Επιστροφή στο Forum : Κλιματισμος σε Ε46
Μια ερωτηση ρε παιδια,
Το κλιμα σε γενικες γραμμες δουλευει μια χαρα στο αυτοκινητο, οσων αφορα την αποδοση του κρυο-ζεστο. Απλα τωρα τελευταια εχω παρατηρισει να φυσαει αερα, ανα ατακτα χρονικα διαστηματα, ενω ειναι κλειστο! Φυσαει για 1-3 δευτερολεπτα την καθε φορα. Ειναι λογικο??? Δεν ξερω αν το κανε και παλιοτερα και το παρατηρησα τωρα (που δεν νομιζω) αλλα με ενοχλει ιδιαιτερα μιας και γινεται ακομα και αφου σβησω και βγαλω και το κλειδι......φυσαει μια.....δυο.....ισως και τρεις φορες μετα που θα σβησει το αυτοκινητο και μετα σταματαει.
Με ανησυχει διοτι ,οπως τουλαχιστον το καταλαβαινω εγω..... καθε φυσιμα => δουλευει το μοτερ του κλιμα => μπερδεμα στα ρευματα=>μη φαμε κανα βραχυκυκλωμα!!!......μιας και ολο αυτο γινεται ενω το κλιμα ειναι κλειστο αλλα και οταν το αμαξι ειναι σβησμενο με το κλειδι εκτος οπως προαναφερω.
Εχει καποιος συμφορουμιτης αντιμετωπισει κατι παρομοιο?? Τι προτεινεται??
:thanks:
giannis_compact
29-03-11, 02:49
Φίλε μου πολλά Ε46 και Ε36 πάσχουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα!Είναι καμμένη μία αντίσταση στην εβαπορέτα!Νομίζω πως το λένε και φακίρη!Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα!
giannis_compact
29-03-11, 02:51
Πρόκειται για το παρακάτω ανταλλακτικό!!
https://cgi.ebay.de/BMW-E46-Regler-Endstufe-Geblase-Heizung-Klima-/350450275737?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item519876d599
giannis_compact
29-03-11, 03:10
Τίποτα φίλε μου!!
m-power_01
29-03-11, 03:22
Φίλε Σταύρο δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο φακιρης! Νομίζω ότι ο φακιρης αυξομειωνει τις στροφές του ανεμιστηρα όταν το έχεις ανοιχτό! Νομίζω ότι πρέπει να είναι το χειριστήριο του κλίμα. Είχαν παρουσιάσει κάποια ελατωματα σε Ε36 αλλά και σε 46. Έχε το νου σου γιατί αν είναι αυτό είναι πολύ πιθανό να έχεις καμία « κρυφή κατανάλωση » ρεύματος και να μείνεις Απο μπαταρία κάποια στιγμή!
Πρέπει να επισκευαζεται (στα 36 επισκευάζονται), αν τελικά είναι αυτό πες μου να σου στείλω διεύθυνση να το στείλεις με κούριερ να στο φτιάξουν.
giannis_compact
29-03-11, 03:59
Σπύρο και γώ το είχα αυτό το πρόβλημα!Αυξομείωνε μόνο του τις στροφές του ανεμιστήρα και έβγαζε όση ποσότητα αέρα ήθελε από αυτήν που είχα προκαθορίσει εγώ!Αλλά και όταν έβγαζα το κλείδι και έκλεινα το κλιματιστικό αυτό συνέχιζε να βγάζει αέρα για 1-2 λεπτά ,όπως και του Σταύρου!Με το που άλλαξα αντίσταση (φακίρη) έστρωσαν όλα και εδώ και ένα χρόνο δεν έχω κανένα πρόβλημα!
m-power_01
29-03-11, 04:06
Σπύρο και γώ το είχα αυτό το πρόβλημα!Αυξομείωνε μόνο του τις στροφές του ανεμιστήρα και έβγαζε όση ποσότητα αέρα ήθελε από αυτήν που είχα προκαθορίσει εγώ!Αλλά και όταν έβγαζα το κλείδι και έκλεινα το κλιματιστικό αυτό συνέχιζε να βγάζει αέρα για 1-2 λεπτά ,όπως και του Σταύρου!Με το που άλλαξα αντίσταση (φακίρη) έστρωσαν όλα και εδώ και ένα χρόνο δεν έχω κανένα πρόβλημα!
OK! ειχα την εντυπωση οτι οταν το κλεινεις σταματα, αν ειναι ο φακιρης. Αλλα δεν εχω εμπειρια απο δικο μου αυτοκινητο.
Οποτε κατι παραπανω θα ξερεις.
Εχω δει παντως αυτο που ανεφερα για την κρυφη καταναλωση ρευματος .
Οφ τοπικ ...καταναλωση ρευματος επισης μπορει να γινεται και απο ελατωματικο καντραν
φανταζομαι οτι οταν θα το παω συνεργειο θα το βγαλει στο διαγνωστικο σαν βλαβη ετσι??
giannis_compact
29-03-11, 04:31
OK! ειχα την εντυπωση οτι οταν το κλεινεις σταματα, αν ειναι ο φακιρης. Αλλα δεν εχω εμπειρια απο δικο μου αυτοκινητο.
Οποτε κατι παραπανω θα ξερεις.
Εχω δει παντως αυτο που ανεφερα για την κρυφη καταναλωση ρευματος .
Οφ τοπικ ...καταναλωση ρευματος επισης μπορει να γινεται και απο ελατωματικο καντραν
Δε σταματούσε Σπύρο!
Με το καντράν την πάτησε ο ξάδερφος μου σε Ε46 και δεν ήξερε γιατί αδειάζει τόσο γρήγορα η μπαταρία!!
giannis_compact
29-03-11, 04:32
φανταζομαι οτι οταν θα το παω συνεργειο θα το βγαλει στο διαγνωστικο σαν βλαβη ετσι??
Δε ξέρω εάν θα το βγάλει στο διαγνωστικό!Εμένα δεν το έβαλε κάν γιατί ήταν απόλυτα σίγουρος πως αυτό ήταν αυτό το πρόβλημα!
Δεν θα στο βγάλει στο διαγνωστικό, αλλά θα στο πει ο μάστορας αμέσως, κλασική βλάβη, αν δεν το έχεις αλλάξει ποτέ ήρθε η ώρα του!!
Καλησπερα, εχω ενα προβλημα με τον κλιματισμο σε e46, η οθονη δειχνει οτι λειτουργει κανονικα αλλα δεν βγαζει αερα......ξερει κανεις τι μπορει να συμβαινει? Τις ασφαλειες που ειναι στο ντουλαπακι του συνοδηγου τις ειδα ολες και ειναι οκ.
Δες και την τερματικη αντισταση (φακιρης). Δες τα πιο πανω ποστς.
Δες και την τερματικη αντισταση (φακιρης). Δες τα πιο πανω ποστς.
Οκ φιλε μου, θα μπορουσες να μου πεις που ακριβως βρισκεται αυτη η αντισταση ?
m-power_01
16-05-11, 15:28
Οκ φιλε μου, θα μπορουσες να μου πεις που ακριβως βρισκεται αυτη η αντισταση ?
Υπαρχει ειδικη ενοτητα diy με μεγαλη βιβλιοθηκη απο εγχειριδια
Το συγκεκριμενο που ψαχνεις βρισκεται στο παρακατω λινκ
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2480
οποιος θελει εχω εγω εναν να το δοκιμασει αλλα ειναι απο ε36
dark knight
12-06-11, 16:08
επαναφερω το θεμα καθως συνεβει και σε εμενα.σημερα εβαλα τον εξαερισμο στο μεγιστο τιποτα.το κλεινω και αρχιζει να λειτουργει μονο του.το ιδιο και ο κλιματισμος.τελικα οθονη Η φακιρης?φακιρη δεν εχω αλλαξει ποτε.
επαναφερω το θεμα καθως συνεβει και σε εμενα.σημερα εβαλα τον εξαερισμο στο μεγιστο τιποτα.το κλεινω και αρχιζει να λειτουργει μονο του.το ιδιο και ο κλιματισμος.τελικα οθονη Η φακιρης?φακιρη δεν εχω αλλαξει ποτε.
Κατά 99,9% φακίρης!!!
dark knight
12-06-11, 21:54
ποσο περιπου κοστιζει το γνησιο?
γνησιο?????αν θυμαμαι καλα κανενα 150αρι.ημιτασιον κανενα 90αρι αν θυμαμαι καλα
dark knight
12-06-11, 22:01
γνησιο?????αν θυμαμαι καλα κανενα 150αρι.ημιτασιον κανενα 90αρι αν θυμαμαι καλα
τι προτεινεις?μηπως με το ημιτασιον απο ε μπει σε 6 μηνες ξαναδωσω λεφτα για γνησιο?
δεν ξερω ποσο πανε στο ε μπει αυτα αλλα οι εδω ιμητασιον ειναι πολυ αξιοπιστοι και δεν χρειαζεται να ανησυχεις για τπτ μετα δουλευουν μια χαρα
παιδια εαν βγαλουμε τον φακιρη μπωρουμε να δουμε εαν ειναι καλος η οχι?εγω που ροτισα απο το τηλ για γνησιο φακιρη 115ευρω.την τριτη θα παω να τον παρω.
παιδια εαν βγαλουμε τον φακιρη μπωρουμε να δουμε εαν ειναι καλος η οχι?εγω που ροτισα απο το τηλ για γνησιο φακιρη 115ευρω.την τριτη θα παω να τον παρω.
οχι δεν φαινεται κατι
καλα ειναι πριν κανετε οτιδηποτε να κανετε πρωτα μια ερευνα αγορας......................γνησια και παπαριες............ενα απλο παραδειγμα θα σας πως για αισθητηρα λ που αλλαξα προσφατα γλειτωσα 160 euro και να σας πω κατι????????? ηταν ο ιδιος που φορουσε μαμισια πανω το οχημα με ιδια μαρκα και ιδιους αριθμους............. δεν ειναι καιρος για νταβαντζιλικια ....τελος
παιδια οι φακιριδεσ στα Ε46 και Ε36 ειναι τη BEHR και στα Ε39 Ε53 ειναι της MEYLE.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ KANEΝΑΣ λογος να αγοραζουμε γνησιο μιας και ακομα και ο γνησιος της bmw γραφει πανω του bmw behr, απο οτι ειδα παιζουν κανενα 60αρι οι ιμητασιον οποτε ποιος ο λογος να δωσει καποιος ενα 50ρικο πανω?
dark knight
13-06-11, 19:48
παιδια υπαρχουν ιμιτασιον και <ιμιτασιον>.και εξηγω.εχω δει μαφ γνησιο bmw και bosch που ειναι στην ουσια ειναι το γνησιο χωρις επωνυμια και τελος ΑΝΩΝΥΜΟ που εχει το 1/3 της τιμης των 2 που ανεφερα.το χωρις επωνυμια εχω ακουσει οτι χαλαει πολυ γρηγορα σε σχεση με το μπος που θεωρειται και αυτο ιμιτασιον .δεν εχω τιποτα με τα ιμιτασιον που πληρουν στανταρντ ποιοτητας οπως τα μειλε(ψαλιδια) αλλα ρωτησα επειδη κυκλοφορουν στο εμπει και μαρκες χωρις επωνυμια.
εε ναι οταν λεμε ιμητασιον εννοουμε το αντιστοιχο επονυμο της κατασκευαστριας εταιρειας και οχι της bmw οχι κινεζικα και χαζα γιατι εκει μαλλον μονο μπελαδες θα βρουμε..
Αυτό που αναφέρουμε φακίρη ή αντίσταση είναι το ανταλλακτικό το οποίο μετράει την θερμοκρασία και ελένχει στην ουσία και τις στροφές του ac .
Τι έπαθα εγώ...
Σάββατο τριημέρου περιμένω με ανοιχτό το ac και τον κινητήρα στον πειραιά για το πλοίο.
(Εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημμα έχω αγοράσει το εξάρτημα αλλά δέν πρόλαβα να το αλλάξω.)
Μετά απο αρκετή ώρα λειτουργείας σε αναμονή περίπου 1 ώρα , άρχιζε να μου μηρίζει κάτι περίεργο απο τον κλιματισμό σαν ψαρίλα.
Μετά απο 10 λεπτά ανέβηκε η θερμοκρασία του κινητήρα και έβγαζε καυτό αέρα ο κλιματισμός .
Δέν λειτουργούσε το βεντιλατέρ.
Τι έγινε...!!!!!
Δέν άλαξα το εξάρτημα με αποτέλεσμα ο συμπιεστής να δουλέυει στο maximum και σε συνδιασμό με το αρκετό φρέον που έχει μέσα (μετά το ανακάλυψα),επειδή ο πρώην ιδιοκτήτης το πήγαινε σε κάτι ηλιθίους μιχανικούς, ζόρισε πολύ τον κλιματισμό και έκαψε τον ρυθμιστή στροφών του βεντιλατέρ .Οπότε έμεινα χωρίς ψύξη κινητήρα σε στάση ανάμεσα σε 100 περίπου αυτοκίνητα.
Σήμερα έκανα αντικατάσταση ρυθμιστή βεντιλατέρ και αντίστασης και όλα καλα....!!!!!!
Άλλαξα και εγώ σήμερα τον φακιρη.αγορα γνήσιο 102 ευρώ μάρκας BEHR , το έβαλα και όλα καλά!