PDA

Επιστροφή στο Forum : I.X. και ζεστο ψωμι....

kplc16
30-03-11, 22:34
Μου φανηκε ενδιαφερον και το παραθετω.

https://news247.gr/ellada/fanatikoi_me_to_ix_oi_ellhnes.820704.html

nikos1400
30-03-11, 22:56
Δυστυχως σημερα οι χρονοι ειναι πιεσμενοι.
Δεν μπορεις να σχολας και να περιμενεις το λεωφορειο (να γινεις και ζουπα κι απο πανω).
Σχολας, περνας και παιρνεις το μωρο. Περνας και παιρνεις "ζεστο" ψωμι-σουπερ μαρκετ. Πας σπιτι. Το βραδυ πεταγεσαι καπου.

Ειχα πολυ καιρο να μπω στο λεωφορειο.
Την τελευταια φορα προσφατα που χρειαστηκε νομιζω εδωσα 1,5 ευρω ?!
Δε μπορω να βασιζομαι στο λεωφορειο...

Ο ηλεκτρικος/μετρο στην Αθηνα ειναι αλλη ιστορια. Βολευει. Αν σε βολευει λιγο "γεωγραφικα".
Αλλα παλι με οικογενεια αλλαζουν τα πραματα.

Skyline_IS
31-03-11, 01:07
Στην ελλαδα δεν υπαρχει δυστηχως πληρης δικτυο μαζικης μεταφορας.Αν υπηρχε πιστευω οτι θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.

Ο θειος μου κατοικει στο ντυσελντορφ και εδω και 4 χρονια περιπου δεν εχει αυτοκινητο.Με το αυτοκινητο χρειαζοταν 45 λεπτα το λιγοτερο για να παει στην δουλεια του ενω με τον ηλεκτρικο κανει γυρω στα 20 λεπτα max.Κοστος εισητηριου? 2,30Ε μονης διαδρομης.Με μηνιαια καρτα κλπ το κοστος μειωνεται αισθητα.

Ο μονος λογος για να παρει αυτοκινητο ειναι για καποια βραδυνη εξοδος ή για καποια βολτουλα το ΣΚ.

Αν ηταν παρομοια και εδω προσωπικα θα κρατουσα το αμαξι μονο για την βολτα μου και για την δουλεια μου θα χρησιμοποιουσα ΜΜΜ το οποιο θα μου εβγαινε και τζαμπα σε σχεση με τις βενζινες για το αυτοκινητο.

GEORGE316
31-03-11, 10:49
δυστυχως,οπως και ολα τα πραγματα στην ελλαδα,το δικτυο των ΜΜΜ ειναι απλα απαραδεκτο.
δυο και μονο παραδειγματα που για ενα πολιτη τα ΜΜΜ ειναι παντελως αχρηστα...
μενω καλαμαρια και η εργασια μου ειναι στο ρυσσιο(οσοι γνωριζουν καταλαβινουν)
με το αυτοκινητο ειναι μια αποσταση 20 (πολλα λεω ) χιλιομετρων και 20 λεπτων με τα φαναρια κλπ.
για να χρησιμοποιησω λεωφορειο...
παιρνω ενα που με παει στο τερμα της καλαμαριας.(περναει ανα δεκα λεπτα και στο τερμα φτανει σε 10-15 λεπτα)
περπαταω με τα ποδια 10 λεπτα ωστε να παω στο φοινηκα.περιμενω το λεοφωρειο που κανει τερμα ικεα(αλλο ενα τεταρτο διαδρομη) και μετα το λεωφορειο που πηγαινει προς ανατολικα(περναει καθε 30 λεπτα!!)συνολο διαδρομης(επειδη το εκανα ειναι μια ωρα και δεκα λεπτα....
και αλλη μια ωρα και δεκα λεπτα η επιστροφη?
πληρωνω βενζινη,με καιει και μου αρεσει!!!
συνεχιζω.ο ιδιος ανθρωπος..
σαν νεος λεω να βγω μια φορα στις 15 μερες και να πιω ενα ποτο με ενα φιλο στο κεντρο της πολης...
εκτος και αν γυρισω πισω πριν τις 12 ωστε να προλαβω το τελευταιο,αλλιως ταξι...και ξερετε ποσο κοστιζει η διαδρομη λευκος πυργος -γηπεδο καλαμαριας με διπλη ταριφα??17 ευρω!!!
αρα παιρνω το αυτοκινητο,παρκαρω οπου βρω-γουσταρω(και σιγα να μη νοιωθω τυψεις)

oldcarskickass
31-03-11, 11:47
και το τραγικό με τη θεσσαλονίκη είναι ότι - αν θυμάμαι καλά- δεν έχει κάθετες προς την πόλη γραμμές δρομολογίων.

Δε λέω να μπαίνει σε κανά στενάκι αλλά ρε γμτ, είναι χαζό για να αλλάξεις γραμμή (δλδ κατευθυνση στην πόλη) να πρέπει να περπατάς τουλάχιστον 10 λεπτά (μιλάω για το ελάχιστο).

Για αθήνα ειδικά κέντρο δε συζητώ το θέμα λεωφορείο, ακόμα και στην πανεπιστημίου (αν δεν κάνω λάθος) που πάνε ανάποδα η κατάσταση είναι τραγική σε θέμα χρόνου (γιατί το στρίμωγμα είναι υποκειμενικό λολ).

Και το άλλο το σημαντικό που λες, είναι ρε γμτ, θες να βγεις για ένα ποτό ή για μια έξοδο, τότε είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είτε το διπλο τάριφο ταξί (το οποίο κατά 99% θα ψαρέψει και άλλους στη διαδρομή, την οποία θα πληρωσουν χρυσή) είτε το ΙΧ.

Ptboul
31-03-11, 12:00
Και το άλλο το σημαντικό που λες, είναι ρε γμτ, θες να βγεις για ένα ποτό ή για μια έξοδο, τότε είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είτε το διπλο τάριφο ταξί (το οποίο κατά 99% θα ψαρέψει και άλλους στη διαδρομή, την οποία θα πληρωσουν χρυσή) είτε το ΙΧ.

Πιλοτικά, Παρασκευή και Σάββατο το μετρό λειτουργεί έως τις 02.30'.

Αν ωστόσο δεν γίνει η λεγόμενη γραμμή U για εμένα το μετρό εξακολουθεί να είναι σε ένα ποσοστό άχρηστο.

Στην Βρετανία πχ δεν περνάει καν από το μυαλό σου η σκέψη να πάρεις αμάξι, όταν σε κάθε γειτονιά υπάρχει κ ένας σταθμός.

Εμείς το φτιάξαμε με 130 χρόνια καθυστέρηση κ με σταθμούς ''όπου βόλευαν''.

strof
31-03-11, 12:12
Υπάρχει και η λύση της μοτοσικλέτας!
Δύο χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ το scooter έχω ξεχάσει τι θα πει κίνηση, παρκάρισμα και βενζίνες! Το αυτοκίνητο μόνο για μεταφορά του παιδιού πλέον και ψώνια από το s/m.
Με τον κατάλληλο εξοπλισμό χρησιμοποιείται 12 μήνες τον χρόνο thumb

oldcarskickass
31-03-11, 12:38

Αν ωστόσο δεν γίνει η λεγόμενη γραμμή U για εμένα το μετρό εξακολουθεί να είναι σε ένα ποσοστό άχρηστο.

Στην Βρετανία πχ δεν περνάει καν από το μυαλό σου η σκέψη να πάρεις αμάξι, όταν σε κάθε γειτονιά υπάρχει κ ένας σταθμός.

Για τι το λες αυτό;

Για το τριεθνές της Νερατζιώτισας; (ο μόνος προορισμός είναι το Mall, και το Jumbo, τυχαίο; )

Για το σταθμό αγιάς παρασκευής που δεν είναι ουτε στο χαλνάδρι ούτε στην αγία παρασκευή;

Για το νομισματοκοπείο; Μάλλον την έβαλαν εκεί τη στάση για να προμηθευτούμε γρήγορα τις δραχμές.

Για τον σταθμό κάτζας; (στη μέση του πουθενά, αφού ορκίζομαι ότι ώρες ώρες βλέπω εκείνες τις αχυρόμπαλες που έβλεπα στα γουέστερν πριν αρχίσουν τα πιστολίδια)

Για το σταθμό Χαλάνδρι; (που είναι στην δουκίσης πλακεντίας)

Για το σταθμό δουκίσης πλακεντίας (που είναι στην αρχή της Ηρακλείτου και 500 μέτρα πάνω από του Χαλανδρίου; )

Δεν είμαι αχάριστος το μετρό με εξυπηρετεί 100% αλλά ορισμένα πράγματα κάνουν κρα, όχι μπαμ.

oldcarskickass
31-03-11, 12:41

Στην Αγγλία δεν παίρνεις αμάξι γιατί έχω ακούσει ότι και οι μισθοί και οι συντάξεις και οι φόροι είναι άστα να πάνε και δε συμφέρει, άσε που δεν έχουν και πίστες να ξεσκάς, οπότε τι να το κάνεις;

Βγαίνουν 2 - 3φίλοι κάνουν μια βιοτεχνία αμαξιών για να παρηγοριούνται.

Και για να δεις ότι λέω αλήθεια σε πολλά από αυτά βάζουν μοτέρ από μιτσικλέτες.

Άσε καρντάση σε λέω, κατάντια.

Ptboul
31-03-11, 12:54
Για τι το λες αυτό;

Για το τριεθνές της Νερατζιώτισας; (ο μόνος προορισμός είναι το Mall, και το Jumbo, τυχαίο; )

Για το σταθμό αγιάς παρασκευής που δεν είναι ουτε στο χαλνάδρι ούτε στην αγία παρασκευή;

Για το νομισματοκοπείο; Μάλλον την έβαλαν εκεί τη στάση για να προμηθευτούμε γρήγορα τις δραχμές.

Για τον σταθμό κάτζας; (στη μέση του πουθενά, αφού ορκίζομαι ότι ώρες ώρες βλέπω εκείνες τις αχυρόμπαλες που έβλεπα στα γουέστερν πριν αρχίσουν τα πιστολίδια)

Για το σταθμό Χαλάνδρι; (που είναι στην δουκίσης πλακεντίας)

Για το σταθμό δουκίσης πλακεντίας (που είναι στην αρχή της Ηρακλείτου και 500 μέτρα πάνω από του Χαλανδρίου; )

Δεν είμαι αχάριστος το μετρό με εξυπηρετεί 100% αλλά ορισμένα πράγματα κάνουν κρα, όχι μπαμ.

Συμφωνώ 100% !

Ενώ θα περίμενες οι σταθμοί να είναι στο κέντρο ή τις πλατείες των πόλεων, μοιάζουν να φτιάχτηκαν όλοι σε μια ευθεία - διάσπαρτοι - επειδή έτσι βόλευε ή εξυπηρετούσε συμφέροντα και ίσα για να βγει η υποχρέωση προς τους πολίτες.

Ούτε εγώ είμαι αχάριστος κ μάλιστα είχα την τύχη το μετρό της Δουκίσης να είναι 10' με τα πόδια από το σπίτι μου, θεωρώ όμως ότι η μόνη γραμμή που θα δώσει πραγματική ζωή κ θα έχει νόημα είναι η γραμμή U που θα ενώνει κόσμους στην κυριολεξία.

Πανεπιστημιούπολη χωρίς μετρό? Κηφισίας? Λιμάνι Πειραιά που θα έπρεπε να έχει σε κάθε αποβάθρα που λέει ο λόγος? Μεσόγεια που για να πας στους σταθμούς στη μέση του πουθενά θες αμάξι κ άλλα 10' περπάτημα από εκεί που έχεις παρκάρει?

Το έχουμε που το έχουμε το αμάξι στο dna μας είναι κ οι συγκοινωνίες ελλιπέστατες, οπότε γιατριά δεν υπάρχει.

Ptboul
31-03-11, 13:09
Στην Αγγλία δεν παίρνεις αμάξι γιατί έχω ακούσει ότι και οι μισθοί και οι συντάξεις και οι φόροι είναι άστα να πάνε και δε συμφέρει, άσε που δεν έχουν και πίστες να ξεσκάς, οπότε τι να το κάνεις;

Το είχα πάρει εγώ κανα δυο φορές για να κάνω γούστα το βράδυ στο κέντρο του Λονδίνου κ μου πήγε η έξοδος 800 λίρες για παράνομο παρκάρισμα (σούμα, clamping+γερανός+φύλαξη+γούστα) . Ακόμα κλαίω. Εκεί όμως έχουν τα night Bus για το βράδυ, ένα γιγαντιαίο δίκτυο που εξυπηρετεί μια χαοτική πόλη 9 εκ. κατοίκων.

Για την ημέρα όπως είπα, το τρένο βρίσκεται σχεδόν σε κάθε γειτονιά σε μία αχανής πρωτεύουσα.

GEORGE316
31-03-11, 13:45
Υπάρχει και η λύση της μοτοσικλέτας!
Δύο χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ το scooter έχω ξεχάσει τι θα πει κίνηση, παρκάρισμα και βενζίνες! Το αυτοκίνητο μόνο για μεταφορά του παιδιού πλέον και ψώνια από το s/m.
Με τον κατάλληλο εξοπλισμό χρησιμοποιείται 12 μήνες τον χρόνο thumb

μου αρεσουν οι μηχανες,αλλα απο θεμα που δεν μπορω να συζητησω δεν θελω να παρω.
και ομως μου εχει καρφωθει οτι ειναι πλεον αναγκη..

GEORGE316
31-03-11, 13:59
ρε παιδια ακοκμα και εκει παιζει η μιζα μονο!!!!τιποτα αλλο!!!μονο η μιζα!!!
παμε στο μετρο της θεσσαλονικης....
το κυκλοφοριακο προβλημα της πολης εντοπιζεται το πρωι που η πολη προσπαθει να μεταβει στη βιομηχανικη περιοχη για την εργασια,παραλληλα με τους φοιτητες των τει που βρισκεται εκει...
η θεσσαλονικη εχει καθετες οδικες αρτηριες την τσιμισκη,την παραλιακη την εγνατια την αγιουδημητριου και τον περιπεφρειακο!
επειδη οι οδοι μεσα στη πολη ειναι μονης σημαινει οτι υπαρχουν μονο δυο δρομοι που μπορεις να τη διασχισεις συν τον περιφερειακο!!
ε λοιπον!!!το μετρο θα φτασει στον οικονομικο πνευμονα της θεσσαλονικης μετα απο 20 χρονια καθως δεν υπαρχει προβλεψη στο παρον εργο για τη βιομγχανικη περιοχη!!
ομοιως συμβαινει και με το αεεροδρομιο που η "παραλαβη" τουριστων που θα μεταβουν στη πολη μονοπωλειται απο τους ταξιτζηδες με κομιστρο τουλαχιστον 20 ευρω (λιγα μαλλον λεω ε?απο το αεροδρομιο ως την αριστοτελους!!
το μετρο δηλαδη κατασκευαζεται για μια αποσταση 5 χιλιομετρων στο κεντρο της πολης που για να το χρησιμοποιησεις πρεπει να μεταβεις στο κεντρο!!!!
μιλαμε για απλη σπαταλη χρηματων,εγκληματικη ταλαιπωρια εδω και μερικα δρονια γιατι λογω των εργων ενας απο αυτους τους λιγους οδικους αξονες εχει καταστραφει λογω των εργων και απιστευτη μιζα που ο προυπολογισμος εξαπλασιαστηκε πριν καν αρχισει το εργο!(ειχε γινει μεγαλος ντορος στη συμπρωτευουσα,αλλα δε νομιζω να ακουστηκε αυτο στην αθηνα...)
και αντε..ολα αυτα για να γινουμε μια πιο συγχρονη πολη...που ομως εξυπηρτει ΜΟΝΟ το δημο θεσσαλονικης (απο τους 30 δημους...) και ΜΟΝΟ τη μεριδα ανθρωπων που κινουνται απο αγ. δημητριου ως παραλια και απο σταθμο μεχρι πανεπιστημια!ΟΤΑΝ τελειωσει,ΑΝ τελειωσει .....
ταυτοχρονα,τα λεωφορεια προσπαθουν να εκτελεσουν σωστα τα δρομολογια,τα ταξι εχουν δικους τους νομους που κανενας μα κανενας δεν τολμα να διαπραγματευτει(εχω δυο θειους ταριφες δε μιλαω με κακια...)
και η ελλειψη οδηγικης παιδειας απο τους πολιτες ολων των εθνικοτητων δυσκολευει ακομα περισσοτερο τη κατασταση..
αρα λοιπον θα ταλαιπωρηθω που θα ταλαιπωρηθω,ας βγαλω και το αχτι μου στο διπλανο!!!

Skyline_IS
31-03-11, 15:41
Καλα η φαση στην θεσσαλονικη ειναι χαοτικη..Ξεκινα η βασικη γραμμη απο σταθμο προς Ν ελβετια και μετα ΘΑ δημοπρατηθει η επεκταση προς δυτικα.Η μεγαλη μαζα των κατοικων που κατεβαινει κεντρο παλι με λεωφορεια θα τη βγαλει μεχρι να αποφασισουν το 2030 οταν ισως δωθει το μετρο..

Να πω για τον περιφερειακο που σχεδιαστηκε για το 1/2 των αυτοκινητων που κυκλοφορουν σημερα και οτι εχουν φαει κομβους (βλεπε φαναρι ηλιουπολης) και με τα φαναρια γινεται της τρελης σε ωρες αιχμης..

Δραμα η κατασταση..

kplc16
31-03-11, 19:33
δυστυχως,οπως και ολα τα πραγματα στην ελλαδα,το δικτυο των ΜΜΜ ειναι απλα απαραδεκτο.
δυο και μονο παραδειγματα που για ενα πολιτη τα ΜΜΜ ειναι παντελως αχρηστα...
μενω καλαμαρια και η εργασια μου ειναι στο ρυσσιο(οσοι γνωριζουν καταλαβινουν)
με το αυτοκινητο ειναι μια αποσταση 20 (πολλα λεω ) χιλιομετρων και 20 λεπτων με τα φαναρια κλπ.
για να χρησιμοποιησω λεωφορειο...
παιρνω ενα που με παει στο τερμα της καλαμαριας.(περναει ανα δεκα λεπτα και στο τερμα φτανει σε 10-15 λεπτα)
περπαταω με τα ποδια 10 λεπτα ωστε να παω στο φοινηκα.περιμενω το λεοφωρειο που κανει τερμα ικεα(αλλο ενα τεταρτο διαδρομη) και μετα το λεωφορειο που πηγαινει προς ανατολικα(περναει καθε 30 λεπτα!!)συνολο διαδρομης(επειδη το εκανα ειναι μια ωρα και δεκα λεπτα....
και αλλη μια ωρα και δεκα λεπτα η επιστροφη?
πληρωνω βενζινη,με καιει και μου αρεσει!!!
συνεχιζω.ο ιδιος ανθρωπος..
σαν νεος λεω να βγω μια φορα στις 15 μερες και να πιω ενα ποτο με ενα φιλο στο κεντρο της πολης...
εκτος και αν γυρισω πισω πριν τις 12 ωστε να προλαβω το τελευταιο,αλλιως ταξι...και ξερετε ποσο κοστιζει η διαδρομη λευκος πυργος -γηπεδο καλαμαριας με διπλη ταριφα??17 ευρω!!!
αρα παιρνω το αυτοκινητο,παρκαρω οπου βρω-γουσταρω(και σιγα να μη νοιωθω τυψεις)

υπερβολικο μου φαινεται.Ζητα αποδειξη, φωτοτυπησε την και τραβα να τη δωσεις στο σωματειο των ιδιοκτητων ταξι(καποτε ηταν στην εξαδακτυλου).Η διπλη ταριφα δε μουλεει τιποτα γιατι τις ωρες που δουλευει δεν παιζει αναμονη η παιζει στο ελαχιστο.

Μηπως οταν εδωσες τα 17 ειχες πιει λλλιγο παραπανω;

Παντως αν ειναι να γινω ντιρλλλα πληρωνω τον ταξιτζη χαλλλαρα, σε λλλεω!!