PDA

Επιστροφή στο Forum : Δεν ξανακαβαλάω μηχανή ΠΟΤΕ

Jimmakos
09-04-11, 20:50
Το πήρα απόφαση.....

Σηκώθηκα το πρωί μια χαρά καιρός και κάτι μου έλεγε να πάρω το κράνος μαζί....

Φοράω το κράνος και μόλις φτάνω Κηφισιά να πάω στην δουλειά μου πετάγεται απο στόπ μια κωλόγρια και για να την αποφύγω πάτησα απότομα φρένο ψάρεψε το τιμόνι και έσκασα κάτω σαν καρπούζι!!!!!!

Και να πείς έτρεχες ρε φίλε.... Μίνιμουν ταχύτητα είχε σήμανση για 50 και πήγαινα με 25!

Ευτυχώς φορούσα το κράνος γιατί αλλιώς θα είχαμε άλλα!

Το άλλο θέμα είναι πως η θείτσα σηκώθηκε κυρία και έφυγε χωρίς να κοιτάξει κάν! Ούτε το γκάζι πάτησε δλδ οτι φοβήθηκε τπτ!

Απλά έβαλε 2α και συνέχισε την πορεία της!

Οι δε μπαστουρνόβλαχοι απο την κακαβιά και τους αγίους σαράντα που φτιάχνανε ένα πεζοδρόμιο εκεί ούτε που ιδρώσανε.... Ρε κανείς?

Σηκώθηκα πάνω και είδα οτι είχα μια γρατζουνιά στο ένα γόνατο και γρατζουνιές στο άλλο πόδι γάμπα κλπ....
Πάλι καλά.... Το μηχανάκι δεν έπαθε τίποτα και συνέχισα την πορεία μου μέχρι το πλησιέστερο φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες και πήγα για δουλειά με τα 1000 ζόρια!

Και ρωτώ κύριοι: πως γίνεται όλοι και όλες αυτές εκει έξω να χουν δίπλωμα? Πως γίνεται να μην τους ελέγχει κανένας? Πως γίνεται τα στρουμφάκια να γράψουν εμένα πχ ή επειδή θα χω δυνατή μουσική ή θα χω φιμέ ή angel eyes και αφήνουν αυτούς τους δολοφόνους έτσι?

:ranting2::ranting2::ranting2::ranting2::ranting2:

Το μηχανάκι είναι πρός πώληση πλέον.... Χίλιες φορές το αμαξάκι μου παρά την επόμενη φορά να καταλήξω σακάτης απο έναν ή κάποια που δεν ήξερε να διαβάσει τα σήματα και απέκτησε δίπλωμα με ένα 5κιλο ελαιόλαδο απο το χωριό!

stratos
09-04-11, 21:00
Δημήτρη περαστικά φιλαράκι. Ελπίζω να είναι μόνο οι γρατζουνιές.

Γενικά οι οδηγοί δικύκλων διατρέχουν συνεχώς κίνδυνο απο τρίτους και όχι απο τον ευατό τους.

Οσο για την γρια έχει πολλές τέτοιες έξω. Πάει η μητέρα ενός φίλου μου ετών 78 με περιορισμένη όραση να κάνει ανανέωση διπλώματος. Τηλεφωνεί στον γιό της το απόγευμα απο Κιλήνη οτι πήρε το αυτοκίνητο απο Αθήνα να πάει και παραπονιώταν οτι της το ανανέωσαν μόνο 3 χρόνια. Ελεος

Jimmakos
09-04-11, 21:04
Εδώ ο συγχορεμένος ο παππούς μου με 9 ή 10 εγκεφαλικά ανανέωνε κανονικά δίπλωμα μέχρι που πέθανε!

Σε ευχαριστώ Στράτο.... Μόνο οι γρατζουνιές είναι ευτυχώς τίποτα παραπάνω....

Vasilis
09-04-11, 21:16
Δημητρακη...

γενικα ειναι να μην σου τυχει...

ωστοσο αφου την ''γλυτωσες'' τοσο ελαφρα , κανε κ τον σταυρο σου!

σαφως με το μηχανακι διατρεχεις διαρκως κινδυνους!

θεωρω , οτι αν μπορει κανεις να το ''παρκαρει'' κ να μετακινειται με οποιο αλλο μεσο μπορει ,ειναι οτι καλυτερο κ πιο ασφαλες ,ειδικα την σημερινη εποχη που ολος ο κοσμος εχει πολλα προβληματα κ ειναι στον κοσμο του οταν οδηγει!

σαφως , χειροτερα τα πραγματα οταν ειναι κ μιας καποια ηλικιας!

ευχομαι τα καλυτερα απο δω κ περα φιλαρακι...:thumbsup:

kplc16
09-04-11, 21:16
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!
να ειναι το τελευταιο.

Atsa linos
09-04-11, 21:20
Μητσο περαστικα και μη χειροτερα φιλαρακο

Dr. Yamastura
09-04-11, 21:24
Περαστικά Δημήτρη.
Ευτυχώς μόνο γρατζουνιές..
Εγώ γι' αυτό πουλάω τη μηχανή μου..
Τώρα και με την κόρη δεν λέει...
Σκεφτόμουν και για κάτι πιο αργό(σκούτερ),αλλά οι άσχετοι στους δρόμους δεν κάνουν διακρίσεις..
Μάλλον θα συνεχίσω με αυτοκίνητο ,όσο βουνό και να μου φαίνεται λόγω δουλειάς.

Jimmakos
09-04-11, 22:42
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια......

Οδηγική παιδεία μηδέν!

Dr. Yamastura
09-04-11, 22:49
Καλά για κράνος δεν συζητάμε.
Και πέντε μέτρα να πας μακριά και 50 κυβικά να καβαλάς είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ.
Έχω δει ατυχήματα στο νοσοκομείο σε εφημερίες,να μην έχουν στην κυριολεξία
γρατζουνιά και να είναι εγκεφαλικά νεκροί...

Jimmakos
09-04-11, 23:34
Εσύ αναισθησιολόγος, ο παππούς μου στο ΚΑΤ είσοδο, η γιαγιά μου αποκλειστική, ο πατέρας μου οδηγός με 5ης 35 χόνια.....

Έχω δεί κ εγώ κ έχω ακούσει πολλά........... Και για 10 μέτρα είναι απαραίτητο το κράνος πλέον!

120ie87
10-04-11, 00:36
Πριν πολλά χρόνια έχασα φίλο με μηχανή (ηταν δικάβαλος και ο πίσω ήταν σε κόμμα από το ατύχημα...δεν ξέρω τι έγινε τελικά με αυτόν...) ... δεν γνωρίζω τίποτα για μηχανές και απλά δεν ανεβαίνω ποτέ σε μηχανή....

Περαστικά φίλε και καλοπούλητο να είναι ... thumb

nikos1400
10-04-11, 01:16
Δημητρη, ειναι γνωστο οτι πρεπει να προσεχει κανεις με μηχανη πιο πολυ τους αλλους και τον κωλοδρομο, παρα τον εαυτο του...
Περαστικα και να κανεις το σταυρο σου.

Και επισης πως εχουμε καταντησει η κωλοκοινωνια τοσο ΖΩΑ ??!!
Ξαπλωνει ο αλλος διπλα σου, και συνεχιζεις σαν να μην τρεχει τιποτα !
:thumbsdown:
Ασ'τα να πανε...

sierra
10-04-11, 01:18
Περαστικά και απο εμένα Δημήτρη. Κυκλοφορώ και εγω με ένα παπί και ξέρω πόσο κινδυνεύουμε αλλα είναι μεγάλη εξυπηρέτηση μες στην βρωμο-Αθήνα...

Dimzan
10-04-11, 02:15
Φιλε μου κυκλοφορω πολυ με μηχανη και παρολους τους κυνδυνους ακομα δεν το εχω μετανιωσει διοτι εχω γλυτωσει ΠΟΛΥ χρονο.

μηχανη σημαινει κρανος, μπουφαν, γαντια, προσεκτικη οδηγηση και απολαυση. Μαζι με αυα ερχεται και το κερδος στο χρονο.

Ενταξει καγκουριες ολοι κανουμε αμα βρουμε καμια ελευθερη ευθεια αλλα οπως το πες, με ασφαλεια.

Στο θεμα της τουμπας σου δε νομιζω πως ειναι καλη αιτια για να κοψεις το μηχανακι. Απλα μπορει να το ψιλοβαρεθηκες και να βρηκες μια αφορμη. Τι διπλωμα στο τιμονι μετα απο μπλοκαρισμα του μπροστινου εινια συνήθης αιτια πτωσης. Σε αυτο ειναι θεμα εμπειριας και τυχης. Στην πρωτη μου μηχανη 2-3 φορες την γλυτωσα την τουμπα παρα το μπλοκαρισμα. Το καινουριο εχει abs, και ναι, κανει τρομερη δουλεια. Παπακι με abs δεν ξερω βεβαια..

Οπως και να χει καλη συνεχεια :)

Και αν οντως μπορεις να μετακινεισαι χωρις διτροχο, τοτε ναι πουλα το η κρατα το για πιστες και αδειους δρομους.. Εμενα η ανγκη με εφερε πιο κοντα στο διτροχο

Stefanos_Cool
10-04-11, 03:13
Δημήτρη περαστικά!

Αν μπορείς να μετακινείσαι με άλλα μέσα και μπορείς να αποφύγεις το δίτροχο είναι καλά, αν και με όλους αυτούς τους κανίβαλους που κυκλοφορούν και πεζός να είσαι πίσω από κάγκελα σε πεζοδρόμιο πάλι κινδυνεύεις. :whistle:

Tsakirakos
10-04-11, 05:34
περαστικα και παντα ορθιος!

HULK
10-04-11, 08:49
Περαστικα στον φιλο Δημητρη και απο εμενα.Δεν εχω ιδεα απο μηχανες και ουτε με συγκινησαν ποτε αλλα πιστευω οτι τα σκουτερακια που εχουν 2 ροδες μπροστα προσφερουν μεγαλυτερη ασφαλεια.Παιζουν πολλα τετοια οπως και πολλες γουρουνες αν δειτε, ακριβως για το θεμα αυτο.Η γουρουνα δεν παει μακρια βεβαια κολλα στην κινηση αλλα θυμαμαι ενα τυπο που κολλησε και καβαλησε το πεζοδρομιο με τις 2 ροδες και μας περασε ολους :)

paganis
10-04-11, 10:20
περαστικα φιλαρακι...και πολυ προσοχη ιδιαιτερα οταν οδηγεις μηχανη! καπως ετσι παρατησα και εγω τις μηχανες , ως κυριο μεσο μετακινησης..οταν ενα παππους περασε με κοκκινο καθετα τον δρομο και εγω με καμια κατοστη χιλιομετρα περασα τελευταιο χιλιοστο του δευτερολεπτου , επιταχυνοντας για να τον αποφυγω(φρεναροντας , θα ειχα πεσει πανω του)! παντως το θεμα παππουδες....εχει παραγινει....πριν μερικες βδομαδες...ημουν στο δακτυλιδι στην κηφησιας (στον οτε) , αριστερο ρευμα....και ερχοταν ενας παππους αντιθετα...! ελεος σε κυκλικο κομβο, αναποδα...και αυτος να μην εχει αντιληφθει τιποτα...παρα μονο οταν στο τσακ γλυτωσαμε την μετωπικη...

Dr. Yamastura
10-04-11, 10:23
περαστικα φιλαρακι...και πολυ προσοχη ιδιαιτερα οταν οδηγεις μηχανη! καπως ετσι παρατησα και εγω τις μηχανες , ως κυριο μεσο μετακινησης..οταν ενα παππους περασε με κοκκινο καθετα τον δρομο και εγω με καμια κατοστη χιλιομετρα περασα τελευταιο χιλιοστο του δευτερολεπτου , επιταχυνοντας για να τον αποφυγω(φρεναροντας , θα ειχα πεσει πανω του)! παντως το θεμα παππουδες....εχει παραγινει....πριν μερικες βδομαδες...ημουν στο δακτυλιδι στην κηφησιας (στον οτε) , αριστερο ρευμα....και ερχοταν ενας παππους αντιθετα...! ελεος σε κυκλικο κομβο, αναποδα...και αυτος να μην εχει αντιληφθει τιποτα...παρα μονο οταν στο τσακ γλυτωσαμε την μετωπικη...

Θα είχε ζήσει χρόνια στην Αγγλία!!!χαχαχαχα
Βρε το δολοφόνο...

Dathanaso
10-04-11, 13:07
Τους μηχανοβιους δεν τους υπολογιζει κανενας
Περαστικα και σου ευχομαι να ηταν το τελευταιο.

dblade
10-04-11, 15:08
Eιχαμε σαβουρωθει με το ξαδερφο δικαβαλοι μπροστα απο τα δικαστηρια επειδη μας εκλεισε ενας κολογερος ευτυχως μονο γρατζουνιες. Ελπιζω να ηταν το τελευταιο φιλε.
Και ομως εγω υπολογιζω παρα πολυ μηχανοβιους οταν ειμαι με το αμαξι αλλα οταν σε περνανε απο δεξια σφηνα και περνεις δεξια στροφη τι να κανεις εχω χεστει 2-3 φορες προτιμοτερο ειναι να μου κορναρει και να με προειδοποιει θα τον αφηνα παρα να περνανε ετσι μερικοι γιατι και αυτοι ανθρωποι ειναι κριμα να τους κοπανησεις.

Dimzan
10-04-11, 15:50
Βεβαια εδω θα πρεπει να αναφερουμε πως και οι μηχανοβιοι δεν ειμαστε παντα και οι καλυτεροι:

Οταν ολα τα αμαξαι ειναι σταματημενα ειναι παραλογο να περναμε με 70 αναμεσα τους (ναι το εχω δει κι αυτο)

Πολυ συχνα μηχανακια χωνονται διπλα στα αμαξια σε διασταυρωση. Αν το αμαξι παρει κλειστα τη στροφη ο μηχανοδιος παει για θυμαρακια αλλα εκει φταινε οι μηχανοβιοι. Αυτο το βλεπω πολυ συχνα με παπακια που ειναι πιο ευκινητα και χωνονται οπου βρουν. Μια φορα ενας την εκανε χοντρα και τον εριξε το αμαξι. Φυσικα δεν εφταιγε το αμαξι.

Οι σφηνες απο δεξια ειναι πολυ συνηθες φαινομενο οταν σε κλεινουν αριστερα. Το προβλημα σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι και αποδεξια και απο αριστερα που πας να περασεις εισαι κατα 60-70% στη νεκρη γωνια του καθρπετη του αυτοκινητου οποτε αυξανεται ο κυνδινος.

Επισης αν μιλαμε για μεγαλες μηχανες σε δρομο σχετικα γρηγορης κυκλοφοριας (λεοφορος) ειναι προβλημα για τα αυτοκινητα οι μηχανες που λογω ευκινησιας αλλαζουν πολυ γρηγορα θεση και ταχυτητα μπερδευοντας τους οδηγους των αυτοκινητων.

Το οτι δε μας προσεχουν καποιοι το ξερουμε.

Πριν ανεβεις στη μηχανη πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να πεσεις. Ο κυνδινος ειναι αμεσος. Αν φοβασαι δεν παιρνεις μηχανη. Αλλιως ζεις με αυτο.

Η καλυτερη λυση ειναι η προληψη. Καλες βολτες με οτι κι αν οδηγατε

gant
10-04-11, 16:24
Πριν ανεβεις στη μηχανη πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να πεσεις. Ο κυνδινος ειναι αμεσος. Αν φοβασαι δεν παιρνεις μηχανη. Αλλιως ζεις με αυτο.

Η καλυτερη λυση ειναι η προληψη. Καλες βολτες με οτι κι αν οδηγατε

Ετσι ακριβώς, όσο προσεκτικός και να σαι, υπάρχουν και τα απρόβλεπτα.
Κινδύνεψα να πέσω και να με παρασύρουν τα αμάξια που γκάζωναν πίσω μου όταν μιά κυρία φαρμακοποιός άδειασε σε μια καμπή του δρόμου την λεκάνη με την σαπουνάδα που καθάριζε το κατάστημα της. Είχα τότε μια ψευτοεντούρο δίχρονη kawasaki και φαντάζεστε τι λάστιχα είχε για άσφαλτο.
Όταν πηγαίνοντας για νυκτερινή βάρδια στην δουλειά, κάτι πιτσιρικάδες κύλισαν ένα λάστιχο αυτοκινήτου κάθετα στον δρόμο, έτσι απλά για να κάνουν πλάκα, πέρασε δέκατα του δευτερολέπτου νωρίτερα μπροστά μου.

Περαστικά ρε Δημήτρη, ευτυχώς μικρό το κακό.

giannis_compact
10-04-11, 19:45
Εγώ ήμουνα στο φανάρι και περίμενα να ανάψει πράσινο!Ο από πίσω μάρσαρε συνέχεια και σε κάποια φάση ξεκινάει και με χτυπάει και σωριάζομαι κάτω!Ενώ το φανάρι ήταν ΚΟΚΚΙΝΟ!Γυρίζω,τον κοιτάζω και περίμενε σαν κύριος να ανάψει το πράσινο ενώ ήμοτν κάτω ακόμα!Ούτε καν ρώτησε αν είμαι καλά!Μετά φυσικά έγινε χαμός!Και μου λέει το κορυφαίο ότι εκεί που μάρσαρε με πατημένο συμπλέκτη και 1η ταχύτητα κατα λάθος άφησε το συμπλέκτη!Σε τί κοινωνία ζούμε!Απορώ!Πώς να πάει μετά μρπστά το κράτος με τέτοιους πολίτες?

Tsambu
10-04-11, 21:51
Ελα ρε φιλε, τωρα μολις διαβασα τι επαθες, περαστικα.
Καλα λεω, οποιος θελει μηχανη πριν βγαλει διπλωμα επισκεψη σε ορθοπαιδικη κλινικη, και οποιος καπνιζει σα μαυρος, επισκεψη σε ΩΡΛ και πνευμονολογικη.Μετα θα ξερει τι παιζει.
Και παλι περαστικα.

Jimmakos
10-04-11, 21:54
Βλέπω πως όλοι μας έχουμε να διηγηθούμε μια τέτοια ιστορία με δίκυκλο!

Μου τα λέγανε όλοι πρόσεχε πρόσεχε και κυρίως πρόσεχε τους άλλους όχι εσένα.... Να που το έπαθα και έμαθα.... Δεν πειράζει, τουλάχιστον όσα παιδιά χτυπάνε να χτυπάνε σαν εμένα και όχι τίποτα παραπάνω.... Αυτό έχω να πώ....

Σας ευχαριστώ και για την συμπαράσταση και για όλα!

5555
10-04-11, 22:17
Δημητρη ασε τα μηχανακια στην Ελλαδα ζεις
ΧΑΙΡΟΜΑΙ που εισαι καλα και μιλαμε και κουνας τα ακρα σου

pilot
11-04-11, 01:50
περαστικά και απο δω φίλε..αν δεν νιώθεις πλεον άνετα και φοβάσαι τοτε καλα κάνεις και την παρατάς.. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως γενικά δεν έχουμε καθόλου αυτοκινητιστική παιδεία και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στους δρόμους ειδικά για τους μοτοσυκλετιστές.. Πάντα φουλ εξοπλισμό(ποιοτικό εννοείτε και όχι κάτι μ@λακιες που φοράνε κάποιοι για να μην τους γράψουν) και πολύ προσοχή, πρέπει ουσιαστικά να ''περιμένεις'' την βλακεία του άλλου..
Βέβαια εγώ την ζημιά την έπαθα στην Αγγλία και έμεινα 1 μήνα στο νοσοκομείο αλλά τι να πεις...

Βέβαια το ποιο ''εντυπωσιακό'' μου ''δημιούργημα'' το έκανα μέσα στο χωριό οταν μια θεια βγήκε απο την αυλή της σε τυφλή στροφή και κατέστρεψα το 3 μηνών CBR-600RR μου.. εγώ μόνο καψίματα και κάτι μώλωπες! Xαϊλαντερ να'ουμ!:th_Laie_67-1:

Ιδου!

https://img864.imageshack.us/img864/5811/image014e.th.jpg (https://img864.imageshack.us/i/image014e.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (https://imageshack.us)

https://img708.imageshack.us/img708/8004/image016vw.th.jpg (https://img708.imageshack.us/i/image016vw.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (https://imageshack.us)

Και φυσικά όταν έγινα καλά πήρα χιλιάρα! Μη πουν οτι φοβήθηκα κι'ολας!!:thumbsup:

Jimmakos
11-04-11, 02:14
Pilot πρέπει να είχαμε και οι 2 μας άγιο και τους 12 Αποστόλους μου φαίνεται.....

Πό ρε κόψιμο!!!!

Φίλε έχω χάσει φίλο απο μηχανή, έχω δεί φίλους, αδερφό με γύψους και νάρθηκες, είδα και με λάμες το ξαδερφάκι μου πρόσφατα.... Και λέω αφού την έβγαλα καθαρή τέρμα ας φάω και 10 λεπτά παραπάνω με το αμάξι αλλά να μαι σίγουρος!

pilot
11-04-11, 02:28
Pilot πρέπει να είχαμε και οι 2 μας άγιο και τους 12 Αποστόλους μου φαίνεται.....

Πό ρε κόψιμο!!!!

Φίλε έχω χάσει φίλο απο μηχανή, έχω δεί φίλους, αδερφό με γύψους και νάρθηκες, είδα και με λάμες το ξαδερφάκι μου πρόσφατα.... Και λέω αφού την έβγαλα καθαρή τέρμα ας φάω και 10 λεπτά παραπάνω με το αμάξι αλλά να μαι σίγουρος!

αδελφέ εγώ πιστεύω είναι να μην σου τύχει... Σίγουρα με την μηχανή διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο ΑΛΛΑ μόνο απο δικιά μας βλακεία ή κάποιου άλλου, η μηχανή δεν έχει μυαλό, ότι της πεις κάνει! Και εγώ έχω δει πολλούς να την πατάνε αλλά 9 στις 10 κάνανε βλακεία! Θέλει πολύ προσοχή και άμεση σύνδεση του μυαλού με τον δεξί καρπό! Μην ζορίζουμε και την τύχη μας παραπανω!

Εγώ πάντως δεν μπορώ να ζήσω χωρίς μηχανή...το συναίσθημα να ξύνεις γονάτο με 160 στην Κ13 των Σερρών δεν το αλλάζω!

Πάντα όρθιοι ορε!!:warriorsmiley:

Jimmakos
11-04-11, 02:41
Φίλε αν είχα την ευκαιρία θα έπαιρνα ή μια CBR1000RR ή μια GSXR1300Κ4

Αρκεί να τις έβαζα μπροστά και να τις άκουγα..... Γιατί αν καβαλήσω τέτοιο κτήνος με το που βρώ ευθεία τελίκιασε δεν υπάρχει περίπτωση.... Αλλά επειδή ξέρω οτι ΔΕΝ είμαι ήσυχο παιδάκι με τόσα γκάζια το αποφεύγω!

Τώρα θα μου πείς ρε φίλε έφαγες σούπα λές δεν θα ξανακαβαλήσεις και μιλάς για 1000άρες και Κ4? ΟΚ το ένα δεν αναιρεί το άλλο.... Το ότι νιώθω απροστατεύτος και έρμεο στον/στην κάθε άσχετο/άσχετη δεν σημαίνει οτι αύριο το πρωί θα παω να πάρω τέτοια μηχανή.... Απλά μου αρέσουν thumb

Dimzan
11-04-11, 03:14
Αν ειναι να καθυστερεις μονο 10 λεπτα σε καθε διαδρομη τοτε το αμαξι βολευει.

Εμενα δυστυχως οι μετακινησεις μου περιλαμβανουν διαδρομες απο δρομους με μπολικη κινηση οποτε και δε μπορω χωρις τη μηχανη.

Το κολλημα που εχουν ολοι οι μηχανοβιοι ειναι το αισθημα ελευθεριας και το γεγονος οτι με 3η στο κιβωτιο και 40 χλμ σε 4 δευτερα πιανεις τα 100 και προλαβαινεις το φαναρι μπροστα. Και αυτο με μεσσαιου κυβισμου μηχανακι, οχι κανα κτηνος. Στο αμαξι για να τα κανεις αυτα απλα δεν γινεται, η απλα θα εχεις ενα Μ3 για τις καθημερινες μετακινησεις, που παλι δυσκολο ειναι.

Τελος να πω την αποψη μου για τα παπακια. Το μονο καλο που εχουν ειναι οτι ειναι φτηνα σε βενζινες λαστιχα και συντηρηση και οτι τρυπωνουν πολυ ευκολοτερα στην βαρια κινηση. Ομως απο ασφαλεια μηδεν. Που να φρεναρει ρε παιδια με το λαστιχακι του ποδηλατου και το ταμπουρο πισω? Επισης στο παπακι ανεβαινεις πανω και αναμεσα στα ποδια σου ειναι αερας. Δεν το ελεγχεις οπως τη μηχανη που πρακτικα τη φορας κατω απ τα ποδια σου. Ασε που τα παπακια δεν εχουν δυνατοτητα για ABS

Για μενα αν θες να οδηγας μηχανη δινεις ενα χιλιαρικο σε σωστο εξοπλισμο και παιρνεις και επενδυεις σε μια μηχανη 250-600κκ ει δυνατον με abs. Cb400 αν και ξεπερασμενο ειναι τρελο σχολειο, αν θες πιο συγχρονο πας σε ninja 250 , er6 , hornet 08 κλπ κλπ Στα τελευταια παιζει και abs το οποιο αν ειχες στο μηχανακι σου δε θα καναμε αυτη τη συζητηση τωρα.

Το να πας ξαφνικα σε gsxr cbr-rr yzf και δε συμμαζευεται ειναι συμβολαιο με το θανατο αν δεν εχεις εμπειρια απο μεσσαιου κυβισμου και δεν ακολουθησεις καποιο driving school.

Το καλο ειναι οτι τωρα , χωρις το παπακι, μπορεις να φτιαξεις το αμαξι ;)