Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με ασφάλεια/κλειδαριά οδηγού.
Παιδιά σήμερα το μεσημέρι αντιμετώπισα (στα καλά καθούμενα) πρόβλημα με την ασφάλεια από την πόρτα του οδηγού. Ξεκλειδώνω, από το συναγερμό (ELSER) και με έκπληξη :shok: διαπιστώνω ότι η ασφάλεια του οδηγού παραμένει στην θέση της σε αντίθεση με τις άλλες δυο κλειδαριές που άνοιξαν, δοκιμάζω από το κλειδί (το 1ο κουμπάκι) τίποτα,βάζω το κλειδί στην κλειδαριά και ανοίγει κανονικά.
Βάζω μπροστά και βλέπω το έργο αντίστροφα κλειδώνουν οι δύο ασφάλειες συνοδηγού και η πίσω, του οδηγού εκεί ντούρα, δοκιμάζω από το κουμπάκι τίποτα δεν ακούει η του οδηγού.
Φτάνω σπίτι κλειδώνω το αμάξι με τον συναγερμό και διαπιστώνω ότι κλειδώνουν και οι τρεις αλλά όταν πάω να ανοίξω μια από τα ίδια.
Θα με χαζέψει αυτή η ασφάλεια είχε ποτέ κανείς από εσάς κάτι παρόμοιο?
Το αυτοκίνητο είναι Ε 46 του 2002 cabrio.
Ειχα το ιδιο στο μινι. Αλλαγη μια ηλεκτρονικη παπαρια και φτιαχτηκε
αν δεν θελει προγραμματισμο αν δεν θελει αλλαγη η ηλεκτρομαγνητικη κλειδαρια τοτε θελει αλλαγη η gm πραγαμ δυσκολο!!το πιθανοτερο με ενα προγραμμα να στρωσει αλλα στην εσαχτη αλλαζεις το ηλεκτρομαγνητικο και τελειωσε!!
αν δεν θελει προγραμματισμο αν δεν θελει αλλαγη η ηλεκτρομαγνητικη κλειδαρια τοτε θελει αλλαγη η gm πραγαμ δυσκολο!!το πιθανοτερο με ενα προγραμμα να στρωσει αλλα στην εσαχτη αλλαζεις το ηλεκτρομαγνητικο και τελειωσε!!
Πάνο οταν λες gm τι εννοείς?? 'Αλλο πράγμα η ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά άλλο το ηλεκτρομαγνητικό??
η κλειδαρια ειναι 2 κομμαται το ηλεκτορμαγνητικο μερος που ειναι ολο το συστημα μαζι με το μανταλο της πορτας και το 2ο κομματι ειναι ο αφαλος της κλειδαριας! εσυ αλλαζεις μονο το κομματι που ειναι μεσα δεν χρειαζεται να αλλαξεις και αφαλο!! η gm(general modul) ειναι η κεντρικη ηλεκτρονικη μοναδα που διαχειριζεται κλειδαριες υαλοκαθαριστηρες παραθυρα κλπ η οποια πολυ σπανια να παθει ζημια αλλα καμια φορα θελει ξανα προγραμματισμο! ακους κανενα θορυβο οταν ανοιγοκλεινεις η τπτ απλα δεν ανταποκρινεται?
Τελικά πήγα στο συνεργείο και μου παν ότι η βλάβη είναι η ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά και θέλει αλλαγή:thumbsdown:.
εμενα οταν παταω το συναγερμο δεν κατεβαινει του συνοδηγου...οταν μπαινω μεσα και κλεινω την ασφαλεια του οδηγου κλεινουν ολα εκτος του συνοδηγου..οταν κλεινω του συνοδηγου ομως κλεινουν ολαα
εμενα οταν παταω το συναγερμο δεν κατεβαινει του συνοδηγου...οταν μπαινω μεσα και κλεινω την ασφαλεια του οδηγου κλεινουν ολα εκτος του συνοδηγου..οταν κλεινω του συνοδηγου ομως κλεινουν ολαα
Τα ίδια συμπτώματα έχουμε μόνο που εμένα το πρόβλημα είναι στην πόρτα του οδηγού για ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά σε βλέπω και εσένα.
Φίλε μου δε ξέρω ακριβός πόσο έχει, εγώ έχω το ανταλλακτικό, μόλις το αλλάξω εκτιμώ μέσα στη εβδομάδα που μας έρχεται θα σου πω.
Τελικά το έλυσα το πρόβλημα μου αλλάζοντας την ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά (αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία) έβγαλα την χαλασμένη κούμπωσα το ανταλλακτικό και όλα δουλεύουν σαν πρώτα:thumbsup:
Κόστος δεν ξέρω να σας πω γιατί το ανταλλακτικό το είχα και την αλλαγή την έκανα με ένα φίλο μου οπότε το κόστος για εμένα ήταν μηδενικό.
Το ίδιο πρόβλημα μου συνέβη και εμένα σήμερα το πρωί. Δεν μου λειτουργει η ασφάλεια της πόρτας του οδηγού. Όταν πατάω το κουμπάκι ακούω όμως οτι πάει να σπρώξει την ασφάλεια για να ανοίξει. Κλείνει κανονικά όμως με το μπουτόν και με τον συναγερμό. Λέτε να φταίει η ηλεκτρομαγνητική? Υπάρχει κάπου στο φορουμ πως μπορώ να ανοίξω το πανέλο της πόρτας?
katsaraios
06-07-15, 03:20
Το ίδιο πρόβλημα μου συνέβη και εμένα σήμερα το πρωί. Δεν μου λειτουργει η ασφάλεια της πόρτας του οδηγού. Όταν πατάω το κουμπάκι ακούω όμως οτι πάει να σπρώξει την ασφάλεια για να ανοίξει. Κλείνει κανονικά όμως με το μπουτόν και με τον συναγερμό. Λέτε να φταίει η ηλεκτρομαγνητική? Υπάρχει κάπου στο φορουμ πως μπορώ να ανοίξω το πανέλο της πόρτας?
Δοκιμασε πρωτα αυτο για τυχον λυση
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1019
Μετα ριξε μια ματια στα DIY..
Eδω εχω για τετραπορτο thumb
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=388
Και αν τελικα χρειαστεις αλλαγη κλειδαριας θα σε βοηθησει και αυτο
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11797
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση Γεώργο. Θα προσπαθήσω να προγραμματίσω το κλειδί και βλέπουμε για τα παρακάτω.
Λοιπών προγραμμάτισα το κλειδί αλλά τίποτα. Σάββατο θα ανοίξω την πόρτα να δω τι γίνετε. Ξέρουμε κάποιον που να επισκευάζει ηλεκτρομαγνητικές κλειδαρίες??
katsaraios
08-07-15, 02:06
Λοιπών προγραμμάτισα το κλειδί αλλά τίποτα. Σάββατο θα ανοίξω την πόρτα να δω τι γίνετε. Ξέρουμε κάποιον που να επισκευάζει ηλεκτρομαγνητικές κλειδαρίες??
Αθηνα δεν γνωριζω καποιον φιλε,παντως μεταχειρισμενες δεν ειναι ακριβες...
savvas bmwdakias
15-07-15, 22:01
Ηρθε και η σειρα μας. Ξεκλειδωνω με το συναγερμο δεν ανεβαινει η ασφαλεια του συνοδηγου. Το ιδιο και με το κλειδι. Απο το κουμπι απο μεσα ουτε ανεβαινει ουτε κατεβαινει. Οταν την ανοιγω με το χερι ομως στο κλειδωμα ανταποκρινεται. Ηχος δεν ακουγεται στην ολη διαδικασια. Καμπριο Ε46.
Ηρθε κι η σειρα μου.Κι εμενα σημερα παταω το κουμπι του συναγερμου για να ανοιξω,ακουγεται κανονικα ο ηχος του ξεκλειδωματος ανοιγουν ολες οι ασφαλειες εκτος απο του οδηγου.Με το κλειδι ανοιγει κανονικα.Να πω επισης οτι στο κλεισιμο κλεινουν ολες κανονικα.Τα φωτα σας παιδια..
Ευχαριστω
katsaraios
19-07-15, 23:07
Join ...thumb
Πας για αλλαγη..
Τελικά ήταν ηλεκτρομαγνητικη. Την αλλαξα και ολα καλα.
Τελικά ήταν ηλεκτρομαγνητικη. Την αλλαξα και ολα καλα.
Αλλαξες ολη την κλειδαρια;Ρωταω γιατι κι εγω παθων ειμαι!
Ή κλειδαριά που μπαίνει το κλειδί μένει ή ίδια. Ο μηχανισμός εντός τις πόρτας αλλαχθηκε ο οποίος ήταν εσωτερικά σπασμένος με αποτέλεσμα να κλειδώνει ή πόρτα αλλά να μην ξεκλειδώνει. Εάν θες και δεν έχεις κάποιον πες μου να σε συστησω εκεί που πήγα.
Ή κλειδαριά που μπαίνει το κλειδί μένει ή ίδια. Ο μηχανισμός εντός τις πόρτας αλλαχθηκε ο οποίος ήταν εσωτερικά σπασμένος με αποτέλεσμα να κλειδώνει ή πόρτα αλλά να μην ξεκλειδώνει. Εάν θες και δεν έχεις κάποιον πες μου να σε συστησω εκεί που πήγα.
Αλλαξες δηλαδη την ηλεκτρομαγνητικη κλειδαρια που δινει κινηση στην ασφαλεια..Σωστα;Σου παραθετω μια φωτο για να δω αν καταλαβα σωστα. https://images.tapatalk-cdn.com/15/07/21/d6e0a3b7fbb98724e5115083d2ea686f.jpg Οσο για την βοηθεια σε ευχαριστω πολυ.Μπορεις να μου πεις εδω ή με πμ ποσο σου κοστισε η ολη διαδικασια;
Καλησπέρα. Αυτό στην φώτο άλλαξα. Για τιμή απο ότι θυμάμαι έκανε 50¤ η ηλεκτρομαγνητική μεταχειρισμένη.
Καλησπέρα. Αυτό στην φώτο άλλαξα. Για τιμή απο ότι θυμάμαι έκανε 50¤ η ηλεκτρομαγνητική μεταχειρισμένη.
Ωραια το ιδιο λεμε!Αν θες πες μου εδω ή με πμ απο που το πηρες το ανταλακτικο.Γιατι κι εγω για αυτο με βλεπω.Δεν σηκωνεται η ασφαλεια με τον συναγερμο,αντιθετα στο κλεισιμο κλεινει κανονικα!Με το κελειδι εννοειται ανοιγει και κλεινει κανονικα.
Και παλι σε ευχαριστω για τον χρονο σου :-)
Μου το βρήκε το ηλεκτρολογειο που πήγα να μου το φτιάξουν. Αν είσαι Αθήνα μπορώ να σε στείλω και να σε εξυπηρετησουν. Αλλιώς μπορείς να ψαχτεις σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Καινούργιο ή τιμή ανεβαίνει πολύ.. Γύρω στα 150¤ από ότι θυμάμαι...
Μου το βρήκε το ηλεκτρολογειο που πήγα να μου το φτιάξουν. Αν είσαι Αθήνα μπορώ να σε στείλω και να σε εξυπηρετησουν. Αλλιώς μπορείς να ψαχτεις σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Καινούργιο ή τιμή ανεβαίνει πολύ.. Γύρω στα 150¤ από ότι θυμάμαι...
Δυστυχως δεν ειμαι απο Αθηνα.Θα δω για μεταχειρο..Γνωριζει κανεις αν επισκευαζεται;
330Ci STEPTRONIC
25-07-15, 10:50
ηρθε και εμενα η σειρα μου για βλαβη...
ξεκλειδωνω και το πομολο του συνοδηγου απο εξω ειναι νεκρο..δεν ανοιγει την πορτα...
και πρεπει να ανοιξω εγω απο μεσα στον συνοδηγο για να μπει, ασφαλιες κλειδωμα ξεκλειδωμα λειτουργουν κανονικα
τι να ειναι ρε παιδες καμοια λυση??
χαχαχαχα επιδημία έπεσε??? Μάλλων και εσυ παθων εισαι φίλε μου