Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση αναβαθμιση φρενων
sofos 2.8i
26-03-11, 20:08
Λοιπον εχουμε κ λεμε,εχουμε φρενα απο Μ3 Ε46 εμπρος κ θελω να τα βαλω στο Ε36 μου.Δεν κανουν το ξερω,αλλα εχω βρει μια λυση,το θεμα ειναι αν στις βασεις του Ε46 3.30 βιδονουν οι δαγκανες του Μ3 Ε46?Εχει πειραματιστει κανεις με αυτο?Γιατι ολη η ιστορια ειναι εκει κ στο βιδακι που στηριζεται η δισκοπλακα.Την δισκοπλακα την εχω στηριξει αλλα η βαση της δαγκανας θελει να φαγωθει σε φρεζα αρκετα χιλιοστα κ δεν θελω να την αδυνατισω,γι αυτο και η ερωτηση μου για την βαση αν ταιριαζει απο το ενα στο αλλο?Η αλλη λυση ειναι η γνωστη,φρενα απο 330 Ε46 και τελος.Η διαμετρος ομως 3.30 και Μ3 της δισκοπλακας ειναι ακριβως ιδια 325χιλ.αλλαζει μονο το υλικο και το οτι στο Μ3 ειναι τρυπιτες και εχουν τρεις οδηγους και δυο βιδουλες στηριξης,δεν ξερω ομως αν ταιριαζουν και στο παχος οι βασεις,αρα μηπως ειναι διαφορετικες και οι βασεις στο να χωραει να περναει η δισκοπλακα μεσα απο την βαση?Για να μου λυθουν λοιπον αυτες οι αποριες πρεπει να εχω ενα 330 και ενα Μ3 Ε46 να τα λυσω για να δω.Ενω αν καποιος απο εσας εχει κανει αυτη την πατεντα γλιτωνω χρονο και κοπο,εννοειται.Sorry αν σας κουρασα αλλα οποιος θελει βοηθαει.......τι να κανω μ αρεσει να πειραματιζομαι αλλα σε σωστα πλαισια!!!!!!!
xristos330
26-03-11, 20:50
Φίλε μου, έχω φρένα από Μ3 αλλά άλλαξα τα πάντα εμπρός (ψαλίδια, Top mounts, κλπ) με αυτά του Μ3 (και πίσω). Αν θυμάμαι καλά ο μηχανικός μου είχε πει ότι αν "τρώγαμε" στον τόρνο την δισκόπλακα στην περίμετρο θα δούλευε.
εγω παλι
χωρις να θελω να σε στεναχωρεσω
δεν θα πειραματιζομουν πολυ με τα φρενα!
1 εκατοστο προσθηκες εβαλα για να μην βρισκουν οι δαγκανες στις ζαντες μου (που εχω ακριβοπληρωσει :ranting2:) κ ειμαι ετοιμος να τις αλλαξω για να απαλλαγω απο τις προσθηκες!
νομιζω οτι στο φρεναρισμα πρεπει να μαστε απολυτοι κ σιγουροι!
μακαρι φυσικα να μπορουσα να σε βοηθησω κ απο τεχνικης αποψης
sofos 2.8i
26-03-11, 21:12
εγω παλι
χωρις να θελω να σε στεναχωρεσω
δεν θα πειραματιζομουν πολυ με τα φρενα!
1 εκατοστο προσθηκες εβαλα για να μην βρισκουν οι δαγκανες στις ζαντες μου (που εχω ακριβοπληρωσει :ranting2:) κ ειμαι ετοιμος να τις αλλαξω για να απαλλαγω απο τις προσθηκες!
νομιζω οτι στο φρεναρισμα πρεπει να μαστε απολυτοι κ σιγουροι!
μακαρι φυσικα να μπορουσα να σε βοηθησω κ απο τεχνικης αποψης
To ξερω κι εγω της ιδιας αποψης ειμαι αλλα για να δοκιμασω λεω πρωτα να βεβαιωθω,γι αυτο και ρωταω περι της πατεντας μηπως τυχον κι εχει ξαναγινει σε καποιον πιο ψυχραιμο.
ghost-rider
26-03-11, 22:55
Nα πεταχτω και γω ρε παιδια αν και νομιζω οτι δεν μπορω να βοηθησω επαρκως στο συγκεκριμενο θεμα.
Προσφατα ειχα στα χερια μου ενα δισκο Μ3 Ε46 και ενα δισκο 330 Ε46.
Αναποφευχθη η συγκριση!
Γεωμετρικα λοιπον, ηταν ολοιδιοι περα απο το παχος(διαφορα 3 χιλιοστα υπερ του Μ).
Ειχαν ιδιο οφσετ και ιδιο πατημα για τα τακακια. Του Μ ειχαν ξεχωρη καμπανα και κρατουσαν το ροτορα με κατι ραβδους αλλα απο εκει και περα σα δισκοι ηταν πολυ κοντα.
Σκεφτομαι λοιπον οτι αν καποιος θελει οικονομικα να βαλει φρενα Μ3 σε απλο 46αρι παιρνει τους δισκους του Μ3 και τις δαγκανες του 330.
Θα κατσουν χωρις πολλα πολλα.
Αν οι δαγκανες δεν μπορουν να ανοιξουν λιγο παραπανω, για να χωρεσουν τους πιο χοντρους δισκους, κατεβαζεις τα τακακια και οχι το δισκο(απειροελαχιστα χρειαζεται).
Αν παλι καποιος θελει και τις δαγκανες το πιο σωστο νομιζω ειναι να αλλαξει και τα ακρα για να ειναι ολα κομπλε μπροστα.
Δε νομιζω οτι αξιζει γιατι δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο οι δαγκανες των Μ, αλλα αν κανεις θελησει το απολυτο νομιζω οτι αυτη ειναι η πιο ενδεδειγμένη μεθοδος.
αποψη μου ειναι οτι αν αυτη τη στιγμη φορας φρενα απο 328 μην τα πειραζεις καθολου.
επειδη εχω οδηγησει 328 με μαμα φρενα θεωρω το φρενο του παρα πολυ ικανοποιητικο σε συναρτηση με τα αλογα του κινητηρα.
για μενα κρατησε τα χρηματα που θελεις να δωσεις για τα φρενα και ξοδεψε τα σε αλλου ειδους μπαξιμο π.χ μπλοκε (αν τυχον δεν εχεις) ή προγραμμα.
με τα πίσω τι θα κάνεις?εάν αλλάξεις μόνο τ μπροστινά το αμάξι μετά θα στρίβει χειρότερα από πριν σε απότομες στροφές
sofos 2.8i
28-03-11, 22:06
Tο εχω δοκιμασει αυτο που λες,δεν υπαρχει προβλημα,μη σου πω οτι στριβεις και καλυτερα.Τα Μ φρενα δεν ειναι και τιποτα αγκυρες σε δυνατα φρεναρισματα,απλα ειναι σιγουρα κατι καλυτερο απο τα υπαρχοντα.Πιο παλια ειχα τα Αlpina σε διπιστονα με 330χιλ,αλλα ο τορναδορος ειχε τη φαϊνη ιδεα να παρει ολο το γυαλισμα της δισκοπλακας,ενω του ειχα πει να παρει μονο το νυχακι,τι το θελα κι εγω,τις συνεπειες τις φανταζεστε πιστευω,πηδαγε μεχρι και το ταμπλο σε απαλο φρεναρισμα.....
Τωρα με τα φρενα θα την κανω τελικα την πατεντα,αν με αφησει και ο φιλος που μου τα δωσε τζαμπα,δεν εχω κατι να χασω,απλα δοκιμαζω.Το μετεπειτα θα το μαθετε σε μερικες μερες......
οι δισκοι του 330 με του Μ3 εχουν μεν την ιδια διαμετρο,αλλα διαφορετικο παχος.(του Μ3 ιναι πιο παχιες)
η πιο σωστη και ξεγνοιαστη για το μελλον λυση ειναι να κανεις μια υπομονη και να βαλεις ακρα απο Μ3 ωστε να ερθουν στη θεση τους ολα.
αλλα βεβαια εφοσον αποφασισες να το κανεις θα εισαι ο φαρος για ολους τους υπολοιπους!!
m-power_01
29-03-11, 13:28
κομπλε κιτ απο 330 Ε46! καθεται κουτι, και εχεις 325χιλ δισκο. Η τιμη ειναι προσιτη, τι αλλο θες.
Ειναι η πιο value for money κινηση στο θεμα των φρενων για οτιδηποτε κατω απο 330
sofos 2.8i
29-03-11, 20:31
κομπλε κιτ απο 330 Ε46! καθεται κουτι, και εχεις 325χιλ δισκο. Η τιμη ειναι προσιτη, τι αλλο θες.
Ειναι η πιο value for money κινηση στο θεμα των φρενων για οτιδηποτε κατω απο 330
Tο γνωριζω οπως εχω γραψει,απλα κανω μια δοκιμη,αν δεν πετυχει ειναι η επομενη κινηση δεν θελει και ρωτημα........
m-power_01
29-03-11, 23:14
Tο γνωριζω οπως εχω γραψει,απλα κανω μια δοκιμη,αν δεν πετυχει ειναι η επομενη κινηση δεν θελει και ρωτημα........
Απλα στο λεω γιατι θελει αρκετη προσοχη ...παιζεις με τα χιλιοστα, και αν χασεις καπου θα εχεις απο τρεμολα και τριγμους μεχρι...στο καλυτερα.
Στο λεω λοιπον μην τυχον χρειαστει να κατεργαστεις τα ακρα σου και μετα τα αχρηστευσεις και δεν μπορεις να βαλεις τα του 330
sofos 2.8i
01-04-11, 10:09
Tο πειραμα θα φτασει μεχρι να παρω μερικα χιλιοστα τις βασεις,δεν φτανω να χαλασω και τα ακρα μου!!!!!!!!!
m-power_01
01-04-11, 17:09
Tο πειραμα θα φτασει μεχρι να παρω μερικα χιλιοστα τις βασεις,δεν φτανω να χαλασω και τα ακρα μου!!!!!!!!!
Οκ προχώρα τότε ,αν έχεις τα φρένα ήδη και δε θα πεταξεις λεφτά ,αξίζει να το προσπαθήσεις !
Καλή επιτυχία
sofos 2.8i
02-04-11, 13:47
Θα υπαρχει και πληρης ενημερωση στανταρ.Μεινετε για λιγο στην αναμονη.........
sofos 2.8i
05-04-11, 10:01
Hρθε επιτελους η μερα,τα φρενα ΜΠΗΚΑΝ!!!!!!!!Δεν ηταν τελικα και τοσο ευκολο θελει πολυ προσοχη γιατι παιζουμε με τα χιλιοστα στην βαση της δαγκανας.Ο μαστορας που χειριζεται την φρεζα πρεπει να ειναι επαγγελματιας.Δεν το εχω βγαλει για δοκιμη γιατι μου κοπηκε το εξαερωτηρακι γαμω την γκατεμια μου,αναμενονται εντυπωσεις μεχρι ανευρεσης του.....
περιμένω να μας πεις εάν άλλαξε καθολου η συμπεριφορά και σε απότομες στροφές
sofos 2.8i
07-04-11, 10:29
Τα φρενα λειτουργουν τελεια και δεν το λεω επειδη τα εβαλα εγω,απλα πιστευω οτι θα επρεπε να ηταν ετσι απο το εργοστασιο.Μην το θεωρειται υπερβολη εγω το λεω και το ξαναλεω τα BMW δεν εχουν φρενα οταν θα τα χρειαστουμε σε μια δυσκολη,οπως ενας ''Γαλλος''που φρεναρεις και το νιωθεις.Σ εμας υπαρχει αυτο το προοδευτικο που δεν σου δινει την αισθηση του φρεναρισματος που ηθελα εγω.Τωρα λοιπον υπαρχει το προοδευτικο με την διαφορα οτι το 36αρι φρεναρει.Δοκιμες εγιναν μεχρι που χρωματισαν οι δισκοι σε ελαφρως μπλε!!!!!Οι συνθηκες ηταν σε ευθεια με λιγα, με πολλα και σε συνεχομενα στροφιλικια.Οι εντυπωσεις?Αυτο που ηθελα.Ειμαι απο αυτους που την ψαχνουν τοσο πολυ,σε σημειο σπ@σ@ρχιδισμου!Οσο για την διαφορα χιλιοστων δισκοπλακας εμπρος με πισω,κοιτα στα group vag(leon,octavia,golf κτλ).Θελω να πω οτι δεν εχει χαλασει καμια γεωμετρια οσον αφορα το φρεναρισμα και για ακομα καλυτερα θα ηταν αν εβαζα σωληνακια υψηλης.Φαντασου κιολας οτι δεν ειμαι φρενακιας αλλα μ αρεσει το τελειο,οταν θα το χρειαστω θελω να το εχω και να το εχω σωστα!
ωραίος!!! φαντάζομαι με τέτοιο φρένο το 36αρι θα κάνει έντο τώρα
sofos 2.8i
07-04-11, 11:19
αχαχαχα ετσι ετσι οπως το πες ειναι!!!!!!!!Ξεχασα το μπλοκαρισμα του abs επιτελους.
sofos 2.8i
08-04-11, 17:25
Εδω εχω και δυο φωτο του αποτελεσματος...
https://img43.imageshack.us/i/p4051685.jpg/
https://img148.imageshack.us/i/p4051683.jpg/