PDA

Επιστροφή στο Forum : Bmw e36 προβλημμα με δεικτη θερμοκρασιας

valerios2000
18-05-11, 17:11
Καλησπερα ,ειμαι νεος στο φορουμ, χαιρετω τους παντες...
Στο θεμα μας, εχω ενα 318is του 98 και πηγαινοντας σε ενα ταξιδι στο εξωτερικο περασα απο μια πολη που ηταν ολη πλακοστρωτη, τυπου κεντρο της Ρωμης αν εχει παει καποιος, μετα απο αρκετα χιλιομετρα συνεχης δονησης , αυτο το αρρωστημενο συντονισμο σαν να πας σε χωματοδρομο γρηγορα, παρατηρησα οτι η βελονα της θερμοκρασιας "παιζει" οποτε περναω πανω απο κακοτεχνιες του δρομου η σε λακουβιτσες κτλ... σε ξενα site, ειδα οτι αν βγαλεις τα οργανα απο το ταμπλο εχουν 2 "μπριζες" πισω τους και οτι αυτα χαλαρωνουν και θελουν απλα βγαλσιμο-φυσιμα και ξανα τοποθετηση... ισχυει?

m-power_01
19-05-11, 02:47
Καλησπερα ,ειμαι νεος στο φορουμ, χαιρετω τους παντες...
Στο θεμα μας, εχω ενα 318is του 98 και πηγαινοντας σε ενα ταξιδι στο εξωτερικο περασα απο μια πολη που ηταν ολη πλακοστρωτη, τυπου κεντρο της Ρωμης αν εχει παει καποιος, μετα απο αρκετα χιλιομετρα συνεχης δονησης , αυτο το αρρωστημενο συντονισμο σαν να πας σε χωματοδρομο γρηγορα, παρατηρησα οτι η βελονα της θερμοκρασιας "παιζει" οποτε περναω πανω απο κακοτεχνιες του δρομου η σε λακουβιτσες κτλ... σε ξενα site, ειδα οτι αν βγαλεις τα οργανα απο το ταμπλο εχουν 2 "μπριζες" πισω τους και οτι αυτα χαλαρωνουν και θελουν απλα βγαλσιμο-φυσιμα και ξανα τοποθετηση... ισχυει?

Το οτι εχουν δυο μπριζακια πισω ισχυει... το οτι χαλαρωνουν δεν το εχω ακουσει αλλα ουτε το εχω συναντησει σε κανενα καντραν απο οσα εχω βγαλει, το αντιθετο θα ελεγα...ειναι αρκετα σφιχτα. Βεβαια το να βγαλει το κοντερ ειναι μια ευκολη διαδικασια και δεν εχεις να χασεις τιποτα να το κανεις.

valerios2000
19-05-11, 12:08
Ευχαριστω για την απαντηση σου, κατι αλλο επισης, το κεντρικο κλειδωμα ενω ουσιαστικα δουλευει σε οδηγο και πορτμπαγκαζ , "κολλαει" στον συνοδηγο, νιωθεις τον μηχανισμο να δουλευει και να ανεβαζει κατα 1/3 το κεφαλι της ασφαλειας μεσα απο το πανελ της πορτας αλλα ως εκει, δεν αρκει για να την ξεκλειδωσει... θελει καπου λαδωμα η τα εχει φτυσει ο μηχανισμος?

m-power_01
19-05-11, 12:18
Ευχαριστω για την απαντηση σου, κατι αλλο επισης, το κεντρικο κλειδωμα ενω ουσιαστικα δουλευει σε οδηγο και πορτμπαγκαζ , "κολλαει" στον συνοδηγο, νιωθεις τον μηχανισμο να δουλευει και να ανεβαζει κατα 1/3 το κεφαλι της ασφαλειας μεσα απο το πανελ της πορτας αλλα ως εκει, δεν αρκει για να την ξεκλειδωσει... θελει καπου λαδωμα η τα εχει φτυσει ο μηχανισμος?

Ξερω ,για μια ακομη φορα, οτι η απαντηση που θα παρεις δεν ειναι σαφης αλλα δεν εχεις και καποια απο τις γνωστες συγκεκριμενες βλαβες.
Στην θεση σου λοιπον θα ελυνα το πανελ της πορτας, δεν ειναι κατι τραγικα δυσκολο (θα επαιρνα βεβαια μερικα κλιπς να εχω), και θα κοιταζα την κινηση που κανει ο μηχανισμος. Επαρκει η διαδρομη του? Βρισκει καποι εμποδιο? που εχει τριβες ,που θελει καθαρισμα, μηπως εχει σπασει κατι? ετσι θα εχεις πιο ολοκληρωμενη αποψη. Αν και μετα απο αυτο δεν βγαλεις ακρη, μονοδρομος ειναι το συνεργειο

Panos 316T
19-05-11, 13:05
αν κολλάει το πιο λογικό είναι να νεκρώσει εντελώς μεσοβραχυπρόθεσμα...
κατά κύριο λόγο οφείλεται σε ένα εξάρτημα που φυσώνει πάνω στην κλειδαριά του συνοδηγού και είναι ψιλομανίκι η τοποθέτηση.

δες και αυτό να το χεις υπόψη σου :

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=8047

valerios2000
19-05-11, 21:35
https://www.youtube.com/watch?v=5ynPdWBY8MA&feature=related

αυτο ειναι βιντεο απο e30 αλλα το ιδιο κανει κ σε εμενα, παιζει να ειναι αισθητηρας θερμοκρασιας (αυτος που ειναι κατω απο την εισαγωγη αερα τοποθετημενος καθετα ορατος απο την μερια του οδηγου) η "χαλαρη" ενωση στο καντραν οργανων μεσα στο ταμπλο η κατι λενε για την γειωση η οποια δεν ξερω που ειναι ακριβως... το καντραν το ανοιξα και μετα δυσκολιας ανοιξα την δεξια "λευκη" μπριζα γιατι εχει και μια μπλε στα αριστερα πισω απο τον δεικτη βενζινης , την καθαρισα την εκλεισα και εριξα και ενα λαδακι σε μορφη σπρευ που διωχνει την υγρασια απο τις ηλεκτρικες ενωσεις... αλλα τιποτα... αυριο θα κοιταξω να βγαλω το φις απο τον αισθητηρα και να τον καθαρισω και να τον ξανα βαλω μπας και απο τις δονησεις δεν κανει καλη επαφη..... αλλιως ειμαι για καινουργιο αισθητηρα... η γειωση ξερει κανεις που ειναι? και μια φωτο θα βοηθουσε πολυ η αν φαινετε καπου στο bentley manual
ευχαριστω για τον χρονο σας προκαταβολικα

m-power_01
20-05-11, 13:13
ο αισθητηρας που λες ειναι για το board computer...εξωτερικης θερμοκρασιας...
Δεν ειναι αυτος που χρειαζεσαι...
Εγω θα σου προτεινα να πας σε ενα παλιατζη και να παρεις ενα καντραν με δοκιμη.
Το βαζεις πανω επιτοπου, βλεπεις αν σου κανεινκολπα αν δεν ,το παιρνεις και φευγεις αλλιως συνεχιζεις και ψαχνεις.
Εγω παντως ετσι θα ξεκιναγα

valerios2000
20-05-11, 14:57
Αυτο που λες ειναι για το θερμομετρο, υπαρχει και ενας πανω στην μηχανη ο λεγομενος coolant temperature sensor, το καντραν δεν ειναι ξαλασμενο γιατι περναει το τεστ με το trip reset και το κλειδι στην θεση ραδιο... αν ηταν καντραν θα ειχα θεματακια και με τους αλλους δεικτες σποραδικα, επισης ολες οι ασφαλειες ειναι κομπλε γιατι πχ η 23,27,31 και 46 εχουν να κανουν με τις ενδειξεις στο καντραν...
ευχαριστω για το χρονο σου

valerios2000
23-05-11, 17:06
Τελικα απλα δεν εκανε καλη επαφη το μαυρο πλαστικο φις στον αισθητηρα θερμοκρασιας μεσα στο μηχανοστασιο, τον πατησα με δυναμη προς τα μεσα, εριξα και λαδακι σε σπρευ απο εξω ,μπολικο δεν το λυπηθηκα, ολα κομπλε δοκιμασμενο κ σε χαλια δρομο... το τοποθετω σαν απαντηση σε περιπτωση που καποιος αντιμετωπισει το ιδιο θεμα να βρει 2-3 πιθανες απαντησεις...