PDA

Επιστροφή στο Forum : Προς γνωστες Μ42-Μ44 (318is)

aggelosmk2
06-02-11, 23:15
Καλησπερα κυριοι!
Με το νεο μοτερ Μ42 που εβαλα πλεον στο bimmer διαπιστωσα οτι εχω διαρροες νερου σεβαστης ποσοτητας οι οποιες προερχονται καπου αναμεσα-κατω απο τα "πλοκαμια" της εισαγωγης.
Οποτε σημερα ξεκινησαμε το λυσιμο οοοολης της εισαγωγης για να βρουμε την αιτια.

Παρατηρηση : Παρατηρω μεσα στους αυλους μουργα απο τις αναθυμιασεις λαδιου που ερχονται απο το ψευτοκαπακο.

Ερωτημα : Να απομονωσω το σωληνακι των αναθυμιασεων να μην πηγαινει στην εισαγωγη ωστε να μην γεμιζει τους αυλους λαδιλα κ τις βαλβιδες καπνιλα , ή οχι ???

Ετσι οπως το χω λυμμενο μου ρχεται να λυσω κ καπακι να αλλαξω φλατζα προληπτικα. -σημειωση- : Εκτος απο νερα,μου λειπουν κ λαδια μεταξυ των αλλαγων κ εχω μπει στο τρυπακι μπας κ εχει καψει καμμια φλατζα k τα ριχνει στο θαλαμο καυσης.

Panos 316T
07-02-11, 00:07
γνώστης δεν είμαι αλλά...
για τις αναθυμιάσεις ακριβώς για τους λόγους που ανέφερες προχώρησα σε εγκατάσταση δοχείου αναθυμιάσεων.

για τα is έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις φλάντζας.

ghost-rider
07-02-11, 00:16
Περιεργο να χανει νερο καπου αναμεσα και κατω απο την εισαγωγη. Εχει κανενα κομματι της διαδρομης νερου εκει? Δεν εχω επαφη με το συγκεκριμενο μοτερ αλλα μου μυριζει φλαντζα.

ziaba
07-02-11, 02:04
Καλησπερα κυριοι!
Με το νεο μοτερ Μ42 που εβαλα πλεον στο bimmer διαπιστωσα οτι εχω διαρροες νερου σεβαστης ποσοτητας οι οποιες προερχονται καπου αναμεσα-κατω απο τα "πλοκαμια" της εισαγωγης.
Οποτε σημερα ξεκινησαμε το λυσιμο οοοολης της εισαγωγης για να βρουμε την αιτια.

Παρατηρηση : Παρατηρω μεσα στους αυλους μουργα απο τις αναθυμιασεις λαδιου που ερχονται απο το ψευτοκαπακο.

Ερωτημα : Να απομονωσω το σωληνακι των αναθυμιασεων να μην πηγαινει στην εισαγωγη ωστε να μην γεμιζει τους αυλους λαδιλα κ τις βαλβιδες καπνιλα , ή οχι ???

Ετσι οπως το χω λυμμενο μου ρχεται να λυσω κ καπακι να αλλαξω φλατζα προληπτικα. -σημειωση- : Εκτος απο νερα,μου λειπουν κ λαδια μεταξυ των αλλαγων κ εχω μπει στο τρυπακι μπας κ εχει καψει καμμια φλατζα k τα ριχνει στο θαλαμο καυσης.

Όταν έκανες την μετατροπή δεν έχεις ελέγξει το μοτέρ που θα έβαζες κατά την μετατροπή δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες;

Jimmakos
07-02-11, 10:03
Αρχικά βγάλε το σωληνάκι αναθυμιάσεων και σκάστο ή με μια σωλήνα να τελειώνει προς τα κάτω ή σε δοχείο αναθυμιάσεων, απλά θα ανεβάσει ρύπους το αμάξι (something run to the gupsies.....) κατα 2ον μυρίζει φλάτζα φίλε, ειδικά αν σου πετάει τα νερά απο την εξάτμιση τότε είναι φλάντζα.......
Παρατήρησε απο που χάνει νερά, βάλτο μπροστά και περίμενε να ανοίξει ο θερμοστάτης για να κυκλοφορήσει τα νερά και δες απο που τα χάνει........

aggelosmk2
07-02-11, 16:49
@ Dimiτris : Το χω βαλει πολλες φορες αλλα δεν φαινεται με κανεναν Θεο,με οσες λαμπες κ αν εχω προσπαθησει να το κοιταξω. Τα νερα ξερω οτι χανονται καπου κατω-αναμεσα απο την πολλαπλη γτ γινεται μουσκεμα ολο το μπλοκ στο πλαι.

Οσον αφορα φλατζα που λες,ευσταθει απο την μια γιατι μου φαινεται οτι βγαζω αρκετους υδρατμους απο την εξατμιση αλλα απο την αλλη αν ηταν φλατζα δεν θα βγαζα κ ντουμανια απο λαδι ? ( Μιας κ βλεπω οτι λειπουν κ λαδια. )

Ακομα κ σε ανοιγματα που κανω που σηκωνω στροφες αρκετες δεν βγαζω καπνους.

Τι λετε ρε παιδια?

E60_Arkadia
08-02-11, 02:15
Ελεγξε την βεργα της σταθμης λαδιου,αν ειναι τα λαδια σαν σαπουνι ενα πραγμα τοτε πας για φλατζα.

valantis544
08-02-11, 02:38
Περιεργο να χανει νερο καπου αναμεσα και κατω απο την εισαγωγη. Εχει κανενα κομματι της διαδρομης νερου εκει? Δεν εχω επαφη με το συγκεκριμενο μοτερ αλλα μου μυριζει φλαντζα.

Ναι έχει και είναι και κλασικό πρόβλημα. Πρέπει απαραιτήτως να λυθεί και να βγει η εισαγωγή. Το έχω επισκευάσει κι εγώ.

aggelosmk2
08-02-11, 08:51
@ E60 arkadia : Ευτυχως δεν ειναι σα σαπουνι ειναι πεντακαθαρη η βεργα.

@Valantis : Εννοεις τον πλαστικο σωληνα που φευγει πλαι της τρομπας του νερου ? Χθες δεν εβλεπα αλλο να δουλεψω,μας γ@μησ@ν τα ρευματα που διανεμονται παντου ,για να βγαλουμε την πολλαπλη εισαγωγης.

bmw316turbo
08-02-11, 09:28
Καλημερα
Περναει χοντρος πλαστικος σωληνας νερου κατω απο την εισαγωγη και διπλα στο μπλοκ του κινητηρα στο υψος των μπεκ.Το πιο πιθανο ειναι να εχει ραγισει και να χανεις νερα ή απο τις συνδεσεις στις διακλαδωσεις.Απλα βγαζεις την εισαγωγη ,αλλαζεις τους σαπιους σωληνες και τους σφιγγεις με κολιεδες βιδωτους.Επειδη αυτο το μοτερ εχω ακουσει οτι εχει ευπαθεια στην φλαντζα, προτεινω να βγαλεις το καπακι βαλβιδων και να δωσεις ενα σφιξιμο στη κυλινδροκεφαλη πριν προχωρισεις σε τιποτα φλαντζες κλπ.Αν δεν διορθωθουν τα πραγματα τοτε πας σε ενδοτερα. Αν θελεις να πας συμφωνα με τις ντιρεκτιβες τις bmw αλλαγμα στις βιδες, αλλα συμφωνα με την δικη μου θεωρια απλα ξανασφικτω με κιλα, χωρις μοιρες, το καπακι, δεν θα παθει και τιποτα..Δεν νομιζω οτι ειναι τιποτα σοβαρο.Εδω κανουμε κανιβαλισμους σε μαμα μοτερ χωρις κιχ, και θα πας να δωσεις ενα φορτηγο λεφτα σε αλλαγη φλαντζας σε μαμα μοτερ?
Για τα λαδια και τη μουργα θα προτεινα να μην τα ριχνεις μεσα στην εισαγωγη αλλα παρε ενα εξωτερικο δοχειο.
Φιλικα

valantis544
08-02-11, 18:18
Όχι δεν εννοώ τον πλαστικό σωλήνα αν και τώρα που το λύνεις να τον αλλάξεις και αυτόν γιατί είναι συχνό πρόβλημα. Εννοώ τις τρύπες που δείχνουν τα βέλη στην εικόνα. Από αυτές τις τρύπες εξείχαν 2 χάλκινοι σωλήνες μερικούς πόντους μάκρος οι οποίοι είχαν ψωριάσει κι έχαναν νερό και από εκεί χάνει μάλλον και το δικό σου μοτέρ μιας και αυτό είναι επίσης συχνό θέμα σε αυτά τα μοτέρ. Ευτυχώς αυτά τα δύο χάλκινα κομμάτια αν τα χτυπήσεις λίγο θα φύγουν εντελώς από το μπλόκ (είναι ξεχωριστά κομμάτια) και θα μπορείς να κάνεις καινούργιες βόλτες ώστε να βιδώσεις δύο νέα κομμάτια και να ενώσεις πάλι τις σωλήνες του νερού πάνω τους. Ελπίζω να βοήθησα.

https://img823.imageshack.us/i/imag0072by.jpg/

Είχα κι εγώ διαρροή από εκεί αλλά και κατανάλωση λαδιού που αυτά τα μοτέρ την έχουν αν τα γκαζώνεις. Σκεφτόμουν κι εγώ για φλάτζα. Έφτιαξα τις διαρροές αυτές άλλαξα ψυγείο, αντικατέστησα σωλήνες νερού και σφιγκτήρες όπου ήθελε και τώρα δεν χάνω σταγόνα νερό εδώ και μήνες φτου φτου. Οπότε φτιάξε πρώτα το σύστημα της ψύξης να δουλεύει ρολόι και πολύ πιθανόν η φλάτζα σου να είναι οκ.

aggelosmk2
08-02-11, 19:53
Eυχαριστω για το χρονο σου Βαλαντη.
Λοιπον αυτους τους δυο θα τους ελεγξω αυριο. Τους εχω βαλει στο ματι για τα καλα απο χθες που ελυσα εισαγωγη ,απλα περιμενω να ερθει ο μηχανικος πρωτα να ριξει ενα βλεφαρο.
Πιθανον το οτι ειναι γεματο εξωτερικα το μπλοκ μουργα να οφειλεται σε κατι Ο-ring κατω απο το φιλτρο λαδιου που παρεθεσε σε εικονα ο kloukakis.
Πολυ πιθανον να μην εχει θεμα φλατζας το αμαξι.

aggelosmk2
09-02-11, 20:04
Βρεθηκε ο υπαιτιος των απωλειων του νερου.

Ειναι η πλαστικη σωληνα πλαι της τρομπας του νερου.

Για τις αναθυμιασεις λαδιου που εχουν γεμισει ολη την εισαγωγη ,η πρωτη γνωματευση δειχνει ως ενοχο τα τσιμουχακια των βαλβιδων.

Παρα ταυτα αφου φτασαμε ως εδω θα ανοιξουμε κεφαλη να αλλαξουμε προληπτικα φλατζα,να τσεκαρουμε τα εσωτερικα του μοτερ κ να αλλαξω κ τσιμουχακια βαλβιδων....