PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιτέλους Φρέναααααααααααα!!!!!!!!!!!!

Vassilis ///M
10-05-11, 00:18
Καλησπέρα σε όλους.Επιτέλους παρασκευή πρωί τοποθετήθηκαν τα θηρία(σε σχέση βέβαια με τα προηγούμενα) φρένα απο Ε46 330.Έπειτα από πολλά χιλιόμετρα για λόγους προφανείς(στρώσημο) όλο το Σαββατοκύριακο σήμερα σε μία γρήγορη βολτίτσα κατάλαβα τι θα πει ''φρενάρω'' για τα καλά.Πρώτη φορά βλέπω το αυτοκίνητό μου φρενάροντας να πετάει ο κώλος(και καλά).Να νιώθεις πως θα ξεκολλήσεις απο το κάθησμα και θα βγεις μπροστά στο παρμπρίζ,περιττό να σας πώ πως υπάρχει περίπτωση να άκουσα και λάστιχα να σφυρίζει απο την απότομη επιβράδυνση χωρίς να πιάνει το ΑΒS(πως τα λέω ο π*****ς).
Η διαδικασία γνώριμη για τους περισσότερους απλά ξεβιδώνεις τα φρένα και κουμπώνεις κατευθείαν τα μεγαλύτερα,κάνεις την εξαέρωσή σου στα σωληνάκια με το νέο υγρό φρένων πλέον,στην περίπτωση μου(MOTUL RBF600) και είσαι έτοιμος.Με προβλημάτισαν βέβαια τα τακάκια(καινούρια μεν) που πήγαιναν πακέτο με το σέτ(τα έδωσε όλα ενας φίλος),μου φάνηκαν κάπως μαλακά σε σχέση με αυτά που έχω συνηθήσει εδώ και κάτι χρόνια GALFER.
Ερώτηση:Μπορούν να κουμπώσουν πάνω στις υπάρχουσες βάσεις(330) δίσκοι από Μ3?(μιλάμε το απόλυτο αισθητικό αποτέλεσμα)Θα υπάρχει πρόβλημα με το πάχος του δισκού 325Χ28 σε σχέση με το 325Χ25???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

tassos
10-05-11, 00:56
Για δισκο απο Μ3 δεν ξερω, αν θες παντως τρυπητο για το ματι βγαζει ο zimmerman (που ειναι οι εργοστασιακοι δισκοι σου) και τρυπητους. Θα εκπλαγεις με την αντοχη τους, εχει φρεναρες το 330 σε σχεση με τα μικροτερα 46αρια, καλοριζικος!

m-power_01
10-05-11, 02:30
Ακριβως οπως τα λεει ο Τασσος.

nikos1400
10-05-11, 08:23
Καλη κινηση εκανες.
thumb

gyiama
10-05-11, 18:43
για τους zimmerman και ειδικα τρυπιτους δνε εχω ακουσει και τα καλυτερα λογια(στραβωνουν σφυριζουν)και δεν ειναι εργοστασιακοι δισκοι.εργοστασιακοι ειναι οι ΑΤΕ οι οποιοι τρυπιτοι εχουν 190ε ο ενας παρακαλω!!!!!!!!!!!!

zaharias
10-05-11, 19:15
για τους zimmerman και ειδικα τρυπιτους δνε εχω ακουσει και τα καλυτερα λογια(στραβωνουν σφυριζουν)και δεν ειναι εργοστασιακοι δισκοι.εργοστασιακοι ειναι οι ΑΤΕ οι οποιοι τρυπιτοι εχουν 190ε ο ενας παρακαλω!!!!!!!!!!!!

Εγω παντως με τρυπητους zimmermann δεν εχω κανενα προβλημα..

gyiama
10-05-11, 19:22
ναι δεν ειναι απολυτο αλλα πολλα ατομα που ετυχε να μιλησω ειχαν και απο κατι να πουν.εσενα ζαχο ποως σου φαινονται?θορυβο τρεμουλο τπτ κατι?

nikos ///M
10-05-11, 19:23

και γω ρε πανο σαν το ζαχαρια τρυπητους zimmerman εχω και ολα καλα!

zaharias
10-05-11, 19:40
ναι δεν ειναι απολυτο αλλα πολλα ατομα που ετυχε να μιλησω ειχαν και απο κατι να πουν.εσενα ζαχο ποως σου φαινονται?θορυβο τρεμουλο τπτ κατι?

Ποτε δεν πιεζω τα φρενα σε οτι αμαξι και αν οδηγω..
Σε συγκεκριμενη στροφο-διαδρομη που οταν επεστρεφα ειχε πολλα "μαλακά" ασε-πατα φρενο και στο τελος "αναβαν" τα μαμα φρενα του 318 και σφυριζαν.. τωρα με του 330 τα φρενα, με zimmermann τρυπητους+no name τακακια στη ιδια διαδρομη (και με το πιο δυνατο μοτερ), με τον ιδιο τροπο οδηγησης δεν ακουγεται τιποτα ουτε τρεμουλο, ουτε να νιωσεις οτι εχουν ζεσταθει τα φρενα και δεν αποδιδουν οπως θα επρεπε..
(απλα το αναφερω.. Απο πριν (318) ειχα βαλει σωληνακια υψηλης goodridge & υγρα ate super blue)

Vassilis ///M
10-05-11, 20:01
Στο ερώτημα όμως δεν έχουμε ακούσει κάποια απάντηση μέχρι τώρα.Αν σε περίπτωση που δεν κάνουν οι δισκόπλακες(M3) τι λέτε για τρυπητές GALFER ή BREMBO???

gyiama
10-05-11, 21:14
gafler ν ομιζω δεν εχει για 330.του Μ3 ειναι 3 χιλιοστα πιο χοντρες και μπορει να εχει θεμα με τα τακακια να θελουν δλδ τροχισμα

nfot
10-05-11, 21:20
Τα RBF 600 που εβαλες, εχουν χρονο ζωης, το πολυ ενα ετος, να ξερεις. Ειναι πολυ υδροφιλα.
Για διετια, βαζε κατι σε 5.1. Και τα 4αρια της ΑΤΕ εχουν πολυ καλα χαρακτηριστικα.

Οσον αφορα τους τρυπητους δισκους, ΑΝ βγαινουν ετσι απο το χυτηριο, εχει καλως.
ΑΛΛΑ, ΑΝ τους τρυπανε μετα, ξεχαστε τους. Σε πολυ πιεση εχουν σοβαρες πιθανοτητες ραγισματος, οπως και αν βραχουν ενω ειναι πολυ ζεστοι.

m-power_01
10-05-11, 22:47

H Ate δεν βγαζει τρυπητους! Μονο χαραχτους τους PowerDisc.
Δεν ξερω αν ειχες παρατηρησει, αλλα zimmermann φοραω και εγω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Σκεψου οτι εχουν βγαλει δυο track day, αρκετες αναβασεις-καταβασεις σε καλους ρυθμους... και δεν εχω παραπονο. Ισα ισα που τους βαζω πανω απο τους ΑΤΕ.
Κανουν απλως λιγη φασαρια λογω τρυπας...

gafler ν ομιζω δεν εχει για 330.του Μ3 ειναι 3 χιλιοστα πιο χοντρες και μπορει να εχει θεμα με τα τακακια να θελουν δλδ τροχισμα
3 χιλ ειναι αρκετα! Αρα θα πρεπει να τροχισει και εκει ξεκιναν προβληματα.

Τα RBF 600 που εβαλες, εχουν χρονο ζωης, το πολυ ενα ετος, να ξερεις. Ειναι πολυ υδροφιλα.
Για διετια, βαζε κατι σε 5.1. Και τα 4αρια της ΑΤΕ εχουν πολυ καλα χαρακτηριστικα.

Οσον αφορα τους τρυπητους δισκους, ΑΝ βγαινουν ετσι απο το χυτηριο, εχει καλως.
ΑΛΛΑ, ΑΝ τους τρυπανε μετα, ξεχαστε τους. Σε πολυ πιεση εχουν σοβαρες πιθανοτητες ραγισματος, οπως και αν βραχουν ενω ειναι πολυ ζεστοι.
Σωστος!

bmw321turbo
11-05-11, 00:33
δισκος μ3 με δαγκανα 330 δεν μπαινει.και δεν μπαινει δαγκανα μ3 στο ακρο σου λογο οφσετ δισκου.οποτε δεν θα κανεις δουλεια ετσι.θες κομπλε ακρο μ3.ανοιγεις δουλειες δηλαδη!!

ziaba
11-05-11, 00:43
https://bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=7326

Vassilis ///M
11-05-11, 16:19
Προσφατα ειχα στα χερια μου ενα δισκο Μ3 Ε46 και ενα δισκο 330 Ε46.
Γεωμετρικα λοιπον, ηταν ολοιδιοι περα απο το παχος(διαφορα 3 χιλιοστα υπερ του Μ).
Ειχαν ιδιο οφσετ και ιδιο πατημα για τα τακακια. Του Μ ειχαν ξεχωρη καμπανα και κρατουσαν το ροτορα με κατι ραβδους αλλα απο εκει και περα σα δισκοι ηταν πολυ κοντα.

Σκεφτομαι λοιπον οτι αν καποιος θελει οικονομικα να βαλει φρενα Μ3 σε απλο 46αρι παιρνει τους δισκους του Μ3 και τις δαγκανες του 330.
Θα κατσουν χωρις πολλα πολλα.
Αν οι δαγκανες δεν μπορουν να ανοιξουν λιγο παραπανω, για να χωρεσουν τους πιο χοντρους δισκους, κατεβαζεις τα τακακια και οχι το δισκο(απειροελαχιστα χρειαζεται).

Αν παλι καποιος θελει και τις δαγκανες το πιο σωστο νομιζω ειναι να αλλαξει και τα ακρα για να ειναι ολα κομπλε μπροστα.
Δε νομιζω οτι αξιζει γιατι δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο οι δαγκανες των Μ, αλλα αν κανεις θελησει το απολυτο νομιζω οτι αυτη ειναι η πιο ενδεδειγμένη μεθοδο.

Τι έχετε να πείτε γι'αυτό???Είναι εφικτό????

tassos
11-05-11, 16:43
Προσφατα ειχα στα χερια μου ενα δισκο Μ3 Ε46 και ενα δισκο 330 Ε46.
Γεωμετρικα λοιπον, ηταν ολοιδιοι περα απο το παχος(διαφορα 3 χιλιοστα υπερ του Μ).
Ειχαν ιδιο οφσετ και ιδιο πατημα για τα τακακια. Του Μ ειχαν ξεχωρη καμπανα και κρατουσαν το ροτορα με κατι ραβδους αλλα απο εκει και περα σα δισκοι ηταν πολυ κοντα.

Σκεφτομαι λοιπον οτι αν καποιος θελει οικονομικα να βαλει φρενα Μ3 σε απλο 46αρι παιρνει τους δισκους του Μ3 και τις δαγκανες του 330.
Θα κατσουν χωρις πολλα πολλα.
Αν οι δαγκανες δεν μπορουν να ανοιξουν λιγο παραπανω, για να χωρεσουν τους πιο χοντρους δισκους, κατεβαζεις τα τακακια και οχι το δισκο(απειροελαχιστα χρειαζεται).

Αν παλι καποιος θελει και τις δαγκανες το πιο σωστο νομιζω ειναι να αλλαξει και τα ακρα για να ειναι ολα κομπλε μπροστα.
Δε νομιζω οτι αξιζει γιατι δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο οι δαγκανες των Μ, αλλα αν κανεις θελησει το απολυτο νομιζω οτι αυτη ειναι η πιο ενδεδειγμένη μεθοδο.

Τι έχετε να πείτε γι'αυτό???Είναι εφικτό????

Γιατί θες να μπείς σε τέτοια μανουρα? Για να εχεις τρυπητο δίσκο διαιρούμενο? Γιατί σε δύναμη αντοχή κλπ είναι ίδια... Αν αυτό ειναι που θές δηλαδή κάτι σαν αυτο
https://www.tirerack.com/images/brakes/search/medium/brembo_tourismo_brake_kit.jpg
τότε τέτοιους δίσκους και στις διαστάσεις του Ε46-330 βγάζει και η brembo kai i Galfer.. Πάρε από εκεί, στη διασταση που θες, χωρίς πατέντες και τέλος η ιστορία.. Είναι κάπως πιο ακριβοί, αλλά όταν χρειαστεί αντικατάσταση αλλάζει μόνο ο περιφερικός δίσκος, η κεντρική καμπάνα μένει, άρα το κόστος θα είναι πιο μικρό. Αυτα πατρίδα (είδα είσαι και από Γιάννεναthumb )!

gyiama
11-05-11, 19:02
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ET55&mospid=47644&btnr=34_1394&hg=34&fg=05 αυτους τους δισκους που ρωτησα πριν καιρο μου ειπαν οτι ειναι ΑΤΕ και κοστιζουν οσο ανεφερα!!!

zaharias
12-05-11, 00:52

https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ET55&mospid=47644&btnr=34_1394&hg=34&fg=05 αυτους τους δισκους που ρωτησα πριν καιρο μου ειπαν οτι ειναι ΑΤΕ και κοστιζουν οσο ανεφερα!!!

300 ευρω πληρωσα για 4 δισκους (εμπρος-πισω) τρυπητους zimermann απο ebay.de.. Οι δισκοι ηταν σε ξεχωριστο κουτι το καθε ζευγαρι και απεξω ηταν κοκκινο-ασπρο και εγραφε zimermann.. Πανω εχουν "χτυπημενο" made in Germany και κωδικο (part number)..
Σε τσεκαρισμα με το μηχανικο μου που δουλευει zimermann επισης, εγραφαν και οι δικοι του (μιλαω για καινουργιους δισκους) οτι εγραφαν και οι δικοι μου πανω..

DionisisM5
12-05-11, 11:12
Καλη κινηση φιλε .....Σε βρισκω πολυ σωστο..!! καλοριζικες!

Vassilis ///M
28-06-11, 15:48
Οπότε το συμπέρασμα είναι παίρνω δίσκους απο Μ3 τους βάζω πάνω και βλέπω αν κάθονται τροχίζοντας λίγο το τακάκι.Θα χωρέσουν όμως στις βάσεις του 330 ή θα βρίσκουν στα πλαινά????

sofos 2.8i
28-06-11, 17:39
Και καθε φορα που θα θες τακακια θα κανεις αυτη την δουλεια?Λεω εγω!Αφου εισαι μια χαρα με τους υπαρχον γιατι καθεσε και τυραννιεσε?

manos///3
29-06-11, 01:27
Οπότε το συμπέρασμα είναι παίρνω δίσκους απο Μ3 τους βάζω πάνω και βλέπω αν κάθονται τροχίζοντας λίγο το τακάκι.Θα χωρέσουν όμως στις βάσεις του 330 ή θα βρίσκουν στα πλαινά????

Kαταρχας καλοριζικα τα φρενα σου!

Δε νομιζω να βρισκει ο δισκος στα εσωτερικα τοιχωματα της δαγκανας...μπορει να εισαι τυχερος και να μην εχεις θεμα ουτε με τα τακακια ,απλα θα χαθει η οποια ανοχη υπηρχε.

TAKIS_BMW
29-06-11, 10:41
καλύτερα να πάρεις τριπιτούς για να μην μπλέξεις.
δεν ξέρω αν πατάει καλά η δαγκάνα σου μετά στο δίσκο του m3 επειδή είναι 28 άρα πάχος.
(και μην μπείς στην διαδικασία να τους τριπίσεις μετά απο λίγο καιρό θα στραβώσουν)
εμένα μου άντεξαν 2 μήνες μόνο!!!!!

TAKIS_BMW
29-06-11, 10:57
με την ευκαιρία θα πάρω αυτούς που είναι σαν τους performance..
καλούς τους βλέπω και καλή τιμή!!!!! θέλω τι γνώμη σας..

https://viewitem.eim.ebay.gr/BMW-3-Series-E46-330-00--Drilled-Front-Brake-Discs/160399575711/item

m-power_01
29-06-11, 15:11
με την ευκαιρία θα πάρω αυτούς που είναι σαν τους performance..
καλούς τους βλέπω και καλή τιμή!!!!! θέλω τι γνώμη σας..

https://viewitem.eim.ebay.gr/BMW-3-Series-E46-330-00--Drilled-Front-Brake-Discs/160399575711/item

Τάκη δώσε κάτι παραπάνω και πάρε τους zimmermann ετοιμους τρυπητούς.
Μην πεταξεις και αλλα λεφτα.

TAKIS_BMW
29-06-11, 17:39
ποιός τους φέρνει τους zimmerman έχω ακόυσει καλά λόγια.. η κανα λινκ να δώ.
325Χ25 είναι εμένα..

Vassilis ///M
29-06-11, 18:50
manos///3 Όταν λες ανοχή μπορείς μήπως να τεκμηριώσεις την απάντηση...Με έχει προβληματίσει πολύ αυτή η μετατροπή γι'αυτο ίσως και να έχω κουράσει...
Τάκη γιατί να μην πατάει καλά η δαγκάνα στο δίσκο αφού λογικά θα κάνει διαδρομή -3 χιλιοστά άρα θα έχει να δώσει ακόμη πολύ πίεση μέχρι να τερματίσει.Όσο για τρυπητούς καλύτερα να πάμε και οι δύο στη λύση κάποιου GALFER ή ΒREMBO είναι το απόλυτο αισθητικό αποτέλεσμα.

Vassilis ///M
03-07-11, 13:56
Aπάντηση κανείς!!!!!!!! :)

m-power_01
03-07-11, 15:09
ποιός τους φέρνει τους zimmerman έχω ακόυσει καλά λόγια.. η κανα λινκ να δώ.
325Χ25 είναι εμένα..

Στην Πάτρα μπορείς να τους πάρεις από τον Παντελή.
Πάντως από γερμανία έρχονται φτηνότερα

ziaba
04-07-11, 00:05

βρες μτχ δίσκους κ κάνε μια δοκιμή εάν τα τακακια σου είναι παλιά μπορεί να χωρέσουν κ δε θα χεις κανένα πρόβλημα γιατί ότι κ να σου πουμε δε θα ναι σίγουρο εκτός άμα το χει κάνει κάποιος αλλιώς είναι η θεωρία κ αλλιώς στ πράξη

ziaba
31-07-11, 15:35
https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/330Ci-M54/LHD/N/1999/september/browse/brakes/front_wheel_brake_disc_perforated/

Vassilis ///M
30-09-11, 20:40
https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/330Ci-M54/LHD/N/1999/september/browse/brakes/front_wheel_brake_disc_perforated/

Ρώτησα στην αντιπροσωπεία εδώ Γιάννενα 190€ ο ένας παρακαλώ...όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Αν υπάρχει κάποιος φίλος ο οποίος θα μπορούσε να μου δώσει για δοκιμή δίσκους απο Μ3 μτχ ώστε να τους έβαζα πάνω και να βλέπαμε τα αποτελέσματα του εγχειρήματως αυτού.Φυσικά αν κάτσουν θα τους αγοράσω κιόλας απευθείας...thumb Θα προσφέσουμε και ένα project παραπάνω περι φρένων στο forum μας...για μελλοντικές μετατροπές thumbthumb