 25000 χλμ που ακούω!!!!!!!!!!
Ρε παιδιά εδώ και έντεκα χρόνια και διακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα δεν έχω αλλάξει ουτε παγουρι ουτε πολλάπλασιαστες θεωρούμε τυχερός;
Οχι...κατι αλλο εισαι.:th_Laie_67-1:
Χα χα για να γελάσουμε λίγο μετά απο 215000 χιλιόμετρα και έντεκα χρόνια..
Δεν έχω αλλάξει ποτέ πλλαπλασιαστες
Ποτέ γρυλους παραθύρων
Ποτέ φακιρη
Ποτέ ψυγείο
Μια φορά τα τακακια πισω και δυο μπροστά
Ποτέ δίσκοπλάκες είτε μπροστά είτε πίσω φοράει ακόμα τις μανισιες.thumb
Ποτέ το παραμικρο απο το συστημα διευθυνσης εκτός απο σινεμπλοκ και αυτά μας εγκατέλειψαν λόγω φυσιολογικής φθορά μετά τα διακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα(ακούω μερικούς που τα αλλάζουν απο τα ενενήντα και απορώ:shok:)
Μια μόνο φορά τετράδα αμορτισέρ
Δεν με έχει αφήσει ποτέ μα ποτέ στην μέση του δρόμου..βασικά δεν θυμάμαι ΚΑΜΙΑ φορά που το αμάξι για κάποιο λόγο δεν έπερνε μπροστα.
Τα μόνα απο ζημιές ήταν ο αισθητήρας θέσης συνοδηγου στ 180000 χιλιόμετρα
Και ο αισθητήρας λαμδα στ 210000 αλλά και αυτό απο κακή ποιότητας βενζίνη όταν το γέμισα απο Βουλγαρία
Και μην νομίζετε ότι το Αυτοκίνητο δεν το προσέχω η ότι χαλάνε και δεν τα φτιάχνω ίσα ισα το προσέχω παρά πολυ πάντα κάνω τα σέρβις των αναλωσιμων πιο μπροστά και πολυ πριν την ώρα τους..
θυμάμαι οταν το πέρασα ΚΤΕΟ το αμάξι πέρυσι και ο υπεύθυνος εκεί είδε απόκλιση μολις ένα μετρό στο χιλιόμετρο απο το σύστημα διεύθυνσης και απορουσε με τα χιλιόμετρα.:th_Laie_67-1:
Είμαι πολυ ευχαριστημένος και μπορώ να πω ότι έχει βγει τέρας αξιοπιστίας :original:
Αυτό που πιστεύω ότι έχει συμβάλει στο να βγει τόσο καλό το αυτοκίνητο ειναι ο τρόπος χρήσης.παντα ζέσταμα κινητήρα στην εκκίνηση, 95 % των χιλιομέτρων μόνο εθνική και ταξίδι με 120 και cruise control thumb
Χα χα για να γελάσουμε λίγο μετά απο 215000 χιλιόμετρα και έντεκα χρόνια..
Δεν έχω αλλάξει ποτέ πλλαπλασιαστες
Ποτέ γρυλους παραθύρων
Ποτέ φακιρη
Ποτέ ψυγείο
Μια φορά τα τακακια πισω και δυο μπροστά
Ποτέ δίσκοπλάκες είτε μπροστά είτε πίσω φοράει ακόμα τις μανισιες.thumb
Ποτέ το παραμικρο απο το συστημα διευθυνσης εκτός απο σινεμπλοκ και αυτά μας εγκατέλειψαν λόγω φυσιολογικής φθορά μετά τα διακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα(ακούω μερικούς που τα αλλάζουν απο τα ενενήντα και απορώ:shok:)
Μια μόνο φορά τετράδα αμορτισέρ
Δεν με έχει αφήσει ποτέ μα ποτέ στην μέση του δρόμου..βασικά δεν θυμάμαι ΚΑΜΙΑ φορά που το αμάξι για κάποιο λόγο δεν έπερνε μπροστα.
Τα μόνα απο ζημιές ήταν ο αισθητήρας θέσης συνοδηγου στ 180000 χιλιόμετρα
Και ο αισθητήρας λαμδα στ 210000 αλλά και αυτό απο κακή ποιότητας βενζίνη όταν το γέμισα απο Βουλγαρία
Και μην νομίζετε ότι το Αυτοκίνητο δεν το προσέχω η ότι χαλάνε και δεν τα φτιάχνω ίσα ισα το προσέχω παρά πολυ πάντα κάνω τα σέρβις των αναλωσιμων πιο μπροστά και πολυ πριν την ώρα τους..
θυμάμαι οταν το πέρασα ΚΤΕΟ το αμάξι πέρυσι και ο υπεύθυνος εκεί είδε απόκλιση μολις ένα μετρό στο χιλιόμετρο απο το σύστημα διεύθυνσης και απορουσε με τα χιλιόμετρα.:th_Laie_67-1:
Είμαι πολυ ευχαριστημένος και μπορώ να πω ότι έχει βγει τέρας αξιοπιστίας :original:
Αυτό που πιστεύω ότι έχει συμβάλει στο να βγει τόσο καλό το αυτοκίνητο ειναι ο τρόπος χρήσης.παντα ζέσταμα κινητήρα στην εκκίνηση, 95 % των χιλιομέτρων μόνο εθνική και ταξίδι με 120 και cruise control thumb
Tελικά τα αυτοκίνητα που κινούνται εθνικη δέν καταπονούνται πουθενά ..
nikos valvetronic
02-09-13, 15:02
Αποδεδειγμένο αυτό,όπως και τα μοτέρ που δουλεύουν μόνιμα χαμηλές στροφές και ποτέ φουλ θροτλ τα θεωρώ 'κακομεταχειρισμένα'.Η έννοια ξεμπούκωμα είναι αρχαία και από αυτές που έχουν σημασία όσο και να προχώρησε η τεχνολογία.
Bazil Van Sinner
02-09-13, 15:24
Η έννοια ξεμπούκωμα είναι αρχαία και από αυτές που έχουν σημασία όσο και να προχώρησε η τεχνολογία.
:notworthy:
Αποδεδειγμένο αυτό,όπως και τα μοτέρ που δουλεύουν μόνιμα χαμηλές στροφές και ποτέ φουλ θροτλ τα θεωρώ 'κακομεταχειρισμένα'.Η έννοια ξεμπούκωμα είναι αρχαία και από αυτές που έχουν σημασία όσο και να προχώρησε η τεχνολογία.
Με 120 ένα 316 ειναι κοντά τέσσερις χιλιάδες στροφές.
Οπότε σε πέντε ώρες ταξίδι και με αναφορές ενδιάμεσες που πατάς περισσότερο
Γκάζι και σε μερικά σημεία και τέρμα για να διατηρησεις την ταχυτητα σου
Δεν υφίσταται έννοια ξεμπουκωματος.
Δεν έχουμε 300 άλογα και χρησημοποιουμε τα 100..έχουμε όλα και όλα 115!:original:
Δεν έχουμε 300 άλογα και χρησημοποιουμε τα 100..έχουμε όλα και όλα 115!:original:
Όχι και 4 χιλιάδες βρε!τόσο τα έχει το yaris της οικογένειας!Κάπου στις 3200 είναι τα 120km
Όχι και 4 χιλιάδες βρε!τόσο τα έχει το yaris της οικογένειας!Κάπου στις 3200 είναι τα 120km
Κάπου τριάμισι πρεπει να ειναι.ειναι και πενταταχυτο το επιπλο:whistle:
nikos valvetronic
02-09-13, 17:17
Μπορεί η φράση αυτή να ξεκίνησε από τα πλημμυρισμένα καρμπυρατέρ κάποτε,διαχρονικά όμως ισχύει ακόμα.Δεν θα κάνω ανάλυση περί ατελών καύσεων και υπερβολικών επικαθίσεων σε βαλβίδες και έμβολα,αλλά σου προτείνω να ρωτήσεις μερικούς μηχανικούς αν προτείνουν το 'σκίσιμο' του κινητήρα αν διαστήματα ή όχι.Γιατί εγώ έχω ρωτήσει πολλούς thumb
Επίσης γνωρίζω περισσότερους που δεν έχουν πρόβλημα με το μοτέρ ενώ το 'σκίζουν' από αυτούς που το νταντεύουν και δεν πάει βήμα!!
Μπορεί η φράση αυτή να ξεκίνησε από τα πλημμυρισμένα καρμπυρατέρ κάποτε,διαχρονικά όμως ισχύει ακόμα.Δεν θα κάνω ανάλυση περί ατελών καύσεων και υπερβολικών επικαθίσεων σε βαλβίδες και έμβολα,αλλά σου προτείνω να ρωτήσεις μερικούς μηχανικούς αν προτείνουν το 'σκίσιμο' του κινητήρα αν διαστήματα ή όχι.Γιατί εγώ έχω ρωτήσει πολλούς thumb
Επίσης γνωρίζω περισσότερους που δεν έχουν πρόβλημα με το μοτέρ ενώ το 'σκίζουν' από αυτούς που το νταντεύουν και δεν πάει βήμα!!
Που και που η σωστή δουλειά γίνεται(σκισιμο) και το γνωρίζω
Ομως το να το πας συνέχεια έτσι η φθορά όλων των τμημάτων
του αυτοκινήτου γενικότερα ειναι μεγαλύτερη με το πας πιο χαλαρά.
Αυτό οδηγεί συνηθως σε περισσότερα προβλήματα.
Ομως ξέρεις κάτι γενικότερα δεν υπάρχει λόγος να σκοτώνεται στο δρόμο
γιατι ειναι οικογενειακή η φύση του σιγκεκριμενου αυτοκινήτου.
nikos valvetronic
02-09-13, 17:45
Που και που η σωστή δουλειά γίνεται(σκισιμο) και το γνωρίζω
Ομως το να το πας συνέχεια έτσι η φθορά όλων των τμημάτων
του αυτοκινήτου γενικότερα ειναι μεγαλύτερη με το πας πιο χαλαρά.
Αυτό οδηγεί συνηθως σε περισσότερα προβλήματα.
Ομως ξέρεις κάτι γενικότερα δεν υπάρχει λόγος να σκοτώνεται στο δρόμο
γιατι ειναι οικογενειακή η φύση του σιγκεκριμενου αυτοκινήτου.
Βρε άμα το κυνηγάς συνέχεια δεν προλαβαίνει να κλάψει! :th_Laie_67-1:
Τεσπα πιστεύω άμα το αναλύσουμε το θέμα πάνω κάτω τα ίδια εννοούμε thumb
giannis_compact
02-09-13, 18:09
Να πω και γω οτι το εκανα σαν το Δημητρη και ειδαμε τα αποτελεσματα.
Λαμπρο το Μ43 εχει πιο μακρυ βημα απο το Ν40.
Παιδες το vanos για Ε46 πως θα το ψαξω στο car.gr στην ελληνικη ονοματολογια για να βρω ανταλακτικο?
Παιδες το vanos για Ε46 πως θα το ψαξω στο car.gr στην ελληνικη ονοματολογια για να βρω ανταλακτικο?
βασικα βαλε μονο bmw ως επιλογη στα ανταλλακτικα,
και μετα στην αναζητηση ως κειμενο γραψε βανος ή vanos.
-sent via android phone-
katsaraios
08-09-13, 02:02
Nα μαστε και εδω:th_Laie_67-1:
Ξαφνικα δεν διαβαζει το διαγνωστικο την μοναδα EWS και εχω θεμα ηλεκτρολογικο μαλλον ...
Λογω του οτι συνεβη στην Θεσσαλονικη :whistle: εψαξε ο Καζακος και ο Σακης(γνωστος μαστορας πολλων φιλων εδω) αλλα δεν βρηκαμε ακρη,εξαλλου επρεπε να επιστρεψω νοτια...
Η σκεψη μου παει στην αλλαγη τιμονιου που εκανα μια μερα πριν εμφανισει προβλημα...
Το σκιζω που λεμε ειναι γενικο ...εγω ας πουμε σε 3 μηνες εχω κανει ηδη 5.000 χλμ τα 3.500 χλμ σε εθνικες οδους ...οσο "περπαταει" ανετα το Ε46 ειναι καλοκαγαθο θυληκο για γουστα και κεφια,οσο ζοριζεται σε κινηση,πολη γινεται ξινη ,τσαλακωμενη μουστογρια...
Για αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι το EWS:
Electronic Drive Away Protection which in German is Elektronische Wegfahr Sperre or EWS ή το γνωστό immobilizer.
Αμα θέλετε να διαβάσετε και τίποτα λίγο περισσότερο εδώ https://www.hexcode.co.za/techinfo/ews
Ξαφνικα δεν διαβαζει το διαγνωστικο την μοναδα EWS και εχω θεμα ηλεκτρολογικο μαλλον ...
Η σκεψη μου παει στην αλλαγη τιμονιου που εκανα μια μερα πριν εμφανισει προβλημα...
Γιώργο το αμάξι δεν παίρνει καν μπροστά?
Τι εννοείς αλλαγή στο τιμόνι? Άλλαξες ολόκληρη κολώνα τιμονιού?
katsaraios
08-09-13, 23:40
Για αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι το EWS:
Electronic Drive Away Protection which in German is Elektronische Wegfahr Sperre or EWS ή το γνωστό immobilizer.
Αμα θέλετε να διαβάσετε και τίποτα λίγο περισσότερο εδώ https://www.hexcode.co.za/techinfo/ews
Γιώργο το αμάξι δεν παίρνει καν μπροστά?
Τι εννοείς αλλαγή στο τιμόνι? Άλλαξες ολόκληρη κολώνα τιμονιού?
Aλλαχτηκε μονο το τιμονι,στην Θεσσαλονικη δεν επαιρνε μπροστα παρα μονο με την 2η προσπαθεια και δεν ειχα ενδειξεις απο τα φλας στο καντραν ενω λειτουργουσαν κανονικα :shok:..
Στο DIS δεν 'εμπαινε" αυτοματα αλλα καναμε χειροκινητα την διαγνωση και μας εβγαζε σφαλμα στο ιμομπιλαιζερ ...
Περναει ενδελεχη ελεγχο αυριο σε ηλεκτρολογο για να ψαχτει καλυτερα απο ολες τις πιθανες αιτιες.
Mάλλον κάτι έχει ή ο εγκέφαλος του ιμομπιλάιζερ ή ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου.
Αφού το έχεις σε ηλεκτρολόγο, εύχομαι καλά ξεμπερδέματα και κράτα μας ενήμερους Γιώργο! Δεν το έχω ξανακούσει αυτό να συμβεί σε κάποιον
καμμια ιδεα?
katsaraios
13-09-13, 00:58
Περναει ενδελεχη ελεγχο αυριο σε hλεκτρολογο για να ψαχτει καλυτερα απο ολες τις πιθανες αιτιες.
Aπωλεια ρευματος απο την μοναδα ABS-ASC που ξελιγωνει την μπαταρια οταν ειναι σταματημενο το αυτοκινητο ..
Το παραδοξο ειναι οτι βγαζοντας την σχετικη ασφαλεια Νο 42 η οποια ειναι 30Α
δεν αναβει σφαλμα στο καντραν και το ABS δουλευει κανονικα και φυσικα οι ενδειξεις στο καντραν ειναι ολες κανονικες(θυμιζω οτι δεν ειχα ενδειξη απο τα φλας ενω δουλευαν )...
Η θεση του ηλεκτρολογου ειναι οτι ισως καποιο πυκνωτακι εχει καει στην μοναδα και τραβαει το ρευμα αλλα παραλληλα το συστημα δουλευει κανονικα..
Θα πρεπει αν δεν εχω καποια αλλη παρενεργεια απο την μοναδα ABS να κοιταξω ισως για αντικατασταση η να το εχω ετσι χωρις την ασφαλεια...
Μια επιφυλαξη υπαρχει μονο για τον αυτοματο του δυναμο που ο φιλος τεχνικος θεωρει οτι αυτος κανει την ζημια..
Ειδωμεν..
Bazil Van Sinner
13-09-13, 01:08
καμμια ιδεα?
https://www.car.gr/parts/?offertype=&ca=77&ca=&makes=Bmw&q=vanos&ag=&bre=&tre=&rg=&condition=
tasos.kamv
13-09-13, 08:22
καμμια ιδεα?
Τί ακριβώς θες από τα vanos??
Για τί μοτέρ μιλάς??
Τί ακριβώς θες από τα vanos??
Για τί μοτέρ μιλάς??
Ν42 1,8 ειμαι για αλλαγη βανος τα παιξε
tasos.kamv
13-09-13, 17:01
Δεν υπάρχει περίπτωση σε Ν42 να τα έπαιξαν τα vanos!!
Μήπως μιλάς για τις ηλεκτρομαγνητικές των vanos...???
Δες πιο κάτω, αριθμός #1...
https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/316i-N42/LHD/N/2003/june/browse/engine/cylinder_head_electr_add_on_parts/
Τί βλάβη σου βγάζει..???
https://www.rmeuropean.com/Part-Number/Solenoid-for-Vanos-System-__11367560462_GEN_E095124A.aspx
Λογικα θες τις ηλεκτρομαγνητικες ετσι?
Αρχικα κοιταξε σε κανα Παναγιωτιδη καμια Φραντζη!
N42b18ab εχει του θειου μου που το τρακαρε και εχει κρατησει πολλα αναμεσα σε αυτα και ο κινητηρας. Θα ρωτησω αν το σπαει σε κομματια και θα σου πω!
https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/316i-N42/LHD/N/2003/june/browse/engine/cylinder_head_electr_add_on_parts/
Τί βλάβη σου βγάζει..???
στο διαγνωστικο το εβαλε ο μαστορας γιατι μου αναψε η ενδειξη του κινητηρα και μου ειπε βγαζει το βανος θα το παω κ αντιπροσωπεια.κοστος ειπε 350-400ε
Τί βλάβη σου βγάζει..???
Μαζι απαντησαμε .......λογικα ηλεκτρομαγνητικες ειναι για να το εδειξε και εγκεφαλος ......!:thumbsup::thumbsup:
tasos.kamv
13-09-13, 22:30
στο διαγνωστικο το εβαλε ο μαστορας γιατι μου αναψε η ενδειξη του κινητηρα και μου ειπε βγαζει το βανος θα το παω κ αντιπροσωπεια.κοστος ειπε 350-400ε
:shok:
Δεν υπάρχει η τιμή που σου λέει...!!! :thumbsdown:
Η ηλεκτρομαγνητική (γνήσια) έχει περίπου 120¤ η μία (το μοτέρ έχει δύο, μία εισαγωγής & μία εξαγωγής), αφενός χλωμό να χάλασαν και οι δύο μαζί..... και αφετέρου σαν εργασία είναι υπόθεση 3 λεπτών (και πολλή ώρα λέω...)
Άρα πώς βγαίνουν τα 350-400¤...???!!! :shok:
:shok:
Δεν υπάρχει η τιμή που σου λέει...!!! :thumbsdown:
Η ηλεκτρομαγνητική (γνήσια) έχει περίπου 120¤ η μία (το μοτέρ έχει δύο, μία εισαγωγής & μία εξαγωγής), αφενός χλωμό να χάλασαν και οι δύο μαζί..... και αφετέρου σαν εργασία είναι υπόθεση 3 λεπτών (και πολλή ώρα λέω...)
Άρα πώς βγαίνουν τα 350-400¤...???!!! :shok:
thumb Σωστος! Μια βιδα βγαζεις και ξεκουμπωνεις την φισα!
nikos valvetronic
04-10-13, 22:36
11.MAF
12.Αντλία vaccum
13.Βάση μηχανής αριστερή
Ακόμα ένα up!!
14.Σεβρό...στα 220.000 χλμ
Έχασε την στεγανότητά του και σφύριζε όπως κάποτε η ΕΡΤ όταν δεν είχε εκπομπή.
Γράψτε βρε 46άρηδες όχι τίποτα άλλο για παρηγοριά:crying:
Καινούργιο φασούλι....
15.Παγουράκι υπερχείλησης
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/10/IMG_20131002_204432_zps484d21b2-1.jpg
Καινούργιο φασούλι....
Φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι......:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Εσπασε και εχανε υγρα? Τι θεμα σου εβγαλε?
tasos.kamv
04-10-13, 23:06
Νίκο δυστυχώς άλλο ένα κλασσικό πρόβλημα στα 46-άρια... :shok:
Ευτυχώς είναι μικρού κόστους και σχετικά εύκολης διαδικασίας αντικατάστασης.
nikos valvetronic
04-10-13, 23:51
Στο πλάι πρήστηκε και σχίστικε και φυσικά έχανε όταν ζεσταινόταν με αποτέλεσμα να ανάψει το λαμπάκι της στάθμης Πάρη.
Τάσο το άλλαξα μόνος μου σχετικά εύκολα,αλλά θέλει ράμπα οπωσδήποτε.Μόνο το πάνω το κολλάρο το μεγάλο δεν ξεκούμπωνε σε σημείο να νομίσω ότι έχει κι άλλη ασφάλεια κάπου.Πήρα ένα τηλ. τον Καζάκο και μου είπε τράβα άφοβα και το έβγαλα.Κόστος σε χρήμα 65-70 ευρώ το NRF.Σε νεύρα άστο καλύτερα...
Panos 316T
05-10-13, 09:02
ελα ρε Νικο που χεις και νευρα..
με τοσα προβληματα επρεπε να χεις συνηθισει:th_Laie_67-1:
tasos.kamv
05-10-13, 10:27
Πάνο ο Νίκος είναι ειλικρινής!
Δυστυχώς όποιος το δουλεύει το 46-άρι του οι άνω βλάβες είναι στάνταρ για ΟΛΟΥΣ.. :thumbsdown:
Panos 316T
05-10-13, 10:31
το ξερω βρε Τασο ...
η αληθεια ειναι οτι δεν τα περιμενα ετσι σε σχεση με τα 36αρια!
tasos.kamv
05-10-13, 10:36
Δυστυχώς φίλτατε Πάνο αυτή είναι η ωμή αλήθεια...
Βέβαια 46-άρια που δεν δουλεύουν σε καθημερινή βάση, αργούν "κάπως" να εμφανίσουν κουσούρια.. :shok:
Εγώ που το δουλεύω κάθε μέρα σαν "ταξί", όπως και ο Νίκος, είμαι πάνω κάτω το ίδιο παθών.... :thumbsdown:
Πάνο ο Νίκος είναι ειλικρινής!
Δυστυχώς όποιος το δουλεύει το 46-άρι του οι άνω βλάβες είναι στάνταρ για ΟΛΟΥΣ.. :thumbsdown:
Μωρέ και άμα δεν το δουλεύεις το ίδιο κάνει :D (μιλάω απο προσωπική εμπειρία :p)
tasos.kamv
05-10-13, 12:38
Άστα Βασίλη, άστα... :thumbsdown:
Ντρέπομαι να συγκρίνω το 46-άρι μου με το 36-άρι is (Μ44) του πατέρα μου..
Το δικό μου με 200.000km και κάτι ψιλά και του πατέρα μου με περίπου 280.000km... εγώ κοντεύω να αλλάξω όλο το αμάξι και ο πατέρας δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα... :shok:
Μην σε ακούσει Βασίλη ο πολύ καλός φίλος Γιώργος (Ε461800) γιατί αγχώνεται ιδιαίτερα μην του πάθει κάτι το 46-άρι του... :th_Laie_67-1:
Μην σε ακούσει Βασίλη ο πολύ καλός φίλος Γιώργος (Ε461800) γιατί αγχώνεται ιδιαίτερα μην του πάθει κάτι το 46-άρι του... :th_Laie_67-1:
Πες του να μην αγχώνεται :D Ολα στην ώρα τους :D :th_Laie_67-1:
Πες του να μην αγχώνεται :D Ολα στην ώρα τους :D :th_Laie_67-1:
Βρε παληκάρια ! Πάνω απο όλα δέν με διακατέχει το Αγχος:thumbsup:
Διότι τα βάζω στα αναλώσιμα .......:hystericalbs1::hystericalbs1::whistle::whi stle: Κάτι άλλο ότι είναι θυληκό το πληρώνουμε ακριβά !!!!:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: BMW Θέλαμε δέν παίρναμε κανα χιουντά'ι' !!!
Bazil Van Sinner
05-10-13, 14:48
Αγορια,παμε μια τηλεδιαγνωση.
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=440459#post440459
Αλλάξαμε και αισθητήρα εκκεντροφορου σήμερα, μεγειες μας!!!
Πάω να σβήσω και την βλάβη τώρα να ναι καθαρό
Aρε E46...Εσυ θα μας φάς όλα τα λεφτά! :D:D:D:D
Ηλία πόσο πήγε το μαλλί με τον αισθητήρα εκεντροφόρου?
Aftermarket 25£ από ebay,
τρόμαξα στη αρχή γιατί δεν έμπαινε,
αλλά με λίγο λιπαντικό τα πράγματα πήραν την φυσική ροή τους
:D:D:D
Έσβησα και την βλάβη και όλα καλά, πάμε για άλλα!!!
Aρε E46...Εσυ θα μας φάς όλα τα λεφτά! :D:D:D:D
Όχι τπτ άλλο δεν μένουν και για κάνα μπάξιμο , χαχαχαχα
katsaraios
08-10-13, 14:43
Έσβησα και την βλάβη και όλα καλά, πάμε για άλλα!!!
τελικα ηταν αυτος ??
δλδ καλα που δεν τον εστειλες πισω..
τελικα ηταν αυτος ??
δλδ καλα που δεν τον εστειλες πισω..
Παντα χρειαζεται λιπαντικο στα δυσκολα περασματα.
nikos valvetronic
08-10-13, 23:58
Όχι τπτ άλλο δεν μένουν και για κάνα μπάξιμο , χαχαχαχα
Αυτό ξαναπέστο!
Προσπαθώ να περισέψω τίποτα για κανένα σαλονάκι αλλά που να μ'αφήσει η μαρμάρω :th_Laie_67-1:
nikos valvetronic
09-10-13, 00:14
ελα ρε Νικο που χεις και νευρα..
με τοσα προβληματα επρεπε να χεις συνηθισει:th_Laie_67-1:
Πάνο με αυτό το αμάξι κάνω εκτός από οικογενειακά ταξίδια και ταξίδια αστραπή με την δουλειά,τα περισσότερα στα Βαλκάνια.Με ειλικρήνια δηλώνω ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη πια...Και ενώ στο ταξίδι-ειδικά μόνος-το χαίρομαι απίστευτα για τους γνωστούς λόγους το τίμημα είναι βαρύ.Έχω μείνει στο δρόμο 4 φορές 2 απο πολ/ες μια από αισθ.στροφάλου και μια από λάθος ένδειξη δείκτη βενζίνης.Τώρα έχω 225.000 και 'περιμένω' αντλία βενζίνης,μοτέρ βαλβετρόνικ,αισθ.εκκεντροφ όρου κτλ κτλ....φτου φτου δεν καίει λάδια :original:
Ορίστε και το link (https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-3-SALOON-328-I-1998-TO-2000-CAMSHAFT-POSITION-SENSOR-CAM-004-ULTRA-/171137220518?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3ABMW|Plat_Gen%3AE46&hash=item27d892bfa6), απλά τσέκαρε βάση του vin σου απο το realeom (https://www.realoem.com/bmw/select.do)ότι συμπεριλαμβάνεται κ ο κωδικός που φοράς εσύ
Sent from my M9 pro using Tapatal
katsaraios
09-10-13, 00:29
Πάνο με αυτό το αμάξι κάνω εκτός από οικογενειακά ταξίδια και ταξίδια αστραπή με την δουλειά,τα περισσότερα στα Βαλκάνια.Με ειλικρήνια δηλώνω ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη πια...Και ενώ στο ταξίδι-ειδικά μόνος-το χαίρομαι απίστευτα για τους γνωστούς λόγους το τίμημα είναι βαρύ.Έχω μείνει στο δρόμο 4 φορές 2 απο πολ/ες μια από αισθ.στροφάλου και μια από λάθος ένδειξη δείκτη βενζίνης.Τώρα έχω 225.000 και 'περιμένω' αντλία βενζίνης,μοτέρ βαλβετρόνικ,αισθ.εκκεντροφ όρου κτλ κτλ....φτου φτου δεν καίει λάδια :original:
Νικο τα λες με το ονομα τους...Ντι μπεστεν κουαλιτατ μαι ας...
Σκοπιμα υπαρχουν καποια συγκεκριμενα "ευπαθη" μερη ,πως αλλιως θα δουλευε ολο το συστημα της αυτοκινητοβιομηχανιας?
Νικο, ετοιμασου να παραλαβεις τον Μ54 οταν ειναι ο Βασιλης ετοιμος για το V8 !!
:thumbsup:
Θα λυθουν ολα σου τα προβληματα !!
:fountwtis:
Αλλάξαμε και αισθητήρα εκκεντροφορου σήμερα, μεγειες μας!!!
Πάω να σβήσω και την βλάβη τώρα να ναι καθαρό
Θελει λιγο προσοχη με τους αισθητηρες.. διοτι οι περισσοτεροι αφτερμαρκετ δεν παιζουν..
Εγω την ειχα πατησει με μαφ απο το εμπαυ..
Απο τοτε, μονο γνησιο οτι εχει σχεση με αισθητηρες.. και αυτο διαβαζω και στο φανατικς..
Θελει λιγο προσοχη με τους αισθητηρες.. διοτι οι περισσοτεροι αφτερμαρκετ δεν παιζουν..
Εγω την ειχα πατησει με μαφ απο το εμπαυ..
Απο τοτε, μονο γνησιο οτι εχει σχεση με αισθητηρες.. και αυτο διαβαζω και στο φανατικς..
Δεν διαφωνώ, και εγώ τα έχω διαβάσει αλλά....
1. Δεν είναι κινέζικος αλλά hella
2. Έχει δύο χρόνια εγγύηση
3. Και να χαλάσει μετά από δύο χρόνια και να τον αντικαταστησω,
πάλι δεν θα έχω φτάσει τα λεφτά που θα έδινα για oem.
Only time Will tell, στην χειρότερη πέταξα 30¤ :)
Ειμαι κάτοχος 316 ci 10/2002 το αυτοκινητο το πήρα καινούργιο και εχει διανύσει μόλις 50891 χλμ. Δεν το εχει δει ποτε ήλιος και κυκλοφορεί συνήθως χειμώνα (και βράδυ στα πολιτιστικα κέντρα της Ρόδου). Στις 50000 άλλαξα αισθητήρα λ μάλλον απο νωθευμενη βενζίνη. Σειρα έχουν τα παράθυρα που όταν φτάνουν στην μέση κανουν θόρυβο.. Διαβάζω τις βλάβες που αναφέρετε και αρχίζω και ανησυχω;;; :)
katsaraios
21-11-13, 01:24
Ειμαι κάτοχος 316 ci 10/2002 το αυτοκινητο το πήρα καινούργιο και εχει διανύσει μόλις 50891 χλμ. Δεν το εχει δει ποτε ήλιος και κυκλοφορεί συνήθως χειμώνα (και βράδυ στα πολιτιστικα κέντρα της Ρόδου). Στις 50000 άλλαξα αισθητήρα λ μάλλον απο νωθευμενη βενζίνη. Σειρα έχουν τα παράθυρα που όταν φτάνουν στην μέση κανουν θόρυβο.. Διαβάζω τις βλάβες που αναφέρετε και αρχίζω και ανησυχω;;; :)
:viannen_01::viannen_01:
Και τα 2 παράθυρα μαζί?
Στο δικό μου που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στου συνοδηγού, απλά είχαν λασκάρει οι βίδες συγκράτησης του.
Τώρα στην χειρότερη περίπτωση στα κουπέ καταστρέφεται το συρματόσχοινο συνήθως, σε αντίθεση με τα τετράθυρα που τρώγονται τα πλαστικά γρανάζια. Στο κουπέ είναι μεταλλικά.
Στην αντιπροσωπεια ολόκληροε ο μηχσνισμός του κουπέ, κοστίζει 110ε.
Στο ebay πουλάνε και επι μέρους ανταλλακτικά αν γνωρίζεις να το επισκευάσεις μόνος η κάποιος άλλος.
Ο πιό πάνω σχολιστής είναι ειδικός, είχε ανεβάσει στο φόρουμ μάλιστα και DIY. :original:
Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες.. Σκοπεύω να το παλέψω μονος μου :) παρακολουθώ το φόρουμ σας απο το 2010 και ολα οσα γραφονται ειναι πολυ ενδιαφέροντα.. Δυστυχώς για μας που η αυτοκίνηση ειναι το πάθος μας οι οικονομικές συγκυρίες μας αποτρέπουν απο το να ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα για κάτι που αγαπάμε πολυ. Ευτυχώς τα bmw αν και δεν ειναι στην κορυφή της αξιοπιστίας έχουν μια διαχρονικότητα και ειναι αυτοκίνητα που αντέχουν στον χρονο τόσο σχεδιαστικά οσο και κατασκευαστικά.
Vassilis ///M
22-11-13, 15:22
Φίλος μου σήμερα το πρωί, πρόβλημα αδυναμίας του μοτέρ να ανεβάσει στροφές...
Πηγαίνει συνεργείο και ο μάστορας του λέει ότι έχει πρόβλημα το μοτέρ του valvetronic...
Το έδειξε το διαγνωστικό....
Τί να περιμένει απο θέμα επισκευείς???
Να αγοράσει καινούριο ή να βρει μτχ????
Και το κόστος αυτού????
:thanks:
σινεμπλοκ μπροστα στις 110.000
τροχαλια κομμενη στις 115.000
κ τωρα παω για αμορτισερ κ δισοπλακες μπροστα στις 134.000
το αμαξι ειναι ακριβως 9 χρονων...το προσεχω αλλα κ το "σκιζω" στα ταξιδια.
giannis_compact
23-11-13, 17:47
Φίλος μου σήμερα το πρωί, πρόβλημα αδυναμίας του μοτέρ να ανεβάσει στροφές...
Πηγαίνει συνεργείο και ο μάστορας του λέει ότι έχει πρόβλημα το μοτέρ του valvetronic...
Το έδειξε το διαγνωστικό....
Τί να περιμένει απο θέμα επισκευείς???
Να αγοράσει καινούριο ή να βρει μτχ????
Και το κόστος αυτού????
:thanks:
Καινούριο έχει 300+ και είναι μονόδρομος. Μεταχειρισμένο είναι ρίσκο. Άν και μεταχειρισμένο δύσκολα θα βρεις γιατί δε θα βγάλει ο άλλος το ψευτοκάπακο από μία μεταχειρισμένη μηχανή για να σου δώσει το μοτέρ του valvetronic.
nikos valvetronic
23-11-13, 20:58
Ο δείκτης της βενζίνης άρχισε να μ@λ@κιζεται άγρια ειδικά από την μέση και προς το άδειο.Αναγκαστικά άλλαξα και την αντλία βενζίνης γιατί είναι μαζί από την πλευρά του συνοδηγού.Από την πλευρά του οδηγού υπάρχει και δεύτερο φλοτέρ που δείχνει από την μέση και πάνω.Και στο φουλ γέμισμα έχω πρόβλημα αλλά επειδή γίνεται σπάνια ξεκίνησα από το πρώτο.Το VDO το πήρα 160 ευρώ και το πέρασα με ένα φίλο εύκολα.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ!! Τι να πω...το καντραν μου έχει προβλημα δεν ξέρω...θα το πάω για διάγνωση φυσικά αλλά θα αργήσω,καμιά ιδέα???
Σήμερα έβγαλα και το αριστερό φλοτέρ καθάρισα τις επαφές και πήγα έβαλα βενζίνη,πήγε ο δείκτης λίγο πριν τα 3/4 και μόλις έφτασα σπίτι (1 χλμ) πήγε μετά τα 3/4!! Ότι να'ναι δηλαδή....
Αυτή είναι η παλιά μου αντλία φλοτέρ (VDO)
Χλμ 228.000
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/IMG_20131115_134200_zpsaa04be2e-1.jpg
katsaraios
23-11-13, 23:55
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ!! Τι να πω...το καντραν μου έχει προβλημα δεν ξέρω...θα το πάω για διάγνωση φυσικά αλλά θα αργήσω,καμιά ιδέα???
Αν δεν βρεις ακρη να σου φερω οταν ξαναερθω κανενα καντραν να μπριζωσεις πανω δοκιμαστικα??
Δεν μου κανει κοπο..
nikos valvetronic
24-11-13, 00:06
Πολύ ευχαρίστως :thumbsup: Να'σαι καλά Γιώργο! Αν χρειαστεί θα σου πώ :thanks: Αν φταίει το καντραν θα βάλω από κουπέ με τα πλαγιαστά τα νούμερα:D
Καλησπερα .....
Σημερα κατα τη διαρκεια του μπαξιματος ξενον angel εβγαλα φιλτρο αερα οποτε ηταν ευκαιρια να κανω ενα ispection σε σωληνες σωληνακια φισακι κλπ κλπ
Και ανακαλυψα κομενο-ξεραμενο λαστιχακι!
Ειναι ενα λαστιχακι που κουμπωνει πανω στον σωληνα που παει στο φιλτροκουτι και προερχεται απο κινητηρα μερια! Να πω την αληθεια μου δεν ξερω τι κανει αλλα επισης δεν υπαρχει και μεσα στο realoem.
Μπορει να φταιει για το ασταθες (λιγο βεβαια) ρελαντι τωρα τελευταια?
Να να να το ατιμο ....!
https://imageshack.com/a/img196/9355/5cvm.jpg
https://imageshack.com/a/img440/9638/fx5x.jpg
tasos.kamv
08-12-13, 09:44
Καλορίζικο το μπάξιμο Πάρη! :D
Το λαστιχάκι αυτό που αναφέρεις είναι ο #5...
https://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Coupe/Europe/318Ci-N42/L-N/jan2002/browse/fuel_preparation_system/fuel_filter_pressure_regulator/
Από τη μία μεριά κουμπώνει πάνω στο φίλτρο βενζίνης και από την άλλη πάνω στο φιλτροκούτι. Αυτό χρησιμοποιείται για να δημιουργεί υποπίεση (vacuum)) από την πολλαπλή εισαγωγής στο φίλτρο βενζίνης!
Αφού σου είχε κοπεί αυτό το λαστιχάκι (κλασικό πρόβλημα) να ξέρεις ότι το μοτόρι σου δούλευε με σημαντική απώλεια ισχύος, λόγω κακών μειγμάτων...
Καλορίζικο και πάλι Πάρη το μπάξιμο! thumb
Ευχαριστω Τασο να εισαι καλα!
Αν και τα δεν το ευχαριστηθηκα πληρως γτ μου καναν νερα τα ξενον. Τα angel βεβαια κορυφη:thumbsup::thumbsup:
Μαλιστα καταλαβα οτι ειναι καποια υποπιεση αλλα δεν ηξερα που παει .....
Θα το παραγγειλω να το αλλαξω! Θελει γρυλο εεεε ? :thumbsdown:
Δεν τα γλυτωνω τα εργατικα!
tasos.kamv
08-12-13, 12:41
Πάρη στο παραπάνω link με τα ανταλλακτικά, ο αριθμός #4 είναι μεταλλικό σωληνάκι (δεν χρειάζεται αντικατάσταση), και τα λαστιχάκια #5 στις δύο άκρες εκατέρωθεν του σωλήνα #4 αλλάζονται. Από την πλευρά του φίλτρου βενζίνης λίγο δύσκολο να σου έχει σκιστεί. Συνήθως εκεί που κουμπώνει στο φίλτρο αέρα ξεραίνεται και θέλει αντικατάσταση, όπως στην περίπτωσή σου. Αγόρασε ένα κομματάκι λάστιχο αντίστοιχης διαμέτρου από ένα συνεργείο, με κόστος από μηδέν εώς μερικά cents και βάλτο μόνος σου! Κουμπωτό είναι. :original:
Αν σου έχει σκιστεί από την πλευρά του φίλτρου βενζίνης (μικρή πιθανότητα), τότε δυστυχώς πρέπει να πέσεις από κάτω για να το αλλάξεις..
Ναι το διαπιστωσα και εγω τωρα που κατεβηκα κατω οτι εχει σκιστει και κοπει μονο το προσθετο λαστιχακι απο πανω οποτε αυριο θα παω να παρω ενα κομματι λαστιχο να το βαλω. Θα πεσω και απο κατω να το ελενξω να μαι σιγουροςthumb
:thanks::thanks:
kostas_ke35
08-12-13, 17:23
τωρα και αρκετο καιρο στην αρχη οταν αναβω το αριστερο φλας αναβωσβηνει τρει τεσσερης φωρες γρηγωρα αλλα μετα στρωνει τωρα τελευταια μου το κραταει ακομα περισοτερο και μου παιζει τα νευρα μου τη παιζει να ειναι ? μου ειπαν το εγκεφαλακι για τα φωτα ,ειναι αυτο?τα λαμπακια δεν ειναι τα τσεκαρα αναβουν ολα κανονικα.
katsaraios
08-12-13, 18:07
μου ειπαν το εγκεφαλακι για τα φωτα ,ειναι αυτο?τα λαμπακια δεν ειναι τα τσεκαρα αναβουν ολα κανονικα.
Ηλεκτρολογος στο ειπε η κανα τζιμανι σε συνεργειο??
Πολυ απλα αλλαξε την λαμπα του φλας και τερμα.
Ειναι ετοιμη να τα φτυσει ετσι κανουν.
τωρα και αρκετο καιρο στην αρχη οταν αναβω το αριστερο φλας αναβωσβηνει τρει τεσσερης φωρες γρηγωρα αλλα μετα στρωνει τωρα τελευταια μου το κραταει ακομα περισοτερο και μου παιζει τα νευρα μου τη παιζει να ειναι ? μου ειπαν το εγκεφαλακι για τα φωτα ,ειναι αυτο?τα λαμπακια δεν ειναι τα τσεκαρα αναβουν ολα κανονικα.
Φίλε μου είχα το ίδιο θεμα...τοκανε αυτό(αναβοσβημα 3-4 φορες) αρχικά μετα εστρωνε....και μετα απο λίγο καιρο τοκανε μονιμα. Δεν ηταν οι λαμπες. Ειχε βραχυκυκλωσει η πλακετα των πισω φωτων. Εγινε συνδεση bypass απο ηλ-γο και ολα οκ.....
υ.γ αρα τσεκαρε και αυτο το θεμα.....
savvas bmwdakias
14-12-13, 19:40
Αφου εκλεισε 10 και κατι χρονια το 46αρι μου ειπε να μου κανει και μενα ενα δωρακι τωρα που πλησιαζουν οι γιορτες. Αναψε το λαμπακι του νερου του ψυγειου οτι εχει χαμηλη σταθμη, συμπληρωσα ενα λιτρο νερακι, το εχασε και ξανα αναψε. Λεω κολαρο εχουμε αλλαξει μαλλον το παγουρι υπερχειλισης θα ναι. Πηγα στο συνεργειο το πρεσαραμε και οντως παγουρι ψυγειου, το αντικαταστησαμε με γνησιο βαλαμε και αντιψυκτικο και ετοιμοι. Με αυτο το φορουμ πραγματικα πολλες φορες απο προβληματα αλλων ξερω τι θα αντιμετωπισω. Σας ευχαριστω λοιπον για αλλη μια φορα!