Επιστροφή στο Forum : γνωμες
καλησπερα παιδια ..ακουω γνωμες.. bmw e36 coupe 318is...τουρμπισμα γυρω στα 230 η μετατροπη σε 328?
καλησπερα σου.
Οι γνωμες διιστανται.
Εχει συζητηθει πολυ το θεμα σε διαφορα θρεντ.
Με 2 λογια:
η μηχανη σου σε τι κατασταση ειναι? καλη και την ξερεις? Το τουρμπο που θα μπει? εχεις εμπιστοσυνη?
Αντιστοιχα και για την μετατροπη....τα τέλη κυκλοφορίας???
Βλεπεις ειναι πολλες παραμετροι. Οπου νοιωθεις πιο σιγουρα πας
318is η μηχανη ειναι τελεια και ο μαστορας πολυ καλος..
θεμα μετατροπης θα κατσει αδηλωτο
318is η μηχανη ειναι τελεια και ο μαστορας πολυ καλος..
θεμα μετατροπης θα κατσει αδηλωτο
αν δεν εχεις βλεψεις για παραπανω αργοτερα τοτε τουρμπισε το ...αλλιως μετα για να το ανεβασεις κιαλο θα πρεπει να δωσεις αρκετα λεφτα σαυτο το μοτερ ενω το 28αρι με ενα light τουρμπο παιζει ευκολα κοντα στα 400
επειδη μπηκα σε ενα τουρμπατο is γυρω στα 230 μου αρεσε παρα πολυ..πολυ καλο γαζακι μεχρι εκει..αλλα θεμα συγκρισεις σε θεμα καυσιμο?αξιοπιστια?
αν δεν εχεις βλεψεις για παραπανω αργοτερα τοτε τουρμπισε το ...αλλιως μετα για να το ανεβασεις κιαλο θα πρεπει να δωσεις αρκετα λεφτα σαυτο το μοτερ ενω το 28αρι με ενα light τουρμπο παιζει ευκολα κοντα στα 400
Συμφωνώ αλλά μέχρι τα 230 άλογα ίσως να μην χρειάζετε φρένα αναρτήσεις κ.τ.λ. ενώ με το άλλο μοτέρ αν φτάσει 400 άλογα θα θέλει άλλα τόσα για το στήσιμο του αυτοκινήτου απλά όλα είναι θέμα τσέπης.....thumbthumbthumbthumb
μονο μοτερ θελει αν δεν φυγει
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1162521/
EEεε οχι και light turbo για να πας 400αλογα.
Το 2.8 θελει πολυ μεγαλο turbo και πολλα euro για να παει 400.
Συμφωνώ αλλά μέχρι τα 230 άλογα ίσως να μην χρειάζετε φρένα αναρτήσεις κ.τ.λ. ενώ με το άλλο μοτέρ αν φτάσει 400 άλογα θα θέλει άλλα τόσα για το στήσιμο του αυτοκινήτου απλά όλα είναι θέμα τσέπης.....thumbthumbthumbthumb
Μηπως κανετε λαθος!!!
απο 140 σε 230 αλογα και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΦΡΕΝΑ!! ΟΧΙ ρε παιδια υπερβαλεται,
Εννοειται οτι θελει και φρενα!!!
Stunt Mike
09-02-11, 20:38
Μηπως κανετε λαθος!!!
Tα φρενα του 318is ειναι ιδια,με του 328 και του Μ3USA με τα 240 αλογα,στα μπροστινα και ιδια με του 325 πισω.Καλο θα'ναι ν'αλλαξει φρενα αν το τουρμπισει,αλλα δεν θα σκοτωθει με τα ΟΕΜ φρενα κιολας!Εξαρταται τι θες απ'τ'αμαξι σου....Αν ειχε ταμπουρα και μονες δισκοπλακες μπροστα θα ηταν επιτακτικη η αλλαγη,τωρα οχι.
Stunt Mike
09-02-11, 20:43
Εννοειται!!!!Αμα ηταν ετσι ευκολο,εγω θα'μουν 400+ τωρα!!Ενα light turbo στο 28αρι ειναι περιπου 270-330hp αναλογα τις λυσεις που θα διαλεξεις και μαξιμουμ πιεση 0.7bar ct-1.0bar overboost.....
Stunt Mike
09-02-11, 20:46
καλησπερα παιδια ..ακουω γνωμες.. bmw e36 coupe 318is...τουρμπισμα γυρω στα 230 η μετατροπη σε 328?
Συνονοματε,το τουρμπισμα του 318is με αποδοση γυρω στα 230hp δεν ειναι απλη υποθεση και θα ξεφυγεις σε budget σε σχεση με τη μετατροπη σε 328....Απλως στη πρωτη περιπτωση θα'σαι νομιμος,στη 2η οχι αφου δεν θα το δηλωσεις....Για καταναλωση μην το συζητας καν!Μακραν οικονομικοτερο το 28αρι!
Συνονοματε,το τουρμπισμα του 318is με αποδοση γυρω στα 230hp δεν ειναι απλη υποθεση και θα ξεφυγεις σε budget σε σχεση με τη μετατροπη σε 328....Απλως στη πρωτη περιπτωση θα'σαι νομιμος,στη 2η οχι αφου δεν θα το δηλωσεις....Για καταναλωση μην το συζητας καν!Μακραν οικονομικοτερο το 28αρι!
Kαι ο κομπρεσορας ειναι μια πολυ καλη επιλογη!!!
Stunt Mike
09-02-11, 20:59
Kαι ο κομπρεσορας ειναι μια πολυ καλη επιλογη!!!
Συμφωνω απολυταthumb Αλλα και ακριβη επιλογη ρε γαμωτο!Εσυ εισαι κομπρεσορατος VASPAP??Ετσι βλεπω στο γκαραζ σου....Εγω περιμενω αλλο μοτερακι,αν δεν κατσει,μαλλον θα προχωρησω στη βελτιωση του δικου μου....
Συμφωνω απολυταthumb Αλλα και ακριβη επιλογη ρε γαμωτο!Εσυ εισαι κομπρεσορατος VASPAP??Ετσι βλεπω στο γκαραζ σου....Εγω περιμενω αλλο μοτερακι,αν δεν κατσει,μαλλον θα προχωρησω στη βελτιωση του δικου μου....
Eχω υπερκυβισμενο μοτερ απο 2.2 σε 2.9(σφυριλατα) με κομπρεσορα ess (γι μεχρι 400 αλογα) σαλιγκαρι. προγραμματισμενο.
κι εχω βγαλει 299 αλογα με 0,5 χωρις intercooler, εισαγωγες απο ανθρακονηματα για μειωση θερμοκρασιας.
φοραω μπλοκε 75% με βημα 4,07 ξεκολαει πολυ καλα.
εμπειρικα (γιατι το εχω ζησει και το τουρμπο)
Ο κομπρεσορας ειναι καλυτερη επιλογη απο το τουρμπο, οταν προκειται για εξακιλυνδρο, κανει και φανταστηκο ηχο.
Μηπως κανετε λαθος!!!
μαζί με τ φρένα θα χρειαστεί να αλλάχθει κ η μετάδοση δεν υπάρχει να άντεξουν τόση ροπή ο συμπλέκτης μαζί με το σασμαν τ κεντρικό κ τ διαφορικό του is
πληροφοριακα και μονο..εμενα φιλοι μου που τα εχουν κανει υποστηριζουν οτι πολυ καλυτερος κινητηρας για turbisma και ασπαστος..ειναι ο 1.8λτ 115 αλογα...και οχι ο is που ειναι λιγο πιο ευαλωτος...βεβαια με τα ιδια πραγματα ο is βγαζει 20-30 αλογα πανω αλλα..ειναι και λιγο πιο ευαισθητος!
φιλε με μια gt3076 στο 0,7 εχει λιγο κατω απο 400 αλογα...με μια πιο χοντρη φλατζα για να ριξεις συμπιεση εισαι υπερασφαλης ...το εχουν σηκωσει και 1 bar με καλες βενζινες βεβαια πραγμα δυσκολο για ελλαδα...τωρα για το κοστος ειναι περιπου 4500 ευρω που δεν ειναι και τραγικο αν αναλογιστεις το κερδος δε υποδυναμη
Stunt Mike
10-02-11, 22:13
φιλε με μια gt3076 στο 0,7 εχει λιγο κατω απο 400 αλογα...με μια πιο χοντρη φλατζα για να ριξεις συμπιεση εισαι υπερασφαλης ...το εχουν σηκωσει και 1 bar με καλες βενζινες βεβαια πραγμα δυσκολο για ελλαδα...τωρα για το κοστος ειναι περιπου 4500 ευρω που δεν ειναι και τραγικο αν αναλογιστεις το κερδος δε υποδυναμη
Υπερβολικα πολυ lag και μικρο ευρος λειτουργιας,τετοια τουρμπινα με τοσο χαμηλη πιεση....
Υπερβολικα πολυ lag και μικρο ευρος λειτουργιας,τετοια τουρμπινα με τοσο χαμηλη πιεση....
φιλε μου αυτα τα μοτερ δεν ειναι ουτε 20vt ουτε 2.0tfsi και tsi και να χαμε να λεγαμε ,για αυτα τα κυβικα ακομα και η 3076 ειναι μικρη πιστεψε με...ενταξει δεν θα δουλευει και σαν diesel αλλα απο τις 4000 μεχρι τις 6500 θα σκοτωνει ...μην ξεχνας δε μιλαμε για οβερ μιλαμε για σταθερη πιεση μεχρι τον κοφτη
Stunt Mike
10-02-11, 23:42
Θα σου πω ενα απλο παραδειγμα περα για περα αληθινο...Punto GT με 250hp σφυρηλατο με 28αρα,με ευρος λειτουργιας 2700-7200 ηταν μακραν μπροστα απο ιδιο αμαξι,με τα ιδια ακριβως πραγματα αλλα με Τ35 και 280hp και ευρος λειτουργιας 4000-7200.Δεν ειναι παντα η μεγιστη ιπποδυναμη πανακεια....Στο 1ο δεν προλαβαινες ν'αλλαζεις ταχυτητες,το 2ο βαριοταν να γεμισει....Στο θεμα μας τωρα:αμα ειναι να'χεις τοσα κυβικα και να χαραμισεις την ομοιογενεια τους και το ευρος αποδοσης του μοτερ γιατι εχεις στοχο τα 400hp με stock μοτερ,μαλλον εχεις λαθος αμαξι....
αν παω για 28αρη ο λαφογιαννης ειναι ο πιο φθηνος ..τι γνωμη εχετε για το συνεργειο αυτο?
μακρυαααααααααααααααααααα ααα...............
παιδιά, τα υπόλοιπα με pm
Δεν επιτρέπεται η δημόσια δυσφήμιση, ακόμα κι αν παρατίθενται ονόματα (τα οποία εμείς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ούτε είναι στη δικαιοδοσία μας να εξετάζουμε την εγκυρότητά τους) και αποδεικτικά στοιχεία από αυτόν που ζημιώθηκε...
με PM λοιπόν και πείτε ότι θέλετε! thumb
οκ πειτε μου παιδια pm ....εχω ακουσει διαφορα
Kostas Maras
11-02-11, 19:42
28αρι με ενα light τουρμπο παιζει ευκολα κοντα στα 400; ....χα!χα!χα!.....με αλουμινένιο μπλόκ;......δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο!!!!!!!!
28αρι με ενα light τουρμπο παιζει ευκολα κοντα στα 400; ....χα!χα!χα!.....με αλουμινένιο μπλόκ;......δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο!!!!!!!!
οσο αστειο και αν σου φαινεται ισχυει και για να μη σου λεω και δε πιστευεις σου δινω λινκ απο ατομα που το εχουν κανει και σε μ54 οχι μονο σε μ52
https://www.turbo-garage.com.ua/projects.php
https://techniquetuning.com/e36328turbo.html
https://techniquetuning.com/bmw-e46-330-st2-turbo.html
https://www.icsperformance.com/performance-subpages/e36328ts.html
παιδιά, τα υπόλοιπα με pm
Δεν επιτρέπεται η δημόσια δυσφήμιση, ακόμα κι αν παρατίθενται ονόματα (τα οποία εμείς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ούτε είναι στη δικαιοδοσία μας να εξετάζουμε την εγκυρότητά τους) και αποδεικτικά στοιχεία από αυτόν που ζημιώθηκε...
με PM λοιπόν και πείτε ότι θέλετε! thumb
συγνωμη απο την πλευρα μου..it wont happen again!
savvas bmwdakias
11-02-11, 23:44
Tα φρενα του 318is ειναι ιδια,με του 328 και του Μ3USA με τα 240 αλογα,στα μπροστινα και ιδια με του 325 πισω.Καλο θα'ναι ν'αλλαξει φρενα αν το τουρμπισει,αλλα δεν θα σκοτωθει με τα ΟΕΜ φρενα κιολας!Εξαρταται τι θες απ'τ'αμαξι σου....Αν ειχε ταμπουρα και μονες δισκοπλακες μπροστα θα ηταν επιτακτικη η αλλαγη,τωρα οχι.
Εγω παντως ξερω οτι απο 316 μεχρι και 323 τα φρενα ειναι ιδια.Απο 325 και πανω αλλαζουν μηπως κανεις λαθος?
Stunt Mike
11-02-11, 23:50
Εγω παντως ξερω οτι απο 316 μεχρι και 323 τα φρενα ειναι ιδια.Απο 325 και πανω αλλαζουν μηπως κανεις λαθος?
100% κανεις λαθος.......το 316-318 εχει μονες δισκοπλακες μπροστα και ταμπουρα πισω ή δισκοπλακες παλι μονες στα 316 τα τελευταια και σε ολα τα 318.Εχεις δει εσυ 6κυλινδρο με ταμπουρα πισω???Η μονες δισκοπλακες μπροστα????Και εισαι και bmwdakias.....απο 318is εως 325 ειναι ολα ιδια και το 328 εχει τα ιδια μπροστα αλλα πισω διπλες αεριζομενες 275mm....Ψαξε λιγο στο realoem.com θα σε βοηθησει πολυ.....
Μάλλον εννοούσε 46αρι ο Σάββας που είναι τα ίδια φρένα μπροστά από 316 έως 323
Stunt Mike
12-02-11, 00:19
Μάλλον εννοούσε 46αρι ο Σάββας που είναι τα ίδια φρένα από 316 έως 323
Αμα γραφει φιλε Ziaba ο καθενας οτι του κατεβει χωρις να'χει διαβασει τα προηγουμενα.....παει για βρουβες το forum και η χρησιμοτητα του.....
Εχεις δίκιο 1000% κ γω στο δικό μου post που δικαιολογώ τον Σάββα λάθος έκανα (άνθρωποι είμαστε) αλλά το διορθώσα αμέσως μόλις το θυμήθηκα γιατί τα ε46 είχαν ίδιου διαμέτρου αλλά μόνες δίσκοπλάκες πίσω σε κάποια 4 cyl