Επιστροφή στο Forum : Ε9x Πως βγαίνουν ? (Λεβιές ταχυτήτων - χειρόφρενο)
drbiloukos
20-04-11, 21:06
Λίγο help όποιος γνωρίζει. Πρέπει να της βάλω τα καινούρια της δώρα...
https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/IMG00440-20110420-2103.jpg
https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/IMG00441-20110420-2103.jpg
Ο λεβιές είναι σίγουρα τραβηχτός προς τα πάνω. Το χειρόφρενο δεν ξέρω.
Leonidas_E39
20-04-11, 21:15
To χειροφρενο πρεπει να ειναι τραβηχτο προς τα μπροστα.
drbiloukos
20-04-11, 21:15
Ο λεβιές είναι σίγουρα τραβηχτός προς τα πάνω. Το χειρόφρενο δεν ξέρω.
Δοκίμασα να τον τραβήξω αλλά δεν ήθελε. Δεν έβαλα και τρελλή δύναμη μην κάνω καμιία ζημιά...
drbiloukos
20-04-11, 21:16
To χειροφρενο πρεπει να ειναι τραβηχτο προς τα μπροστα.
Ναί αλλά έχει τη ραφή από το δέρμα στο χείλος του λεβιέ
Δοκίμασα να τον τραβήξω αλλά δεν ήθελε. Δεν έβαλα και τρελλή δύναμη μην κάνω καμιία ζημιά...
Δώστου πόνο και θα βγεί. Απλά τράβα το ίσια και μην το στρίψεις. Ισια προς τα πάνω
drbiloukos
20-04-11, 21:18
Δώστου πόνο και θα βγεί. Απλά τράβα το ίσια και μην το στρίψεις. Ισια προς τα πάνω
OK κατεβαίνω στο garage :original:
Ναί αλλά έχει τη ραφή από το δέρμα στο χείλος του λεβιέ
Νομίζω ξεκουμπώνεις σίγουρα την δερματινη φούσκα όπως τη φούσκα του λεβιέ που έχει 3-4 πλαστικά κλιψάκια απλά πιέζωντας την βάση της με τα δάχτυλα και μετά τραβάς.
OK κατεβαίνω στο garage :original:
Σωστα. Ολοισια προς τα πανω. ΠΡΟΣΕΧΕ μη χτυπησεις με τη γροθια στο σαγονι καθως τραβας. Κλειστο το στομα μη κοπει καμμια γλωσσα!!!
Δεν κανω πλακα
nikos valvetronic
20-04-11, 21:26
Σχεδον σε ολα τα BMW βγαινει τραβηχτα με πολυ μα πολυυυ δυναμη ο λεβιες των ταχυτητων και ταυτοχρονα και στριφογυρισμα δεξια αριστερα για να χαλαρωσει.Εγω στο 46αρι το εβγαλα ετσι αν και καποια στιγμη νομιζα οτι θα βγει μαζι με τις ντιζες!! (τι παλικαρι εεεεε!!) Το δε χειροφρενο εβγαλα ολη την κονσολα του χειροφρενου για να το αλλαξω,εδω ισως να διαφερουν τα δυο μοντελα,αυτα απο εμενα
drbiloukos
20-04-11, 21:27
Σωστα. Ολοισια προς τα πανω. ΠΡΟΣΕΧΕ μη χτυπησεις με τη γροθια στο σαγονι καθως τραβας. Κλειστο το στομα μη κοπει καμμια γλωσσα!!!
Δεν κανω πλακα
Γεια θαθ τα καταφερα
nikos valvetronic
20-04-11, 21:31
Το θαθμαν ειναι θτη θεθη του???
drbiloukos
20-04-11, 21:32
Όλα καλά. Μόνο το χειρόφρενο δεν άλλαξα.
Nick bmwlover
20-04-11, 21:36
Δεν κανω πλακα
Κ εγω την πατησα οταν ειχα αλλαξει το δικο μου,επειδη ομως νομιζα οτι δεν ειχε πατησει καλα πηγα να το ξαναβγαλω πρωινιατικα,κ μου ηρθε στο ματι,ξυπνησα για τα καλα...:hystericalbs1:
drbiloukos
20-04-11, 21:53
Οπότε έχουμε:
Ταχύτητες: Πιέζουμε τα 4 clips και ξεκουμπώνει η φούσκα. Τραβάμε δυνατά προς τα πάνω.
Χειρόφρενο: Πιέζουμε τα 5 clips και ξεκουμπώνει η φούσκα. Τραβάμε δυνατά προς τα εμπρός. Κόβουμε το cable tie που κρατάει το δέρμα με το λεβίε, βάζουμε τον καινούριο και δένουμε με άλλο cable tie
https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/handbrake.jpg
drbiloukos
20-04-11, 21:59
Καλά ποιότητα έτσι; Μέχρι και το cable tie είναι Panduit.
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Μια μικρή διαφωνία με τον Νίκο πιο πάνω. Δεν πρέπει να στρίβουμε τον λεβιέ για να τον βγάλουμε. Εχει μια λεπτή πλαστική ασφάλεια πάνω η οποία "θυληκώνει" σε μια φρέζα η οποία αμα σπάσει μετά όχι μόνο βγαίνει για πλάκα ο λεβιές αλλά γυρνάει κιόλας. Το έπαθα στο 46άρι και έμαθα για αυτό λέω να μην το στρίψεις.
Πάλι καλά dr. bilouko που τέλειωσες. Να δούμε και τα καλούδια σου :)
drbiloukos
20-04-11, 22:07
Τα καλά καλούδια θα σταλούν την άλλη Παρασκευή:
1.BMW 3 series E92 coupe E93 convertible M Package
2.BMW Performance 3 series E92 E93 Diffuser one exhaust pipe, primed
3.Air ducts
4.Engine cover
:thumbsup:
Nick bmwlover
20-04-11, 22:15
Μια μικρή διαφωνία με τον Νίκο πιο πάνω. Δεν πρέπει να στρίβουμε τον λεβιέ για να τον βγάλουμε. Εχει μια λεπτή πλαστική ασφάλεια πάνω η οποία "θυληκώνει" σε μια φρέζα η οποία αμα σπάσει μετά όχι μόνο βγαίνει για πλάκα ο λεβιές αλλά γυρνάει κιόλας. Το έπαθα στο 46άρι και έμαθα για αυτό λέω να μην το στρίψεις.
Πάλι καλά dr. bilouko που τέλειωσες. Να δούμε και τα καλούδια σου :)
Αμα σπασει Στρατο,βαζεις πολυ λιγο το δερμα της φουσκας μεσα στην τρυπα του λεβιε,τον χτυπας προς τα κατω με δυναμη κ "θηλυκωνει" καλυτερα χωρις να χαλασει κ το δερμα γιατι εχει μποσικα thumb
Αμα σπασει Στρατο,βαζεις πολυ λιγο το δερμα της φουσκας μεσα στην τρυπα του λεβιε,τον χτυπας προς τα κατω με δυναμη κ "θηλυκωνει" καλυτερα χωρις να χαλασει κ το δερμα γιατι εχει μποσικα thumb
Νίκο το έκανα αυτό αλλά δεν έκανε τίποτα και προχώρησα σε πιο σκληροπυρηνικά μέτρα. Κατασκεύασα δακτυλίδι - χιτώνιο απο τεφλόν στον τόρνο με μικρομετρική ακρίβεια και ακολουθώντας την κωνικότητα του λεβιέ και του πομώλου (γιατί λεβιές είναι το μεταλλικό αξονάκι του επιλογέα) και ενώ έσφιξε στην αρχή μετά απο κανένα μήνα άρχισε να πατινάρει.
nikos valvetronic
20-04-11, 23:10
Καλα που δεν μου εσπασε κι εμενα δηλαδη! Εγω απλα ακολουθησα αυτα που μου ειπαν απο το μαγαζι που πηρα το λεβιε και το εβγαλα θεωρωντας οτι βοηθησε και το στριψιμο στο βγαλσιμο...
Καλα που δεν μου εσπασε κι εμενα δηλαδη! Εγω απλα ακολουθησα αυτα που μου ειπαν απο το μαγαζι που πηρα το λεβιε και το εβγαλα θεωρωντας οτι βοηθησε και το στριψιμο στο βγαλσιμο...
Μάλλον είσαι τυχερός. Και στο Ε36 που είχα και τώρα στο Ε46 τα ίδια προβλήματα. Μετά θες καινούρια χειρολαβή γιατί δεν φτιάχνεται
στο δικο μου 46αρι που ειναι αυτοματο το σαζμαν πως βγαινει το πομολο?
εχει εκεινο το κουμπακι-μπουτον, κ το φοβαμαι στο τραβηγμα.
στο δικο μου 46αρι που ειναι αυτοματο το σαζμαν πως βγαινει το πομολο?
εχει εκεινο το κουμπακι-μπουτον, κ το φοβαμαι στο τραβηγμα.
Αποτι διαβασα σε ξενα sites με τον ιδιο τροπο βγαινει με πατημενο το κουμπακι. Κανε κανενα search-google και θα τα βρεις για να εισαι σιγουρος, μη σε παρω και στο λαιμο μου :)
Stefanos_Cool
24-04-11, 05:02
Την ίδια απορία είχα κι εγώ για τον λεβιέ ώσπου με έβγαλε από τον κόπο ένας τεχνικός σε ιδιωτικό κτεο. Τι εννοώ, όταν άφησα το αμάξι μου έξω στον χώρο υποδοχής για να το πάρει ο "τεχνικός" και να το περάσει από τον έλεγχο ο λεβιές ήταν στην θέση του, όταν τελείωσε τον έλεγχο ο λεβιές ήταν βγαλμένος και απλά σχεδόν ακουμπισμένος (στραβά) πάνω στην ντίζα, όταν πήγα και του ζήτησα εξηγήσεις μου απάντησε ότι νόμιζε πως ήταν τραβηχτή η όπισθεν, ρε μεγάλε του λέω ντε κα βε είναι ...έλεος.
Από τότε ποτέ δεν σφήνωσε σωστά και όταν κάνω γρήγορη αλλαγή :whistle: κουνιέται.
(άρα μάλλον έχει δίκιο ο Στράτος για την σφήνα που σπάει αν το στρίψεις)
nikos valvetronic
26-04-11, 00:01
Φανταζομαι τρελαθηκες Στεφανε!! Σκεψου εμεις τα προσεχουμε σαν τα ματια μας μην κανουν τικ και να σου κανει ζημια ενας ασχετος! Εγω βγαζω την βερα οταν οδηγω για να μην κανει σημαδακια ο λεβιες που ειναι αλουμινιο και να τον ξηλωσει αλλος ??? Ε ειναι καπως
Stefanos_Cool
28-04-11, 01:42
Φανταζομαι τρελαθηκες Στεφανε!! Σκεψου εμεις τα προσεχουμε σαν τα ματια μας μην κανουν τικ και να σου κανει ζημια ενας ασχετος! Εγω βγαζω την βερα οταν οδηγω για να μην κανει σημαδακια ο λεβιες που ειναι αλουμινιο και να τον ξηλωσει αλλος ??? Ε ειναι καπως
Αυτό με τη βέρα που λες είναι πολύ σωστό...thumb
drbiloukos
08-06-11, 15:40
Και μιας και μιλάμε για μικροαλλαγές, έχω άλλο ένα καλούδι που πρέπει να βάλω. Αυτό στη φώτο. Ξέρει κανείς λεπτομέριες; Μου είπαν σίγουρα να είναι σβηστή η μηχανή (αερόσακος). Οι βίδες είναι Torx;
https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/m_wheel.jpg
Και μία ερώτηση που μου ήρθε. Υπάρχει ο αντίστοιχος λεβιές για Ε92/Ε93 φωτιζόμενος;
mitsos_chania
08-06-11, 15:48
Πρεπει να βγει ο αεροσακος.Μολις βγει θα δεις οτι ειναι 3 βιδες torx.Το αυτοκινητο σαφως και πρεπει να ειναι σβηστο μη σου σκασει κανας αεροσακος.Ψαξε για κανενα DIY στο νετ.
giannis_compact
08-06-11, 15:51
Ο αερόσακος όμως είναι κουμπωτός και θέλει λίγο τέχνη για να βγεί...ΤΟ κλειδί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση πάνω στη μίζα!!
mitsos_chania
08-06-11, 16:09
Δεν ειναι δα και τπτ τρομερο ο αεροσακος.Δυο σχετικα μακρια και λεπτα κατσαβιδακια χρειαζονται.
drbiloukos
08-06-11, 16:10
Got it: https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=243169
mitsos_chania
08-06-11, 16:22
Δεν χρειαζεται καν να αφαιρεθει ο αεροσακος.Ακομα πιο ευκολο λοιπον
giannis_compact
08-06-11, 16:24
Ναι δεν είναι σαν τα Ε46 που μου βγήκε η πίστη μέχρι να δω πώς βγαίνει ο αερόσακος!