PDA

Επιστροφή στο Forum : 318 TI COMPACT ΜΕΣΗ ΩΡΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

reytr
24-05-11, 00:22
καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσωαπό τι μπορεί να επηρεαζει την ενδειξη της μεσης ωριαιας καταναλωσης και της ενδειξης για τα χλμ που μπορουν να καλυφθουν γιατι και τα δυο δεν μου δουλευουν σωστα, δηλ τα χλμ εν κινηση αντι να κατεβαινουν μερικες φορες ανεβαινουν και η μεση καταναλωση οσες φορες και να την μηδενισω στην αρχη μου φαινεται οτι γραφει μερικες φορες σωστα και μετα ανεξαρτητου ταχυτητας κολλαει σε καποιο σημειο εχοντας πολυ μικρη αποκλιση...
για την καταναλωση δεν γνωριζω γιατι τωρα το εχω παρει το αυτοκινητο και δεν εχς μετρο συγκρισης

m-power_01
24-05-11, 00:31
Λογικα ειναι αυτα που λες φιλε μου!
Τα χιλιομετρα στο range ανεβαινουν αντι να πεφτουν γιατι πολυ απλα πας πιο οικονομικα, αρα ,με αυτον τον ρυθμο θα κανεις περισσοτερα χλμ.
Η καταναλωση (μεση) στην αρχη εχει διακυμανσεις γιατι δεν εχεις κανει χλμ ...(δεν ειναι αντιπροσωπευτικο το δειγμα, οπως λενε στην στατιστικη) ενω οταν εχεις κανει καποια χλμ πλεον δεν αλλαζει με το παραμικρο ...ειναι απολυτα λογικο

reytr
24-05-11, 00:37
Απλά έχω δεί σε άλλα αυτοκίνητα ότι όταν για παράδειγμα ανοίγεις την πρώτη η κατανάλωση ανεβαίνει κατά πολύ ενώ αντίθετα σε εμένα όχι δλδ με το ζόρι να πάει στο 12-13 λτρ (πολύ λίγο για σπάσιμο πρώτης) , και για τα χλμ για παράδειγμα χθές βάζοντας βενζίνη μου βγάζει ότι έχω 580 χλμ να διανύσω,έκανα μια απόσταση περίπου 150 χλμ και τα χλμ ειχαν πέσει στα 520 δεν μου φαίνεται και πολλύ λογικο αυτό...

stavr
24-05-11, 01:25
Απλά έχω δεί σε άλλα αυτοκίνητα ότι όταν για παράδειγμα ανοίγεις την πρώτη η κατανάλωση ανεβαίνει κατά πολύ ενώ αντίθετα σε εμένα όχι δλδ με το ζόρι να πάει στο 12-13 λτρ (πολύ λίγο για σπάσιμο πρώτης) , και για τα χλμ για παράδειγμα χθές βάζοντας βενζίνη μου βγάζει ότι έχω 580 χλμ να διανύσω,έκανα μια απόσταση περίπου 150 χλμ και τα χλμ ειχαν πέσει στα 520 δεν μου φαίνεται και πολλύ λογικο αυτό...

ανταλλαζουμε??? thumb

Θα συμφωνησω με το φιλο m-power 01, κι εμενα αυτα που μας λες φιλε μου, μου ακουγονται φυσιολογικα! Απο τη στιγμη που θα κανεις reset το μετρητη καταναλωσης μετραει απο στιγμιαια καταναλωση, το πρωτο δευτερολεπτο, και οσο περναει η ωρα...συναθριζει και σου δινει μεσω ορο. Για αυτο αφου εχεις μηδενισει και γεμισεις την 1η, οπως λες βλεπεις αμεση αλλαγη ενω 5 λεπτα μετα βλεπεις μικρη αποκλιση στα νουμερα.

E60_Arkadia
24-05-11, 01:49
Μια χαρα δουλευουν φιλε,ετσι πρεπει να ειναι.Μην μπερδευεις την ενδειξη για τα υπολοιπα χλμ που εχεις να κανεις,με το οδομετρο,καμμια σχεση..

stefm5
24-05-11, 08:28
δεν είναι 'μέση ωριαία κατανάλωση'...είναι μέση κατανάλωση
μετά το μηδένισμα είναι σχεδόν στιγμιαία η ένδειξη γι αυτό και σου φαίνεται πιο σωστή.
όσο γράφεις χλμ η ένδειξη δείχνει τον μέσο όρο και είναι φυσικό να μένει σχεδόν σταθερή

titaras
24-05-11, 11:52
Να κάνω κι εγώ μια γενική παρατήρηση...
μιλάμε για ''μέση ωριαία κατανάλωση'' η οποία σε κάθε περίπτωση εξαρτάται απο τη ''κατανάλωση ανα 100 χλμ'' , έτσι όταν θα πάς μαλιοκόυβαρα Ξυλόκαστρο σε μια ώρα θα έχεις κάψει 20 λίτρα ενώ αν θα πήγαινες χαλαρά με κατανάλωση 20 λίτρων θα γύριζες Αθήνα κιόλας. Σωστός ?
( οι παραπάνω τιμές είναι πλασματικές ούτε καν κατά προσέγγιση )

stefm5
24-05-11, 11:58
η ένδειξη εμφανίζει μέση κατανάλωση ανά 100χλμ και όχι ανά ώρα
κατανάλωση ανά ώρα εμφανίζεται στο κρυφό μενού του υπολογιστή ταξιδιού όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση

giannis_compact
24-05-11, 14:53
Λογικα ειναι αυτα που λες φιλε μου!
Τα χιλιομετρα στο range ανεβαινουν αντι να πεφτουν γιατι πολυ απλα πας πιο οικονομικα, αρα ,με αυτον τον ρυθμο θα κανεις περισσοτερα χλμ.
Η καταναλωση (μεση) στην αρχη εχει διακυμανσεις γιατι δεν εχεις κανει χλμ ...(δεν ειναι αντιπροσωπευτικο το δειγμα, οπως λενε στην στατιστικη) ενω οταν εχεις κανει καποια χλμ πλεον δεν αλλαζει με το παραμικρο ...ειναι απολυτα λογικο

Όπως ακριβώς τα λέει ο Σπύρος!Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο δικό μου και στο Χ3 του πατέρα μου και στο Ε39 του ξαδέρφου μου και σε κάθε αυτοκίνητο πέρα από BMW!

nikos ///M
24-05-11, 15:03
μην στεναχωριεσαι αδικα φιλε
μια χαρα δουλευει ο υπολογιστης!

nikos valvetronic
25-05-11, 16:06
Συμφωνω με ολους και να προσθεσω οτι στο βιβλιο του κατασκευαστη αναλυει την λειτουργια του υπολογιστη και λεει οτι επειτα απο καποιο σημειο η τιμη της μεσης καταναλωσης αλλαζει ανα 50 χιλιομετρα.Απο μαρκα σε μαρκα διαφερει λιγο η λειτουργια του υπολογιστη αλλα ολοι εχουν την ιδια φιλισοφια.Προσωπικα εγω εμπιστευομαι την αυτονομια απολυτα.Μεχρι 17 χιλιομετρα την εχω φτασει!

giannis_compact
25-05-11, 16:43
Συμφωνω με ολους και να προσθεσω οτι στο βιβλιο του κατασκευαστη αναλυει την λειτουργια του υπολογιστη και λεει οτι επειτα απο καποιο σημειο η τιμη της μεσης καταναλωσης αλλαζει ανα 50 χιλιομετρα.Απο μαρκα σε μαρκα διαφερει λιγο η λειτουργια του υπολογιστη αλλα ολοι εχουν την ιδια φιλισοφια.Προσωπικα εγω εμπιστευομαι την αυτονομια απολυτα.Μεχρι 17 χιλιομετρα την εχω φτασει!

Και γώ την εμπιστεύομαι ειδικά σε ταξίδι είναι απόλυτα σωστή!

Jimmakos
25-05-11, 18:10
Εγώ πάλι εμπιστεύομαι το πόδι μου......

Όσο το πατάω καίει, όσο δεν το πατάω δεν καίει.... Απλά πράγματα :th_Laie_67-1:

fast-enough
25-05-11, 18:23

Εγώ ο κάφρος την έφτασα μέχρι παύλες ---, όπου πας με τις αναθυμιάσεις... :th_Laie_67-1:
Ότι πρέπει για την τρόμπα :whistle:

nikos valvetronic
25-05-11, 22:24
Εγώ ο κάφρος την έφτασα μέχρι παύλες ---, όπου πας με τις αναθυμιάσεις... :th_Laie_67-1:
Ότι πρέπει για την τρόμπα :whistle:

Εκει που παει η βενζινη φιλε σε λιγο θα αδειαζουμε και την μπεκιερα πριν παμε στο πρατηριο !