PDA

Επιστροφή στο Forum : Υποψήφιος Αγοραστής Αυτοκινήτου (Bmw 3.16 - Alfa Romeo 147)

dci21
07-04-11, 02:03
Όπως φαίνεται και από τον τίτλο θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο άμεσα και είμαι ανάμεσα στα 2 αυτά αυτοκίνητα.

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο:
Διαθέτω το πολύ 8000Ευρώ και είναι πολύ περιοριστικό το ποσό.
Με τόσα χρήματα τα αυτοκίνητα που είναι ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ και με εντυπωσιάζουν είναι τα 2 παραπάνω (και κανένα από τα corsa-307-megane-focus-astra)
γιατί είναι αυτοκίνητα για μούρη, για ταξίδι, για άνεση, για πολυτέλεια-χλιδή και για οδηγικές εμπειρίες (το ένα στις στροφές το άλλο στις πλαγιολισθήσεις).

Τώρα το δίλημμα είναι αυτό:
Με αυτά τα χρήματα αγοράζω 147 1600 με 120 άλογατα αλλά μοντέλο μετά το 2006 (4ων-5 ετών) και με λιγότερα από 45.000 χιλιόμετρα
Ενώ για 3.16 μιλάμε για 105-115 άλογα και πάμε στα 100.000 χιλιόμετρα (και άνω) και μοντέλο 2003 και πρίν.

Από μπέμπα με ενδιαφέρει και αυτό (https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1190995/) το σεντάν και αυτό (https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1285436/) το κουπέ.
Πάντα μιλάω για αμάξι με αυτά τα φώτα (και όχι τα παραλληλόγραμμα των προηγούμενων μοντέλων και αυτό το τιμόνι το σπόρ το τριάκτινο.

Γνώμονα για την αγορά μου έχω κατ αρχήν την αξιοπιστία σε ένα μήκος 5 ετών που σκέφτομαι να το κρατήσω.
Το ένα είναι καινούριο αλλά το άλλο αρκετά μεταχειρισμένο όταν μιλάμε για 100.000 χιλιόμετρα και παλιό.

Το άλλο που με ενδιαφέρει είναι το κόστος των σερβις και των ανταλακτικών δηλαδή το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου που θα αγοράσω και αν μπορείτε να μου το προσδιορίσετε.

Επειδή δεν έχω καμία εμπειρία από το άμεσο περιβάλλον μου με κανένα κάτοχο των 2 αυτοκινήτων θα ήθελα να ακούσω γνώμες κατόχων για να με βοηθήσουν να καταλήξω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Γιώργος.

deepBLUE
07-04-11, 02:36
Καταρχας καλως ηρθες καλη διαμονη και καλα ποσταρισματα !!!
Πες μας λιγα πραγματα για σενα εδω (https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23/).
Αυτο που δε ξερω ειναι πως αν με το ποσο αυτο που διαθετεις αν εβρισκες κατι μεγαλυτερο σε κυβικα αν θα το αγορασες η εχεις περιορισμο λογω φορολογιας.
Το λεω αυτο γιατι εκει που εφτασαν οι τιμες αν το ψαξεις μπορεις να βρεις bmw και οχι μονο, με περισσοτερα κυβικα.
Καταλαβαινω το διλημμα σου για το τι να επιλεξεις και ειναι λογικο.
Το σοφοτερο ειναι να αγορασεις ενα αμαξι χρονολογικα νεοτερο και με λιγοτερα χιλιομετρα ομως και μονο που η μια επιλογη ειναι alfa romeo με ψιλοπροβληματιζει.
Πριν αγορασεις θα σου προτεινα να μη βιαστεις και να ψαξεις λιγο ακομα.
Μεταξυ των 2 bmw που βρηκες θα προτιμουσα το compact ομως μπορεις να βρεις και σενταν πολυ καλυτερο απ αυτο που ποσταρεις.
Το σιγουρο ειναι πως οτι και αν επιλεξεις θα πρεπει να πας σε καποιο συνεργειο εξουσιοδοτημενο η εξειδικευμενο και να τα ψαξεις πολυ καλα !!
Ενα αλλο ειναι πως το alfa ειναι με κινηση στους μπροστινους τροχους και η μπεμπα στους πισω !!!!
Οσο για τη συντηρηση πιθανο να ειναι λιγο πιο ακριβη αυτη της bmw.
Μη βιαστεις ψαξε καλα !!!!! :thumbsup:

katsaraios
07-04-11, 02:45
καλως ηρθες στην παρεα μας.
θα σου ελεγα να μην κοιτας τοσο πολυ τα χλμ σε μια καλοδιατηρημενη και οικονομικα συμφερουσα (τελη-ασφαλειες) BMW ,αφου 100.000 χλμ θεωρουνται λιγα ,πιστεψε με ισχυει.
επισης στις τωρινες καταστασεις κρισης με 8.000 μετρητα παιρνεις καλυτερο αυτοκινητο απο τα 2 που εβαλες σαν παραδειγμα.
μην βιαστεις να επιλεξεις και να τσεκαρεις καθε επιλογη που θα βρεις σε συνεργειο.

Jimmakos
07-04-11, 03:39
Μακριά απο τα Ιταλικά............

Παθώς και μαθώς!

jonmedic
07-04-11, 03:49
εγω αν θες την γνωμη μου για μεταχειρο θα πηγαινα σε ιαπωνια,,celica το τελευταιο με τα 143 αλογα ,,παρε με 8.000

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1002713/

bimmer-corfu
07-04-11, 08:22
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
φίλε το κουπέ που λες δεν είναι κουπε, είναι compact

δεν ξέρω για την άλφα αλλά το Ε46 είναι πολύ αξιόπιστο. το δικό μου με 135.000 χιλιόμετρα είναι άψογο. service δεν κάνω πιά. έχω και άλλα αμάξια και έπεσε θύμα περικοπών. Μόνο λάδια αλλάζω κάθε 15 μήνες περίπου.

drbiloukos
07-04-11, 08:26
εγω αν θες την γνωμη μου για μεταχειρο θα πηγαινα σε ιαπωνια,,celica το τελευταιο με τα 143 αλογα ,,παρε με 8.000

Με φωσφοριζέ ανταλλακτικά από Fukushima :whistle:

Kostas_1
07-04-11, 09:20
Ειχα αντιστοιχο διλλημα οταν αγορασα το 1ο μου BMW.

Σε ενα μονο θα σταθω: Μακαρι η διαφορά της BMW να μην χρειαστεί να αποδειχθεί ποτέ.

Κατα τα αλλα, εκ πειρας σου λεω μια καλοσυντηρημενη BMW δεν συγκρινεται. Η ALFA όσο και καλοσυντηρημενη να ειναι εχει πάντα αυτοκαταστροφικές τασεις, χωρις εσυ να φταις πουθενα, ή να μπορεις να τις προβλέψεις.

Gregory_///M
07-04-11, 09:44
...Τώρα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο:...

Γεια σου Γιώργο και καλωσήρθες στο Φορουμ...
Τα πράγματα είναι όπως τα είπες. Τα Αλφα βγάζουν προβλήματα από τον 1ο χρόνο, που να είναι 5ετίας φαντάσου.
Βέβαια, θα μου πεις τα BMW δεν βγάζουν προβλήματα? Βγάζουν και αυτά κάποια αλλά αντικειμενικά είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα ιταλικά...
Επίσης μην σε απασχολεί η διαφορά της ιπποδύναμης, μην νομίζεις ότι με την Αλφα θα βάλεις "φωτιά" στην άσφαλτο ενώ με την μπέμπα θα πας σαν κότα!
Προχώρα ολοταχώς για BMWδικό....thumb

Prevezanos
07-04-11, 10:13
Φίλε dci21 εάν το 316ti compact είναι όπως φαίνεται στην αγγελία, πάρτο με κλειστά μάτια. Ειδικά εάν τα 65.000 km είναι πραγματικά και δεν είναι χτυπημένο κάπου, μην αργείς καθόλου. Οχι ότι τα χρήματα είναι λίγα αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχει φίλος και είναι μπόμπα. Εάν δε, είναι από τα τελευταία compact που έχουν βγει, τότε ακόμη καλύτερα καθώς θα είναι απαλαγμένο από τις "παιδικές αρρώστιες".
Αυτό το μοντέλο έχει valvetronic και διπλό vanos και μη νομίζεις ότι ο κινητήρας του διαφέρει πολύ από τον σημερινό 1600αρι. Χαμηλή κατανάλωση, χαμηλά ροπή, χαμηλά τέλη και οδηγική απόλαυση BMW. Τι άλλο γουστάρεις. Και τα άλογα είναι πραγματικά ίσως και περισσότερα από αυτά που λέει ότι βγάζει.
Πάντως το κορυφαίο ελληνικό περιοδικό που έιχε δυναμομετρήσει τότε τα δύο αυτοκίνητα, έδειξε ότι το 316ti έβγαζε περίπου 12 ιππους παραπάνω από το 147.
Επείδη και το 147, με τα 120 άλογα το έχει καλός φίλος, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι είναι πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο για ιταλικό, με καλή οδηγική συμπεριφορά. Βέβαια τα 120 άλογα με το ζόρι έιναι 100. Επίσης καιει πολύ, πάνω από 10lt/100km, επειδή ροπιάζει ψηλά(4.400-4.500στρ/λεπ). Εάν δεν το δουλεύεις ψηλά είναι ψόφιο, οπότε αναγκαστικά θα καιει. Επίσης τα ανταλακτικά του 316ti είναι φθηνότερα από της 147 και αν δεν πας σε επίσημη αντιπροσωπία της BMW, που τσιμπάει στην εργασία, θα έχεις και πολύ φθηνό service.
Τέλος, κοίτα γύρω σου, τα Ε36 που σταμάτησαν το 1999 κυκλοφορούν ακόμη κατά εκατοντάδες και είναι τζιτζάτα. Από τις υπόλοιπες ακριβές εταιρίες (audi, mercedes) πόσα μοντέλα του 1995-96 κυκολοφορούν; Για alfa romeo άστο δεν ρωτάω...

Jorgos
07-04-11, 11:00
Καλώς όρισες κι από μένα Γιώργο,

Η δική μου γνώμη είναι BMW! αλλά όχι το sedan γιατί το πιθανότερο είναι να μην είναι Ελληνικό (λόγω των ιδιαίτερων αξεσουάρ που έχει...) & είναι & πιο ηλικιωμένο...

Οπότε πάμε στο compact, που μπορεί να έχει μικρότερο κινητήρα, πορτ-μπαγκάζ & λιγότερα αξεσουάρ (& πρεστίζ...) αλλά είναι πιο σπορτίβικο λόγω χαμηλότερου βάρους & πιο κοντού μεταξονίου...

Τώρα, αν δεν θέλεις τελικά BMW, η μόνη (άλλη) επιλογή είναι το Focus 1.6.
Είχα παλιά ('99) το πρώτο & είναι πάρα πολύ καλό σε όλα (επιδόσεις, κατανάλωση, ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, φτηνά ανταλλακτικά & σέρβις, κλπ...)

Μακάρι να βοήθησα...:)

ziaba
07-04-11, 11:03

+1000

dci21
07-04-11, 13:47
Κατ΄ αρχήν να σας ευχαριστήσω για τις πολλές και άμεσες απαντήσεις σας.
Τα κυβικά θέλω να περιοριστούν στα 1600 για τέλη κυκλοφορίας και ας είναι ΄΄ψόφια΄΄
Αν ήθελα άλογα θα πήγενα αλλού αλλά το πέρασα αυτό το στάδιο και άλλα ζητάω τώρα..
Τι προβλήματα βγάζουν και τι χρειάζονται αλλαγές μετά από 80-100 χιλ.χιλιόμετρα;
Τι κόστη θα έχω στα σέρβις;
Πιθανές βλάβες σε μηχανικά μέρη τι κόστος επισκευών έχουν;
Οφείλω να ομολογήσω ότι κλείνω προς μπέμπα αλλά δεν θα ήθελα να πάρω αμάξι που να αρχίζει να ζητάει...
Θέλω να περάσω 4-5 χρόνια χαλαρός μέχρι να ξανα αλλάξω αυτοκίνητο.
Χιλιόμετρα λόγο δίκυκλων κάνω μαξ 8.000 το χρόνο με αυτοκίνητο άρα δεν θα το επιβαρύνω τραγικά αλλά ένας κινητήρας 200.000 χιλιομέτρων δεν μου ακούγεται και λογικό να λειτουργεί ρολόι εάν δεν προέρχεται από ιαπωνία.
Τι λέτε για όλα τα παραπάνω;

Jorgos
07-04-11, 14:14
Κατ΄ αρχήν να σας ευχαριστήσω για τις πολλές και άμεσες απαντήσεις σας.
Τα κυβικά θέλω να περιοριστούν στα 1600 για τέλη κυκλοφορίας και ας είναι ΄΄ψόφια΄΄
Αν ήθελα άλογα θα πήγενα αλλού αλλά το πέρασα αυτό το στάδιο και άλλα ζητάω τώρα..
Τι προβλήματα βγάζουν και τι χρειάζονται αλλαγές μετά από 80-100 χιλ.χιλιόμετρα;
Τι κόστη θα έχω στα σέρβις;
Πιθανές βλάβες σε μηχανικά μέρη τι κόστος επισκευών έχουν;
Οφείλω να ομολογήσω ότι κλείνω προς μπέμπα αλλά δεν θα ήθελα να πάρω αμάξι που να αρχίζει να ζητάει...
Θέλω να περάσω 4-5 χρόνια χαλαρός μέχρι να ξανα αλλάξω αυτοκίνητο.
Χιλιόμετρα λόγο δίκυκλων κάνω μαξ 8.000 το χρόνο με αυτοκίνητο άρα δεν θα το επιβαρύνω τραγικά αλλά ένας κινητήρας 200.000 χιλιομέτρων δεν μου ακούγεται και λογικό να λειτουργεί ρολόι εάν δεν προέρχεται από ιαπωνία.
Τι λέτε για όλα τα παραπάνω;

---
Γιώργο,
Όπως σου είπα & παραπάνω...:

-316compact ή

-Focus1.6
Εξ' αιτίας μου πήρε κι ο πεθερός μου ένα 5πορτο πριν 7 χρόνια & κανένα! πρόβλημα, με έξοδα συντήρησης απο τα χαμηλότερα! της αγοράς.

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η τσέπη σου, καλύτερα τότε Ford (με εξίσου οδηγική απόλαυση & κρατήματα!), αν όχι... τότε Bmw.

vs316ti
07-04-11, 14:25
Φιλε , εγω εχω 1 compact 316ti του 02 με 142000 χλμ κ εκτος 1 πολλαπλασιαστh που εκαψε κ αλλαξα κ ολους τους υπολοιπους δεν μου χει βγαλει το παραμικρο..κ τα service του ειναι πολυ φυσιολογικα σαν κοστος ανταλλακτικων αν τα κανεις εξω κ οχι σε αντιπροσωπειες που χρεωνουν εργατοωρες..οτι θες μπορεις να μερωτησεις φυσικα..κραταω αναλυτικο βιβλιο service.!

dci21
07-04-11, 14:33
Συνονόματε Γιώργο δεν πάω σε φόκους γιατί απλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρησης σε ποιότητα με τα 2 που έχω στα υπ΄όψην.
vs316ti τι χρήση κάνεις στο αμάξι και πόσο περίπου σου πάνε τα σέρβις λαδιών και τα γενικά με ιμάντες μπουζιά και τακάκια;

Jorgos
07-04-11, 14:43
Συνονόματε Γιώργο δεν πάω σε φόκους γιατί απλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρησης σε ποιότητα με τα 2 που έχω στα υπ΄όψην.
vs316ti τι χρήση κάνεις στο αμάξι και πόσο περίπου σου πάνε τα σέρβις λαδιών και τα γενικά με ιμάντες μπουζιά και τακάκια;

---
Φίλε Γιώργο,

Όπως βλέπεις έχω BMW (για 2η φορά), οπότε σου προτείνω την 316compact.

Αλλά επειδή είχα & 3 Ford στο παρελθόν (με κανένα πρόβλημα), γι' αυτό σου αντιπρότεινα το Focus (ποιότητα κατασκευής & συναρμογής καλύτερης της Alfa.147), για οικονομικότερη λύση (service, ανταλλακτικά κλπ).

Απλά την γνώμη μου λέω, αλλά κανένας Alfistas (από όσους ξέρω τουλάχιστον) δεν έχει μείνει ευχαριστημένος, εκτός της οδικής απόλαυσης (που & το Focus έχει αρκετή, πίστεψέ με...).

Η απόφαση δική σου & όποια να είναι..., καλοτάξιδο!

vs316ti
07-04-11, 14:50
του κανω γυρω στα 6000-8000 το εξαμηνο εξαρταται η περιοδος κ τα ταξιδακια..τωρα σε λαδια βαζω 5/30 castrol full synthetic μαζι με φιλτρο κ εργασια κανα 100e, αλλα λαδια συνθετικα υπαρχουν κ με 40e εσυ τι επιλεγεις..τωρα τακακια δευτερα θα παω να αλλαξω μπροστινα κ θα σου πω(αλλα φοραω χαραχτες brembo k βαζω ferodo)..μπουζι δεν θυμαμαι αλλα ειχα βαλει ιριδιου που ειναι μεχρι 60000χλμ

Prevezanos
07-04-11, 15:02

Επίτρεψε μου να σου πω ότι κάνεις λάθος γαι το Focus. Το 147 είναι χειρότερο συνολικά σαν αυτοκίνητο από το Focus. Απλώς είναι λίγο πιο sportive στημένο. Σε όλα τα άλλα το Focus είναι καλύτερο. Ακόμη και σε οδηγική απόλαυση είναι καλύτερο.
Ειδικά το πρώτο Focus(Mk1 1998-2004) είναι κορυφαίο. Το έχει κολλlητός μου και το έχει ξεσκίσει. Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα κάθε μέρα, χώρια οι οικογενειακές μετακινήσεις. Πάνω από 300.000km. Εχει και τον κινητήρα με τα 100 άλογα και δεν παθαίνει τι-πο-τα. Στο δρόμο είναι πραγματικό τρένο. Νομίζεις ότι οδηγείς μεγαλύτερης κλάσης αυτοκίνητο.
Η επόμενη γενιά Focus (Mk2 2004-2010) είναι ακόμη πιο αναβαθμισμένη τεχνολογικά αλλά έχει χάσει λίγο ποιότητα κατασκευής στα πλαστικά και το διάκοσμο. Ο πατέρας μου έχει το 1.600 του 2006, έκδοση GHIA. Είναι πολύ ευχαριστημένος μέχρι σήμερα και ξέρεις πως οδηγούν οι παππούδες....
Τα έχω οδηγήσει πολλές φορές και τα τρία (316ti, 147 και Focus). Με το 147 το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι Ιταλοί βγάλανε πρώτη φορά αυτοκίνητο που έχει αποδεκτή ποιότητα κατασκευής. Κατά τα άλλα από σπορ οδήγηση δεν είδα και πολλά.
Το focus κάνει τα πάντα καλύτερα απο την 147 και είναι φθηνότερο.
Αν είναι να μην πάρεις 316ti τότε οδήγησε ένα focus και είμαι σίγουρος ότι θα αναθεωρήσεις.
Υπ' οψιν ότι σε καλοδιατηρημένο BMW δεν φαίνονται τα χρόνια, ούτε εγώ το πίστευα αλλά τελικά έτσι είναι.

Cobalt
07-04-11, 15:08

αν βάλουμε και το celica στη σύγκριση εγώ θα έπαιρνα αυτό!!!!

fanisk
Φιλε , εγω εχω 1 compact 316ti του 02 με 142000 χλμ κ εκτος 1 πολλαπλασιαστh που εκαψε κ αλλαξα κ ολους τους υπολοιπους δεν μου χει βγαλει το παραμικρο..κ τα service του ειναι πολυ φυσιολογικα σαν κοστος ανταλλακτικων αν τα κανεις εξω κ οχι σε αντιπροσωπειες που χρεωνουν εργατοωρες..οτι θες μπορεις να μερωτησεις φυσικα..κραταω αναλυτικο βιβλιο service.!

Εχω και εγω ενα 316ti 2003 (βλ. γκαραζ) με περιπου 135.000 χλμ. Κανενα προβλημα (ουτε καν πολλαπλασιαστη!) με ο,τι χρηση και να του εκανα, απο βολτα μεχρι σκισιμο. Διαφορικο εσπασα 2 φορες αλλα εφταιγα εγω και η χρηση μου και οχι το αμαξι.΄

Το service εξαρταται απο το που θα το πας. Ενδεικτικα, αν παρεις μονος σου λαδια απο tradewind πχ, θες χοντρα-χοντρα 50-60€ λαδια, και 5-6€ φιλτρο λαδιου + οτι χρεωσει ο μαστορας για να το σηκωσει και να τα αλλαξει (τσαμπα αν εισαι πελατης ή αντε 10-15€ ?).

Μεταξυ του compact και της 147.. το 1ο με σιγουρια!

oasisa
Φίλε καλώς όρισες.Πιστεύω πως καλύτερα είναι να πας για bmw.Σαφέστατα ποιο ποιοτικό αυτοκινήτο απο την alfa σε όλα. Αν δίνεις σημασία και στο εσωτερικό και την αίσθηση που έχεις όταν κάθεσε στη θέση του οδηγού είναι άλλο πράγμα.μην ξεχνάς πως η 147 είναι ιταλικό και σταμάτησε να βγαίνει σημαντικό και για τη μετέπειτα μεταποληση.Όσο για τις ζημιές είναι θέμα λαχείου.

dci21
07-04-11, 15:21
Δηλαδή προχωράω για μπέμπα μέχρι 100.000 χιλιόμετρα (τσεκαρισμενο σε δικο μου μαστορα μορτη) με το κεφάλι μου ήσυχο 100%;

TAZ118!
07-04-11, 15:35
Compact λεμεεε.....Την αγοραζεις 316i και οποτε μπορεις την κανεις 320i-323i-325i-330i you name it....
Ακομη,μπες σε Compact και 147 και η απαντηση θα ερθει μονη της....
Η πρωτη ειναι πολυ ποιοτικη με πολυ εργονομικο εσωτερικο και εξαιρετικη θεση οδηγησης....Η 147 ειναι ακριβως τα αντιθετα....

nikos1400
07-04-11, 15:40
Compact λεμεεε.....Την αγοραζεις 316i και οποτε μπορεις την κανεις 320i-323i-325i-330i you name it....
Ακομη,μπες σε Compact και 147 και η απαντηση θα ερθει μονη της....
Η πρωτη ειναι πολυ ποιοτικη με πολυ εργονομικο εσωτερικο και εξαιρετικη θεση οδηγησης....Η 147 ειναι ακριβως τα αντιθετα....

thumb
κανε αυτο και ξαναελα να συζητησουμε

katsaraios
07-04-11, 15:43
Δηλαδή προχωράω για μπέμπα μέχρι 100.000 χιλιόμετρα (τσεκαρισμενο σε δικο μου μαστορα μορτη) με το κεφάλι μου ήσυχο 100%;

με βιβλιο σερβις και καλυτερα απο ιδιωτη αν βρεις.
να κοιταξει οχι μονο καροτσα και μοτερ-μεταδοση αλλα και ψαλιδια,συνεμπλοκ που μπορει να χρειαζονται αλλαγη και ψιλοκοστιζουν.

giannis 318i
08-04-11, 07:06
Φίλε dsi21 έχω και τα δυο αυτοκίνητα.Την bmw 318 1900 του πατέρα μου και την Alfa 147 Ti την πιο σπορ έκδοση.Είναι και τα δυο καλά αυτοκίνητα.Η αλφα πάει καλύτερα μέχρι τα 100-120 χμ αλλά η bmw είναι καλύτερη στις μεγάλες ταχύτητες.Το τιμόνι της αλφα απλα ειναι απίστευτο αλλά και της bmw είναι καλό.Τωρα για τα σέρβις είναι λίγο ακριβότερη η bmw.Δινώ κανά 60αρι για λάδια φιλτρό στην αλφα και 100 περίπου στο bmw.Τέλος προσφάτα άλλαξα ιμάντες στην αλφα και μου πήγε 280 περίπου σε δικό μου άνθρωπο με αγορασμένα ανταλακτικά από μένα.Από προβλήματα η bmw τίποτα σοβαρο κατι μικροπραγματάκια και οι φυσιολογικές φθορές σινεμπλοκ και τέτοια αλλά στα 100000 χιλιόμετρα.Και η αλφα μονο ενα πρόβλημα μου έβγαλε και αυτο επέιδη έχω πολύ σκληρά αμορτισέρ bilstein κίτρινα την ζανφορ μπροστά που μου πήγε 200¤ με εργασία.Βέβαια η αλφα καίει και λάδι έτσι ενώ η bmw καθόλου.Αυτά.Ελπίζω να βοήθησα.Ότι και να αποφασίσεις καλοτάξιδο!!