PDA

Επιστροφή στο Forum : Σε περίπτωση που είμαστε παρκαρισμένοι μας χτυπήσουν και φύγουν.

oldcarskickass
19-04-11, 16:16
Καλησπέρα.

Εχθές γυρνώντας το απόγευμα προς το σπίτι παρατηρώ ότι στη θέση που βάζω το δικό μου έχει παρκάρει ένα άλλο Ι.Χ..

Το οποίο μάλιστα έχει ακουμπήσει το αμάξι του πατέρα μου και συν τοις άλλοις του έχει κάνει και ζημιά (λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία, και δεν γνωρίζω ακόμα, αλλά η ζημιά είναι ζημιά).

Βγαίνω από το αμάξι παίρνω τηλ τον πατέρα ο οποίος ήταν στο σπίτι και δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, τον ρωτάω αν τον ξέρει, μου λέει όχι.

Κατευθείαν βγάζω φωτογραφίες.

Πάω να ανέβω επάνω να βρω το τηλ του ασφαλιστή ξανακατεβαίνω και βλέπω ότι το άλλο όχημα έχει ΕΥΘΑΡΣΩΣ φύγει (δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε ότι ΜΟΝΟ τυφλός δεν θα καταλάβαινε ότι έχει κάνει ζημιά).

Παίρνω λοιπόν τηλ να έρθει η αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό. Αφού τους είπα τι έγινε και ότι δεν υπήρχαν τραυματίες λογικά μπήκα σε δεύτερη μοίρα και δεν ήρθαν ποτέ (δεν πειράζει ας πιάσουν κανά εγκληματία και ας αφήσουν τα υπόλοιπα, το εννοώ).

Η ασφαλιστική ενημερώθηκε και από την στιγμή που ο άλλος εγκατέλειψε την σκηνή θα έρθει να εκτιμήσει τις δικές μου βλάβες.

Στο τοπικό Α.Τ. που πήγα σα μάρτυρας δεν μπορούσα να καταθέσω μήνυση προσωπικά εγω (το όχημα στο όνομα του πατέρα) γιατί λένε δεν υπάρχει έννομο συμφέρον. Αυτό πρέπει να το κάνει ο πατέρας μου σε περίπτωση που δεν κάνει ο άλλος δήλωση στην ασφαλιστική του. Το αδίκημα που πλέον διέπραξε ο κύριος είναι ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ κύριοι, από ότι είπαν οι αστυνομικοί στο Α.Τ. και την τροχαία που πήγα.

Εν τω μεταξύ από τα νεύρα μου και με 1 - 2 γνωστούς (ναναι καλά) έμαθα τα πάντα για τον εν λόγω κύριω, έμαθα μέχρι και τι όνομα θα δώσει στο αγέννητο παιδί του, για τηλέφωνα και διευθύνσεις δεν το συζητάμε, αυτά τα ήξερα από όταν έβγαλα τις φωτογραφίες

Επειδή λέμε πάσχα είναι μην κάνουμε μήνυση ας το πάμε με την ασφαλιστική.

Βρίσκω τα στοιχεία του ασφαλιστή του και περιμένω απάντηση (δεν ξέρω αν γνωρίζει το περιστατικό ο ιδιοκτήτης).

Οι διαδικασίες έχουν πάρει εμπρός και περιμένουμε.

Το θέμα είναι πόσο Μ@Λ@Κ@Σ και κυρίως ανεύθυνος μπορεί να είναι κάποιος.

Το δικό του όχημα δεν είχε πάθει τίποτα (εμφανισιακά τουλάχιστον) και έτσι και αλλιώς την δική του ζημιά η ασφαλιστική του θα την πλήρωνε.

Και για μια μαλακία (δεν άφησε ούτε τηλ ούτε τίποτα) βρίσκεται αντιμέτωπος με πιθανή μήνυση για τροχαίο με εγκατάλειψη, και από ότι με ενημέρωσαν όταν εκδικασθεί η υπόθεση εκτός από τα χρήματα που θα δώσει για την επισκευή της βλάβης θα δώσει και ένα σεβαστό ποσό ως αποζημίωση για διάφορα δικηγορίστικα συν έξοδα παράστασης. Και όλα αυτά για ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ (*και εγώ έχω χτυπήσει παρκαρισμένο και αφήνοντας τα στοιχεία όλα έγιναν καλώς, αναίμακτα και χωρίς κόστος).

Την άλλη φορά λοιπόν που κάποιος κάνει ζημιά σε παρκαρισμένο ας αφήσει ένα τηλ ένα κάτι ρε παιδί μου, γιατί μπορεί να πέσε σε κανά πιο στραβόξυλο από εμένα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας ελπίζω να μην σας φανεί χρήσιμο αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις...

Lambros46
19-04-11, 16:25
Μα μονο και μονο που καταφερε να ακουμπησει το αμαξι του πατερα σου ενω ειχε τοσο χωρο,καταλαβαινουμε τι μακακας ειναι...

oldcarskickass
19-04-11, 16:28
Κοίτα λάθη γίνονται και θα γίνονται.

Εγώ (και ο πατέρας) δεν μας εκνεύρισε τόσο η ζημιά, ειλικρινά, όσο το ότι μέσα σε πέντε λεπτά σηκώθηκε και έφυγε, και δεν άφησε σημείωμα τίποτα.

Cobalt
19-04-11, 16:32
Ξέρεις πόσοι γέροι οδηγούν και δεν καταλαβαίνουν καν οτι χτήπησαν κάπου?

σου μιλάω εκ πείρας...

τι να τους πεις?

giannis_compact
19-04-11, 16:35
Απ'ότι κατάλαβα το Ε36 είναι του πατέρα σου σωστά?Έχει ξεκουμπώσει ο προφυλακτήρας πίσω και το ανέβασε στο πεζοδρόμιο?Μα με τί δύναμη το χτύπησε?

bill_m3
19-04-11, 16:37
Αφού τον βρήκες όλα οκ, θα σε αποζημιώσει η ασφαλιστική του και τελείωσες!

Έχω λιώσει με την πινακίδα! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

GiannisRob
19-04-11, 16:53
Καλά κάνεις φίλε oldcarskickass και το κυνηγάς το θέμα, γιατί από τι μία ποτέ δεν ξέρεις τι ζημιά σου προξένησε ο άλλος οδηγός και από την άλλη είναι θέμα ηθικής και χαρακτήρα. Γιατί και σου προξένησε κάποιες βλάβες στην περιουσία σου (Ε36), αλλά και δεν θα τις πληρώσει από την τσέπη του (ασφαλιστική), οπότε είναι διπλή η βλακεία...

Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση, γιατί πίστεψε με, δεν είσαι ο μόνος που του έτυχε κάτι τέτοιο... Τουλάχιστον έπραξες σωστά και τράβηξες φωτογραφίες...

5555
19-04-11, 17:15
Ειναι Γαιδουρι και ΠΟΛΥ ******ς
Δεν ειναι δυνατον να μην εχεις παρει πρεφα τι εχεις κανει
Εδω μιλαμε για καραμπολα και οχι για απλο ακουμπισμα

Skyline_IS
19-04-11, 18:06
Μπραβο παντως που κρατηθηκες και δεν εγινε κατι χειροτερο.

Να πω οτι ειναι καραγκιοζης?Λιγο θα ναι.. 1 χλμ χωρο εχει για να παρκαρει,δεν του φτανει και χτυπαει το αμαξι του πατερα σου που η ζημια φαινεται αρκετη + οτι εχει 1 ++ μετρο αποσταση απο το πεζοδρομιο..

Και κατι τετοιοι κυκλοφορουν ελευθερα..

Καλο ξεμπλεξιμο και τραβα την υποθεση οσο μπορεις..Αν προσπαθησει να σε ντουμπλαρει κλπ τραβα το στα ακρα.

oldcarskickass
19-04-11, 18:55

σου μιλάω εκ πείρας...

τι να τους πεις?
Είναι ένας από τους λόγους που δεν προχωρήσαμε αμέσως το θέμα με την αστυνομία και όχι με την ασφάλεια.

Απ'ότι κατάλαβα το Ε36 είναι του πατέρα σου σωστά?Έχει ξεκουμπώσει ο προφυλακτήρας πίσω και το ανέβασε στο πεζοδρόμιο?Μα με τί δύναμη το χτύπησε?

Ναι του πατέρα μου είναι.
Μακάρι να ξεκούμπωσε μόνο ο προφυλακτήρας, αλλά για να ανέβει πάνω στο πεζοδρόμιο (με χειρόφρενο και ταχύτητα το Ε36) μάλλον θα έχει γίνει μεγαλύτερη ζημιά.

Δεν τον πειράζουμε μέχρι να γίνει η πραγματογνωμοσύνη.

Αφού τον βρήκες όλα οκ, θα σε αποζημιώσει η ασφαλιστική του και τελείωσες!

Έχω λιώσει με την πινακίδα! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

ΧΑΧΑΧ, είχα έμπνευση!!

Ναι και το καλό είναι ότι είναι ασφαλισμένος, βέβαια πρέπει να δεχτεί ότι προξένησε την ζημιά, για να αποζημιωθούμε από την ασφαλιστική του, αλλιώς τα παίρνουμε από την δική μας (δεν έχει σχέση με την μεικτή, απλά κινείται μετά η ασφαλιστική μας νομικά εναντίον του ίδιου, και ΟΧΙ της ασφαλιστικής του, δλδ ΠΟΛΥ χειρότερα τα πράγματα για εκείνον).

Καλά κάνεις φίλε oldcarskickass και το κυνηγάς το θέμα, γιατί από τι μία ποτέ δεν ξέρεις τι ζημιά σου προξένησε ο άλλος οδηγός και από την άλλη είναι θέμα ηθικής και χαρακτήρα. Γιατί και σου προξένησε κάποιες βλάβες στην περιουσία σου (Ε36), αλλά και δεν θα τις πληρώσει από την τσέπη του (ασφαλιστική), οπότε είναι διπλή η βλακεία...

Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση, γιατί πίστεψε με, δεν είσαι ο μόνος που του έτυχε κάτι τέτοιο... Τουλάχιστον έπραξες σωστά και τράβηξες φωτογραφίες...

Για ζημιά που δεν κάναμε εμείς δεν δίνω ούτε ένα ¤, νταβατζιλίκια πληρώνουμε κάθε μέρα, φτάνει πια.

Και να φανταστείς ότι έφυγε στο διάστημα που πήγα μέχρι πάνω να κατουρήσω!!Και σκεφτόμουν να κατουρήσω πρώτα ή να βγάλω φωτογραφίες;;

Φαντάζεσαι;

Ειναι Γαιδουρι και ΠΟΛΥ ******ς
Δεν ειναι δυνατον να μην εχεις παρει πρεφα τι εχεις κανει
Εδω μιλαμε για καραμπολα και οχι για απλο ακουμπισμα

Μακάρι να μην είναι ακριβό ρε γμτ και να ξεμπλέξουμε γρήγορα.

Το θέμα είναι ότι αύριο ο πατέρας έφευγε για διακοπές!!

Μπραβο παντως που κρατηθηκες και δεν εγινε κατι χειροτερο.

Να πω οτι ειναι καραγκιοζης?Λιγο θα ναι.. 1 χλμ χωρο εχει για να παρκαρει,δεν του φτανει και χτυπαει το αμαξι του πατερα σου που η ζημια φαινεται αρκετη + οτι εχει 1 ++ μετρο αποσταση απο το πεζοδρομιο..

Και κατι τετοιοι κυκλοφορουν ελευθερα..

Καλο ξεμπλεξιμο και τραβα την υποθεση οσο μπορεις..Αν προσπαθησει να σε ντουμπλαρει κλπ τραβα το στα ακρα.

Δεν έχει πισωγυρίσματα. Θα πισωγύριζα ή θα είμασταν μαλακοί αν άφηνε κάποιο στοιχείο ή έστω αν έβγαινε να μιλήσει.

Γιατί 100% από κάπου ήταν και έβλεπε.

stratos
19-04-11, 19:59
Σε ένα στενό στην Ελευσίνα η μητέρα μου έστριψε και υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά στο στενό. Αποτέλεσμα ήταν να βρεί η πισω δεξιά πόρτα του Ε46 σε ένα παρκαρισμένο προκαλώντας του μόνο μια γρατζουνιά. Αφησε σημείωμα και έφυγε. Το απόγευμα δεχτήκαμε τηλεφώνημα απο τον κύριο που είχε γίνει η ζημιά και μας ευχαρίστησε που αφήσαμε στοιχεία. Πέσαμε και πάνω στην περίπτωση γιατί μας είπε "δεν βαριέσαι, μια γρατζουνιά είναι, επόμενο ήταν εκεί που το είχα παρκάρει. Δεν χρειάζεται να μπλέξουμε ασφάλειες, θα το φτιάξω μόνος μου μαζί με κάτι άλλα μικρα". Βεβαια εκεί παίζεις με την φλόγα γιατί αμα πάει και στουκάρει απο πίσω αυτός αντε να αποδείξεις οτι δεν είσαι γάιδαρος.

Λευτέρη εύχομαι όλα να πάνε καλά και να αποζημηωθείτε απο το περιστατικό.

Μου φαίνεται παράξενο έτσι όπως έχει παρκάρει ο άλλος. Φαίνεται το αυτοκίνητο σαν να τσούλησε και να σταμάτησε πάνω σε εσάς για να δικαιολογηθεί και η δυνατή σύγκρουση. Μήπως του τσούλησε απο πιο πάνω?

oldcarskickass
20-04-11, 09:12
Ρε Στράτο δεν παίζει ρε γμτ να έχει τσουλήσει.

Είδα μέσα μπας και βρω κανά απόκομμα από την ασφαλιστική του, και ήταν και το χειρόφρενο σηκωμένο και είχε και ταχύτητα.

Άντε πες το χειρόφρενο δεν έπιανε, οκ.

Η ταχύτητα κάπως θα το φρέναρε, και αν ακούμπαγε απλά το δικό μας δεν θα είχε καβαλήσει το πεζοδρόμιο!

stratos
20-04-11, 09:18
Τότε φαίνεται να μην τσούλησε. Μάλλον πάρκαρε με το ζόρι πάνω σας. Λευτέρη καλά ξεμπερδέματα. Περιμένουμε νεότερα

tassos
20-04-11, 09:26
Ευχομαι να ξεμπερδεψεις ευκολα και γρηγορα και να αποζημιωθεις..

υγ.: Πεθανα με το ''son of a bitch'' :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
μεγαλο πραγμα να μη χανεις και στα δυσκολα το χιουμορ σου!

GEORGE316
20-04-11, 10:33

σου μιλάω εκ πείρας...

τι να τους πεις?

τι να τους πεις???να αφησουν το τιμονι μην σκοτωσουν κανεναν...
κοιτα...
ποτε επιτελους θα σταματησουμε να κοιταμε το συμφερον μας και μονο αυτο???ποτε θα καταλαβουμε οτι το κοινο συμφερον ειναι και δικο μας??
επειδη ο παππους ξεχασε να πεθανει και οι σχολες οδηγων λαδωνονται για να τους ανανεωσουν το διπλωμα πρεπει στο βωμο του χρηματος αντε οποιον παρει ο χαρος??
αφου δεν μπορει!!!!τα παιδια του δε φοβουνται μηπως γινει τιποτα??

stratos
20-04-11, 12:30
τι να τους πεις???να αφησουν το τιμονι μην σκοτωσουν κανεναν...
κοιτα...
ποτε επιτελους θα σταματησουμε να κοιταμε το συμφερον μας και μονο αυτο???ποτε θα καταλαβουμε οτι το κοινο συμφερον ειναι και δικο μας??
επειδη ο παππους ξεχασε να πεθανει και οι σχολες οδηγων λαδωνονται για να τους ανανεωσουν το διπλωμα πρεπει στο βωμο του χρηματος αντε οποιον παρει ο χαρος??
αφου δεν μπορει!!!!τα παιδια του δε φοβουνται μηπως γινει τιποτα??

Φίλτατε George, απο θέμα οδηγικής παιδείας στην Ελλάδα ας μην το κάνουμε θέμα. Απο τη στιγμή που λαδώνεις για να πάρεις σώνει και ντέ το δίπλωμα και μετά να πρέπει να παρκάρεις και να βγείς στην εθνική μηλώντας στο κινητό ή γράφοντας μύνημα ή να κρεμιέσαι απο το τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος, μην περιμένεις να μην υπάρχουν μικρά ή μεγάλα ατυχήματα. Οχι οτι δεν μπορεί να εμπλακεί ένας έμπειρος οδηγός, αλλά απο την στιγμή που τα τσεπώσει ο εξεταστής με 15-20 ώρες διδασκαλίας (ανάθεμα την διδασκαλία όταν ο δάσκαλος πατάει τα πεντάλ στην εξέταση και η διαδικασία εξέτασης σημάτων έχει περισσότερο διάβασμα 1 ώρας απο ότι στις πανελλήνιες) μην περιμένουμε οτι θα βγάλουμε και οδηγούς με παιδεία.

Nino
20-04-11, 13:19
Φίλτατε George, απο θέμα οδηγικής παιδείας στην Ελλάδα ας μην το κάνουμε θέμα. Απο τη στιγμή που λαδώνεις για να πάρεις σώνει και ντέ το δίπλωμα και μετά να πρέπει να παρκάρεις και να βγείς στην εθνική μηλώντας στο κινητό ή γράφοντας μύνημα ή να κρεμιέσαι απο το τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος, .

...που λαδωνεις για να περασεις ταφους απο τα κτεο, που πινουν μια θαλασσα και μετα βγαινουν στους δρομους,που παρκαρουν οπου ναναι και οπως ναναι,που τρεχουν με ιλιγγιωδη ταχυτητα μεσα σε κατοικημενες περιοχες,που νομιζουν οτι ολοι οι δρομοι τους ανηκουν και ολοι οι υπολοιποι οδηγοι ειναι ασχετοι, που που που....
Ολοι αυτοι ομως ειμαστε εμεις!!!
Εμεις που νομιζουμε οτι τα ξερουμε ολα και παντα μα παντα φταινε οι αλλοι...Τωρα οσον αφορα το θεμα του Λευτερη καλως κινησε τη διαδικασια που κινησε ετσι ισως μαθουμε καποτε οτι πρεπει να σεβομαστε τον αλλο!!!
και οτι οι πραξεις μας οδηγικες και μη εχουν αποτελεσματα και συνεπειες...
Οσο για αυτον δεν μπορω να εξηγησω το λογο που "αφησε" το αυτοκινητο κατα αυτον τον τροπο και "αντιγραφωντας μια παραγραφο απο το αρχικο ποστ

<<Εν τω μεταξύ από τα νεύρα μου και με 1 - 2 γνωστούς (ναναι καλά) έμαθα τα πάντα για τον εν λόγω κύριω, έμαθα μέχρι και τι όνομα θα δώσει στο αγέννητο παιδί του,>>
Αρα δεν προκειται για κανεναν υπεργηρο κυριο που οι αισθησεις του και ο καταλογισμος του ειναι μειωμενα.
Παντως την επομενη φορα που στο δρομο θα κρινουμε τον αλλο,γερο,νεο κλπ ας κανουμε λιγο και την αυτοκριτικη μας για το πως συμπεριφερομαστε εμεις...

Jimmakos
20-04-11, 13:24
Το δίπλωμα φέτος τον μάρτιο έκλεισε χρόνο....

Οδηγούσα απο 17-18 κανονικά στον δρόμο....

Όταν πήγα στην σχολή μου είπε χύμα να πέσει λάδι και είπα όχι θα δώσω κανονικά...
Θυμάμαι πήγαινα να δώσω σήματα και όπως δίναμε τις καρτέλες ορισμένοι είχαν 200άρικα ανάμεσα στα χαρτιά, τους παρατηρούσα δεν απαντούσανε στις οθόνες και μετά περνούσαν με "μεγάλη επιτυχία" κιόλας.....

Όταν έδινα πορεία μας λέγανε οι δάσκαλοι: "ρε σεις κάντε τον κινέζο να περάσετε και μετά οδηγήστε όπως γουστάρετε!"

Και το κακό είναι πως δεν το λέγανε μόνο σε μένα που οδηγούσα αλλά σε παιδιά που δεν είχαν ξαναπιάσει τιμόνι στην ζωή τους!

Απο αυτά τι να πείς τώρα............

stratos
20-04-11, 15:03
...που λαδωνεις για να περασεις ταφους απο τα κτεο, που πινουν μια θαλασσα και μετα βγαινουν στους δρομους,που παρκαρουν οπου ναναι και οπως ναναι,που τρεχουν με ιλιγγιωδη ταχυτητα μεσα σε κατοικημενες περιοχες,που νομιζουν οτι ολοι οι δρομοι τους ανηκουν και ολοι οι υπολοιποι οδηγοι ειναι ασχετοι, που που που....
Ολοι αυτοι ομως ειμαστε εμεις!!!
Εμεις που νομιζουμε οτι τα ξερουμε ολα και παντα μα παντα φταινε οι αλλοι...Τωρα οσον αφορα το θεμα του Λευτερη καλως κινησε τη διαδικασια που κινησε ετσι ισως μαθουμε καποτε οτι πρεπει να σεβομαστε τον αλλο!!!
και οτι οι πραξεις μας οδηγικες και μη εχουν αποτελεσματα και συνεπειες...
Οσο για αυτον δεν μπορω να εξηγησω το λογο που "αφησε" το αυτοκινητο κατα αυτον τον τροπο και "αντιγραφωντας μια παραγραφο απο το αρχικο ποστ

<<Εν τω μεταξύ από τα νεύρα μου και με 1 - 2 γνωστούς (ναναι καλά) έμαθα τα πάντα για τον εν λόγω κύριω, έμαθα μέχρι και τι όνομα θα δώσει στο αγέννητο παιδί του,>>
Αρα δεν προκειται για κανεναν υπεργηρο κυριο που οι αισθησεις του και ο καταλογισμος του ειναι μειωμενα.
Παντως την επομενη φορα που στο δρομο θα κρινουμε τον αλλο,γερο,νεο κλπ ας κανουμε λιγο και την αυτοκριτικη μας για το πως συμπεριφερομαστε εμεις...

Οδηγική παιδεία είναι να σεβόμαστε το stop και όταν το παραβιάζουμε να μην μουτζώνουμε τους άλλους, οδηγική παιδεία είναι να σέβεσαι το "Ν" και όχι να του κολάς μαγκιές να τον τρομάξεις, οδηγική παιδεία είναι οι οδηγοί σιλοφόρων οχημάτων τσιμέντου και καυσίμων με συνολικό φορτίο 50 τόνων να μην τρέχουν με 80-100 σε κατοικημένους δρόμους έχοντας την αυτοπεποίθηση οτι αν βγείς μπροστά τους θα είσαι άλλο ένα μηγάκι στο παρμπρίζ, οδηγική παιδεία είναι να μην προσπερνάς τα άλλα αυτοκίνητα με 150-200 και να έχεις απαίτηση να σε δούν.

Μπορώ να γράφω για ώρες τι είναι οδηγική παιδεία χωρίς να σημαίνει οτι εγώ οι όλοι μας δεν κάνουμε λάθη. Αλλά άλλο λάθος και άλλο έλλειψη παιδείας.

Πάντως σαν λαός θα χαιρόμουν να αποκτόυσαμε άλλου είδους παιδείας πρώτας ξεκινώντας με σεβασμό στους συμπολίτες μας (οτι και να σημαίνει αυτό, ότι αποτέλεσμα να έχει αυτό) και ας είναι η οδηγική η τελευταία παιδεία που θα αποκτήσουμε

z3 2.2
20-04-11, 15:20
Λευτερη οπως ειπες λαθη γινονται και θα γινονται.
Το θεμα ειναι να αναλαμβανουν και τις ευθυνες τους οι φταιχτες.

Μια φορα που χρειαστικε να "ζημιωσω" την ασφαλεια μου το εκανα και ενιωσα και πολυ περιφανος.
Το περιστατικο ειχε ως εξης.Ειμαι με την μηχανη και βρεχει.Σταματαω να παρω τσιγαρα απο ενα περιπτερο και βαζοντας το ποδι κατω γλυστραει (τι πριεργο ε?) και μου γερνει η μηχανη.
Οι χειρολαβη για τον συνεπιβατη ακουμπησε στο μπροστινο φτερο ενος rover
Του εκανα μια ωραιοτατη λακουβα η οποια σιγουρα δεν επισκευαζοταν.
Πηγα στπ περιπτερο και πηρα χαρτι και εγραψα τα στοιχεια μου μαζι με ενα μεγαλο συγνωμη πανω-πανω.
Πηγα σε μια καφετερια πιο κατω και ζητησα σακουλακι polybag για να βαλω το χαρτακι μεσα μιας που εβρεχε .
Ενημερωσα τον περιπτερα για το συμβαν και του αφησα και το τηλεφωνο μου σε περιπτωση που κατι γινοταν με το χαρτακι,ωστε να το εδινε στον ανθρωπο που θα πηγαινε να παρει το αμαξι.....

Την επομενη μερα χτυπαει το κινητο μου απο αγνωστο νουμερο.
Απανταω...."Παρακαλω?"
και ακουω απο το βαθος κατι σαν χτυπηματα....
Ηταν το τυπακι με το rover που βαραγε παλαμακια!!!!
Δεν το πιστευε για το σκηνικο που ειχα στησει.
και αντι να του ζηταω εγω συγνωμη μου ελεγε αυτος ευχαριστω!!!!

Συγνωμη για το οφ τοπικ αλλα νιωθω περιφανος πολιτης και γουσταρω

Nino
20-04-11, 15:26
Λευτερη οπως ειπες λαθη γινονται και θα γινονται.
Το θεμα ειναι να αναλαμβανουν και τις ευθυνες τους οι φταιχτες.

Μια φορα που χρειαστικε να "ζημιωσω" την ασφαλεια μου το εκανα και ενιωσα και πολυ περιφανος.
Το περιστατικο ειχε ως εξης.Ειμαι με την μηχανη και βρεχει.Σταματαω να παρω τσιγαρα απο ενα περιπτερο και βαζοντας το ποδι κατω γλυστραει (τι πριεργο ε?) και μου γερνει η μηχανη.
Οι χειρολαβη για τον συνεπιβατη ακουμπησε στο μπροστινο φτερο ενος rover
Του εκανα μια ωραιοτατη λακουβα η οποια σιγουρα δεν επισκευαζοταν.
Πηγα στπ περιπτερο και πηρα χαρτι και εγραψα τα στοιχεια μου μαζι με ενα μεγαλο συγνωμη πανω-πανω.
Πηγα σε μια καφετερια πιο κατω και ζητησα σακουλακι polybag για να βαλω το χαρτακι μεσα μιας που εβρεχε .
Ενημερωσα τον περιπτερα για το συμβαν και του αφησα και το τηλεφωνο μου σε περιπτωση που κατι γινοταν με το χαρτακι,ωστε να το εδινε στον ανθρωπο που θα πηγαινε να παρει το αμαξι.....

Την επομενη μερα χτυπαει το κινητο μου απο αγνωστο νουμερο.
Απανταω...."Παρακαλω?"
και ακουω απο το βαθος κατι σαν χτυπηματα....
Ηταν το τυπακι με το rover που βαραγε παλαμακια!!!!
Δεν το πιστευε για το σκηνικο που ειχα στησει.
και αντι να του ζηταω εγω συγνωμη μου ελεγε αυτος ευχαριστω!!!!

Συγνωμη για το οφ τοπικ αλλα νιωθω περιφανος πολιτης και γουσταρω

και εγω που ειμαι σε ενα χωρο με τετοιους φιλους συμφορουμιτες:thumbsup:

oldcarskickass
20-04-11, 15:53

Ναι δεν είναι μεγάλος, κάτω από -άντα.

Μίλησα σήμερα με τον ασφαλιστή του.

Ευγενικός άνθρωπος, κύριος με όλη την σημασία της λέξεως και φοβερός επαγγελματίας.

Ο πελάτης του δεν τον έχει ενημερώσει για το συμβάν.

Θα μιλήσουν σήμερα και ο ασφαλιστής βάζει το χέρι του στην φωτιά καθότι λέει είναι προσωπικοί φίλοι, ότι θα κάνει δήλωση.

Μας προέτρεψε και εμάς να κάνουμε τα νόμιμα όσον αφορά τις ασφαλιστικές.

Και θα έχω νέα του μέσα στις μέρες, λόγω και των εορτών.

oldcarskickass
20-04-11, 16:05
* τα δεύτερα -άντα.

oldcarskickass
21-04-11, 10:38
Mίλησα σήμερα με την κυρία που το οδηγούσε.

Πρέπει να έχει γαλάζιο αίμα και να έχει πέσει από τα @@ κάποιου πολύ μεγάλου (μ@λ@κ@ προφανώς).

Όντως παραδέχτηκε ότι ήταν στα μέρη μου, ότι όντως είχε παρκάρει εκεί, όντως ήταν ένα << παλιό >> αμάξι το οποίο ακούμπησε το δικό μας.

Μέχρι εκεί.

Συνεχίζοντας μου λέει ότι εντάξει ένα παλιό αμάξι ήταν και ότι δεν πρόκειται ούτε εκείνη ούτε η ασφαλιστική της να πληρώσει υποτιθέμενες ζημιές παλιού οχήματος, επειδή εμείς θέλουμε να το φτιάξουμε!!! (με τη συζήτηση υπονόησε ότι το χτυπήσαμε εμείς βρήκαμε τα στοιχεία της και της κάναμε δήλωση)

Της λέω ότι δεν πρόκειται να πληρώσω ούτε cents για ζημιά την οποία δεν προκάλεσα εγώ και ότι θα προβώ σε όλα τα νόμιμα. (ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).Πάντα σε ήρεμο και πολιτισμένο τόνο, τόσο ήρεμο που άρχισε να εκνευρίζεται, πραγματικά μιλάω.

Μπροστά λοιπόν παίρνει η εξής διαδικασία.

Παίρνουμε πραγματογνώμονα δικό μας (από τη δική μας ασφάλεια) βγάζει φωτό, πάμε το κάνουμε και πληρωνόμαστε από την δική μας ασφαλιστική.

Στη συνέχεια πάμε στο Α.Τ. και υποβάλλουμε μήνυση για τροχαίο με εγκατάλειψη και ό,τι άλλο μπορούμε χρησιμοποιώντας για τα δικαστικά έξοδα την νομική προστασία, η οποία με κάποια διαδικασία (λογικά πληρεξούσιο, ο ασφαλιστής μου τα εξήγησε αλλά δεν πολύ κατάλαβα) μας εκπροσωπεί και εκπροσωπεί και τον ευατό της εναντίον ΕΚΕΙΝΗΣ (όχι πλέον της ασφαλιστικής της) για τα χρήματα και ότι άλλο.

Τι να πω ρε φούστη μου, αλλά καλά έλεγε ο πατέρας μου εξ αρχής ότι είναι γυναίκα, και εγώ ο ορθολογιστής, ο σύγχρονος, ο μοντέρνος ο ο ο του έλεγα όχι μωρέ μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά, θα βρούμε άκρη απλά δε το πήρε χαμπάρι, και μετά έβγαινε ο νταλικέρης από το στόμα του πατέρα, κάναμε πρόωρο πάσχα λόγω ψαλμών, αλλά κατάφερα να τον ηρεμήσω και να του εξηγήσω για την αγιοσύνη του κυρίου και τα λοιπά, και ο ΒΛΑΚΑΣ τα κατάφερα.

Ασάλιωτη θα πάει η κυρία γιατί είναι απλά ανεγκέφαλη, δεν την προσέβαλα στιγμή, δεν υπονόησα τίποτα και ποτέ απλά τις ανέφερα τα γεγονότα. Αλλά η κυρία μάλλον ήταν από το Μόντε Κάρλο και ήρθε εδώ για ένα cup of tea, το οποίο cup of tea θα γίνει τελικά το two girls one cup το κάγκελο

Jimmakos
21-04-11, 10:44
Τι να πω........ Αντί να τα βρείτε πολιτισμένα κάθεται και κάνει ολόκληρη μανούρα η θείτσα!

Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι φίλε μου!

Ptboul
21-04-11, 11:05
Ασάλιωτη θα πάει η κυρία γιατί είναι απλά ανεγκέφαλη, δεν την προσέβαλα στιγμή, δεν υπονόησα τίποτα και ποτέ απλά τις ανέφερα τα γεγονότα. Αλλά η κυρία μάλλον ήταν από το Μόντε Κάρλο και ήρθε εδώ για ένα cup of tea, το οποίο cup of tea θα γίνει τελικά το two girls one cup το κάγκελο

Επειδή το θράσος του κόσμου τα τελευταία χρόνια είναι απύθμενο, της αξίζει η μανούρα.

Καλό ξεμπέρδεμα.

Skyline_IS
21-04-11, 11:14
Καλα ξεμπερδαματα τωρα φιλε μου..

Στην δικια μου περιπτωση η θειητσα παραβιασε στοπ,με σουταρε ελαφρως και οσο ηταν παρων η αστυνομια ευγενικη,να τα βρουμε κλπ και οταν εφυγε η αστυνομια πηγε να βγει και απο πανω..Οχι οτι φταιω,οχι οτι το εκανα επιτηδες για να με πληρωσει γιατι ειναι παλιο το αμαξι και χιλια δυο..

Με το ζορι κρατηθηκα για μην στολισω και αυτην και την γρια μανα της.. Χωρια που δεν αναγνωριζε το λαθος της και ηθελε να το παμε δικαστικα..

Ειναι να μην μπλεξει με λακαμαδες ανθρωπους..

120ie87
21-04-11, 11:53
Καλησπέρα.

Εχθές γυρνώντας το απόγευμα προς το σπίτι παρατηρώ ότι στη θέση που βάζω το δικό μου έχει παρκάρει ένα άλλο Ι.Χ..

Το οποίο μάλιστα έχει ακουμπήσει το αμάξι του πατέρα μου και συν τοις άλλοις του έχει κάνει και ζημιά (λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία, και δεν γνωρίζω ακόμα, αλλά η ζημιά είναι ζημιά).

Βγαίνω από το αμάξι παίρνω τηλ τον πατέρα ο οποίος ήταν στο σπίτι και δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, τον ρωτάω αν τον ξέρει, μου λέει όχι.

Κατευθείαν βγάζω φωτογραφίες.

Πάω να ανέβω επάνω να βρω το τηλ του ασφαλιστή ξανακατεβαίνω και βλέπω ότι το άλλο όχημα έχει ΕΥΘΑΡΣΩΣ φύγει (δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε ότι ΜΟΝΟ τυφλός δεν θα καταλάβαινε ότι έχει κάνει ζημιά).

Παίρνω λοιπόν τηλ να έρθει η αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό. Αφού τους είπα τι έγινε και ότι δεν υπήρχαν τραυματίες λογικά μπήκα σε δεύτερη μοίρα και δεν ήρθαν ποτέ (δεν πειράζει ας πιάσουν κανά εγκληματία και ας αφήσουν τα υπόλοιπα, το εννοώ).

Η ασφαλιστική ενημερώθηκε και από την στιγμή που ο άλλος εγκατέλειψε την σκηνή θα έρθει να εκτιμήσει τις δικές μου βλάβες.

Στο τοπικό Α.Τ. που πήγα σα μάρτυρας δεν μπορούσα να καταθέσω μήνυση προσωπικά εγω (το όχημα στο όνομα του πατέρα) γιατί λένε δεν υπάρχει έννομο συμφέρον. Αυτό πρέπει να το κάνει ο πατέρας μου σε περίπτωση που δεν κάνει ο άλλος δήλωση στην ασφαλιστική του. Το αδίκημα που πλέον διέπραξε ο κύριος είναι ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ κύριοι, από ότι είπαν οι αστυνομικοί στο Α.Τ. και την τροχαία που πήγα.

Εν τω μεταξύ από τα νεύρα μου και με 1 - 2 γνωστούς (ναναι καλά) έμαθα τα πάντα για τον εν λόγω κύριω, έμαθα μέχρι και τι όνομα θα δώσει στο αγέννητο παιδί του, για τηλέφωνα και διευθύνσεις δεν το συζητάμε, αυτά τα ήξερα από όταν έβγαλα τις φωτογραφίες

Επειδή λέμε πάσχα είναι μην κάνουμε μήνυση ας το πάμε με την ασφαλιστική.

Βρίσκω τα στοιχεία του ασφαλιστή του και περιμένω απάντηση (δεν ξέρω αν γνωρίζει το περιστατικό ο ιδιοκτήτης).

Οι διαδικασίες έχουν πάρει εμπρός και περιμένουμε.

Το θέμα είναι πόσο Μ@Λ@Κ@Σ και κυρίως ανεύθυνος μπορεί να είναι κάποιος.

Το δικό του όχημα δεν είχε πάθει τίποτα (εμφανισιακά τουλάχιστον) και έτσι και αλλιώς την δική του ζημιά η ασφαλιστική του θα την πλήρωνε.

Και για μια μαλακία (δεν άφησε ούτε τηλ ούτε τίποτα) βρίσκεται αντιμέτωπος με πιθανή μήνυση για τροχαίο με εγκατάλειψη, και από ότι με ενημέρωσαν όταν εκδικασθεί η υπόθεση εκτός από τα χρήματα που θα δώσει για την επισκευή της βλάβης θα δώσει και ένα σεβαστό ποσό ως αποζημίωση για διάφορα δικηγορίστικα συν έξοδα παράστασης. Και όλα αυτά για ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ (*και εγώ έχω χτυπήσει παρκαρισμένο και αφήνοντας τα στοιχεία όλα έγιναν καλώς, αναίμακτα και χωρίς κόστος).

Την άλλη φορά λοιπόν που κάποιος κάνει ζημιά σε παρκαρισμένο ας αφήσει ένα τηλ ένα κάτι ρε παιδί μου, γιατί μπορεί να πέσε σε κανά πιο στραβόξυλο από εμένα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας ελπίζω να μην σας φανεί χρήσιμο αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις...

.
.
.
"παρατηρώ ότι στη θέση που βάζω το δικό μου έχει παρκάρει ένα άλλο ΙΧ..."

Φίλε μου, όταν λες στη θέση που βάζεις το δικό σου, μιλάμε για:
Α. ιδιωτική θέση parking/γκαράζ
Β. θέση έξω από το σπίτι στην οποια βάζεις κάποιο τελάρο/κουβά/καρέκλα
Γ. θέση έξω από το σπίτι για την οποία έχεις κοινοποιήσει στη γειτονιά ότι "είναι δική σου" έτσι ώστε να μην παρκάρει κανείς άλλος?
Δ. απλά συνήθως εκεί παρκάρεις όταν τυχαίνει να υπάρχει χώρος.....

Το γράφω επειδή φάνηκε να θεωρείς από τον τρόπο που έγραψες ότι η θέση για παρκάρισμα έξω από το σπίτι σου, σου ανήκει............. δεν πιστεύω βέβαια ότι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.....
...εκτός βέβαια και αν μιλάμε για την είσοδο του ιδιωτικού σου γκαράζ.....

Εύχομαι όλα να πάνε καλά τελικά και το αυτοκίνητο σύντομα να είναι όπως πριν !!!! :original:

Καλή Ανάσταση σε όλους!

oldcarskickass
21-04-11, 12:15
.
.
.
"παρατηρώ ότι στη θέση που βάζω το δικό μου έχει παρκάρει ένα άλλο ΙΧ..."

Φίλε μου, όταν λες στη θέση που βάζεις το δικό σου, μιλάμε για:
Α. ιδιωτική θέση parking/γκαράζ
Β. θέση έξω από το σπίτι στην οποια βάζεις κάποιο τελάρο/κουβά/καρέκλα
Γ. θέση έξω από το σπίτι για την οποία έχεις κοινοποιήσει στη γειτονιά ότι "είναι δική σου" έτσι ώστε να μην παρκάρει κανείς άλλος?
Δ. απλά συνήθως εκεί παρκάρεις όταν τυχαίνει να υπάρχει χώρος.....

Το γράφω επειδή φάνηκε να θεωρείς από τον τρόπο που έγραψες ότι η θέση για παρκάρισμα έξω από το σπίτι σου, σου ανήκει............. δεν πιστεύω βέβαια ότι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.....
...εκτός βέβαια και αν μιλάμε για την είσοδο του ιδιωτικού σου γκαράζ.....

Εύχομαι όλα να πάνε καλά τελικά και το αυτοκίνητο σύντομα να είναι όπως πριν !!!! :original:

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Όχι σε καμία περίπτωση δε θεώρησα τσιφλίκι μου το μέρος που βάζω συνήθως το αμάξι μου.

Και δεν με πείραξε ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ αυτό, απλά εκεί τυχαίνει να το βάζω συνήθως αν είναι εύκαιρο.

Πήγαινα να παρκάρω στη συνηθισμένη μου θέση είδα το αμάξι και πήγα να το παρκάρω αλλού. Περνώντας από εκεί (καθόλου ενοχλημένος για την κατάληψη της θέσης (όχι ΜΟΥ)) είδα ότι είναι ακουμπημένο στο δικό μας και έχει προκαλέσει ζημιά.

Αλλά είναι άλλο τελείως θέμα η κατάληψη μιας τυχαίας θέσης πάρκινγκ και άλλο το να χτυπήσει κάποιος το δικό μας Ι.Χ. χωρίς να φταίμε.

Το όλο θέμα γίνεται για την ζημιά.

Leonidas_E39
21-04-11, 12:17
Σκιστης τα πεταλα της θειτσας για να καταλαβει την επομενη φορα να σεβεται την περιουσια του αλλου ειτε ειναι παλιο το αμαξι ειτε ειναι καινουργιο μπας και βαλει ποτε μυαλο. :ranting2::ranting2::ranting2:

oldcarskickass
21-04-11, 12:24
Μα στην τελική αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι το ύφος της οι απειλές της το βρωμόστομά της και μάλιστα ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ότι μας ακούμπησε.

Λέει ότι η ζημιά προυπήρχε και ότι επειδή είναι παλιό θέλουμε λέει να το φτιάξουμε!!!!!!!!!

Δλδ θα τρελαθούμε τελείως.

Και στην τελική από την τσέπη της από τη στιγμή που είναι ασφαλισμένη ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ευρώ τσακιστό.

Αλλά διάλεξε τον δύσκολο δρόμο.

Επιλογή της και δικαίωμα της και με γεια της με χαρά της, από την άλλη είναι επιλογή και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να κυνηγήσουμε το δικό μας ΕΝΝΟΜΟ συμφέρον.

Ptboul
21-04-11, 12:34
Δε λες που κρατήθηκες https://www.blog-city.info/en/img6/6036_28_bathroom%20%20smiley.gif και τελικά έβγαλες από πριν τις φωτογραφίες;;

Αυτό σε έσωσε.

Εμένα με εξοργίζει το κερατάς και δαρμένος.

oldcarskickass
21-04-11, 14:03
Όχι φίλε μου κερατάς και δαρμένος είμαι προσωρινά.

Μιλώντας με το συντονιστικό της ασφαλιστικής και έχοντας παραδώσει τις φωτογραφίες (δεν είναι μόνο αυτές που πόσταρα) με διαβεβαίωσαν ότι είναι σίγουρη νίκη, αλλά θα αργήσει γιατί πάει δικαστήριο προσωπικά εναντίον της για:
1)τροχαίο με εγκατάλειψη
2)πρόκληση υλικών ζημιών

Επίσης η κυρία στον καιρό που θα πάρει να φτιαχτεί το όχημα θα πρέπει να μας πληρώσει ΟΛΑ τα έξοδα κίνησης (Λεωφορεία, μετρό, ταξί, ενοικιάσεις Ι.Χ.) + τα δικαστικά έξοδα.

Δλδ είναι η βλάβη και ακόμα 4 - 5000¤, και αυτό γιατί δεν θέλει να κάνει δήλωση για ατύχημα που προκάλεσε είτε αυτή είτε το όχημα ασφαλισμένο στο όνομά της.

Who's the loser now?

georgepap
21-04-11, 14:13
Φιλε μου κατι τετοια τομαρια πρεπει να τιμωρουνται!!!!!!!πω πω πραγματικα νευριασα
με τη καφριλα του!!!

GiannisRob
21-04-11, 21:39

Πρέπει να έχει γαλάζιο αίμα και να έχει πέσει από τα @@ κάποιου πολύ μεγάλου (μ@λ@κ@ προφανώς).

Όντως παραδέχτηκε ότι ήταν στα μέρη μου, ότι όντως είχε παρκάρει εκεί, όντως ήταν ένα << παλιό >> αμάξι το οποίο ακούμπησε το δικό μας.

Μέχρι εκεί.

Συνεχίζοντας μου λέει ότι εντάξει ένα παλιό αμάξι ήταν και ότι δεν πρόκειται ούτε εκείνη ούτε η ασφαλιστική της να πληρώσει υποτιθέμενες ζημιές παλιού οχήματος, επειδή εμείς θέλουμε να το φτιάξουμε!!! (με τη συζήτηση υπονόησε ότι το χτυπήσαμε εμείς βρήκαμε τα στοιχεία της και της κάναμε δήλωση)

Της λέω ότι δεν πρόκειται να πληρώσω ούτε cents για ζημιά την οποία δεν προκάλεσα εγώ και ότι θα προβώ σε όλα τα νόμιμα. (ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).Πάντα σε ήρεμο και πολιτισμένο τόνο, τόσο ήρεμο που άρχισε να εκνευρίζεται, πραγματικά μιλάω.

Μπροστά λοιπόν παίρνει η εξής διαδικασία.

Παίρνουμε πραγματογνώμονα δικό μας (από τη δική μας ασφάλεια) βγάζει φωτό, πάμε το κάνουμε και πληρωνόμαστε από την δική μας ασφαλιστική.

Στη συνέχεια πάμε στο Α.Τ. και υποβάλλουμε μήνυση για τροχαίο με εγκατάλειψη και ό,τι άλλο μπορούμε χρησιμοποιώντας για τα δικαστικά έξοδα την νομική προστασία, η οποία με κάποια διαδικασία (λογικά πληρεξούσιο, ο ασφαλιστής μου τα εξήγησε αλλά δεν πολύ κατάλαβα) μας εκπροσωπεί και εκπροσωπεί και τον ευατό της εναντίον ΕΚΕΙΝΗΣ (όχι πλέον της ασφαλιστικής της) για τα χρήματα και ότι άλλο.

Τι να πω ρε φούστη μου, αλλά καλά έλεγε ο πατέρας μου εξ αρχής ότι είναι γυναίκα, και εγώ ο ορθολογιστής, ο σύγχρονος, ο μοντέρνος ο ο ο του έλεγα όχι μωρέ μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά, θα βρούμε άκρη απλά δε το πήρε χαμπάρι, και μετά έβγαινε ο νταλικέρης από το στόμα του πατέρα, κάναμε πρόωρο πάσχα λόγω ψαλμών, αλλά κατάφερα να τον ηρεμήσω και να του εξηγήσω για την αγιοσύνη του κυρίου και τα λοιπά, και ο ΒΛΑΚΑΣ τα κατάφερα.

Φίλε μου, γνώμη μου είναι πως καλά κάνεις και το τραβάς το θέμα. Όχι τόσο για την οικονομική πλευρά του θέματος, όσο για τη νοοτροπία της άλλης οδηγού.

Είναι απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μου, να απαξιώνει με αυτό τον τρόπο την περιουσία του πατέρα σου, το αυτοκίνητο του. Ξόδεψε τα χρήματα του να το αγοράσει και να το συντηρήσει, και είναι δικαίωμα του να θέλει να είναι άψογο, ακόμα και αν είναι 20 ετών. Είναι, θεωρώ, ξεκάθαρο, πως η άλλη οδηγός προκάλεσε φθορές στο αυτοκίνητο του πατέρα σου, τις οποίες ναι μεν δέχεται, αλλά δεν θέλει να αποζημιώσει.

Είναι θέμα νοοτροπίας και όχι τσιγκουνιάς. Δεν σέβεται εσένα που σου μίλησε με αυτά τα επιχειρήματα, ούτε τον πατέρα σου που του αρνήται την αποζημίωση. Επομένως καλά κάνεις και το τραβάς το ζήτημα.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι, και κυρίως, καλά ξεμπερδέματα.

:cheers:

120ie87
21-04-11, 21:45
Ακόμα μία άποψη :

εύκολα μπορείς να βρεις τον ασφαλιστή της (μέσω της ασφαλιστικής σου), να τον ενημερώσεις για το θέμα (αυτός θα καταλάβει ότι πρόκειται να γίνει μεγάλη ζημιά εις βάρος της...) και να την ενημερώσει για να πληρώσει τη ζημιά ΑΜΕΣΑ και να λήξει το θέμα.....

Γρήγορα να είναι όλα καλά φίλε ! :original:

oldcarskickass
21-04-11, 23:11
Ακόμα μία άποψη :

εύκολα μπορείς να βρεις τον ασφαλιστή της (μέσω της ασφαλιστικής σου), να τον ενημερώσεις για το θέμα (αυτός θα καταλάβει ότι πρόκειται να γίνει μεγάλη ζημιά εις βάρος της...) και να την ενημερώσει για να πληρώσει τη ζημιά ΑΜΕΣΑ και να λήξει το θέμα.....

Γρήγορα να είναι όλα καλά φίλε ! :original:

Μα το έκανα ήδη και το θέμα είναι ότι η κυρία διάλεξε ΑΠΛΑ τον χειρότερο για εκείνη τρόπο.

Να αρνηθεί να υποβάλλει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ δήλωση, είτε ότι δέχεται ότι έκανε ζημιά είτε ότι ΔΕΝ την έκανε.

Αυτό μας οδηγεί αναγκαστικά να προβούμε στην αστυνομία και να υποβάλλουμε μήνυση κατά της ιδίας.

Ο ασφαλιστής από την στιγμή που δεν θέλει η κυρία να εμπλέξει τις ασφαλιστικές δεν έχει ρόλο.

aristent
22-04-11, 07:53
Kαλα ξεμπερδεματα,γιατι οντως εχει μπερδευτει η κατασταση για μια ιδιοτροπια και εναν εγωϊσμο της εν λογο..... κυριας.....

Τελος παντων θα προσπαθησω να σου δειξω οτι υπαρχουν και χειροτερα και αντε βρες ποιος απ'ολους αυτους φταιει!!!!ο καπετανιος ειναι σιγουρα στη λιστα αλλα και οι αλλοι.....τι να πεις?.... "κατεβα να δεις μ@λ@κ@ τι εκανες?"

https://www.youtube.com/watch?v=9KhRRM_07jI"]https://www.youtube.com/watch?v=9KhRRM_07jI

oldcarskickass
22-04-11, 10:13
ΧΑΧΑΧΑ Φίλερ το έβαλε ο τύπος!!!

stavr
22-04-11, 18:14
Υπαρχουν και χειροτερα!!! Συνεβη σε συγγενικο μου προσωπο! Σε επαρχιακο δρομο των Χανιων (χανια-ομαλος για οσους γνωριζουν) ανεβαινει ενα 4χ4 προς ομαλο και κατεβαινει ενα ΙΧ το οποιο βγαινει εκτος πορειας και χτυπαει το 4χ4 στο πλαι(toyota hilux tornado καινουριο) και απλα συνεχιζει την καθοδο του προς Χανια. Το 4χ4 κανει αναστροφη, και αρχιζει το κηνυγητο αφου εχει ενημερωσει και την αστυνομια απο το κινητο. Σταματανε και τα 2 οχηματα......
απαντηση οδηγου ΙΧ "το ξερω εφταιγα, δεν εχω ασφαλεια, δεν εχω μια φυγε, δεν σε πληρωνω"!! Ευτυχως ηρθε η αστυνομια .....και γλυτωσε ο τυπος το νεκροταφειο! το νοσοκομειο παντως δεν το γλειτωσε (δοντια-μυτες-πλευρα)!!!
Αστυνομια προς οδηγο 4χ4...."αν ο κυριος σας κανει μυνηση θα μεινετε κρατητηριο αποψε"
Οδηγος 4χ4 "Κανενα προβλημα......Κι αυτος που θα ειναι ....μετα το νοσοκομειο κρατητηριο δεν θα ρθει???
Οδηγος ΙΧ " οχι οχι δεν κανω καμια μηνυση ....καμια μηνυση!!!

Υπογραφουν και οι 2 εμπλεκωμενοι τα χαρτια του τροχαιου. Ο οδηγος του ΙΧ παραδεχεται το φταιξιμο αλλα ειναι ανασφαλιστο το οχημα του και τωρα εχει να κανει με την αστυνομια καθαρα και μονο. Ευτυχως το 4χ4 καλυφτηκε απο την ιδια του την ασφαλεια η οποια το καλυπτε για εμπλοκη σε τροχαιο με ανασφαλιστο οχημα. Ζημια 3500 ευρωπουλακια!!!

Ειναι αυτο που λεμε..................κι αν σου κατσει!!!!!

Samaro
22-04-11, 18:51

,,,,,,,,,,,,,,,................................... ......,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Γαλαζοαίματη με παλιό FORD ;;;; (Αν είχε RR τότε μάλιστα !!!) μάλλον το δεύτερο ισχύει ! :th_Laie_67-1:

Υ.Γ. Θα πρέπει να σβήσεις απ'την πινακίδα στη φωτογραφία το "SON OF" αρκεί πλέον το " A BITCH " :th_Laie_67-1:

stratos
22-04-11, 19:16
Θυμήθηκα παρόμοιο περιστατικό που είχα με το Ε36. Ηθελα να βγώ στην Κυφησίας και πατινάριζα μέχρι να βρώ χώρο στην κίνηση να βγώ. Ξαφνικά ακούω ένα μπάμ και τραντάζομαι. Ενας 60άρης απο πίσω με ένα jeep μέ έχει εμβολίσει κανονικά. Μάλλον η μαούνα του ήταν αυτόματη και μόλις άφησε το φρένο τσούλησε πάνω μου.

Κατεβαίνω κάτω να δώ την ζημιά και αυτός καθόταν με απάθεια και με κοίταζε. "Δεν θα έρθεις να δείς το έκανες?" τον ρωτάω? Κατεβάζει το παράθυρο και μου λέει: "Ελα μωρέ δεν έπαθε και τίποτα. Μπες μεσα να πάμε στην δουλειά μας."

Δεν έπαθε τίποτα απο γρατζουνιές αλλά το δικό του είχε σπάσει η μάσκα εντελώς και σε εμένα είχε ξεκουμπωθεί ο προφυλακτήρας. Σκέφτηκα και του είπα οτι ο επόμενος δεν θα είναι τόσο ευγενικός όσο εγώ και έφτιαξα με ελάχιστο κόστος τον προφυλακτήρα. Πραγματικά μερικοί ζούν στον κόσμο τους.

Μάλλον ο τίτλος απο "son of a bitch" πρέπει να αλλάξει σε "daughter of o bitch, THE BITCH"

oldcarskickass
22-04-11, 19:51
Ρε παιδιά πραγματικά δεν το χωράει το μυαλό μου, το πόσο απλά θα ήταν όλα.

Πόσο απλά!!! Τώρα πάμε δικαστήριο και η ασφαλιστική μας κινείται εναντίον της (όχι της ασφαλιστικής)

Πραγματικά δεν το χωράει το μυαλό μου γιατί και κέρδος δεν έχω από το νταβαντούρι που θα πάθει αυτή ούτε τίποτα, αλλά και δεν πρόκειται να πληρώσω αλλουνού ζημιά.

Τι να πω;

Εκτός από θέμα παιδείας ρε γμτ, είναι και θέμα ΚΟΙΝΗΣ λογικής.

Γιαυτό παίδες προσέχετε και εσείς, μαλακίες γίνονται και θα γίνονται και στην τελική οι ασφαλιστικές για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν.

Ρε συ Στράτο ΔΕΝ είναι θέμα ευγένειας, για εμένα είναι θέμα αρχής.-

Έκανα ζημιά την πληρώνω.

Έχω ασφαλιστική; Την χρησιμοποιώ στο μέτρο που μπορώ.

2 ΑΠΛΑ βήματα, ΑΠΛΑ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ανέξοδα.

Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα.

fanisk
22-04-11, 20:23
Πεμπτη μερα κατοχης του compact, θελω να διασχισω καθετα τη βουλιαγμενης για να παω Γλυφαδα, εχουμε κοκκινο και ειμαι σταματημενος αριστερα (που ή θα πας αριστερα προς κουταλα, ή ευθεια). Δεξια μου ενα δεξιοτιμονο range rover με μια "κυρια" 50+ (αφου εισαι δεξια, ή δεξια θα πας προς κεντρο ή ευθεια).

Ξεκιναμε, και το ζωο στριβει αριστερα πανω στη πορτα μου, αφου προηγουμενως ο φιλος ειχε μαζεψει το χερι του και το εσωσε απο τυχη.

Κατεβηκαμε να δουμε τι εγινε (προφανως χαλια ολη η δεξια πλευρα), αυτη ειχε πιασει το τιμονι και μιλαγε μονη της, ρωτησαμε ευγενικα αν ειναι ενταξει (αφου λαμαρινες ειναι) και παλι τα ιδια, μιλαγε μονης της σε κατασταση σοκ.

Σε καποια φαση που φυγαμε απο αυτη να παμε στο δικο μου, καλει ολο της το σοι, ανδρας, γιος, κορη ολοι ντυμενοι στη τριχα με κοστουμια, πρεπει να ηταν "μεγαλο" σοι τοσο σοβαρα ντυμενοι. Να μη μπλεξουμε με τροχαια κλπ μικτη εχει το range δεν υπαρχει προβλημα λαθος της κυριας που σε χτυπησε νεαρε αλλα εισαι καλυμμενος 100% ετσι και αλλιως αφου αυτη φταιει, και εμεις εχουμε μικτη αρα μπλα μπλα μπλα..

Ε στο τελος προφανως δεν εγινε τιποτα, γιατι μου λεγαν οτι εγω επεσα πανω της (φαινοταν ξεκαθαρα ποιος εμβολισε ποιον), φωτογραφιες δεν ειχαμε βγαλει, τροχαια δεν καλεσαμε, στο "μιλητο" ολα και απο φαινομενικα καθως πρεπει ατομα και οχι τιποτα μπαταχτσηδες. Το αστειο ηταν πως στο τελος με καλεσε ο ασφαλιστης της να μου προτεινει να δουλεψω στην εταιρια του και "θααα τα βρουμε". Ακρη δεν εβγαινε και δεν ειχα την ορεξη τοτε να τρεχω οσο εσυ oldcarskickass (ασε που ηταν μολις 5η μερα, και καταλαβαινεις τη χαρα μου και οτι ηθελα να το χαρω αμεσα).

Αφου εφυγε ενα σοβαρο ποσο τοτε για πορτα, προφυλακτηρα, βαψιμο και ενα σωρο αλλα της δεξιας χτυπημενης πλευρας (παλι καλα δεν ειχε "παρει" το αμαξι) κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν πρεπει να βασιζεσαι στην εμφανιση, προφορικο λογο κ.α του αλλου αλλα αμεσως να τραβας φωτος και την αστυνομια, ειτε ο αλλος ειναι με πυτζαμα ειτε με armani. Αν ποτε γινει επομενο συμβαν - φτου φτου - δεν εχει ουτε σου δινω το λογο μου, ουτε βιαζομαι, θα περιμενω εκει μεχρι να ερθει το 100, το 199, το 166, η εθνικη φρουρα, οι ναυαγοσωστες και ο,τι αλλο αρκει να φαινεται 150% οτι φταιει αυτος που με χτυπησε.

Πολυ καλα εκανες και τραβηξες φωτος oldcarskickass και ελπιζω να παρεις τα χρηματα σου και την ηθικη ικανοποιηση που σου πρεπουν, εχουμε γεμισει ενα σωρο ανευθυνους ******ηδες (και -λες) εξω που εμ φταινε εμ σε βγαζουν τρελο. Ενα τεραστιο χερι ξυλο θελουν που θα το θυμουνται την επομενη φορα που θα κανουν μαλακια, ετσι θα βγαινουν με τα χαρτια ετοιμα για την ασφαλιστικη και δεν θα το παιζουν τρελοι :ranting2:

stratos
22-04-11, 21:17
Ο καθένας έχει να πεί και απο μια ιστορία απο οτι φαίνεται.

Φάνη καταλαβα πως έγινε αλλά απο την στιγμή που υπάρχει χτύπημα απο δεξιά δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις οτι φταίει ο άλλος. Τεσπα, και οι ασφάλειες να κονομήσουν θέλουν και όχι να σε αποζημιώσουν.

Με την περιπτωση του Λευτέρη πιο πάνω κανονικά έπρεπε η άλλη ασφάλεια να πληρώσει απο μόνη της για να γλυτώσει τα μπλεξίματα. ουφ

oldcarskickass
22-04-11, 21:44
Ναι αυτό μου είπαν και από την αστυνομία.

Ειδικά αν δεν υπάρχει τραυματισμός το περιστατικό περνάει σε δεύτερη μοίρα και αρκείσαι απλά σε μια τηλεφωνική καταγραφή, και αν είσαι τυχερός (ή σε κάποια πόλη με λίγους κατοίκους) η αστυνομία έρχεται αργούτσικα.

Πάντα φωτογραφίες λοιπόν έστω και από κινητό, δε νομίζω κάποιος να έχει πλέον κινητό χωρίς φωτογραφική.